Все още вярвам, че заедно можем да променим положението!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Все още вярвам, че заедно можем да променим положението!!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2873 пъти
Здравейте.
Аз съм момче, което ще бъде 12 клас сега. Твърдо съм решен да продължа образованието си тук в България, а след това да се установя в някой български град. Аз съм от малкото хора на моята възраст, които обичат родината си. Роден съм и израснах във Видин. Един от най-забравените градове в България. Много ми става тъжно като си припомня как, когато бях малък градът все още кипеше от живот, а сега след здрач рядко се среща жива душа по улиците. Това е сърцеразбивателно. Да гледаш как родното ти място бявно върви към пропастта. Голяма част, от връстниците ми искат да избягат колкото се може по-далеч от България. Това е много жалко. През всичките векове толкова хора са се борили за това, което имаме днес, а ние бягаме като мишки в чужбина и си мислим, че парите растат по дърветата там. Да, вярно е, че там е по-лесно да живееш, от колкото тук, но например една Германия. Толкова кризи е преживяла, но хората не са тръгнали да бягат, а заедно са постигнали, това което е тя днес. Където много българи ходят и работят най-мизерните работни позиции, които даже и бездомните германци не биха работили. И какъв е смисъла? Да гладуваме там и да пестим и след това да се върнем за 1 месец тук и да живеем като царе?
Вярвам, че ако заедно всички се обединим можем да променим нещата тук и да можем да водим нормален живот, както в другите страни. Всичко тук си го правим сами и докато не се вземем в ръце никой няма да ни помогне. Наистина се надявам все повече млади хора да остават тук и да се връщат, за да направим България достойна държава за живеене, защото е много ама много тъжно, че нашата нация бавно изчезва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9d9f3c4307
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Венсеремос!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 351f153333
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много от работите на чужденците се вършат и от германци, завиждам ти за заблуждението че от хората в България имащи теоретично силите да променят нещо(младите) вярваш че имат и реално качествата да го направят, понеже аз макар и да не съм няколко години в България, си спомням ясно че би било проява на глупост да очакваш нещо от нашите набори. Хора неспособни на елементарен анализ на заобикалящата ги среда и съответно невъзможност да разберат от къде и от кого тя в действителност е промотирана чрез българските марионетки. Да не говорим че повечето от тях изобщо не се замислят за подобни, , неща". В български университет възможността да получиш добро обучение за мене реално липсва, но да не бъда краен ще кажа че е малко вероятно, а именно образовани и обучени кадри и специалисти са нужни и могат да помогнат, ако изобщо се стигне до там от тях да зависи нещо. Навън като изключим че има същата неолиберална джендърска пропаганда, има и реално обучение и подготовка на кадрите, защото поне в Германия, а и където и да било по света фирмите са тези които превръщат университети в тяхно огледало, в държава без икономика различна от купи-продай, съблечи и.... не знам кой очакваш да финансира практиката ти по време на на престоя ти в университета, защото без да прилагаш непрекъснато това което учиш в учебниците и ти преподават на лекциите, за мен не може да бъде квалифицирано като добро обучение и съответно като добро решение от твоя страна да инвестираш времето си в това. Родолюбието е красиво тогава когато родолюбеца знае в какво точно то се изразява. Успех ти желая в решението ти, каквото и да е то. М18

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7fdb011e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Стига с това родолюбие. Живота е само един и човек може да живее където си иска. И трябва много повече да обича мъжа/жена си и децата си след време, отколкото една държава. Аз например ще ставам програмист, като и в България мога да живея добре с тази професия, но от любопитство ще опитам и в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d41d116a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубаво го мислиш, но нещата няма да се случат по този начин. За да има кардинална промяна хората трябва да излязат на улицата и да са активни и когато видят, че ги лъжат отново да излязат на улицата. Трябват коренни промени във всяка една област, като се започне от съдебната система и се стигне до образованието. Индикации за подобни неща обаче няма. Народът е успан и единственото, което прави е да си стои вкъщи, пиейки ракийка. Когато се случи нещо, той махва с ръка и си казва: "аз нали съм добре, онези другите да му мислят". И така времето си минава и едни и същи агенти и техни роднини ни лъжат и ограбват. От 1989г. до сега минаха почти 30 години. Хората, които тогава са били по на 20-30 години и са вярвали, че заживеят един по-добър живот, вече са на по 50-60. Животът им мина в кризи, мизерия, мутри и чалга. Утре ще се пенсионират, получавайки една мизерна пенсия и ще се чудят как да си купят хляб.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 48a73320d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Мъничък си още, наивен си.
Ще поблъскаш няколко години за някой който ще ти се подиграва, с парите едва ще покриваш нуждите си и ще изчезнат мечтите и патриотизма ти.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a5ed34240f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз нямам намерения да променям каквото и да било тук. Живота ми е пълен кошмар и нямам търпение да се махна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3d32315f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Млад си, и това ще мине...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ea823ce228
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Браво на автора, но за съжаление са малко като него, повечето млади станаха безродници, защото са неуки, не четат историята на България, а на такива не им пука за род и родина! "Онзи който претопи мечовете си за рала, после ще оре на онзи който си е запазил мечовете"! Ние не само си унищожихме армията и оръжията, а унищожихме и прехраната си, унищожихме селското стопанство, дадохме си територията за чужди интереси, довлякохме си джендърската западна идеология, и на практика не останаха мъже като автора, които един ден да бранят родината си. Жалка картина, но дано се народят повече млади като автора, само в това ни е надеждата!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: eda88a602a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Искаш добър живот и за какво? Да се страхуваш по улиците дали няма да те наръга някой “цесекар” през нощта или дали ще се прибереш преди да те ограбят цигани? Не виждаш ли колко майки протестират за болните си деца а оня тартар им вика че са ревящи и че има “уж болни деца”. Ние помагаме на всички страни а те ни смятат за роми и се държат с нас като такива... В България ще трябва чудо за да се оправят нещета

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 105eb1b83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само говориш. Стиска ли ти да вземеш един снайпер и да ги почнеш политиците? Не, нали?

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c6e614df19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 12

И какво ще стане, ако някой започне да избива политици? Нима ис мислиш, че този човек или група т хора ще са добро, мили и честни и че именно те, няма да вземат властта. И като я вземат, както са я взели, така и ще я държат. Хубаво подтиква, ам един ден, някой може да се хване и да застреля 10 човека от уж революционни подбуди.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 203b5dee55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   На 18 и аз мислих като теб, че като останем ще променим нещата и т. н. Е, оказа се, че съм голяма наивница! Сега съм на 36, още съм тук, но честно казано сериозно започвам да се замислям за емиграция. Не, че не обичам България, обичам я, обаче вместо да става по-добре, тук положението от ден на ден отива на по-зле. А приятелите ми, които заминаха на 18 или на 20 вече са се устроили там и някои са повече от добре. Да, в началото всички са почнали от миенето на чинии, сервирането в квартални барчета, работа по строежите и т. н. неквалифицирана работа, но ако си упорит, там имаш шанс да успееш, макар и след 10 или 15 години. А тук в държава, в която 70% от новородените не са с български произход какво ще направиш? Като след 20 години всичкото население ще са или пенсионери или мургави. И да се върнат хората от чужбина какво ще правят? Къде ще работят? Да кажем къщи ще си имат, къде наследство къде ще имат пари да си купят, ама с работата какво правим? Като реално от години нямаме работеща икономика. Не могат всички да са продавачки в мола, ИТ специалисти и да работят в кол центрове, нали?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9450322e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Дам на 18 и аз така си мислех. Всичко ще се промени, като завърша образованието ще имам хубава работа, нещата вървят в положителна посока. На 35 емигрирах и вече 10 години живея достоен и щастлив живот в друга държава. Обичам България, но да кажем че имам още 30тина години живот и не искам да ги прекарам в самозаблуда и надежди за светлото бъдеще.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker