Колко струва няколкодневен престой в Лондон? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Колко струва няколкодневен престой в Лондон?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2510 пъти
Здравейте, надявам се да получа конкретни отговори на въпросите ми. С мъжа ми планираме 4, 5 дневен трип до Лондон през лятото. Някои неща проучих, но все пак не съм добре запозната. Предложения за спане(евтини), някъде в покрайнините? Колко струва храната по супермаркетите? Идеята ни е самото преживяване и забележителностите, не хубави хотели и ресторанти. С каква сума да се подготвим горе долу, без самолетните билети. Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9d121cc11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо не ползвате агенция, има евтини оферти. Не съм била в Лондон и нямам представа за цените.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 09dcaca91d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей.

'Покрайнини' няма, тъй като всичко е усеяно и застроено. Лондон се разделя на 'the City of London' и 'Greater London'. Чувала си думата 'сити' да се споменава по телевизията щом става въпрос за Лондон. Ситито е точно на центъра, като това е отделен град от 'the Greater London'. Това е още от Римската империя, като всъщност много хора дори не го знаят. Ситито е всъщност първият Лондон основан от римляните. С течение на времето се изгражда друга крепост наречена 'Westminster' и контролирана от краля. В течение на времето обаче управленията и политиките се променят, като Westminster и околието продължава да се разраства до къде не се стига че цялото околие започва да се нарича 'Лондон'. Ситито има различен кмет от останалата част извън центъра на Лондон. Има си и собствена полиция и събират различни данъци. Там са и част от големите бизнеси.

Хостелите иначе из 'цялостен' Лондон биха били най-евтиният вариант но се предполага че ще трябва да делите двуетажни легла и стая със непознати.

Другият вариант е хотели със малко звезди, като най-добре просто провери във интернет. Правилото включително за това 'колкото по-рано буукнеш, толкова по-евтино' също важи.

Има Oyster карта с която може да пътувате със метрото, и която може да си закупите от машина на метро станция, а може да питате и служители във метрото да ви помогнат. Със нея би ви било по-евтино, обаче някой друг по-добре да обясни ползите от нея или вие проучете. Има един друг форум наречен 'bghelp.co.uk' и там може да питате.

Имай също в предвид. Не винаги нещо което е далече и изглежда евтино води до спестяване на разходи. Точно обратното, после следват понякога допълнителни пътни транспортни разходи които евентуално също оскъпяват престоя или отнемат и време.

Не знам колко пари би било да си вземете. Най-добре някой който живее или е живял във Лондон да пише. Аз избягвам ултра-големи градове. Твърде много хора, мръсен въздух, анти-социалност, скъпотия и прочие.

Ако идете до Лондон, във Западната му част се намира замъка 'Windsor'. Това е малко извън града и има влакове до там. Евентуално може да броите и него - заслужава си. Аз преди време ходех с колело до него минавайки през нещо като гори, ниви и езера. Самото пътуване беше уникално.

При всички положения, дано друг даде повече информация. Възползвайте си и си изкарайте добре на макс! Пътешествието до крайната цел е най-вълнуващо!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 88479020de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Tfl пишеш в гугъл и ти излиза сайта на Transport for London.
От там спирки автобуси всичко. Ползвайте само автобус градски, доста по евтино отколкото с метро. В сайта ги ома всички квартали, райони, карти, спирки и маршрутни линии.
Зареждайте остер картата само за време например за пет дни вместо с пари, защото парите в картата свършват и трябва да я заредиш пак, а времето си тече и картата си ползваш без да я зареждаш до безкрай с пари.
За спане в ‘airbnb’ или хостели. Аз навремето като заминах си взех първата квартирка от един техен сайт беше навремето много популярен “gumtree” с обяви зажвсичко.
А има много неща за гледане с 5 дена докъде, само безплатните музеи половината не мож видя. Храната евтина по супермаркетите но такива боклуци едва сега ни ги пускат и на нас в бг последните години да ги ядем.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 62613834be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цените на храната са както и в бг много са близки

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ed5e33ec33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря много на номер 1 и 2 за изчерпателни те отговори, със сигурност ще са ми полезни. За малко снимки сме няма как, ясно ми е, че няма да можем да обиколим всичко в Лондон, но то за да успееш тряб а да живееш там, и за 20 дни да сме е огромен град, няма как да му разучим всичко... Ще се възползваме максимално. Благодаря :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cf11233312
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   С мъжът ми ходихме миналата година, хванахме евтини билети и ги купихме веднага, и от там някаква промоция в един хотел, на 1км пеша от двореца. Имахме закуска в хотела, купувахме си сандвичи на обяд, вечерта на ресторант. Зависи, какво ще посещавате, има много безплатни музеи. Хотела и пътя ни излезнаха по 200Е на човек, 4 нощувки и 5 дни. Ресторантите са скъпи, но може и без тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker