Депресия и невроза след връщане от чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Депресия и невроза след връщане от чужбина
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 3603 пъти
Здравейте, аз съм мъж на 27г. С приятелката ми бяхме 2 години в чужбина. Работа сред хора, динамика, смях, сълзи и тн. Абе всеки ден беше някак пъстър. На квартира бяхме с други хора, събирахме се, карахме се, сдобрявахме се и тн.
Преди това бях 5 години студент, отново общежития, квартири, купони, учене, хора, динамика, работа и тн. Абе общо 7 години имах доста интересен живот.
Това лято с приятелката ми решихме да се приберем, да си починем и да се възползваме от високата борса. Ходихме няколко пъти на море и тн. Тя родом е от друг град и в момента си е у тях.
Та... В момента съм сам, хвана ме адска депресия. Сам с майка ми съм в малкия апартамент. Приятели, колеги и състуденти са по по- големите градове, успяхме да се видим с някои от тях, но след 2 години всички са станали някак студени и си гледат техният си живот. Заради борсата не работя и по цял ден се чудя какво да правя, излежавам се, излизам да се разхождам, тренирам, чета и тн. но в нищо не виждам смисъл. Направо не виждам смисъл да живея.
Дори със собствената си майка съм се отчуждил, а баща нямам. Братя и сестри нямам, освен приятелка, която също е леко в депресия в момента, никой друг си нямам.
Започвам да си внушавам някакви работи, че съм болен, че ми има нещо. Преди няколко дни получих нещо като паник атака.
Онзи ден ходих до болницата. Направих си една камара изследвания, нищо ми няма, но пак си повтарям, че ми има нещо.
Чувствам се ненужен, непотребен и стар, а съм само на 27 години.
Поради факта, че не работя в момента се чувствам търтей, от 19 годишен заживях сам, а сега съм при майка си, което ме кара да се чувствам унизително. Септември месец мислим да се върнем в чужбина, но до тогава не знам как ще издържа.
Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5a2eaa65aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приеми го просто като почивка, ваканция. Позволи си правото за 2 месеца и нещо да не работиш, това е. Когато си позволиш чуствито на вина ще изчезне. Всичко е в главата ти.

И аз съм имала подобни периоди на несигурност в които не съм знаела как ще се подредят някои неща, има моменти в които без да се усетиш и мозъка ти просто си създава разни теории и започва да мисли какво си свършил, какво не си.. какво трябва да направил и Т.н. А то дори не ти е цел в момента. В такива моменти просто трябва да спреш да обмислялш и да превключиш на нещо друго.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f3a61e80df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наред си си, просто нямаш работа. Намери си хоби, спортувай. Прекарайте лятото на морския бряг или красивите ни планински градчета.
Разрови се в старите си вещи и се сети кое те е мотивирало. Какво си мечтал да направиш ако имаш машко свободно време.
А за приятелите от миналото-се сбогувай с мисълта за добрите ориятели с които те чакат с нетърпение да им разкажеш колко си успял в чужбина. Всеки е привел глава пред проблемите Безгрижните години отдавна са забравени
Така че се вземай в ръце и си изйарайте едно готино лято

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 95352e9160
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   нали това си искал - да вземаш обезщетение от борсата и да не правиш нищо? е, сега си го получил и не си доволен?
ами намери си занимание - учи нещо ново, занаят, технология, език, тренирай, танцувай...
а ако толкова не издържаш, вземай си багажа и обратно в чужбина на работа

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3e230f9a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съветвам те, да не живееш с майка ти като начало. Освен това учи езикът, със сигурност ще ти е от полза. В момент на застой си, ясно, но можеш да ремонтираш жилището си, да си полезен. Да четеш, спортуваш....

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 852e27f706
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Спри да бъдеш паразит, живеещ на борсата, това е моят съвет.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 762d61c9ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това за майка ти от личен опит знам, че е ужас. Човек свикнал да живее без родители, после му идва ташкън дори и от едно гости за седмица. Просто тя си има други навици, ти си отвикнал с нейния начин на живот и това дразни. Примерно майка ми като ми дойде на гости, реално нищо лошо не ми прави, но ме дразни. Решава да измие примерно чиниите, после ми ги размества и ги слага някъде, където не трябва. Някакви такива наглед дребни неща, но когато си свикнал с някакъв начин на живот и после при една такава промяна, всичко те дразни.

Според мен най-вече майка ти те дразни, но може би не искаш да си го признаеш пред себе си, защото все пак ти е майка и ти е кофти, че тя те дразни. Отделно си се отчуждил от приятелите си и янма с кого две приказки да си кажеш и се чувстваш някак си чужд на това място.

Ако можеш си намери някаква компания за лятото, ако не - поне се хвани на някаква работа или поне някакво занимание си намери, че да си ангажиран и да не мислиш за глупости.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6dbed668d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз не мога за една нощувка да се върна при нашите, ти стоиш там с дни. Една нощувка при нашите и се депресирам.

На твое място ако нямах пари бих взел една палатка за 30-40лв и бих заминал на морето безсрочно. Без туй не правиш нищо. Ще взема и китарата да свиря някъде на Слънчев бряг да изкарам някой лев.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 60c51cb1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, стана ми любопитно с какво точно се занимаваш на борсата?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3209b11448
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На мен майчинството ми влияе подобно, хем не е лежане. Просто сме свикнали да работим, да получаваме резултати, да сме социални, когато позволиш работата да ти е и средата, все едно губиш удоволствието от останалото. Нямаш чувството, че си почиваш, а че безделничиш

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 73df373950
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ха-ха, ами какво да ти кажа - някои хора работят за да живеят, други живеят за да работят. Ти явно си от вторите! :)
Аз пък съм от първите, и липсата на работа ни най-малко не ме трогва! Стига да имам достатъчно пари, интересни занимания, хора и срещи си намирам винаги.
А ти дори и гадже си имаш и не си сам!?
Не мога да те разбера, честно... Явно кой каквото си няма - за това си мечтае...

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b90d9dd153
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дали не ти е дошло времето за деца?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0ef2683f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Напълно съм съгласен с колегата номер 5. Не знам защо борсата се възприема като някакво надхитряне на системата и вид почивка. Какъв точно съвет да му дадем, при положение, че той сам си го е избрал?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f39149a44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз по-скоро се опитвам да си представя какво ще се случи, когато разберат, че си на "борсата", а не живееш в държавата, от чиято борса се възползваш, не доказваш че търсиш работа и не се явяваш на срещи с тях. Така ще те изгърбят, че в следващите няколко години ше блъскаш като вол, за да изкараш парите, които имаш да връщаш, барабар с лихвите! И ше те видя тогава как ше се депресираш. Аман от Български простотии.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 68e331089f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От автора. Явно не познавате законите. С какво да ме изгърбят, хаха. Подписвам се когато трябва и всичко е точно. И защо да не се възползвам от държавата, когато в момента съм в нея. Не съм единственият, защо това трябва да е "надхитряне" и да се чувствам виновен. Много хора правят така, не мисля, че ощетявам държавата. Всъщност нашите политици от другата година ще понижат тавана на борсата, което ще прецака още много сънародници. Когато съм работил на по- високи доходи в чужбина, нормално е да вземам по- висока борса, всеки би се възползвал, напревете го и вие.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 68e331089f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Пак от автора. В момента съм в България и съм на българската борса. Подписвам се и съм се записал в България. Няма как да съм на английската борса, учете малко и познавайте законите. Няма схема, няма далавера, няма нищо, не пишете глупости.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ac2f3991ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   14, преди да се изказваш неподготвен, проучи законодателството. Няма никакво задължение да стои в страната, за да получава помощи от борсата. Дори сезонните работници, работещи в чужбина -ЕС, имат право на помощи от борсата, като се завърнат, ако са имали осигуровки.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a2e18e60e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Офф хора, кво се правите на...
Масово хората работят в чужбина и ако имат дупка в сезона, или просто не работят кой знае колко смислена работа, си идват и си точат в зависимост от стажа 6 или 9 месеца борса, после след някоя друга година, май 3 пак и така. Щом системата ни го позволява. Пък и нашите емигранти яко наливат обратно в икономиката на България, повечето работят за да се грижат за семейството си тук, кой плаща тока на бабите с мизерни пенсии, кой плаща учебниците, лекарствата на децата. Така, че аз лично не ги съдя, че взимат нещо от държавата. Те са на майната си, защото същата тази държава не се е погрижила да имат работа и нормални условия за живот тук.
Баси измисления морал и ето, всички се вързваме и се насъскваме един срещу друг (точно по план), а не срещу истинските виновници за положението.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5cb2e8d56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Тези тук, които обвиняват автора, че паразитира на борсата за труда са тъпи, злобни, завистливи, комплексирани, долнопробни и тесногръди ПОМАЦИ, които са толкова тъпи, че дори един чужд език не знаят, за да идат в чужбина и да се възползват от борсата

Че какъв му е проблема на автора, че живее на социални? Та кво, по-добре да храним неграмотници или папуасите от африка ли?

Авторе аз те съветвам да се поуспокоиш, да смяната на обстановката действа депресиращо, но ако си намериш хоби, спорт, който да те влече ще се подобриш. Успех!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 852e27f706
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   18 - Егоистични са хора, който живеят на помощи, не защото не могат да си намерят работа, а защото го мързи. Всякакви планове от рода на "Ще работя 2 години, а после ще съм на помощи 6 месеца" са си злоупотреба със системата.
А за думата морал, не ми се говори, защото няма да го разпознаеш, ако ще и под носа да ти е ...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9034650444
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Офф, пак ли ти с "ПОМАЦИТЕ" пръскаш мъдрост... недей бе, човек.

P. S. Или като напишеш 1 коментар, оставяй само последното изречение.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 68e331089f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   От автора до номер 20.
Много добре знам какво е морал, достойнство и тн.
Ти за морал говори на политиците които ни разграбват и разделят и на част от ромското общество което живее цял живот на помощи и кражби.
Не смятам, че аз и хората като мен са неморални и в ущърб на държавата.
Аз ли съм ти проблема, или политиците крадящи милиони, или шефът ти, който те мами с парите, помисли си много добре.
Усещам че просто завиждаш и злобееш без причина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 159b7ee6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Пич, това е нормална физиологична реакция към държавата наречена България: "Преди да си поставите диагноза за депресия и ниска самооценка, се убедете, че не сте заобиколени от кръгли идиоти. " Зигмунд Фройд.

Да дойдеш от уредена държава в тая кочина - не депресия, ами и пост травматичен стрес може да получиш. Според happiness index от тази година, Българите са третата най-нещастна нация в Европа след албанците и украинците, половината българи са в депресия, виж само как се мръщят по автобусите.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 68e331089f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Пак от автора:
От борсата ще взема 6 хиляди и нещо лева. Но в БЪЛГАРСКА БАНКА съм внесъл тройно повече пари, а тези пари ше бъдат изхарчени в България. Тоест съм влял в икономиката много повече, отколкото ще получа от самата държава. Дори и парите от борсата ще бъдат изхарчени в страната. Хората като мен допринасят повече за икономиката. Така че това за "живееш на гърба на държавата" са тотални простотии и несъществени неща.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e586ef6d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Хванете се с приятелката ти и си направете деца. Тогава няма и да има помен от депресията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker