Хората в България срещу тези в чужбина. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Хората в България срещу тези в чужбина.
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 3404 пъти
Здравейте, ще карам на кратко. Живея в чужбина от 3 години. Забелязвам някаква доста гадна тенденция, как хората в България хулят хората напуснали страната. Не стига че българите се делим на сини- червени, левскари- цска-ри, фили- фоби и не знам си какви още, а сега и тази простотия на хора останали в родината и такива които са в чужбина.
Били сме некадърни, претенциозни, предатели и не знам си какви още. Айде стига бе хора, стига с това делене.
Много хора мислят, че в чужбина е по- лесно. Кое му е по- лесното.
Отиваш сам някъде си на гъза на географията, далеч от всичко и всички. Две години съм живял по каравани, мръзнал съм, къпал съм се в общи бани, спал съм с якето си на гърба, бил съм целия в калчища, дори и кръв съм пикаел, а някакви келеши ще ми казват "ти си предател, ти си на по- лесното".
Баща ми почина когато бях на 20 години. Въпреки това учих и бях отличник. Като студент ходих на какви ли не протести, скандирах и развявах плакати. Въпреки инициативата си, образованието и знанията си, не можех да си намеря добре заплатена работа. Зимно време в квартирата съм мръзнал като куче, само и само да пестя от ток. Мислех да стана учител, но за сега съм отложил този план.
В България ме питаха "на кой си човек" а в чужбина ме питат "какво умееш". Ето това е една от съществените разлики. В чужбина се развих заради способностите си, а не заради типичната шуробаджанащина.
С приятелката ми искаме да си купим апартамент и да се развиваме в България, тоест парите които изкарваме ги влагаме в БЪЛГАРИЯ. Прекарвам отпуските си и харча и инвестирам парите си в БЪЛГАРИЯ, давам пари на майка си, която е в БЪЛГАРИЯ, така че до известна степен подпомагам икономиката в БЪЛГАРИЯ. Така че драги сънародници, за какво предателство става на въпрос. Хората работещи в чужбина, помагат на икономиката много повече.
Предатели са тия по върховете на властта, които направиха така че една камара народ да избяга, обвинявайте тях, а не нас. Те са предателите, а не ние.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 548544be79
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много просто-Манталитет
Виждал ли си българин на летището връщайки се от гурбет какви чупки и чалъми прави?
А как говори като се събере със старите приятели? И се фука и ги принизява как било на запад, те в Бг колко били назад...
Отвращава ме тази черта.
И аз живея извън България от има няма 7 години. И гледам като се прибера да разкажа и положителните и отрицателните от живота си, като наблегна на това колко ми липсва родината, как тук ми се остава в тази низаменима природа, превъзходен климат и им завиждам, че са избрали да останат. Че българите сме лесно обидчиви щом стане дума кой се е устроил по-добре.
Колкото до онези за които ти говориш-някой са в правото си, а други се скъсват да завиждат, защото нямат смелост, но имат големи злобни усти.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b016371a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз бях преди против хората в чужбина, щото са напуснали родината, но все дават акъл отдалеч, НО когато виждам какъв геноцид е и аз един ден бих се махнала. Себе си мога да подложа на такова нещо, децата си не. От семейство на лекари съм, но от малкото такива, които не са частници. Баща ми лекар почина млад срутен от работа и от системата в България, която убива. Понеже отблизо имам наблюдения върху здравната система, ще кажа, че има много работещи бедни, които за съжаление не могат да лекуват себе си, родителите си и децата си. И тези хора умират от страшни болести, защото частните лекари ги интересуват главно парите, не винаги, но по правило. Ако мое дете се разболее, без грам колебание ще напусна държавата, защото и аз се числя към работещите бедни, оставени на произвола, но с огромни данъци от заплатата за нашето уж здравеопазване. Скоро бях в Александровска болница, Майчин дом, и понеже чаках в спешното с кръвоизлив 4 часа, до мен седеше жена, на която са й изтекли водите и нямаше лекар, който да я поеме - познайте колко време - четири часа. Накараха ме да подпиша, че отказвам хоспитализация, когато такава не ми беше предложена и по живо, по здраво ме изпратиха бременна и кървяща. За мен тези два случая са показателни за тоталното безхаберие у нас, било то в тази област, или която и да е. Лошо е като българи да се нападаме един друг, никой в чужбина не отива от добро, пчелата не бяга от меда.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1cfd4695d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Прав си авторе. Българите до голяма степен са се озлобили и се чудят как да засегнат тези, които искат да живеят по-добре. В чужбина е наистина трудно да се внедриш, но винаги има начин. И не е вярно, че тези които са емигрирали са предатели. Това са хора, които най-често са затруднени финансово и вероятно не могат да се реализират тук, поради определени причини и затова напускат България.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0bd720a800
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Нямам нищо против емигрантите, дори моите родители са такива, но за съжаление има много емигранти (не всички), които демонстрират уж луксозен живот, снимкайки се във фейсбук, а всъщност едва свързват двата края и работят по 12 часа на полето, само и само да излъжат, че в момента, в който са отишли в чужбина, живота им се е подобрил. Братовчед ми примерно през ден се снима пред някакви фонтани, сгради, плажове и тем подобни и ако е някой, който не го познава, ще реши, че е ебати богатия, а аз от майка ми, която живее в същия град и си ходят на гости знам, че е беден като църковна мишка. Няма работа, на помощи е, ходи от време на време като изкочи нещо частно и взима някакви дребни пари, не си е плащал наема от няколко месеца, яде някакви боклуци, защото няма за по-хубава храна и има да дава пари на половината българи в района и не само на българи.

Преди 11 г. като бях на студенстска бригада пък, един яде 3 мес. само консерви боб, донесени от България цял сак, за да спести за една камера и да се хвали после в България как в Англия парите растат по дърветата.

Повтарям, че нямам нищо против емигрантите, но има и такива с такова поведение, което не прави особено добро впечатление, но все пак това си е тяхно право.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 042ec5e622
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Милата, номер 2, какво стана с теб и бебето, добре ли сте? Дано всичко е наред! Аз, също имах майка лекар, която почина млада, въпреки лечението, което не е на ниво, но нямахме възможност за друго, тя също беше от работещите-бедни. Отвратена съм от системата, здравната вкл. Нагли са, много са нагли и държавниците, и висшата администрация, и съдебната система, всички.... докато стигнем до т.нар. 'тарикати' със собствен бизнес, които мислят, че са велики, защото вместо да са служители, те са работодатели..., и не са по-читави от държавниците ни... Та, какво остава, да стоим тук и да бъдем мизерстващи роби или да отидем някъде, където, поне трудът се цени, умът - също, и ако изкарваш парите на шефа си, няма да погинеш от глад, поне това. Разбира се, има и случаи, в които необразовани българи, работят за стотинки, във фабрики, на полето и т.н., но хора има всякакви. Както има успешни, така има и неуспешно реализирали се.
Определено, не смятам тези хора за предатели, всеки има право на личен избор как да живее и ако не вреди на никого - всичко е наред. Неща като национално съзнание и патриотизъм, на мен са ми чужди. Преди всичко, разглеждам държавите и хората в тях като култура на съответната държава, неща като традиции, изкуство, музика, литература и т.н., а не държавната политика, съответно, и хората като начин на мислене, а не дали са немци, руснаци, черни, бели...
Та, в този ред на мисли, аз бих се махнала от България, не заради политиката на крадливите ни държавници и корумпирани чиновници, а заради хората, защото аз имам ежедневен допир с хората, а не със системата, за щастие. Много тесногръди, много негативни, лицемерни, завистливи и прости. Мнозинството.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 190863b3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не смесвайте простотията с правото на избор за по - добър живот. Прости хора има и сред емигрантите, и сред тези, които живеят в Родината.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2742e004e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Живяла съм в чужбина, където имаше много българи. Повечето от северна България, изтеглящи се един - друг. Повечето говореха, че искат да живеят в България, но със заплатите си там, не могат да оцелеят. Не, че в чужбина им е лесно, но в България им е невъзможно. Имаше една млада жена с дете, мечтаеше да се върне, но повтаряше, че за нея няма оцеляване - наем, заем, дете, с български доход. Говорим за съвсем обикновени хора, добри и работливи. То пък не може всички да са учени, нали така? Омразата идва от обидата от тази държава, за изгубените надежди и време. Тукашните пък ги е яд, че нямат решителност да опитат на друго място, и плюят, че било лесно. Лесно е за местните, нещата са си за тях, ти си отишъл да им бачкаш. Та така. Сметка трябва да се държи на крадливите ни политици, не да плюеш българите в чужбина, да биеш жена си или да се самозапалваш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 02e4a29ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 2, такива случаи има навсякъде. Не търси рая в чужбина. Ти въобще не знаеш какво са данъци и осигуровки. Аз и работодателят ми плащаме общо почти 10 хил. евро годишно здравни осигуровки в държавната каса в Германия и срещу това получавам един геврек. Ако можех бих се осигурявал частно, но това тук е разрешено само за хората със свободни професии или такива получаващи минимум 63000 евро годишно, които аз като IT-специалист с 5 години стаж още не съм стигнал, а докато ги стигна те ще вдигнат границата още повече. Иди като държавно осигурен на лекар в Германия да видиш какъв зор е да го накараш да ти назначи изследване. Нищо не печели човека от това и точка. Аз съм си правел изследвания през отпуската в България. Платих си 100 лв, взех си фактура и я дадох на здравната си каса. Върнаха ми парите без проблеми, понеже сумата е малка и е от болница в ЕС. Ама като занесох резултатите на ортопеда си и го попитах колко би струвало това изследване в Германия, отговорът му беше, ами към 2000 евро.
Друг пример, ако искаш да се запишеш за преглед при специалист, приготви се да чакаш поне 2 месеца. Трети пример разказан ми от немци, завели 3-годишното си дете със счупена глава в университетска болница, която би трябвало да е най-добрата. 3 часа чакане, докато го зашият без упойка и дезинфекция. На детето му се подува лицето от гной, 4 часа чакане докато го приемат, разшият и зашият наново. Раната пак се инфектира и се налага да ходят трети път. С една дума, светът не е черно-бял и навсякъде може да попаднеш на подобни случаи. А знаеш ли колко струва тук да ти сложат една коронка, при положение че си здравноосигурен - 2000 евро за металокерамика, 1000 евро за най-грозните. Вярно, ако си маргинал и нямаш пари, тази за 1000-та евро ще ти я подарят, но ако плащаш вноски, ще си платиш още или ще бягаш обратно в БГ да си правиш зъбите. Всеки ламти за пари и света загива, а в Германия се опитват да са едновременно и капиталисти, и социалисти, което води до абсурдни конфигурации. Но в скоро време ще трябва и те яко да се реформират, защото недоволството страшно расте и традиционните партии яко ще го отнесат.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 514a13b531
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Смени си приятелите. Явно те са тия, който те обвиняват. Най-вероятно завиждат и в същото време нямат смелост да се пробват, иначе от раз са заминали занякъде. А може и просто да приказват несериозно, а ти се хващаш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 54badd1101
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До номер 9. Не знам къде са тези лекари, за които пишеш. За 20 години тук не ми се е случвало да попадна на такива. Изледвания всякакви, когато ми се е налагало. Час при специалист - да, чака се, но, ако е спешно става и без термин. Въпреки, че имам избор между частна и държавна здравна застраховка (като човек на свободна практика), съм към държавна каса - ДАК.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3b42ea585e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проблемът ти е, че се интересуваш от хорското мнение. Какво значение има какво говори някакъв човек, когото дори не познаваш?

От личен опит мога да кажа, че подобни хора или завиждат, или искат да си излеят злобата някъде. Не виждам друга причина да коментитат нещо, което не ги засяга.

Няма смисъл да се правиш на жертва - никой не го интересува къде си мръзнал и как трудно си живял. И негативите, и позитивите си ги понасяш ти. Надявам се, че след времето прекарано в чужбина, си загубил една много неприятна черта от българския манталитет - да се бъркаш, където не ти е работа.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 54badd1101
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторе, темата ти е интересна. Живея в чужбина, не харесвам много от сънародниците тук. Защо? Много от тях, дошли, недошли, почват да се интересуват колко ще им дава Джобс-а - така наричат Джоб-центъра в Германия. Други пък почват да мрънкат колко много им спирали т.е. здравни, пенсионни и др. застраховки. Трети, като номер 9, получавали били един геврек срещу здравните си застраховки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b016371a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   6 - Благодаря, че попита. Кървенето продължи и се почна аборт. На всички жени препоръчвам да не се обръщат към Майчин дом. (Извинявам се за вметката извън темата).

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cdd36e1104
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Интересна тема. За съжаление, по принцип, както вече писаха и други, това е част от манталитета ни, да се делим, на провинциалисти и столичани, на умни и красиви срещу тъпи и грозни, на левскари и цесекари и какво ли още не. Но, от друга страна специално за конфронтацията българи в България срещу тези в чужбина и двете страни имат вина.

Някои българи в България говорят със завист, злоба и ненавист към бългаите в чужбина, че били предатели, че търсели на баницата мекото и дори ако някой каже просто, аз живея в САЩ или Германия и затова ми е трудно да си сменя бързо паспорта, започват злостни нападки от сорта - е и, какво като си в чужбина и други подобни.

Но, от друга страна, някои българи в чужбина се държат нагло и арогантно, когато са в България, поучават останалите българи като че ли са по-висша инстанция, постоянно сравняват с другата страна, как там било много по-цивилизовано и най-дразнещото, след година или две, а понякога дори след 6-7 месеца в чужбина започват да гоорят на български с акцент, а това наистина дразни и вбесява. Вчера отишъл в САЩ, а вече говори с английско р и почва едни чупки, как беше това на български, на английски е резидънс. Ами на български му викаме жителство, примерно! И така се нагнетява напрежение и конфликти, при които и двете страни допринасят. А, това че имигрантите внасят огромни суми пари в българската икономика, спор няма, но това не оправдава арогантно, снизходително и обидно отношение към българите в България. От друга страна, никой българин в България също няма право да обижда и да съди хората извън България, защото всеки си знае защо е напуснал родината и какво прави за нея, дори от далече. Така че нещата са сложни. Само моля ви се престанете с този глагол бягам. За какво по дяволите бягане става въпрос? ! Бягали са хората до 1989 г, когато са разстрелвали по границите всички кандидат-имигранти, които им попаднат на мушка, но сега ние сме европейски граждани и пътуваме безвизово къде ли не. Решиш да идеш да работиш в Швеция, Испания или Франция, събираш си багажа, хващаш си самолета и след 2-3 часа си там. Е, за какво бягане говорите в такъв случай? ! Бягат кубинците и севернокорейците.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 02aa5bea79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   По принцип, една от масовите ни черти е да се показваме пред хората. Достатъчно е човек да види какви абитуриентски балове и сватби се вдигат, като още по-невероятното е, че за тях са теглени кредити, които ще се връщат години след това. В много случаи, дори и да не си такъв, средата около теб неусетно започва да те трансформира. Другото е, че българите сме изключително нетолерантни, даже злобни към дори малко по-различните. Ако различният е по-беззащитен от нас, веднага се нахвърляме отгоре му и го сриваме със земята, ако пък е по-силен, започваме да го плюем зад гърба му. Пет лева да имаме повече от съседа и веднага се надуваме и го гледаме от високо. Затова и голяма част от тези, които отидат в чужбина, като се върнат първата им работа е да покажат на всичките си познати колко са напред и колко другите са зле. Това естествено, дразни. От провинцията в София да отидем за седмица и започваме да говорим като софиянци. Веднага давам пример - един съсед отиде да учи в София и след това остана там. Намери си сносна работа и успя да си купи апартамент на изплащане. Майка му сякаш това и чакаше. Веднага си навири носа и успя да се скара дори с най-близките си приятелки, с които години наред са били заедно. Беше си позволила да нарече двама от приятелите му от детинство нещо от сорта на невъзпитани и пропаднали, без абсолютно никакъв повод. Просто единият не влезе в университет, а другият завърши специалност, по която не работи след това. Да не говорим, че с майка им са били приятелки сума ти и години. Най-смешното беше, че на въпросната жена й трябваха само няколко седмици да отиде на гости в София, за да си смени говора. Нямаше да повярвам, ако не я бях чул с ушите си. Ето заради такива неща сме постоянно разделени и в конфронтация.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9a306b0310
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До 9

Или, като половината германци, които познавам, ще отидеш в Полша и ще си направиш зъбите на 1/5 от цената, при немски зъболекар... в Полша.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d34557c053
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 9, не знам откъде са впечатленията ти, но аз съм в Германия от 5 години и опитът ми е различен. При личния лекар получавам винаги час най-късно на следващия ден, ако е нещо спешно пък ми казват да дойда същия ден и че ще ме приеме между часовете, но ще се наложи да чакам. Личния лекар не ми е отказвал досега направления за специалист, макар че в повечето случай можеш да отидеш и сам директно при специалист без да ти изискват за това направление. За специалистите наистина се чака - получавала съм часове обикновено в рамките на между 2 седмици и 1 месец.

Mоже би си заслужава да си търсиш правата като пациент в Германия след като така или иначе ги плащаш тези осигуровки - иначе от твоите пари се ползват немските баби, бежанците и социално слабите. Записвай си профилактични прегледи при специалисти, ползвай ги - като не си доволен ходи при втори и при трети специалист, здравната каса ти позволява да ходиш при специалист толкова често, колкото искаш. Ползвай ги тези права, настоявай си, ако ти отказват нещо пращай оплаквания до касата си - има смисъл.

От каквото ми се е налагало досега - час за очен лекар получавам в рамките на няколко дена, тестовете и лечението е безплатно (т. e каквото и лекарство да ти предпишат плащаш само 5 евро, останалото поема касата). При дерматолог чакането е 2-3 седмици, отново всевъзможни тестове и лечение безплатно. Алерголог - 1 месец. Гинеколог - 1 месец, всички тестове, изследвания и лечение досега са ми били безплатни. Невролог - месец и половина. Ортопед - 1 месец, а ортопедите са наистина страшно натоварени при толкова много пенсионери, в следствие на посещението ми беше назначена безплатна физиотерапия и рехабилитация, като процедурите ако си плащах сама щяха да ми излязат около хиляда евро. Мисля че нямам повод за оплаквания. Да, месечната здравна вноска Е висока, даже супер висока в сравнение с това, което плащах в БГ и не мисля че успявам да изразходвам толкова, колкото плащам, но и грижата и това, което покрива при нужда си е на ниво.

Рекордът ми за чакане например е 4 месеца за час при ендокринолог. При самият преглед обаче отношението беше изключително професионално, беше ми отделено достатъчно време и назначени един куп наистина скъпи изследвания, последвани от допълнителни скъпи изследвания, защото един от показателите излезе близо до горната границиа и лекарката искаше да отхвърли потенциални диагнози. Всичко беше извършено на място, по удобен за мен начин, напълно безплатно и се почуствах наистина доволна от обслужването. Да, в България за сравнение, за да стигна до специалист никога не се е налагало да чакам повече от два дни, но за същия проблем трябваше да обиколя 3ма ендокринолози, в крайна сметка да си доплатя за повечето хормонални изследвания, защото здравната каса не ги покрива и когато се наложи да се проведе допълнителното изследване (което в практиката в Германия имаха технологичния ресурс да проведат на място и в рамките на 2 часа) ми се предложи само с цел провеждане на изследването да вляза за седмица в болница. Ами отказах се тогава от престоя в болница и останах да чакам с неизяснената диагноза, която слава богу беше отхвърлена година по-късно в Германия. Та нямам против, че чаках в случая 4 месеца за час, защото обслужването беше наистина качествено.

Ако си частно осигурен получаваш наистина часове веднага - но си плащаш всичко сам като поп и после трябва да чакаш това, което е над гарантирания законен размер, дали ще ти го възстановят или не. Плюс това вноската ти също ще започне да нараства, ако разходите ти нарастват, докато при законовото осигуряване остава непроменена - заслужава си да се обмисли.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cbe263a3c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Според мен няма база за такова обобщение. Вероятно авторът на темата се води от някакви частни случаи на завист и злоба, но като цяло аз не виждам такова отношение. Все пак да не забравяме, че това са наши близки, приятели, деца. Аз се радвам, че хората ни могат свободно да пътуват, учат, работят и живеят където искат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 50c43d8a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До номер 18. Точно така е. Писах и по-горе. За почти 20 години тук, имам точно твоите впечатления - две раждания, операция от апандесит, тежка депресия, сърдечни проблеми, за които пия всеки ден лекарства - ами касата (държавната ДАК) си поема всичко. Правим в момента на дъщеря ми брекети - ДАК поема 2. 900 евро. Аз плащам само луксовете без които може, но все пак решихме да ги ползваме. Да живееш в държавата с най-добре организирана здравна система и да мрънкаш, дава много точен отговор на въпроса - '' Защо не харесвате българите в чужбина? ''.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 50c43d8a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   А това, дето номер 9 разказва за детето, което го шили без упойка, си е направо виц. На мен зъбния камък ми го почистват с местна упойка. Хайде стига глупости. Тези ги разправяй на друго място. Все пак и ние живеем в Германия, и то дооооста по-дълго от тебе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker