Бригада в САЩ - интервю - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Бригада в САЩ - интервю
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2890 пъти
Здравейте, обмислям да замина за Аляска след няколко месеца и имам въпрос за хората, които вече са минали през това и нещо малко по конкретно - след няколко дни ще имам skype интервю с работодател, та ако може да ми кажете д/г какви въпроси задават и как ще протече. Отделно няма да се обидя, ако споменете как е преминала вашата бригада, доволни ли сте, с колко пари се върнахте, места, които задължително трябва да се посетят в Америка?
Мерси предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: a8e6a6c86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Не съм ходил в Аляска, обаче познавам хора които са ходили и са оставали доволни. Казвали са ми че са спестявали пари и че за там (пак от техен опит) разходити не били големи, а заплатите на места са по-добри от във други щатове.

Аз съм хадил във Айова 2 години и там ми хареса.

При всички паложения не отиваш на бригада, защото със J1 визата, тази за която кандидатстваш по закон е забранено да се практикува.

Предполагам ще те интервюират за нещо свързано със сервитьорствьо, хотелиерство или нещо обвързано със бърза храна, работа фокусирана върху продукцията и услугите.

На интервюто и за виза и за работа, просто трябва да покажеш увереност и да се отпуснеш да говориш английски. Ако нямаш много опит практикувай.

Не им давай признаци че не би се върнал. Ако те питат дали ще останеш там им кажи не. Има и такира уловки просто да видят склонен ли е човек, разчитайки на неговата неопитност и откровеност. Ако разберат че си склонен, биха ти отказали виза.

България, Румъния и Полша са страните във ЕС без право на свободно пътуване дори за теризъм във САЩ. Причината е висок риск за оставане нелегално. Аз познавам 2ма които останаха там и до ден днешен. (Разбира се, живот от филм но робски). Процента на отказани визи е също висок поради невладеене на английски, така че се отпусни се.

Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a58eaefefe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей авторе!
Няма да се шашкаш. Тези интервюта са формални.
Аз имах интервю също, но през далечната 2001 г.
Доколкото помня ме питаха защо съм се включил в тази програма, дали съм работил преди и какво. Какво ме мотивира най-много, мои силни и слаби страни и какво искам да правя в САЩ след програмата, какво искам да посетя. Какво уча в момента и къде съм учил английски. Общо взето това беше, плюс въпроси от сорта на small talk за времето, спорт и пътуване. Дали съм бил преди в САЩ, в какви страни съм бил.

Аз бях в детски лагер Camp Mihaska в Бърбън, щата Мисури като camp counselor и затова не се върнах с много пари, с около 1600 долара само и лаптоп Тошиба, който ми подари шефа, но затова пък имах прекрасно лято и успях да видя Сейнт Луис, Чикаго и Ню Йорк. Иначе в САЩ има много места за посещаване, но всичко зависи ти от какво се интересуваш и с колко пари искаш да се върнеш. Ако искаш да спестиш пари, трябва да пътуваш по-малко. Моите любими места в САЩ са Бостън и Хонолулу на хавайските острови. Непремено ги посети при възможност. Аз ги видях много след студентскта ми бригада, обаче. Едва през 2008 пътувах до Хаваите и 2010 до Бостън.
Успех и ако мога да помогна с нещо, питай смело!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 648bd87571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От автора: Много ви благодаря за съветите! Принципно отивам в Америка главно, заради парите, но и искам да видя друга култура, други хора. Може би Аляска не е най-доброто място за опознаване на Америка като страна, култура и общност, но главния ми мотив са парите, а се сетих много късно да се свържа с агенция, заради което нямах особено голям избор. Надявах се да съм някъде в Монтана, Колорадо или Алабама, но мал шанс. С английския съм добре, лошото е че съм притеснителен и най-вероятно ще се изложа, имайки предвид факта, че поради неизвестна за мен причина, когато разговарям с някой по skype или провеждам разговор по телефон или messenger, не чувам добре и доста пъти повтарям "а? ", "какво? ". Въпреки всичко имам надеждата, че всичко ще мине наред и нямам търпение да замина. Поздрави! :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ba7b0281ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм в САЩ в момента, само че на другия край на страната, далече от Аляска. За бригадата и интервюто нищо не мога да кажа, защото аз самият не съм тук по такава програма, ами уча. Първо, независимо от това до каква степен си напреднал с подготовката за заминаването, помисли си много добре дали наистина искаш да дойдеш тук. Знам, че няма да е за постоянно, но пак напрежението може да ти дойде в повече и да не си изкараш добре изобщо. И определено ще ти липсва България. Аз например нямам търпение да се върна. Също така, Аляска в никакъв случай няма да е това, което очакваш. Надявам се да попаднеш на колкото може по-голям град за да има по-социални хора. Защото американците изобщо не са общителни и са супер супер супер скучни, 10 пъти по-скучно е от по филмите. Не очаквай да имаш някакви приятели, освен ако за теб приятел означава някой с когото да ходиш в киното веднъж в месеца и да си говорите единствено за това в кое заведение за бързо хранене да отидете след филма. Не искам да звучи сякаш те обезкоражавам, но пък нищо няма да загубиш с идването си за бригада само. Очаквай голям културен шок в първия месец, всеки българин го получава. При мен изобщо не мина гладко. А относно пътуването, любими места на мене са ми всички природни паркове около Гранд Каньон (а те изобщо не са малко) в Аризона и Юта, плюс Лас Вегас. Много зависи от това какъв човек си. Ако харесваш големите градове отиди до Чикаго, Ню Йорк, ЛА. Там може да видиш невероятни представления, изложения или изложби в зависимост от сезона. Правят много концерти и фестивали също, спортни игри - стига да ти се плаща за скъпите билети. А ако искаш природа - места като Ниагарския водопад, Гранд Каньон, щати като Монтана, Аризона, Орегон и малко в Северна Калифорния са прекрасни за разходки. Пожелавам ти успех! 0

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0a9a732676
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също имам добър английски, но се сещам за интервюто ме предупредиха да нв го показвам, защото като нищо могат да те сметнат за потенциален емигрант. Бъди спокоен, както са казали по-горе питат основно какви са ти интересите, защо искаш да заминеш, защо точно тази работа и т. н

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker