Къде в Европа има най-малко бежанци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Къде в Европа има най-малко бежанци?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2855 пъти
Знаете ли къде в Европа има най-малко бежанци? Не говоря за нашата страна, например в Западна Европа, Балканите, Скандинавия, Прибалтика и Източна Европа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9c3e63d5e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В Източна Европа и Прибалтика са най-малко. По-бедни са от западните държави, но човек пак може да си намери работа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4dedc24dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Литва, Латвия, Естония. Далече, малко хладно и бедни държави. Така предполагам.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 881f0e46f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   България естествено, нас не ни обичат много щото ги бием на границата, ама пък им се налага да минават от тук :).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e92f70cd28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Елементарно - където има пари, има и бежанци. Където няма бежанци, няма и пари. Кой нормален бежанец ще отиде в някоя дупка според теб? Трябва да направиш компромис или с бежанците, или с нормалния чисто човешки стандарт на живот. Може и в бедна държава да живееш добре, но за това се иска акъл.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cce8bcb3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Най-много бежанци и 'бежанци' (мигранти) има във Германия. Причината за огромните вълни в изминалите години беше не само войната във Сирия но и думите на Меркел че Германия ще приеме всичкш бежанци. Причината за думите й тогава е че реално Германия има изключително силно застаряващо население (46 години средна възраст за страната, което ще рече че половината население е от 46 години на горе (40 милиона), другата половина от 46 години на долу (пак 40 милиона). Ако има повече възрастни от колкото млади - това е зле. Другата причина е опит за прочистването на исторически лошата слава на региона пред света, заради Втората Световна война. Третата причина е не само за да се покрие икономическата нужда от работници но и защото чрез различни култури от капиталистическа гледна точка, вътрешният пазар би се развил допълнително, тъй като тези хора със различни култури ще създават бизнеси и ще предлагат продукти / услуги които ще да са търсени поради вкусовите / културни навици на заселниците.

Проблема идва когато голям брой от тези новопристигнали са всъщност голям брой мляди мъже със деморализирано поведение и ниско образование. Там вече идват и социалните проблеми. Култура, етнос, цвят на кожата, религия са дрьги неща които после оказват влияние и отнемат сериозно време за приспособление.

Всички държави във Европа, включително Южна Корея, Япония, САЩ, Канада и Австралия имат проблеми със застаряващо население. Бивайки системи които имят нужда от поддръжка, единственият вариант е импортиране на хора от вън. Плюса по-горя както написах е баланс на работната сила и развитие на пазара и иновациите, които отхвърляйки се или не имат ефект върху икономиката в дългосрочен план. Това в които живеем са системи. Или иновират и се променят, или умират. От споменатите регшонш само Южна Корея и Япония се ограничават от към силна миграция. Те са решили да си намалят населенията.

Всички страни във Европа застаряват както казах, всички приемат и чьжденци. Сямо източно европейските не приемат поради 1. отхвърляне на мулти културизма (манталитета и вижданията съпроводени от ниско образование имат влияние), 2. Не могат да привличат мигранти поради бедност, пак съпроводена от ниско образование, корупция.

България има силно застаряващо население, висока смъртност, ниска раждаемост (с изключение на ромите), както и висока миграция от страната на вън. Всички източно европейски държави ги чака сътбя на обезлюдяване и продължително обедняване. Уви източно европийските страни не искат да се променят, а правилото или иновирай (промени се) или умри (загуби) играе роля.

Човешките ресурси играят роля във всичко и са важни за всяка организация или нация.

Ако Европа не мине през етап на разнообразяване и интеграция - няма да просъществуват европейци.

Единственато бъдеще за силна Европа и съществуваща Европа, особено в свят където Китай, яко ще и Индия и други региони ще продължават да растат, би било ако ЕС се превърне в държава. Тогава където й да са човешките ресурси, би имало баланс.

Писах от телефон.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9a41a09945
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като изключим България, във всички останали балкански държави няма бежанци- Сърбия, Македония, Албания и тн.
Също така и в останалите бивши комунистически държави- Литва, Латвия и подобни.
Просто казано в бедните и корумпирани бивши соц сателити няма бежанци.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9d078427b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В Чехия, Полша и Словакия има също много малко. Лично наблюдение.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d6f69b5e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Русия, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Чехия, Словакия. Кво значение има коя страна е била социалистическа бе пичове? Бахти народа да се хване все за ''най-големия'' проблем. В Русия иначе всъщност може да срещенш араби, не е като в Япония, но в Русия знаят, че никой няма да им остане длъжен и да им стои кротко ако решат да си веят байряка.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: dabd928934
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В Молдова няма нито един

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b986bbc75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5, как хора които не са посещавали училище(изключвам сирийци), ще помогнат за икономиката. Само за няколко години, процентите на престъпност в Германия се увеличиха няколко хиляди пъти, без преувеличение на описанието. Шефа на службите излезна с позиция, че това преселение трябва да се прекрати, като даде пример с няколко арабски клана, правещи каквото искат около Берлин. Засега само Байерн и Баден Вюртенберг държат контрола и като изключим няколко по-големи случая на масово изнасилване(не говоря за Кьолн, намиращ се по-нагоре), другото е наред. Но процента интегрирали се от 2010 насам са под 4, но иначе обяснението за наивници добре си го научил. А що се отнася до манталитета, освен собствениците на Лидл и др. подобни, бъди сигурен никой в Германия не е очарован от тях, ни най-малко. Сами сирийци са се оплаквали от тази политика, не действа както казват те. Един приятел от Сирия например трябваше да ходи от град в Байерн, чак до Берлин да подменя лична карта. А на афганистанците им дават немски. А те идват от държава, където единственото образование е мохамеданското, никакво светско такова за съжаление нямаха възможността да изградят там. Все повече случаи има в които влизат по влаковете или обществения транспорт и почват да бият наред, добре, че както казах, полицията държи колкото може. А за България не се притеснявайте, ще връщат бежанци и от Германия и от Австрия, там където са регистрирани. И за разлика от гърците, които умишлено не ги регистрират, ние го правиме, като верни "евроатлантици". Оправданието на гърците е, че нямат достатъчно "уреди" на островите за да ги регистрират. Европа беше Европа заради цивилизационния код, заради културата, не заради младото население. Този проблем може даде реши с преселване на украинци примерно. Не населване на хора със съвсем различен начин на живот, които нямат и намерение да се интегрират.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker