А среднистите без език, накъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

А среднистите без език, накъде?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2779 пъти
От доста време забелязвам сред мои приятели, също и тук в сайта, едно лутане и незнаене "накъде" за чужбина при следните обстоятелства:

- хора със средно образование
- без език или абсолютно минимално английски
- в не особено добра физическа форма, дори и млади, напр. наднормено тегло (което би било проблем например за работа бране на ягоди/гъби)
- без квалификации
- максимално събрани пари преди заминаване около 300-500 евро
- без познати, приятели, роднини в чужбина
И т.н.

Какви опции имат тези хора за чужбина и в коя страна?
Как точно да се организират и да заминат? Чрез агенция с уредена квартира и дата на заминаване или как?

Ще помоля всеки с ценен съвет и информация да се включи в темата, за да помогнем с каквото можем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: c905c75038
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямат опции за чужбина. И за България май нямат много. Съжалявам, че си пропиляват младостта, вместо да инвестират в себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 370cdd9026
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами първата посока е езикова школа. Другата е - изучаване на професия. Аз така го виждам. Чудя се, как може да му хрумне на човек без език, без никаква професия, да мисли дори за това. И какво значи - среднисти? ! Има достатъчно професии, за които средното образование е достатъчно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5ec1b3e19b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Според мен е най добре да търсиш работа там където живееш. Отдавна се установи, че в чужбина парите не растат по дърветата а трябва много яко бачкане.
Да речем, че в германия те вземат на някаква работа на минимална заплата - ами и там за кое по - напред - за квартира ли, за храна ли, за сметки ли, и какво ще ти остане да спестиш? А отделно че без език и квалификация най добрите възможности са ти да миеш чинии в ресторант или нещо подобно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: be6a1ffb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Учи език! Без език си за никъде, най-много да попаднеш в някоя схема за трудово експоатация, т. е. да работиш наистина робски без пари и при ужасни условия и като не знаеш език си обречен, защото и помощ не можеш да потърсиш. Където и да ходиш, гледай поне да можеш да общуваш с хората. Пък и така ще имаш и шанс за работа, че като не знаеш езика освен на полето друго няма какво да правиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6e217f4cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз се интересувам от темата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dcdd185e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съгласен съм напълно с предходните коментари, особено с номер 4. За мен въпросът какво да правя в чужбина без език или професия/умения ми звучи като примерно аз нямам шофьорска книжка, но вие какво ще ми препоръчате да карам мотоциклет, кола или автобус? Като човек живеещ 16 години извън България мога да ти потвърдя, че не всички българи, които са в чужбина са с висше образование, но всички българи, които живеят добре в чужбина имат някакви умения и професии, които са търсени, било то шофьор на камион, тракторист, дърводелец, майстор някакъв, механик и т. н. Примерно познавам човек, който прави в Отава надгробни паметници и мраморни плотове и с това си изкарва по 4-5 000 долара на месец! И другият фактор е език, няма как да си успешен ако не знаеш поне на средно ниво местният език, освен ако не работиш само с българи, но това те прави уязвим за измами и експлоатация, както вече ти обясни коментар 4 и те прави много зависим, където и да идеш, дори да си поискаш план за телефон ти трябва познат българин за преводач. Затова и аз те съветвам, първо се заеми с научаването на език на ниво В1 минимум и усвои професия, с която можеш да си изкарваш хляба. Не е казано да си специалист по правене на космически ракети, но дори да можеш да правиш кифли и кроасани, вече те откроява това от тълпата и можеш да си намериш работа. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 560012f55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако има кой да ти подаде ръка на място и да ти намери работа става и добра заплата ще получаваш, но се работи яко. Факт е, че повечето са без език и с минимални познания. Как се оправят и аз се чудя. Много идват с познати, почват на минимума и пак са доволни. Един по един идват и така цели села и градчета. Сменят и държави дори. Едните са живяли 20 г. в Италия, тъкмо са понаучили нещо, сега на ново в Германия. Но език на улицита трудно се учи, децата които растат помагат.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8276ad6c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз съм така, но нямам мерак за чужбина изобщо, тук в БГ си ми е супер, просто работя по-ниско платена работа и това е, няма никакъв проблем. Образованието вече никой не го гледа и признава, хубаво е човек да владее занаят, ако ти се отдават занаятите хващай някакъв и действай.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d54a29a65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8 - къде не се гледа и признава образованието?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4420f54578
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 9,

Не съм 8, обаче във България образованието претърпя тотално поражение. Имайки в предвид че мафията (включвам корумпираните граждани на Република България), самият манталитет на тарикатлък и егоизъм които надделяха, дипломите от български учебни заведения вече във много от случаите се водят втора ръка в сравнение със тези от чужбина.

Говорим за това че дипломата е хартия олицетворяваща борба за развитие, каквато много хора предпочитат да изфабрикуват.

Ефекта от това е че накрая хартийка има, обаче човека си няма и на идея от това което е 'учил'. Книгите не са имали ефект защото не са били четени. Няма как да стане.

Самият факт че има безброй сайтове където маса хора предлагат дипломи за основно, средно, университетско образование регистрирани във МОН, включително шофьорски книжки регистрирани във националните системи, дори свидетeлства за съдимост, показва до къде е стигнала корупцията във етажите на властта и до къде е стигнал морала на огромен процент от населението което е склонно да си купува тези 'документи' олицетворяващи национална принадлежност и статут.

Не работническата класа спечели битката, а мафията. Мафия са огромен процент от населението. Всеки гражданин на Република България склонен на какъвто й да е било вид корупция се води мафия. Това включва и тези които които се поддават и тези които подтикват към корупция.

Книгите са важни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker