Въпрос за Будапеща и Унгария? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Въпрос за Будапеща и Унгария?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2820 пъти
Здравейте, как е живота там? Вече се чудя къде да ида, много различни са другите страни от България като архитектура, но у нас са ГЕРБ на власт.
За да няма толкова носталгия се търси място като родното, но по-богато.

Страните и местата, които малко или много приличат на родните са или закъсали финансово (Гърция, Португалия) или са извън ЕС и още по-бедни (Македония, Сърбия, Турция). От богатите страни пък няма такава, която да го докарва като БГ по климат (освен САЩ, но е далеч и трябва виза) и визия на градовете.

Повечето градове в Европа са коренно различни от нашите и един българин трудно ще свикне с коренно различна архитектура, култура, липсата на дървета по улиците (което е масово в Европа). А и това културно "обогатяване" и тероризъм!

Остава Вишеградската група - Прага е хубав град, но претъпкан, мн тесни улици, фраш туристи, улици почти без дървета и лятото яко те напича. Така е и Словакия - там ги няма сводовете от клони лятото които ги има у нас, придаващи красота. В Полша е по-студен климата и градовете им са някак мрачни. Остава Унгария, т. е. Будапеща - наистина хубав град, много зелен, широки булеварди, има и хълмиста и равна част. Като че ли прилича най-много на БГ град от всички чужди столици. Само че успех с езика, а и В4 трудно приемат чужденци. Simple Smile И аз се чудя къде, защото СФ стана невъзможна за живот, извън нея няма работа, а от 10 години ни управляват хора, които не понасям. Кажете ми какво мислите за Унгария?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: f8c20613f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изключително много ме забавлява българският манталитет. Наш Ганьо седи пред компютъра и анализира ли, анализира къде, видиш ли, на НЕГО ще му е удобно да свикне и да живее в чужбината. Зер - то не може да е по-хладно от в кочината, тунелчета от зеленина като в насраната София трябва да има! И наконец - ГЕРБ са ми виновни. Абре Ганьо, а ако БСП бяха на власт и кочината беше същата, а? Тогава за Москва ли щеше да питаш как е за живот? Суляк... Кажи първо какви квалификации имаш, колко езика владееш и как се виждаш в мултикултурна среда, па после питай къде как се живее.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3344558b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Където и да идеш - пак можеш да живееш на улицата ;)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8316e263bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   1 ами ако помниш при Тройната и Орешарски нямаше толкова крадене като при Еднокнижната Тиква. Малкия бизнес вървеше добре, въпреки кризата. Почти всички малки фирми в които съм работил фалираха при ГЕРБ през 2015-2018, а през кризата си бяха добре въпреки нея. Личи си че си роб на Гърбавите малоумници. И БСП са зле с тая офца и затова единственото спасение е чужбина. Знам английски като роден (в Интернет почти само с Американци общувам защото не са агресивни простаци като теб), учил съм френски и испански. Сега уча немски. Обичам зелени улици с дървета.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2efa39f588
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, не съм 1, но моля? При Орешарски нямало крадене? Точно пък Орешарски еврофондовете бяха спрени точно от крадене. Не че симпатизирма на Бойко, съгласен съм, че и той е зле, ама да ми хвалиш Ореашарски и Тройна, айде нема нужда. Винаги социалистите са оставяли пълен хаос след мандата си.

На всичкото отгоре са нагли и искат да държат властта на пук на хората. Бойко може да е всякакъв, но като има протести срещу него, си подава оставката и отиваме на предсрочни и вече хората решават, а не като Орешарски да излиза с хиляда военни от Парламента, за да не го претрепят хората и да мачкат хората с джиповете, че да може да се прибере у тях си.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 706f3d1d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Будапеща е много красив град. Живях там 1 година и имам страхотни спомени. Климатът е близък до този в България, но има една "малка" подробност. Заради реката зимата има доста мъгли, което е неприятно.
Колкото до архитектурата, е не е като в България, но не мисля, че това е голяма трагедия, а и лично на мен повече ми харесва. Красиво е! Разбира се говоря за центъра, а не за панелните квартали. Там разлика няма 1 към 1, само е малко по-чисто.
И зеленина има, а остров Маргит е целия зелен, така, че винаги има къде да идеш сред природата.
Единственото, което трябва да имаш предвид, че животът там е по-скъп отколкото в България и разбира се езикът е доста, ама доста труден. А иначе, ако се сприятелиш с местните хора ще видиш, че са страхотни хора. Освен това има и доста потомци на българи и дори българско училище (ако не са го затворили, че бяха закъсали финансово). Е, моята информация е от преди 15 години, но не вярвам нещата да са се променили чак толкова. Само не знам как гледат на чужденците след наплива на мигранти, ама като цяло нас българите винаги са ни приемали добре. А и един съвет, където и да ходиш каквото и да правиш НИКОГА не се опитвай да им говориш на руски!!! Ако знаеш английски-ок, немският също е много популярен особено сред по-възрастните, но заговориш ли на руски, може и бой да ядеш! По разбираеми причини не понасят нищо свързано с Русия и СССР.
Е, разбира се за да добиеш най-ясна представа за Будапеща и за живота там, трябва да идеш и то за по-дълго, но честно казано аз при първа възможност пак ще се върна там, дори и само за няколко дни, колкото да посетя някои приятели.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4974d4547e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колко лесно било - питаш в интернет кой град е най-добрия за живеене, казват ти, отиваш там и заживяваш щастливо ;)

Найс, а? !

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f8c20613f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към автора от No 1: Не ми говори за която и да е политическа формация в България от 1945-та година насам. Опитай се и да не анализираш толкова, че току-виж си излязъл по-смешен, отколкото изглеждаш в момента.

За сведение: от години не живея в България. Със здраве!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f8c20613f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А като общуваш само с американци в интернет, що дириш в български сайт за споделени истории, м?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dbf9025d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Направи ми впечатление, че дори ЗИМАТА! трябва да гледаш къде ходиш, за да не се спънеш в бездомник спящ на улицата в центъра (District V, район 5-ти или де да знам).
Красив град, с история. Но мизерия и е пълно с пияни немци, англичани и скандинавци уикендите. Има много и хубави и на всичкото отгоре- евтини СПА-та де в града.
История - метрото им е първото в континентална Европа, но пък и е мега старо и гнусно, та Софийското даже изглежда футуристично сравнено с това в Будапеща.
Хората като цяло са по-бедни там от София (понеже цените са други).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8316e263bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре БСП са гадни, а вие още 10 ли години искате една и съща партия да управлява? Нали демокрацията е за да се редуват различни премиери и партии? А така е като по времето на Тошо. Но да се върнем на темата - как е живота в Унгария?

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8316e263bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   ЕС спря парите защото Орешарски не ходеше на Козяк на инструктаж. Бойко е слуга на нашите врагове.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7d0e78b08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, демокрацията не е за да се редуват, а хората да избират най-малкото зло. Ако най-малкото зло не се променя 100 г., 100 г. ше избират него. Ако избора ти за ядене е лайно и пикня, ще предпочиташ винаги пикнята, вместо да ги редуваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 03cd8087fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Нали демокрацията е за да се редуват различни премиери и партии?"

Ако има управници, които си вършат работа, на повечето хора няма да им пука, дали стоят там десет или хиляда години ...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8316e263bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   9, а Дебрецен как е? Май е по-добър.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ad0013f376
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Будапеща не е Унгария.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker