Полет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Полет
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2116 пъти
Здравейте! Напролет ще пътувам за пръв път със самолет (до "Барахас" в Мадрид). Tpябва ли да знам нещо специфично, много хора говорят за някакви международни паспорти, знам, че само за САЩ и неевропейски страни трябват (например при влизане в Турция). Логично нямам такова нещо, от къде се издава и колко струва? Няма да пътувам с багаж, така че на турникетите би трябвало бързо да мина, освен ако някой не реши да се заяде за нещо. "Луфтханза" е компанията, ако е от значение. Нали може да си взема билета направо на летището? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: d2ccfd48b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За страните в евро съюза не е необходим паспорт само лична карта .

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1d2e3e5ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Билетът трябва да си го купиш предварително, по интернет, с дебитна или кредитна карта, най-добре някой да ти помогне. Минимум 2 часа преди полета да си на летището, питай на място да те ориентират. Освен това прочети какво е разрешено и забранено да се носи в ръчния багаж, успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5138a8a071
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не на летището, ами направо от пилота в самолета може да си купиш билет. Качваш се, плащаш, къса ти едно билетче и си сядаш с торбата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dad9316fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте!
Първо се купува билет и се резервира място. Съветвам ви да го направите веднага. Колкото по-далече преди полета се вземе билета, толкова по-евтино ще струва. Както са споменали в горния коментар, с кредитна или дебитна карта се плаща от вкъщи. Съответно се резервира дали отиване и връщане, съответната дата и час, къде ще се прекачвате и всичко е електронно. Само един документ трябва да си изпринтирате у вас, което ще ви е билета. После отивате на летището поне 2-3 часа преди полета. Първо се минава през регистрирането, където ако имате голям куфар го оставяте на служителя и го пускат по лентата към самолета. Казвате че отивате в Мадрид, не в Германия, и куфара ще го занесат до другия самолет автоматично. Малките чанти и раници остават у вас, не повече от 2-3. Ако няма да оставяте багаж просто отивате на регистрацията (check in) за да ви дадат самия пропуск за самолета (boarding pass), който се издава само с лична карта или паспорт. Също показвате на служителя изпринтирания от вас документ. Мился че лична карта ви стига, в Европейския съюз само, аз обиколих Европа само с нея това лято. Но ако я загубите няма връщане. Така че нищо не пречи да си извадите паспорт в полицията, не повече от 70 лева е. И е за 5 години. Втората стъпка е да минете през проверката. Там ви сканират за сигурност и ви проверяват ръчния багаж. Веднъж като излезете от редицата сте готови и тръгвате да намерите изхода за самолета. Там на екраните ще е написан номера на полета на Луфтханза и от кой изход тръгва. Като стигнете в Германия ще е голяма бъркотия, не се притеснявайте. Само не трябва да излизате от защитената зона. Там, където ви остави самолета, просто се местите на другия изход за полета за Испания. Гледайте винаги знаците и следвайте това, което правят хората и всичко ще е наред. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 520400f75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се бъзикайте с човека за билета, мисля, че има предвид бордната карта.
Авторе, до Испания и навсякъде в ЕС, че дори и до Сърбия и Македония се пътува с лична карта само. Ако имаш билет, просто отиваш на летището, намираш гишето обслужващо твоя полет и ще ти разпечатат бордната карта по данните от личната ти карта. Бордната карта е предполагам това, което наричаш билет. Там пише името ти, номер на полета, мястото ти в самолета. А, в Мадрид има ли кой да те посрещне, че ми се виждаш леко неориентиран. Има метро и автобуси, с които можеш да идеш до центъра на града, не се набутвай с таксита.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker