Офис мениджър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Офис мениджър
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2335 пъти
Здравейте, аз съм 12 клас. Искам да уча за офис мениджър. Някой, който е запознат къде се учи за тази професия, с какви предмети се кандидатства какво се учи има ли реализация каква е заплатата, колко години се учи и ако завърша обучението тука за офис мениджър ще си намеря ли работа в Германия или друга държава? Няма кой да ме информира и питам тук. Много ще съм ви благодарна ако ми кажете. :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: cf2e1db73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ти знаеш ли какво значи това или просто ти звучи "хубаво"? Офис мениджър може да се преведе като секретарка. Или не си чувала за секретарки?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: aab6341f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти кажа честно, такава специалност офис менъджър няма до колкото аз знам, може да запишеш мениджмънт или маркетинг. Може да изучаваш тези специалности във всеки университета в който има икономически специалности. Във Софийски университет със сигурност ги има тези специалности, просто се разрови във сайтовете на университетите, но имай едно в предвид за тази професия няма много реализация тук в България или поне няма да е това което си представяш, задължително трябва да знаеш английски ако искаш да работиш такава работа. Прост пример ти давам преди няколко месеца завърших бакалавър маркетинг и работа няма, не мога да намеря, защото ми искат стаж, а стаж няма как да имаш ако учиш 4 години редовно. Моят съвет е да се ориентираш към друга сфера в която има недостиг на кадри и се търсят, вече е препълнено от икономисти, които работим като продавачи накрая, защото няма работа за нас, а ако има трябва да си връзкар за да те уредят. Другият вариянт е вашите ако имат пари заминавай да учиш някъде в чужбина, все повече се търсят такива кадри, но ако това не е опция за теб може да запишеш за инжинер примерно или ит специалност. Успех ти желая, но пак ще ти кажа като човек вече препатил от грешен избор, не записвай икономика.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ef45265f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Какво е офис мениджър?

Това е много широко понятие. Каква индустрия покрива? Какъв вид дейност извършва и със какво се занимава? Услуги ли се предлагат или е сегмент (отдел) покриващ организация фокусирана върху продукция / продажби?

Офис средата винаги се различава спрямо организацията, нейният размер и функции.

Това което искаш да учиш е Бизнес Мениджмънт според мен. Това което съветвам много хора е да учат Бизнес. По този начин ще добият генерално понятие как функционират, оцеляват, конкурират, иновират. Четенето на книги му е майката. Имаш ли знания / идеи можеш да търсиш нисша където да рязвиваш собствен бизнес и предлагаш свои услуги / продукти. Ще се научиш как да анализираш пазар, консуматорски нужди, конкуренция. Ще се научиш на маркетинг и реклама.

Всъщност нищо от тези неща не е задължително да се учат във институция. Има много книги и от теб зависи.

Каквото й да учиш Бизнесите покриват много сегменти. Чети книги.

Реализация в чужбина зависи от това колко добър е човека, какво образование има, колко добре владее езика, какъв опит има (защо да изберат един човек пред друг - със какво повече един е по-добър от друг? Със какво повече би изпъкнал един човек? ). Просто следва много работа. Коюто иска развитие трябва да извървява доста дълъг път на допълнителна работа и преквалифициране.

Офис средата не е всичко. Това може да е само сегмент. Зависш от организацията и мисията й на пазара. Плюс това пазара може да се променя и еволюира.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7577ec84df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За офис мениджър не се учи. Като завършиш направо кандидатствай във фирмите. И без това гледат дали си хубава и колкото си по-млада всъщност шансът за по-висока заплата е по-голям.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker