САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

САЩ
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2867 пъти
Здравейте,
Имам няколко въпроса относно заминаването за щатите.

1-во. Мога ли чрез екскурзия да отида и да остана там?
2-ро. Мислите ли, че да кажем с 10000$ ще се издържам няколко месеца(ппоне два, три)?
3-то. Четох, че с добри адвокати, можели да уредят законното пребиваване доста по-бързо?
4-то. Как стои изпращането на лекарста до щатите?

Моля коментари само по темата!
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: ccc4b96875
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери си жена или мъж и сключи фиктивен брак по документи, като трябва да си готов да им платиш. Така ще се сдобиеш с американско гражданство.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d91d48276d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Миналото лято цялото го прекарах в САЩ и смятам, че имам донякъде опит.
1. Относно оставането: Чисто физически можеш да останеш след като ти изтече визата, но юридически е тежко престъпление и ще бъдеш арестуван и евентуално депротиран със забрана за повторно посещение на САЩ. Американците са изключително стриктни в това отношение и никога не правят компромис. Може да си затворят очите само и единствено за политически бежанци, какъвто ти не си. Отделно, За да работиш си вземаш имирантска виза и това е. Все пак имай предвид, че не винаги се дават и може да имаш отказ.

2: Издръжката. Това много зависи къде живееш и колко харчиш. Ако си в Ню Йорк, ЛА, Чикаго с 1200 долара на месец ще живееш прилично. Наема е тежкото нещо, shared flat в някой по-забутан квартал може да бъде ок. 400, по-към центъра 600-700-800, с самия център са над 1000. В средни градове, от типа на Шарлот и като цяло МидУест и Юга цените ще са по-евтини и може с 650 долара да се оправиш, ако се лишиш от доста удоволствия.

3: За пребиваването не знам, но щом имаш имирантска виза, тогава всичко е окей и няма да ти трябва. Ако обаче останеш нелегално, и най - добрия адвокат няма са ти помогне - качват те на самолета и си идваш.

4: Лекарствата--първо, доста скъпо ще ти излезе, а и се чака немалко. Работата е, че някои лекарства са нелегални за изпращане там и може още на митницата да ги изхвърлят. Може да си купуваш оттам - скъпички са, но определено ще ти излезе по-евтино. Може да се обърнеш към посолството и да питаш там.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a2d053b3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравейте!
По същество!


1-во. Мога ли чрез екскурзия да отида и да остана там?

1). Бихте могли да заминете с туристическа виза, но наистина не Ви съветвам! Това би означавало да се оглеждате през рамо и да криете постоянно, страхувайки се от депортиране. Да си намерите работа няма да е лесно, а когато си намерите, то тя ще бъде най-нископлатена. А, минималните $8 на час, за които от години упорито се говори в България, са само мит що се отнася до нелегалени имигранти. (разбира се заплащането, както и цените зависят изцяло от града, в който се намирате в САЩ) Трудно биха Ви дали дори и стая, където да живеете, защото всеки добър наемодател/собственик прави проверка на статута и криминалното досие и никога няма да избере нелегален имигрант, без постоянна работа и договор. Ако смятате да живеете при близък в Щатите, застрашавате и него. Ако той също е имигрант, рискува Визата или Зелената му карта да бъде отменена, а ако е гражданин - да бъде осъден за съдействие на нелегално пребиваващ.
Освен това, да се вземе B2 - туристическа Виза, не е толкова лесно, колкото на пръв поглед изглежда. За да я получите, трябва да докажете здрави връзки с родната си страна (или страната, в която живеете). Консулът тръгва с нагласата, че всеки е потенциален имигрант и Вие трябва да го уборите.



2-ро. Мислите ли, че да кажем с 10000$ ще се издържам няколко месеца(ппоне два, три)?

2). Но, ако сте решен/а да заминете и получите Виза, то $10 000 са добра сума за първите месеци. Със сигурност ще бъдат достатъчни дори за по-дълъг период от време (което отново зависи от мястото, на което смятате да живеете и начина ви на живот).



3-то. Четох, че с добри адвокати, можели да уредят законното пребиваване доста по-бързо?

3). Има възможност след определен брой години (10г., ако не се лъжа) да кандидатствате за установяване на легален статут. Също, ако сключите брак с Американски гражданин, може, както вие казвате - с добри имиграционни адвокати да се преборите да получите т. нар. условна зелена карта за 2 години, след което пак ще трябва да се кандидатства за постоятвн статут за зелена карта и след още 3 години за гражданство.
Има и други варианти, но хипотезата по тях е много по-малко вероятна, като например служба към военните, молба за получаване на статут на военен или политически бежанец...
Но, просто да заминете с Туристическа Виза и да се надявате, че статутът Ви ще бъде лесно променен е повече от наивно и никакви адвокати не могат да променят този факт, защото за американската държава, с оставане извън срока, посочен при влизането Ви в страната, Вие вече сте престъпник.



4-то. Как стои изпращането на лекарста до щатите?

4). Относно изпращане на лекарства - не мога да Ви дам много информация, само мога да Ви посъветвам да не се и опитвате да изпращате лекарства, защото в САЩ правилата/законите за закупуване и притежание на лекарствени продукти са различни от Българските и наистина се спазват. Може да се окажете в затвора за притежание на лекарста без лекарскарецепта, издадена в САЩ, а освен това за Америка тези лекарства могат да бъдат от група на контролирани вещества, дори в България да се продават по аптеките свободно.

Като заключение, ще Ви посъветвам да НЕ заминавате с туристическа Виза, ако намерението Ви е да имигрирате! Лесно ноже да станете жертва на престъпление. Ако сте решен/а да емигрирате от България, направете го легално. Разгледайте сайта на Американското посолство в България, там има информация за видовете Визи. Може да кандидатствате за т. нар. Лотария за Зелена Карта. Или поне да се опитате се да си намерите работа в САЩ, от България, преди да заминете.
И ако все пак заминете, научете езика - задължително!
Не забравяйте, че там ще бъдете сам, дори и в българска общност.
Желая Ви успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5193e5682e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Живота в САЩ на незаконен мигрант е под въпрос. Заслужава ли си?

Аз като ходих, беше покрай университета чрез програма 'Work & Travel'. За да работиш трябва да имаш Social Security Number. Абсолютно не мога да си представя живота без законна работа. Не би имало никаква легална или правна защита. Не мога да си представя наемането на квартири, сключването на договори (или липсата), чето съществуване е за договорности и правната защита. Не мога да си представя без здравни застраховки как стоят нещата или пък как стоят нещата със зъболекари (там това са неща които са адски скъпо нещо).

Не слушай 'Алеко Константинов' и това което сте учили в училище. Леле как ни промиваха мозъците със него. Това като със родният ми град, Русе, където ми тъпчеха това за 'малката Виена'. Де да разбираха от капитализъм и маркетинг, как се изгражда бранд та да изградят уникален бранд и за този град за да привлича туризъм, както в други капиталистически региони.

Въпроса е защо САЩ и дали може да заминеш и просто легално?

Повечето българи които са там, са там заради получена на късмет зелена карта (която искат да се махне). Други са там заради квалификации / опит и прочие, използвайки точкова система. Тези които са там незаконно са или 'студенти' които са останали там нелегално, или 'туристи', които са останали там нелегално. Според мен хората живеят живота 'мечта' докато са млади и вижданията и разбиранията са за 'приключение'. После както обикновено еднообразието и рутината става банална, скучна, дразнеща и изпълваща с чувство на безисходица. Накрая все пак, тези хора искат да са и нещо повече, нали? Какъв би бил живота на нелегален?

Ако си млад и не ти пука и си от горе споменатото, това ако ще те прави щастлив - ок, обаче това би било до едно време според мен, до къде не се превърне всичко в рутина. Имай в предвид и трудностите на нелегалните и потенциалната експлоатация, липсата на всякаква защита.

За САЩ все още трябва и виза, включително за турист. Причината за България да не е във Visa Waiver Program, както и Румъния и Полша (и май Хърватия), е защото това са региони считани че имат популация на потенциални нелегални мигранти поради бедност. Твоят пример просто би бил поредният. Причината за отказан голям брой визи пък е че много хора не говоряд достатъчно добре английски.

Прецени си добре кое си заслужава и кое не.

Ако си с квалификация и опит някакъв, може и да се класираш за точкова система. Има също различни временни работни визи като J1 (за студенти) и H2B които дават право на краткосрочна работа и легална възможност да идеш като хората, да добиеш местен опит, евентуално спестиш пари.

Австралия също е по точкова система.

Само не прави глупости. Анализирай опциите си добре. Това да си нелегален ти отнема човешката защита и възможности за по-добър живот.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c7f6f5fc37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може ли и аз да попитам в коментар какви са опциите за българин да работи нещо в САЩ после да се връща в Бг да харчи заработеното и после пак в САЩ да изкарва?

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 45d9ea0e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторе аз също бях намислил да направя като теб но ми отказаха туристическа виза !

Гледат всичко на интервюто за визата тези които бяха под около 30 на всички им отказаха туристическа виза както и на мен а дадоха само на две баби и семейства с деца или двойки на по 38,9 год

Естествено че може да се оправиш ако заминеш с туристическа в зависимост къде кацнеш и ти дадат до 6 месеца престой през това време може да работиш ако е по топъл щат като Калифорния квартирата няма да ти е проблем щото може да избуташ и на плажа дето се вика след като работиш и се запознаеш с хора ще намериш някоя с която да подпишеш брак за пари и докато изтече туристическата ти виза вече си намерил леглаен начин да останеш

е мен обаче ме отрязаха тъй като нямам жена/деца и съм млад потенциален емигрант и те го знаят много добре но опитай без да опиташ няма как да знаеш

успех

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 07e1fa28c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 5

Има три типа хора, които правят това:

Сезонни работници - Най-често студенти на бригада, но има и доста други. Отиваш, работиш една скучна и гадна работа, живееш в каравана или малък апартамент, но знаеш, че след 2 до 6 месеца се прибираш вкъщи и може да събереш едно 1500 до 3000 лева на месец, в зависимост от заплата, часове и това, дали си успял, да съчетаеш и втора работа. За съжаление, е доста трудно, да се праив редовно. Лошото е, че организацията е трудно и стават доста измами.

"Купонджии" - Най-често момчета или мъже, които само гледат да съберат едни пари, за да "купонясват" и да показват финансови възможности в родината. Това е типа хора, които си купуват чисто нови маратонки, преди да хванат самолета. защото редовните им обувки, са износени гуменки на по 3 години. Бачкат какво да е, живеят по 8 човека в тристаен апартамент и мечтаят, да се закачат за някоя програма за помощи, че да седят в апартамента и да се напиват с евтина водка. Не искаш, да си като тях. Поне аз не искам, да си като тях.

Професионалисти - Говорим за добре образовани момичете и момчета, които са или деца на емигранти, дошли с тях, или са добре образани в чужди университети, с професии, котио са много търсени и мнгоо добре платени. Говорим за финансисти, брокери, маркетинг спциалист и програмисти, но общо взето това е. Другите добре платени професии, от рода на лекари и адвокати изискват дълго кариерно развитие и уседналост. Осбено, ако имаш голямо име в CV-то, то е много лесно, да си намериш нова работа, когато си напуснал стара. А ако си напуснал в добри отношения, то е лесно, да си започнеш и старата работа. При 5 цифрени запалти и 6 цифрени бонуси, особено при финансите, не е трудно, да видиш този сценарии, но вярвай ми - скуката е огромна.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 246476080a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "финансисти, брокери, маркетинг" - това е мит.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 34c896e204
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От 5 до 7-ми.
А как става сезонната работа? Може ли малко повече подробности. С какъв метод става влизането в САЩ, как е най-безопасно за да не ни измамят, защо е трудно да се прави редовно. А не може ли примерно някаква работа там с трудов договор за година максимум, който като изтича си стягаш багажа и в България, а после пак да го сключваш като отидеш в САЩ? Нещо Макдоналдс или друго подобно което не изисква кой знае каква квалификация?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker