Истанбул - с какви впечатления останахте? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Истанбул - с какви впечатления останахте?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2938 пъти
Здравейте, тук младеж на 17 години. Наскоро с майка ми, преди около месец бяхме в Истанбул, Турция и останах с няколко впечатления. Лично добрите бяха-красиви гледки, вкусна храна, що-годе евтини магазини и разходката с корабче и летния султански дворец. Но лошо впечатление ми направиха просяците с деца на всяка улица, голямата тъпканица по улиците и трафика с автомобили(това нормално, все пак 15 милионен град), адската мръсотия и бях потресен от шофьорите им, имало и по-зле от нас! :D Вие ходили ли сте в Турция някога, искате ли да отидете, ако сте ходили, моля, напишете си мненията и за Турция, и по-конкретно, Истанбул! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0ad318463c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всъщност са над 22 милиона. Законът на пътя е най-наглият оцелява, мен ме чукнаха 2 пъти и си продължиха, все едно нищо. Иначе кухнята им е уникална, обслужването единствено по рода си. Много красиво е озеленено навсякъде. Аз обичам да ходя в кв. Бешикташ, защото там живеят повечето чужденци и ми е все едно съм в европейски град, има барове, музиканти, художници. Имат и много хубав океанариум. Този в Лисабон, нищо не е. Но аз съм си чревоугодничка и най много обичам храната там. Имам си списък: Кукуреч (сандвич с дреболийки), Балък Екмек (сандвич с лук и скумрия), Каймак с мед и орехи, сладоледа, онзи като дъвка, Чий Кюфте (не знам как се прави, но е вегетарианско и мега вкусно), истинска боза ( яде се с лъжица и има 5% алкохол) офф спирам, че...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c67be9eb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм съгласна за шофирането и трафика, но все пак това е много голям град. Хубаво е, но има и по - хубави места.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8b7762826a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За туризъм в супер, но не бих живял там.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3a4cd03111
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз мисля като номер 4. За туризъм става, но не бих живял там. Да не говорим, че в момента ги хваща яка криза с тази галопираща инфлация заради която лирата пада постоянно и Ердоган се опитва да ги превърне в ислямска клоака. Зависи, разбира се какво предпочиташ, може и да ти харесва ориенталска среда, но аз предпочитам по-европейски облик на градовете, в които не виждам толкова забулени жени и не чувам постоянно как някакъв брадатко вие като на умряло за да зове правоверните на молитва.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a209639ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Скоро ще ходя там с леля ми и ще пиша след седмица :))

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 35e2a8884a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сервитьорите в ресторантите им са много нагли и недодялани. Сякаш не те обслужват, а си в стола в казармата и идва някакъв да ти донесе яденето и да си ходиш, защото това му е работата. Това на не едно място, да кажеш че такова се случило. Оня носи следващата чиния и както ядеш ти маха чинията на другия край на масата да сложи другото. Ако те удари зад врата ще е съвсем в стила на останалото. Общо взето става за туризъм за 2-3 дни, но пак трябва да си зареден с пари, а не икономичен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5519177ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Невероятен град!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2a787d2271
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Мдааа, коментарът над мен "казва всичко"!
Аз "само" ще копи-пейстна скорошен мой пост във фейса във връзка с Истанбул, публикуван на връх националния ни празник:

"Мисля, че е повече от подходящ момент сега, на тази дата, леееко да вметна една моя си мисъл, хрумнала ми преди ден в Истанбул.

За пръв път бях там и въпреки, че все си мислих дотогава, че няма да намеря градове като Венеция и Париж, които да ми харесат повече, ето, че стааарият Цариград бе насреща!
Няма да изпадам в подробности защо това е така, само ще вметна, че ми се искаше да не се бях
раждал
българин
а
турчин
!
Дааа, правилно прочетохте!
И сега ще си кажете сигурно:
""Браааво, бе, баш сега ли намери, на връх 110 годишнината от независимостта на България да си родоотстъпник и чуждопоклонник!?"
И на мен, ако трябва да съм честен и искрен, не ми стана хубаво като си го помислих, патриотизмът вътре в мен гореше, нооо... помислих си го! Макар и да не исках, случи се! И се замислих... добре, случило се е - случило се е...
Но защо?
Исках да анализирам ситуацията и да проумея от де както викат истанбулци - аджеба - се появи тази констатация за така желаната от мен смяна на родословие, ген, татковина ако щете и прочие...

И отговорите "заваляха" един след друг:

1) въпреки, че трафикът там е ужасен и всеки бибитка на друг, един не се намери, който да го направи със злоба, а не както беше - заради предназначение - камо ли да изпсува, да не говооорим пък да слезе от колата с палка или бухалка, готов за саморазправа и чупене на ченета и зъби;

2) отношението на турците към сериозни неща в живота като здравеопазване и услуги, свързани със здравето е на коооренно различно противоположно отношение спрямо товя на лекарите в България и ако ме питате откъде знам - знам...
Знам защото отидох с цел операция, а и по всичко изглежда, че пак ще ходя за други, на които да кажем досега в бг не намирах смелостта да се подложа именно поради липсата на отношение и информираност. Неща, които намерих там!
Знам, защото доскоро в България лекувах гастрит и метеоризъм, вече успешно излекувани макар и след три месеца и след трима сменени доктора, отказвайки да повярвам, че трябва да лекувам гастрита си с хапчета за артрит, откоито едната възможна нежелана реакция да е именно гастрит.
Отказвайки и да повярвам, че час за въпроси се дава ей така и де факто след като искаш да питаш нещо, оставаш с пръст в устата, защото "всичко ще се оправи, бъди позитивен, имам работа, чао"...
Отказвайки и да повярвам, че "не е моя работа да питам тва хапче закакво трябва да го пия, както и не е работа на докторът да отговаря, все пак затова има аптекари!" Аптекарите при чутото и те отказаха, ама не да повярват, защото те си ги знаят, а отказаха (макар и едвам едвам) да не назоват въпросния забележете ПРОФЕСОР с обидни квалификации;

3) колкото и странно да беше за мен НИТО ВЕДНЪЖ В ПЕТДНЕВНИЯ МИ ПРЕСТОЙ В ИСТАНБУЛ НЕ СРЕЩНАХ АГРЕСИЯ! Да, нямаше лошо гледащи муцуни! Та дори нямаше батки! Само слаби момчета с прически, които в бг веднага ще бъдат съдени и квалифицирани като "джендъри"! Та там нямаше тъй присъщите за нас хомофобия, расизъм, завист, озобление, съдене, напомпани със синджири и татуировки анаболни мутри, скинари и тем подобни, което за мен бешеее... културен шок!

Еее, мога и още да пиша, но...
Не съм турчин...
Българин съм...
И все пак си мисля, че е за добре...
Или по-точно както викат в турските сериали - "Дано да е за добро!"

Честит празник, българи!

И нека се замислим, че освен очевидният проблем с управляващите, дали първоизточници за проблема с агресията и завистта не сме самите ние! :/"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker