Искам да живея в Турция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам да живея в Турция
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 6065 пъти
Здравейте,
Винаги съм обичала много турската култура и държава, най-вече Истанбул! Освен това е много добре развиваща се държава и от известно време много сериозно обмислям да се преместя в Истанбул за постоянно. Плановете ми са да си намеря някаква работа някъде там докато науча езика, а след това бих искала да уча в някой университет. На когото и да го споделя обаче срещам странна реакция, родителите ми логично са притеснени, заради атентатите, но сред приятелите ми забелязвам подигравка! Повярвайте ми, не знам защо! Толкова ли е странно, каква е разликата дали ще е Франция, Германия или Турция???
Само да отбележа нито знам турски език, нито съм мюсюлманка!
Не мога да определя откъде се зароди тази любов, но аз наистина много обичам тази страна, ходя поне 5 пъти годишно, моля ви споделете ми мнението си, защото съм на прага да направя една много голяма стъпка в живота си и бих искала да чуя и друго мнение, освен това на близките си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 461a2a4823
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм турчин и наистина Турция е много интересна държава с много приятни хора, но това с бързото развитие свърши, а сега я чакат само неприятни неща, поне докато Ердоган е на власт, а той едва ли ще даде властта без война. Съветът ми е да ходиш там само на почивки, защото наистина има какво да се види, но за живот там, не мисля, че е добра идея. Не и точно сега. Преди години стандарта там беше в пъти по-висок от този в България, а сега България леко е изпреварила Турция. Само като инфраструктура тя е по-добре. Иначе в културно отношение е по-добре, но само с култура не се живее. А между другото Истанбул е на първо място в света по натовареност на трафика. Там едно ходене до работа обикновено ти е минимум 2 часа, а понякога и 4 само в едната посока. Там хората са щастливи, ако успеят да поспят по 5 часа през нощта. Много истнабулци прекарват близо 1/3 от будния си живот в пътуване до и от работа.

Анлъйормусун?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a8cfbcb1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе симпатична страна е, но не е баш така както гледаш по сапунките. За местните работа няма, особено в Истанбул наемите са твърде високи за заплатите, които са по-ниски и от българските. Ако беше много хубаво нямаше да бягат в Германия и Холандия.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 208e952936
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Че те там ше те заколят като разберат, че си българка и не ск мюсюлманка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 461a2a4823
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   3, явно никога не си бил в Турция и не знаеш, че точно в Истанбул е пълно с всякакви религии,нации, етноси и никой никого не е заколил, а дори напротив - хората са много по-любезни от тук. Това не ти е България, където 90% са злобни и агресивни.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c501985df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   3, ти изобщо напускал ли си селото си?

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 628b7457a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Отивай. Кой те спира? Обаче, да знаеш че там жената не я признават много, много. Приготвяй чергата за главата, за да нямаш проблеми.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c854eadb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   6, като не си запознат, не пиши. Истанбул е светската част на Турция и точно там са против забрадяването. До ден днешен се водят спорове в Турция в това отношение, но за забраждането са Анадола, които са по-изостаналите. В Истанбул е съвсем друг манталитета и дори повече биха я приели, ако НЕ е забрадена. Тук половината са коментирали наизуст, без въобще да знаят за какво става въпрос. Точно Истанбул е 100 пъти по-толерантен от България - ако щеш дори спрямо гейовете. Истанбул не е това, което някои хора, не излизали от село си мислят. Отидете, вижте, живейте малко там и тогава се излагайте.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 90e7662512
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Имам много приятели турци, които напуснаха Турция, и за нищо на света не искат да се връщат. Много трудно се намира работа, заплатите са ниски, да не говорим за Ердоганската цензура.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 509bc73ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   То Турция не е каквато я показват в "Опасни улици". Ходят, снимат и това е. Който очаква къща с тераска, пари от незаконни дейности и бързи нови автомобили (което се снима), се е заблудил. Истанбул е прекрасен град, но за екскурзия. За живот е твърде скъп.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 538f5e79af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, ще ти обясня откъде се зароди твоята "любов" към Истанбул. От тоновете сериали, клипове и всестранна пропаганда, които ни заливат с чудесни розови пейзажи на истанбулски живот. Заради това през социализма е забранявана западната музика и филми и са правени техни български и съветски фалшификати - защото глупавите хора свързват кумирите си с начина на живот.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 79847271b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Само момиче в Турция... май наистина си гледала много филми!
Да не говорим, че е едно да идеш като турист, съвсем друго е да живееш там. Ще ти дам един пример. Работата ми е свързана с доста пътувания и при поредното бях в Париж. Красиво, много красиво, обаче едни колега, който беше там за пореден път, а не за първи като мен, ми предложи да ми покаже "истинския" Париж, отвъд музеите, катедралите, Айфеловата кула и т. н. Та ме заведе в един квартал... леле! Само араби, магазини тип за 1 Евро, мизерия... а преди това си мислех да напусна работа и да емигрирам в Париж. Моментално ми се изпари желанието! Само като си помислих, че вечер след работа ще се прибирам в такъв квартал, ясно е, че парите няма да ми стигнат за наем в друг. Така, че просто не си мисли, че след като си била на екскурзия там имаш представа какъв е истинският живот в Истанбул. Едно е да си в луксозен хотел и да обикаляш туристическите забележителности, съвсем друго е да работиш за малко пари и да живееш в някоя мизерна дупка в края на града. А без език и кой знае какви умения, не очаквай, че ще си намериш добре платена работа. Та е ясно, че ще живееш в някоя дупка и парите ще ти стигат само са храната и за наема. Е, не мерси! Освен това тези квартали са не само мизерни, ами и опасни, особено за сама жена. Представи си все едно да си наемеш квартира в Столипиново или в Факултето! Е, вечер определено ще те е страх да се прибереш! Та горе-долу това ще представлява животът ти в Истанбул. Ако ти е толкова акълът... заминавай! Те хората в Западна Европа мизерстват, казах ти дори в Париж, Лондон и Берлин има мизерни квартали, ти Истанбул. При това сама! Да сте цялото семейство все някак ще се справите, с повече от една заплата има шанс и за по-нормално жилище. Ама само момиче без образование и език, направо не знам как си я представяш тази работа!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1aca9099b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Там става всеки ден по-зле за съжаление. Опитите на Турция да окупира сирийски територии са типичен пример за държава решаваща проблема си с допълнително ресурс от ново-придобити територии. Над 28 милиона(не е шега) са кюрди мечтаещи за кюрдска държава. Те организират покушения над важни обекти в Турция - ясно с каква цел. Изобщо една държава в много сложна ситуация, а това че има по-големи възможности, и като население и военно и т. н, само влошава нещата, защото решението което виждат турските власти и продукта от техните идеи се виждат даже и в Босна и Херцеговина. Но определено и храната и влиянието на персийската култура над турската и самата турска, си струват посещението, но поне за мен спираме до "визита" и нищо повече, това е рационалното в случая.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 32a4802c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Сама жена в Турция??? Ходи си на екскурзии, гледай си живота, но да живееш сама там, никак не е безопасно. Много е хубаво, но бъди реалист. Животът не е сериал.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a8cfbcb1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От кога е това винаги? От както дават турски сериали ли? Сериалите са едно, реалността друго. Не, че бих искал да живея в реалността, която показват по филмите. Масово отвличания, престъпници, майки, които си зарязват децата и се връщат след 20-30 години, подпалвачи, тровене. Гледам и Прости ми, Намери ме, Фазилет и др. Дори в Наречи ме по име ще се отвличат. Изобщо не си правят хубава реклама. Хубави бяха само Цената на славата, Малки жени, Перла, 1001 нощи, Незабравима, Морска звезда, Семеен сарай, Сълзи над Босфора и Истанбулска приказка. Другото са бози.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8c7604dc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Щом ти харесва да живееш в държава с мюсюлмански диктаторски режим, върви. Турците се чудят как да избягат от там, ти си тръгнала в насрещното движение. Как каква е разликата между Турция и Франция примерно. Ами разликата е, че няма нищо общо. Отвори в Гугъл мапс и се разходи 10-на минути в Анкара, после в Париж и ще ти светне защо не можеш да сравняваш двете държави. По отношение на свободата разликата е още по-голяма даже. Не виждаш ли по новините колко маси народ бяха вкарани там по затворите без причина. Диарбекир е един от най-ужасяващите затвори в света. Като те засмуче системата защото си писала нещо неправилно във Фейслук и се озовеш там, и да разправяш на съкилийниците, че си била в ЕС и си можела свободно да отидеш във Франция, но си избрала Турция, никой няма да ти повярва.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d4f738673b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Като млада жена живееща в Истанбул, бих казала че големите плюсове не компенсират големите минуси за живота и бита тук. Културата не е само една - тук е сбор от много нрави и мирогледи. Метрополитен град лабиринт.

~Да, в Истанбул живеят едни много готини и освободени хора, умни и независими от политически обстоятелства. Страхотни приятели. Отзивчиви и грижовни. Красиви гледки от хубавите квартали. Интересни бутици. Невероятни църковни храмове. Вкусна храна. Интересна смесица от истории и култури. И всичко най най. Никога не е скучно!

~Да, недай си боже да попаднеш на не толкова готините хора в не толкова готините места.
Скорошна случка. Взимам си такси от улицата (тук е почти невъзможно да извикаш по телефона). Качвам се, забелязвам религиозни стикери на арабски и си казвам “а, този ще си мълчи и кара спокойно през целият път”. Шофьорът разбира че съм чужденка и започва да ме сваля по възможно най-грозният начин. По самият му говор и шофиране разбирам че е и пиян. Измъкнах се от колата в движение. На магистралата. Абсолютно сама. Минаващи коли подсвиркваха. Благодарение на една дама се измъкнах от ужасяващта ситуация.
Извод:
можех да завърша изнасилена и убита или обратното; защо не и с липсващ черен дроб - поради общото обезценяване на турската лира зачестяват случките с трафик на органи и какви ли не отвратителности. Слава Богу, успях да се измъкна, но от няколко дни не мога да се съвзема психически и не спирам да се питам “какво щеше да се случи, ако...? ! ”.

Истанбул не е мечта, а реалност. Религията ще е най-малкият ти проблем. Псевдоморалистите (алкохолизираните ислямисти както в моят случай) са навсякъде и колкото и да избягваш “лошите места с лошите хора”, все някак ще попаднеш на тях.. дори неволно. Ако даден човек е предпазлив, то в Истанбул трябва да е тройно предпазлив и обмислящ ситуацията предварително. Интуативност. Ти си посещавала градът 5 пъти, а аз живея тук от 5 години и едва сега осъзнавам “мръсната част”. Коментарът ми не е в никакъв случай анти-Турция, ще продължа да живея и работя тук за в бъдеще.

Турският се учи чрез приятели и социален живот, но ако ще записваш в университет е добре да избереш английски език. Много приятни извънкласни сбирки, учители и студенти от цял свят. Обстановката е приятелска. Има какво да се научи. Учебният материал е доста тежък и се изисква доста учене и няма начин за преписване. Хванат ли те си до тук.
Независимо къде живееш, съседките винаги ще ти носят храна и ще се държат така все едно са ти майки. Женски толеранс независимо, какъвто и аз изпитах дори в онази отвратителна ситуация с таксито. Това са причините да не се отказвам от този град! :)
Успех в каквото и да решиш!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a1b20e90fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Твърдо Да само да знаеш езика той е голяма бариера

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6786d95f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Очевидно са ти промили мозъка с турските сериали, които всъщност нямат нищо общо с истнския живот там. Ти не си виновна за това, а тъпата ти мйка, за това кто се изсемваш я вземи със себе си, защото е ясно че цялото семейство сте дръвници. Щом като не искаш да живееш като цивилизован човек в християнска Европа, заминавай за рязания Анадол, че може и в дива Африка да се изселиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 834b5cd927
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   До коментар 20: Очевидно е че си много прост и задръстен.
В Турция се живее много по добре хората са любезни гостоприемни. Лоши хора има навсякъде все пак Турция е 80 милиона. България е 7 милиона и всичките са лоши сега разбра ли?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 62d55c65a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Номер 7 - би ли ми обяснил, защо съпругата на Ердоган е на всички официални срещи с кърпа? Турция е прекрасна за туризъм, в Истанбул можеш да живееш добре, ако си лекарка например. Моя позната румънка работи там като хирург, работен език в клиниката е английският. Тя е много доволна, но едва ли авторката отива на такава позиция.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5537915f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Хората са рискували живота си да се освободим, а тая дрисла изпитва желание да отиде да става туркиня. Тъпа малоумна овца. От турските сериали абсолютно нищо не си разбрала. По-добре върви в Германия да работиш като проститутка - ще постъпиш по-достойно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 294910a962
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Ходиш там само на екскурзия, нали? И гледаш много сапунки? И си мислиш, че това е реалния живот в Турция. Слез на земята!!! Лъскавите хотели с усмихнатия персонал са за туристите. Истинският живот особено на жените е доста по-различен. Имам приятелка, омъжи се за турчин, след по-малко от година избяга от там с 200... Случайност? Едва ли?
Не прави глупости! То и в Европа вече е пълно с такива, а ти съвсем в центъра на исляма в Европа искаш да се навреш. Да не говорим, че освен турци вече и там е пълно с всякакви радикални елементи и е направо опасно!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9f0bd2029e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Такива като теб, още като ги усетят, трябва веднага да ги изхвърлят от България заедно с цялото семейство и да не ги пускат обратно.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: afe0f37c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Турция...давай заминавай....Да се ожениш за богат и красив турчин и евентуално ще станеш мюсулманка. Турция завинаги!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a8cfbcb1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Турците са по-топли и учтиви и от нас. От друга страна чехи и въобще славянските народи са много студени хора, направо ужас. Гърци и сърби пък като чуят че си българин и до там им е учтивостта. Живях в Чехия и Словакия и най-топли бяха португалците и турците. А защо не се замислиш за прекрасна Португалия?

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 89a82b7f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Гениално, само не схванах как ще те наемат (и кой би) на работа след като не знаеш езика. Турците си знаят английски и други езици също, работна ръка си имат, не виждам кой би взел на работа мигрант без гражданство или език. Това ще са само най-пропадналите работни места, без голям потенциал за растеж.

Родителите и приятелите са прави, инфантилничка си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2b40ab2f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Мдаааа, те половината турци се изнесоха в Германия, ти обратното. Щом самите турци бягат масово от там, дали пък не е с причина?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 780590e965
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   В Турция без гражданство не може да се живее. Освен ако не ти се налага да работиш там и имаш много пари. За някой с дистанционна работа откъдето вади много пари, животът в Турция би бил добър, и ще е на сметка. Иначе не можеш да работиш там, дори и да имаш гражданство трудно се намира работа, има висока безработица, заплатите не са много добри. Освен ако не си опитен инженер, програмист, за тях и някои други професии може и да е добре ако се уредят. Но Турция като страна с голямо население има много хора, има предостатъчно кадри които да посрещат нуждите на местната икономика. Турция няма нужда от повече хора и при сегашното си положение не може да даде място и за хора от други страни, а и не искат. Хубава страна е, но е доста затворена. Там е хубаво да си турист. Ако говориш много добре турски, това може и да ти помогне повече да си намериш добра работа във България. Но някой от тук да отиде там не става.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker