Квартира без договор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Квартира без договор
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2735 пъти
Здравейте! Живея в Лондон от два месеца. Хазайна ми е българин, който плаща наем на трето лице. Нямам договор защото той не иска. Плащам му за двойна стая 160£ на седмица. Понякога в кеш понякога по банков път. Къщата е с четири малки спални, трапезария и кухня. Имам шест съквартиранта които също нямат договор.В къщата има малко дете на 1 година и малолетна. Въпросът ми е :
#В тази малка къща имаме ли право да живеем толкова хора?
#Ако утре хазайна ми каже да освободя квартирата изобщо имам ли някакви права след като нямам договор?
#Мога ли да подведа под отговорност въпросният "хазайн" тъй като му плащам а не получавам документ за доказателство че плащам за тази стая?


П.С
Благодаря Ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: ecd2bd2e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ти защо си се съгласил и му даваш пари без договор и дори без документ!?? Някой да те кара насила??

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 737ec292a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен попитай във bghelp . co. uk

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1237999095
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, в Лондон много често е така. Някой наема къщата не негово име да кажем за 1200 на месец и после настанява хора в спалните като обикновено им взима пари без договор естествено: 1. Защото той самия няма право да отдава по договор и ако собственика разбере може да прекрати договора за наем и 2 Защото целта му е да живее почти безплатно. Тоест, ако квартирата е с 4 спални той ще взима на другите по 200-300 паунда в зависимост колко човека живеят и наема му излиза почти безплатен.

Да отговоря на въпросите ти:
1. Ако в договора е упоменато колко хора трябва да живеят, както в нашият с моя приятел, тогава е незаконно да живеят толкова много хора. Ако не е , тогава е въпрос на избор от страна на наемателите дали им харесва или не.
2.Нямаш никакви права, ако ти каже да освободиш квартирата. Надявам се да не си давал/а пари за депозит или поне за тях да имаш документ, защото може да не ти ги върне при напускане.
3. Не можеш да го подведеш под отговорност, може да бъде глобен, изгонен от собственика евентуало, ако той изобщо разбете. Ти си избрал/а да живееш без договор.

Сам/а ли си в двойната стая? Съветвам те да поразгледаш онлайн дали сумата, която плащаш си заслужава за квартала, дали е нормална или прекалено висока. Има много свестни хора, които няма да те прецакат, но има и такива, които ще го направят без да им мигне окото. Просто питай приятели и нека те те насочат за начало.
Трудно е с квартирите в Англия, защото трябва или да я наемете още от самото начало с някой или да докажеш достатъчно доход, за да я наемеш сам/а.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 59baaa1638
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Под каква отговорност ще го подвеждаш, Сульо? Можеш да го издъниш на властите, но лични ти под отговорност (пред теб) няма как да го подведеш. Хем си нямате понятие от света, хем и трикове мислите. Не искаш ли да вземаш документ и наем от 180 вместо 160? Става ли?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b6ce347a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Доста нередна ми се вижда тази работа, така че по-добре си намери по-нормална квартира с договор, защото в момента ти на практика няма как да докажеш, че живееш там. Утре тоя може да те изхвърли на улицата и понеже си без договор, иди доказвай, че си му платил наема. Освен това когато собственикът на имота разбере, че неговият наемател предотдава имота без негово съгласие всички ще останете на улицата, ти дори нямаш договор и на практика никаква защита. Могат да си те изхвърлят по всяко време и без предизвестие. Ей така, въпросният българин решава, че стаята му трябва защото ще му идват гости и от утре да те няма. Ама платил, не платил... прибираш се един ден и багажът ти е от вън и нищо не можеш да направиш! Струва ли си посред зима да останеш на улицата само защото наемът ти малко по-нисък отколкото би бил ако си си с редовен договор? Не мисля.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dbb1dd4114
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хазяина ти е мръсен и гнусен тарикат, пренасящ андрешковщината си в чужда държава! Сульото под номер 4 даже го защитава! Заради такива простаци ме е срам да кажа откъде идвам.
Намери си квартира, по-скъпа, но по- удобна и живей по правилата на държавата, а тоя го докладвай да се научи на ред! Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 737ec292a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човека те скубе със много висок наем. Явно наема цялата къща и така сам си решава колко човека да пуска без собственика да е наясно. Знам че има доста случаи на българи, а и не само, които правят това. По този начин един вид живеят безплатно, та и джобни получават.

Можеш да си намериш по-евтина квартира. Това че нямаш договор може да ти донесе проблеми, защото за някои неща ти се изисква доказателство за адрес като договор за наем, сметки на твое име и прочие. Договора също ти дава права и задължения, каквито във този случай ти се ограничават.

Този тарикатлък е причината да не искам да имам много общо със българи. Манталитета е егоистичен, експлоатиращ и не знае как да играе по правилата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker