Щастие и успех в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Щастие и успех в България
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2571 пъти
Здравейте, искам да се консултирам с Вас.
Аз съм на 19 години, май месец завърших 12-ти клас. За мое огромно съжаление не съм 100% българин, от влашки произход съм.
Майка ми е циганка, а баща ми влах и това ме терзае, защото се срамувам от това. Не приличам нито на майка ми нито на баща ми, те и двата цял живот работят като ратаи, образованието им е основно.
За мен и двамата са най-добрият пример за това какъв не трябва да бъда аз, и наистина искам да съм нещо по-различно от това, което са те. Не ме разбирайте погрешно, не казвам нищо лошо за тях, но...
Аз не съм израснал в циганските гета, никога не съм живял сред циганите и не изповядвам техния манталитет.

В момента съм при баща ми в Англия с цел да науча английски хубаво, защото това с което искам да се занимавам го изисква. Записах се в СофтУни (колкото и да го плюят, си има хубави страни) и това, което ме мъчи е:
В България ще мога ли да живея нормално, без хората да ме сочат с пръст, да живея в нормално общество.
Знаете, че в България има ужасно много негативизъм и хората не са така добронамерени. Медиите бълват само негативни неща, това станало - онова станало...

Не знам дали си струва да се върна в България и да се боря с този неприязън на хората и да се опитвам да живея нормално или да скитам по света, докато не си намеря мястото, защото определено не чувствам, че мястото ми е тук в Англия.
Програмистите в България са добре платени и шансовете ми за стабилен доход е почти гарантиран, но парите не са единственото нещо, което е нужно за щастлив живот.

Според вас, ако се върна ще мога ли живея като нормален човек. Да живея като един достоен българин и хората
по-улицата да гледат на мен като на равен?
Какво на правя - да отвръщам на хейта с хейт ли - не ме устройва. Не смятам, че съм лош човек, не бих сторил лошо никому, но се опасявам, че там - в България има хора, които биха ми го сторили на мен.

Извинявам се ако съм натоварил някого излишно с моите екзистенциални терзания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: c9d663f217
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти кажа една тайна. Етноса е нещо което винаги съм поставял под въпрос. Няма хора със абсолютно еднакви гени. Дори сред българите, има хора със по-тъмна кожа, по-светла ; руси, кестеняви, черни коси ; светли, тъмни очи.. гените няма как да се разпределят по равно измежду популацията. Ние сме се миксирали с векове. Това важи и за други народи.

Какъв цвят ти е кожата няма значение ако си добър и достоен човек. Цвета на кожата, очите, косата се определя от меланина който тялото произвежда. Това са неща върху които нямаш контрол. Както например аз и много други, като деца сме имали руси коси но после са ставали кафеви или кестеняви - меланин.

Идентичноста вече е друго нещо. Това е чувството за принадлежност на човек към нация, организация, футболен отбор ако искаш. Това е езика който се използва, културата и традициите които се следват, историята която обединява хората. Ти ако се възприемаш като българин си българин. Разликата при теб е че родителите ти за разлика от нашите се определят не със идентичност българи, а влахи и роми. Ако манталитета ти не е на ромите и не говориш техният език, не изповядваш културата, музиката им, празниците им и т. н., а изповядваш българските, значи може да се определяш като българин??

Виж колко хора със идентичност българи пък слушат ромска музика и танцуват на нея, а в същото време злословят срещу ромите. Тези хора с които имам една националност и се определяме като едни и същи да не би да имаме общо? Те избират към коя култура да се интегрират.

Идентичността е сложно нещо. Особено за миксираните понякога и особено, страдащите от репресия. Репресия ти изпитваш във България, но изпитваш и във UK. Във България те притеснява потеклото ти с което се идентифицираш, а във UK си имигрант, чужденец, със друг етнос, имащ различна култура, говориш със акцент, името ти може са е чуждо.. неща които са норма за всички.

Хората като цяло не се разбират и за това има и чувство на уникална дискриминация за всеки. Тя се базира на раса, религия, етнос, сексуална ориентация, възраст, увреждане (недъг), националност, полова идентичност, пол (както жените биват дискриминирани по най-различни начини спрямо в коя държава са на пример, налагайки понякога различно заплащане мъж-жена, ограничаване от извършване на определени професии поради пол и прочие).

Чувството за дискриминация ти е уникално като индивидуална личност, а това е нормално и се случва при всеки. Съветвам те да прочетеш материали за идентичностите, тъй като твоят проблем е свързан със принадлежност, което допълнително те обърква.

Хубаво е че искаш да научиш и английски и искаш да добиеш квалификация и професи. Учи и се образовай. Това ще ти даде тласък за уважение.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6e73371be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам само един въпрос: след като си вече в Англия с баща си, каква е причината да искаш да се върнеш в България? Личи си че си интелигентно момче, така че лесно би се интегрирал в друго кътче на света. Виждам, че произхода ти много те притеснява, а е добре известно че в милата ни родина снобарството и расизма са доста популярни... в другите държави където е бъкано с хора от близо и далеч са вече привикнали да са толерантни... какво те кара да искаш да си в Бг?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 00541026f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Де да бяха всички цигани, като теб... От друга страна ти да не мислиш, че аз като съм бял и хубав всичко ми е по-мед и масло? И аз не се социализирам, пари колкото за основни нужди и т.н.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 253b56a1a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се връщай.
Сериозна съм.
Тук положението така или иначе се влошава.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c402e83065
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Пич, в IT-средите няма цигани, няма българи! Добър ли си - всички ще те уважават и ще са ти приятели!
Последните 2 години имам често работа в Нигерия. И съм единствения бял човек на много километри наоколо. В началото бях стресиран, понеже съм израсъл по времената на социализма и в детството си една чернилка не съм виждал. Мислех си, че са расисти и ще ме гледат накриво. Обаче установих, че са абсолютни пичове. Нямат лошо към никого. По цял ден се хилотят и измислят разни майтапи. Но когато тропна по масата, че трябва да се свърши нещо спешно - веднага се задействат. Имат ми доверието и уважението.

Добър избор със СофтУни. Поне хляб ти дава веднага в ръцете.

Аз примерно нямам нищо против циганите, стига повечето от да не са толкова крадливи, лъжливи, пакостливи, антисоциални и ограничени в главата. Ако ти не си като тях - нямаш грижи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3871fb598e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом се чувстваш по-добре в Англия, стой си там. Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: dfb08ed49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В бълхария от година на година става все по-добре и по- добре..... За 2% от населението.....

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 00541026f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм номер 3 и ще добавя, да търсиш хора с твоя мироглед и място, където не те дискриминират. Неудобството е, че за да намериш тези неща трябва първо да пробваш, няма табела "свестни хора" или "толерантен град (квартал, улица, съседи)". Търси. Всеки търси нещо или чака да му падне наготово отнякъде.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2c88c2650f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От Автора:
Към номер 2 - не знам каква е точно причината да искам да съм в България, просто усещане.
Това, което виждам аз е че все още има качествени хора, които не са потънали в безверие и невежество, а се опитват да правят нещо смислено.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2f7bb7470e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щастие едва ли.
Успехът е запазен само за "нашите" хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker