Какви са като хора молдовците ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Какви са като хора молдовците ?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 3014 пъти
Здравейте, аз нямам никакви намерения да живея в Молдова или да ходя на почивка там, но ми е интересно просто да разбера какви са като хора молдованите. Познавате ли хора от тази националност? Преди във facebook имах в приятелите си едно момиче от Молдова и доколкото си спомням говореше руски език.
Пак казвам, няма да ходя там, просто са ми интересни като хора и бих се радвал от разстояние да си пиша с някой от тях. Ако знаете нещо за тях, ще се радвам да споделите.

М20

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6df90baeed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Работя с хора от Молдова.. езикът им е почти еднакъв с румънския, даже мога да кажа че е еднакъв, повечето могат да говорят и руски. Мили хора са, засега не съм имала проблеми с тях и дано да си остане така :D

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: deede597ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз в Англия бях на бригада и там имаше доволно много молдовци. Не знам в коя джунгла са расли, ама не бяха виждали тоалетни със седалка. Спомянм си, че не знаеха как се ползва тоалетна и стъпваха на клекалото и серяха все едно като в кенефите на село. Специално за тях слагаха знаци в тоалетните. С едно човече клекнало, стъпало на седалката, задраскано и до него как правилно се седи.

Но това не помогна и после им организираха специални лекции да ги учат как се сере, защото им беше писнално да чистят, защото те и водата не си пускаха, понеже не знаеха какво е това животно да си пуснеш водата, като се изсереш.

Ядяха само цвекло. По цял ден се усещаха миризми на варено цвекло. Не знам как не им писваше само цвекло да ядат. Цялата кухня ставаше червена от тях.

Иначе не бяха някакви агресивни или нещо, добряци са, обаче много, ама много изостаналии абсолютни мърлчи бе звсякаква хигиена. Аз до тогава не бях подозирал, че в Европа може да има толкова изостанали хора. Някои даже като се изкъпеха, се разхождаха чисто голи из коридорите на хостела.

Като за капак първия ми шеф в България беше бесарабски българин от Молдова, наполовина молдованец. Няма такъв педантичен и дребнав човек. Можеше да ти изгуби целия ден за някоя дреболия. Не ставаше за чеп за зеле и не знаеше елементарни неща, дории български не можеше да говори като хората, обаче самочувствието му беше на макс. Накрая го изгониха естествено. Обаче му правеше кеф да се ебава с хората и да се прави на голямото шефче. абсолютен комплексар.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4aebf1b93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Молдова е румънска област откъсната от руснаците, които подобно на сърбите с Македония са се пробвали да направят отделен от румънскиъа молдовски език и идентичност с кирилица. В момента официално езикът на Молдоа се нарича румънски и си ползват румънската азбука. По-голямата 1аст от населението са етнически румънци, но имат и руско, украинско, българско малцинство, т.нар. бесарабски българи и т.н. Повечето хора гворят и руски, защото по времето на Съветския съюз е бил задължителен. Иначе, за мен са си типични източноевропейци, по манталитет ми приличат на украинците. Най-бедната страна в Европа, пият доста и се чудят как да се измъкнат от мизерията в Молдова. Имаме съседи от Молдова, румънскоговорещи, любезни, интелигентни хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b48cd96fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Четири години живях в Молдова и това беше най-ужасното време от живота ми. Не искам да говоря лошо за никой, но това е истината. Повечето представители на женски пол, независимо от възрастта си, гледаха да те използват и да вземат каквото могат от теб, един вид си присвояваха разни неща. После живях и в Украйна и Русия. Този манталитет на жените и там го имаше, не знам защо.
Иначе да, не са агресивни и простаци. Но, имаше нещо интересно - през 2002-ра повечето не знаеха, че СССР се е разпаднал. Представяте ли си? Особено учителите. В училището ни караха да си носим чесън в джобовете за да се пазим от бацили. И това 2003-та?
Към 2005-та една голяма част от града не ползваха ток. И още нещо, за което се надявам да не е така, но май си беше истина - една учителска заплата 2002-ра година там беше... 12 долара... :(
Иначе са свестни хора, повечето.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5902a0b23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   През лятото съвсем случайно срещнах семейство от Молдова - на почивка бяха тук. С бащата си говорех на руски, че и аз, и той го знаехме перфектно, ама детето му не знаеше - момиче, по - малко от мен, ама само колко беше енергично и добро. Бащата сам го гледаше - много грижовен и щедър, абе въобще мил човек. Друг път не съм се запознавала с тамошни, но за нашата кратка среща си съставих добро впечатление. Ако някой иска да му опиша украинци, руснаци, да каже и ще ги опиша.
One girl

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3bd252a9a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До номер 2. Аз също съм била на бригада в Англия, но в моя случай българите имаха проблем. Не разбираха, че кошчетата са за друг вид отпадъци, а тоалетната хартия се хвърля в тоалетната чиния. И по този повод имаше налепени стикери, които доста често не вършеха работа, защото бяха на английски. Накрая всички бяха събрани на една среща по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cfd3df5aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бях на обмен в Румъния и в тамошния университет имаше доста молдовци. Хора като хора - имаше и готини, и не толкова. Това, което ми направи впечатление е, че станеше ли въпрос за страната им, все се опитваха да се разграничат от румънците и от украинците и ревностно защитаваха страната си, как не било толкова зле положението и така...
Веднъж на един купон едно момче от Белгия започна да спори с една от Молдова как страната им е изостанала, колко проблеми имали, как нямали собствена идентичност, език и т.н. Тя скочи да се оправдава, но накрая се отказа да спори и се махна. Като питах белгиецът откъде знае толкова за Молдова, той ме погледна и каза "Аз си мислех, че говорим за Македония." :D :D

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ea28c2c0e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторе, получи доста разнообразна информация, малко преувеличена, но все пак полезна. Съветвам те ако искаш връзка с молдованка да е на живо, а не във фейсбук. Като манталитет очаквай да е като рускиня или украинка, а от онлайн връзките с каквато и да е жена, не очаквай нищо хубаво.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 217b523fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Молдова е най-бедната и неразвита държава на целия континент, доскоро имаха ИЧР "среден",а заплатите им едва стигат 150€

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d4b88ec3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 5- Да, опишете ги ако може руснаци, беларуси, украинци, както сама предложихте! Благодаря! )

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b3f349cda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не съм N 5, но и аз мога да кажа доста за украинците и руснаците. Зависи къде са отраснали. Бях на обмен в Москва и в интересна истината поне към мен бяха много дружелюбни. Винаги бяха готови да помогнат или да упътят някого. Въпреки че те не знаеха английски а моят руски е на малко под средно ниво

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 95f095cfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Работила съм със семейство от Молдова. Жената отвратително, дребнаво човече, интриганти и от най-подлите. Мъжът тиха вида... не знаеш кога и от къде ще те тресне, но наблюдава като змия и чака удобен момент. Бях свидетелка как успя за три месеца да отстрани трима конкуренти се изкачи на място за което нямаше капацитет.
Това в Андора.
За Молдова:
Преди няколко години испански фотограф ми предложи да замина за преводи с него в Молдова. Идеята беше за разказ в снимки на едно забравено от Бога селище с цялото население болни от Спин.
Около 80-те години умишлено са били заразени с цел разработване на ваксина. Фотографът ми показа някои снимки изпратени от друг колега фотограф... и аз отказах. Гледката беше страшна.
Предполагам ще прозвучи страшно лицемерно и гадно, но реших, че не искам да товаря съзнанието и спомените си с нещо такова. Не исках да виждам младите и децата особено.
Хм... Ако е за връзка с момиче от там, моето мнение ще е предубедено имайки в предвид казаното до тук, но все пак- не се забърква с молдованки! Нито пък с украинки, те пък са си баш евтинки парцалки като цяло. За тях нищо добро не мога да кажа, а съм имала (по принуда, заради работата ми) много контакти. Не можеш да се довериш никога.
Поглеждай се за нормални европейски момичета.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9d30ce02d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Опит с молдовци от Германия. Говорят румънски, въпреки че казват, че е молдовски.
Супер високо самочувствие, без никакво покритие и Русия беше велика. Никой от трупата им не успя да завърши подготвителния курс и да влезе да учи. Жените бяха доста красиви и преспаха с половината група. Хигиена, обща култура просто липсваха.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker