Живот на остров - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Живот на остров
преди: 5 години, 25 дни, прочетена 3099 пъти
имам желание да поживея на един популярен гръцки остров, и да опитам бих ли могла да живея там за по/дълго.
Според вас какъв бизнес би бил подходящ и не много рисков? Острова е силно туристически от първите пет по класациите. Очаквам с интерес мненията на запознатите с живота в Гърция и специално островите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 25 дни
hash: 07a6c12e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Живял съм и съм работил на Крит дълги години, но Крит е голям, не се чувства като остров изобщо, не знам как е по малките островчета, критяните са много топли и добри хора, нямат нищо общо с континенталните гърци като манталитет, затова се задържах там дълго и ми хареса. Само интернетът е отвратителен навсякъде, АДСЛ със скорост от 4 до 15 kbps независимо от това че си плащаш за 50.

 
  ...
преди: 5 години, 25 дни
hash: eccbed2074
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз или който й да е как да кажем дали може да живееш някъде по-дълго или не? Това си зависи от теб. Ние дори острова не знаем кой е. Според правилата на ЕС имаш право до 6 месеца да си търсиш работа, ако ще си търсиш работа. Кой гледа статистики или те проверява от кога и къде живееш някъде, това е друго нещо. Ако се самоиздържаш и не буташ социалната система се водиш че си на самоиздръжка, като тогава няма проблеми да си живееш колкото си искаш.

Провери за правилата за свободно движение във ЕС.

Имам приятелка която е на канарските острови. Тя също като теб ей така искаше да замине и вече стана години е там. Работи като сервитьорка и научи и там езика, който много искаше да научи и да живее с него.

Анализирай пазара. Щом е остров и е силно популярен, значи има хотелиерство, ресторантьорство, сувенирни магазини, щандове със сладоледи най-вероятно, продавачи на очила, джапанки, хавлии, нищо чудно палачинки да се продават и тем подобни. Знам ли...

По мое виждане някакви такива средни / дребни бизнеси ще да има и то сезонно. За дълготраен бизнес това е добър въпрос, тъй като лятото изчезне ли - изчезват и туристите. Провери ако можеш статистики относно туризма във страната и сравни анализи за туризма през предни сезони (години) и прогноза за потенциалния брой туристи за този сезон. Всичко е данни и анализи.

Изгради си бизнес план и провери как стоят нещата със лицензи, доставчици, счетоводство ако имаш идея за храни/напитки и прочие.

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 4a97498532
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Към номер две- изключително грубо влизате в разговора, и явно не прочетохте добре въпроса!Човек като няма какво да каже - както е в случая- по-добре да не пише, вместо да търка клавиатурата! Аз не съм наемен работник и никога не съм била, питах за дейност, бизнес. Не ми цапайте поста повече.
Към номер едно - благодаря!
Подобен е на Крит, с отлични комуникации, развиващ се туризъм, селско стопанство, строителство.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 22 дни
hash: d977d1eb6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятелят ми е грък от Тасос и предпочита да живее тук. Не съм ходила, но ми е казвал че е село, скука, можеш да се занимаваш само с туризъм, а конкуренцията е огромна. Той не е в този бранш, не мисли и да бъде. Така че зависи от човека и целите.

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 4a97498532
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Благодаря за мнението, няма нищо общо с Тасос, където не бих отишла дори на почивка.
Изключвам ресторантьорство, понеже не ме привлича, други идеи?

 
  ...


...
преди: 5 години, 21 дни
hash: eccbed2074
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От 2 към 3,

Абсолютно неблагодарно изразено мнение.

Поста е написан по начин по който няма как да се даде конкретен отговор. Колкото повече данни има, толкова по-конкретна информация може да се даде.

Щом съм отделил време за да напиша това, значи съм искал да помогна. Не е като да съм писал като комплексарите да си гледаш правописа, към който нямам критика а давам пример.

Анализирай максимално обстановката и прецени според мен. Всичко опира до разбиране на пазара където искаш да стъпиш. Това е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 20 дни
hash: 4a97498532
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Номер 6, ок, отговорих Ви във Вашия стил. Не е неблагодарно - просто общите приказки са ясни. Питах за идеи за бизнес. Някой, който има представа от живот на туристически остров( курорт), не само туризъм е развит, но естествено там е акцента.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: eccbed2074
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами ако знаеше какво искаш намаше да пускаш тема. Все едно някой тук знае какви финанси имаш. Да не говорим че всичко опира до виждане. Ако го намаш виждането за това какво искаш, не знам какъв бизнес може да се развива. При положение че казваш че си била там не знам си колко пъти, на място което не споменаваш, ами извинявай но как очакваш някой да ти даде отговори, още повече че вероятно имат още по-бегла представа за място което е на майна си райна. Анализирай пазара, проучи и ако знаеш какво искаш инвестирай. На курорт вече ти казах какво има за малки бизнеси и то за определен сезон. Надали си от хората които инвестират в недвижими имоти и строителство. Проучване, статистики, проучване, проучване, статистики, проуване, анализ, анализ, анализ... това ти е... разбери мястото или иди пак на почивка и виж добре...

Моя стил не знам какъв е но ти определено си неблагодарна, арогантна и емоционало нестабилна. Като си разбирачка и не искаш общи приказки, седни чети а не очаквай във форум като този да получиш SWOT анализ на нещо за което си нямаме хал хабер как го виждаш.

Отиди си продавай герданите и толкова

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: 25e9c9093d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "Тасос, където не бих отишла дори на почивка."

Еее, това беше много зле като изказване. Много летиш явно с претенциите щом ДОРИ не би стъпила там на почивка. Малко слез на земята госпожа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker