Колебая се... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Колебая се...
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2269 пъти
Здравейте, аз съм на 20 години, в момента съм първа година в университет, но специалността, която изучавам никога не ми е била мечта. Записах я просто защото се чувствам по-добре сред хора на моята възраст, иначе трябваше отново да работя, а аз работих известно време след като завърших средно.
Колебая се между два варианта. Единия е да се преместя след първата година в специалността, която искам, а другия е да замина някъде в чужбина и там да запиша да следвам наново. Насочил съм се към една държава (Украйна), познавам един украинец, с него сме приятели и той би могъл да ме ориентира къде да търся квартира например. Имам и един приятел в Полша, но с него като че ли не сме чак толкова близки.
Не мога да реша дали да остана в България или да замина в една от двете държави?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: d61918f22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей авторе,

Ти пък във Украйна??

Това е втората най-бедната държава във *цяла* Европа след Молдова. Три пъти по-бедни са от нас. Ако ние сме бедни, представи си тях. Има над 1 милион украински мигранти във Полша, защото заплатите там са в пъти по-големи. Имай в Предвид че Полша пък не е от най-богатите ама хич, щом над 2 милиона поляци и от там да живеят и работят във UK, Германия и другаде.

Една държава е бедна, когато населението не е организирано, корумпирано е и е необразовано.

Ако искаш да учиш бизнес иди на Запад. Комунисти на капитализъм няма как да стане да те научат.

Не си написал какво учиш, нито си написал какво искаш да учиш.

Всъщност Ти си човека който трябва да проучва неща. Има много статистики, медийни статии (от признати медии)р академични жърнали и проучвания из интернет. Ако разчиташ на чуто / недочуто или лични симпатии и впечатления да те дърпат нагоре по стълбата за да успяваш, това не е добре. Трябва да проучваш сам и да влагаш борбеност.

Провери какво предлагат във България и прецени добре дали не е по-добре да учиш във България. При все дори българското образование би било по-добро от украинското. Където й да идеш имай в предвид че ще трябва да взимаш и часове по местият език и то ако така или иначе в случай че избереш по-лесен вариант да учиш на английски. (Пак в случай че предлагат дисциплини на АЕ). Всъщност въпроса е най-вече със какво искаш да се занимаваш?? Каква би била причината да учиш на вън? Ако е просто за да изпиташ нещо ново и различно, прецени добре.

Според мен учи бизнес и чети книги. Българският пазар би се развил ако хората се научат на капитализъм и основават собствени бизнеси. Все се питам защо нито правителства, нито университети, нито медии не промотират точно това сред населението....

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b9cd8ace4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек не искам да те обиждам и затова ще бъда по деликатен, но самия факт че изобщо допускаш че може да отидеш да учиш в Украйна показва че си нямаш на идея от тази страна, аз познавам много хора в Германия от Украйна и все повече бягат от там и това е нормално. Украйна е единствената страна в която българин може да се почувства горд че е от България(Левски, Ботев не са съвременни причини), а може би и Молдова. Проучи доколкото е възможно, всичко което можеш за ситуацията на държавата в която искаш да отидеш и пак доколкото имаш възможността, проучи твоята ситуация в тази държава що годе каква ще да бъде. Успех и не бързай с решението си!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 14864cb09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, аз живея в Украйна. Кажи ако нещо те интересува.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 46caf76af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора:

Специалността която искам да изучавам е славянска филология. Много я харесвам, защото ми е интересно да науча повече неща за тези народи, освен това като реализация съм чел за нея, че може да работя като: преводач, учител по съответния език, научен работник. В момента съм записал педагогика по български език и история, но не ми харесва изобщо. Със славянската филология може да намеря реализация и в чужбина, например в някоя от техните държави или евентуално на запад. В Канада и в други подобни страни има много поляци, украинци и т. н. Всеки човек има различни мечти.
Исках да благодаря на всички, които се включиха да коментират. Няма да бързам да вземам решения, ще помисля още.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker