Бон, Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Бон, Германия
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2780 пъти
Имам предложение за работа в Бон, Германия. Заминаването е след два, три месеца. Ще съм много благодарна, ако някой, който е бил там и живял, сподели опит, относно цени, квартири, хора, храна, магазини, фитнес центрове. Храната ще бъде осигурена поне четири дни седмично. Квартирата сама трябва да си я поема. Какви са цените за градския транспорт в Бон?
Ще се радвам да чуя мнения на хора, които са живяли там. Какъв беше животът ви там? В свободното си време ходехте ли кафе, театър, музеи, кино, фитнес? Има ли задочни програми за университети там? Курсовете по немски език скъпи ли са?
В книжарниците продават ли се книги издадени на английски език или са само на немски? Мога ли да си отворя банкова сметка?
Всякаква информация е добре дошла и Благодаря предварително!
Хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 12d4a300cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Квартирата трябва ти да я поемеш, но те намерили ли са ти първоначално някоя. Важно е все пак най важните неща да са ти подсигурени. Естествено сметка не може, а трябва да си отвориш. Аз не живея в Бон затова други отговори не мога да ти дам. Успех !

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 39f5558352
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За да си отвориш банкова сметка, трябва да имаш постоянна адресна регистрация - работодателят съдейства ли ти с намирането на квартира или ще трябва да си търсиш сама на място такава?

Не живея в Бон, но на въпросите ти относно цените на стоките в магазините, програмите на университетите итн - почти всяка верига магазини поддържа онлайн сайтове и магазини, където лесно можеш да прегледаш цените на продуктите, за да се ориентираш. (тук сайта не позволява постване на линкове и латиница, но и сама можеш да зададеш най-известните верии магазини като лидл, кауфланд, реве, икеа итн с "де" след тях на търсачка и да си провериш каквото те интересува, за наемите в избрания от теб район виж иммовелт де или иммо де например). Ако напишеш фитнес бонн пък със сигурност ще ти изскочат сайтовете на поне няколко фитнес центъра, където можеш да провериш цените на курсовете, които те интересуват.

Информация на английски и български за интеграционните курсове по немски, цените и провайдърите в района ще намериш на сайта на бамф де - бундесамта за миграция и бежанци

Сайтовете на университетите като правило имат и английска версия, така че можеш да видиш списъка на програмите, които предлагат и условията за кандидатстване. свб-бусундбахн де е сайта, на който можеш да провериш цените на билетите за градския транспорт в Бон - малко ме притеснява честно казано, че не си проверила в интернет тези неща досега самичка, ще ти е доста трудно, ако не можеш да се ориентираш, кое къде да търсиш онлайн.

Книжарниците предлагат и литература на английски, винаги можеш и да си поръчаш желаното от теб заглавие, ако в момента го няма. Лекарите и зъболекарите говорят като правило и английски. Работодателят ти осигурява ли те?

Съвета ми е да си направиш много подробно предварително проучване онлайн, преди да предприемаш каквото и да било.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 55bcf9f8a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз живея от повече от 8 години тука... Само че не си пояснила- български работодател или немски имаш и колко ще ти плаща по договор и дали го имаш изобщо договора!!! На думи и пеперудки недей вярва, че после ще ревеш тука, че този път нямаш пари да се върнеш тука. Инак като цяло минималната заплата е горе долу 9€ бруто на час- като ти изкарат застраховките и тн. Ти остават към 7€ на час или към 1000€ на месец. Ако имаш късмет ще си намериш някоя мизерна хралупа за 400-450 €, защото просто на българи не дават, транспортна карта към 80€ на месец, ток към 60€, телефон към 30€, интернет 25€, храна-козметика и тн. Към 300€ все пак зависи какво купуваш и винаги пресмятай към 100-150€ излишни разходи. Ако имаш късмет - ще се оправиш ама като нямаш немски така ще те набутат, че после ще се чудиш откъде имаш да плащаш няколко хилядарки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2c052d4f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Германия не ти трябва. По-добре си остани в България.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 81ef780757
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Н4, благодаря за информацията.
Н5, от каква гледна точка ми казваш да си стоя тук? Защо?

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5a8ef4d81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами прочети малко повече за положението В Германия след поканата на Меркел и си направи изводите. Ама от правилни източници...
Не съм №4

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2c052d4f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Защото в България ти е родината. В чужбина ние сме чужденци, германците са лоши хора, мразят много чужденци. По-добре в Бенелюкса, Франция, Англия, Ирландия, Чехия, Скандинавия, но не и в Германия, тя за съжаление вече е ислямизирана, турцизирана и така.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 612439efe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Н8, и понеже България ми е родината да не пътувам, да не видя света, да не живея в чужбина? Точно заради такива ограничени индивиди, които незнайно защо са в изобилие в България, напускам страната. Немците не са лоши хора, прекрасни са, имам много приятели от Германия, както и от Белгия и от къде ли не.
България няма да дръпне нагоре, не защото много хора я напускат, ами защото като цяло мисленето на народа не струва и не само мисленето..
Хайде стига във всяка тема едни и същи глупости. Завистта на оставащите е необятна. Какво е това нападане на заминаващи/работещи в чужбина? Като, че ли си нямате друга работа.
Предал родината едва ли не. Ще падна от смях. В коя година, в кой век живеете? Хората не са читави, хората, за това сме на това дередже..

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5556ea956f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8. Не ти ли омръзна да пишеш по всяка тема за Германия, че Германия е ислямизирана и т. н. и да пращащ хората във Франция. Скоро имах гости от Франция. Бяхме във Франкфурт. Не бях ходила около 3 години там. Учудих се от изобилието арабски ресторанти, магазини и дори банки. Реакцията на гостите беше, че това с Париж сравнено, нищо не е. Скандинавските страни - Швеция е пълна с мигранти. Като не си компетентен, недей раздава акъл.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker