Харизма и развитие на работното място. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Харизма и развитие на работното място.
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2446 пъти
Здравейте, пише ви 28 годишен мъж, работещ в чужбина от около 4-5 години.
През последните 3 години работя на едно място в което лично за мен не виждам абсолютно никакво развитие.
Повечето ми колеги на същото работно място ги повишиха в длъжностите им, повишиха им парите и тн. а само на мен (и някои други) не са. Идват нови хора и някои от тях след няколко месеца ги повишават, а аз от 3г. не мърдам просто.
С висше образование съм (за разлика от повечето повишени колеги), знам английски, отново за разлика от повечето повишени (работното място е в Англия) и като цяло много бързо схващам, инициативен съм, физически съм здрав и никога не съм правил някакви сериозни грешки или проблеми.
Много често когато идват нови хора, карат мен да ги обучавам, да им показвам кое как е, какви са правилата и задълженията и тн.
Забелязал съм, че повечето ми началници обичат да работят с мен, защото знаят, че мисля, върша работата сравнително бързо и без грешки. По време на работният процес хвърлям по някой и друг майтап, разговорлив съм и предразполагам към приятен работен процес.
Много често се случва хората над мен (повечето сме българи) да ме питат за английски думи или как да кажат нещо на преките началници англичани, тоест простият работник помага на шефчетата, които всъщност са полуграмотни.
Приказвал съм си с някои колеги на тази тема, казват ми, че изглеждам интелигентен и се държа добре, дори и те не проумяват защо седя още на същото ниво.
Според мен една от причините е, че просто нямам кой знае каква харизма. Висок съм, нормално телосложение, имам правилни черти на лицето, изправена стойка, не съм Ален Делон, ама не съм и зле изглеждащ. Но като цяло съм леко срамежлив и интровертен. Не съм от хората, които обичат да са център на внимание. Когато нямам какво да кажа, просто си мълча и си гледам работата.
Има колеги, които са точно обратното, не ги бива в работата, но заради харизмата им, майтапите им и мазничеството им ги повишават.
Заради всичко това мисля да напусна тази фирма и да не се занимавам повече.
Просто исках да споделя за да ми поолекне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: c6513f4ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Също от човек, работещ в чужбина от дълги години: не можеш просто да си вършиш добре работата, за която си нает и да очакваш повишение.
Българинът все чака нещо да му се спусне отгоре, някой да го уреди, да го оцени и т.н.
В чужбина трябва да си директен и ясно да покажеш на шефовете си, че очакваш повишение. Питаш какво се изисква от теб и почваш да работиш по изискванията. Никой няма да ти даде повишение заради хубавите ти очи. Ти трябва да си го изискаш и да се бориш за него.
Имай предвид, че те няма как да знаят какво ти е в главата. За разлика от България, тук успехът не се измерва единствено с повишаване на заплатата. Има много хора, които не искат да бъдат повишени, просто защото не искат да поемат допълнителна отговорност и искат да имат повече време за личния си живот. Аз съм един от тях. Работодателите ти няма как да знаят ти какво предпочиташ. Говори ясно с тях и им обясни. Ще те разберат.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5e386165fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти сам си го написал. Преките ти ръководители са БЪЛГАРИ! А както знаем ние много си падаме по прецакай другарчето! Да не говорим, че щом им помагаш сигурно треска ги тресе един ден да не ги изместиш, защото и сами знаят, че си по-добър от тях. Млад си и не знаеш, но едно време се смеехме, че нещата не вървят защото всеки разсъждаваше така "Абе име в колектива двама по-умни от мен, ама ако им направя мръсно и ги изгонят имам шанс да изпъкна! " А и не случайно българският казан няма нужда от пазачи. Народопсихология. Просто всеки гледа да се изтъкне, ама за сметка на колегата. За това имаш два варианта. Примиряваш се с положението и си караш така или сменяш фирмата и гледаш никой от по-висшестоящите да не е българин.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2609b0dbd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Така и не съм разбрал още какво е това повишаване? Фирмата има 20 нива на началници и началници на началници или просто увеличение на заплатата? Ако е за заплатата - отиваш и питаш когото трябва. Откъде знаеш, че всички получили повишение не е станало след като са повдигнали въпроса, а ти стоиш и казваш - нямам претенции.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0d1498757c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преди да напускаш, говори с шефа ти за повишение.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: de32552785
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами отговорил си си на въпросите в края на написаното от теб. Ти си изпълнителен, мълчиш си и си интровертен. Тези, които са екстровертни и се подмазват обикновено ги повишават, да. Това си е като правило. Ако не говориш, не се себеизразяваш и не излъчваш увереност какво повишение чакаш? Където и да отидеш ще имаш същия проблем. Търси професия, която да ти харесва и да ти пасва. Там може да се издигнеш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e6dc4ecd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Какво работиш?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: bb7d39e5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди да напуснеш, ти препоръчвам да се престрашиш и да говориш с началниците си. Обясни им, че искаш да се развиваш и че тъпчеш прекалено дълго на едно място. Ако те ценят, задължително ще ти предложат нещо по-добро, за да останеш. Ако ли не - тогава си заслужава да напуснеш.
Звучиш като интелигентен човек. Разбери, че никой за нищо не ти е длъжен на тоя свят. Не бива да очакваш повишение, ако не си го поискал. Не се самонаказвай и не се тормози, а го живей тоя живот! Един ден ще съжаляваме за неща, които не сме направили, а не за такива, които сме направили - макар и грешейки.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7998c4587b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аланкоолу, в централна и западна европа не е като на балканите. За да получиш нещо, трябва да го поискаш и да можеш да обясниш и да защитиш защо го искаш. Повишение се иска, не се дава, схващаш ли?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: dc32d13d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Каква е тая английска фирма с толкова българи вътре? И как така повишават толкова хора (които пък не знаели английски, шефчетата били неграмотни... )...? Колко нива на мениджмънт имате?
Обикновенно нивата са 4: Служител, тийм лиид, мениджър, изп. директор.

Това ми звучи малко като ферма за бране на ягоди, където от кол и въже са събрани разни сульовци. Наскоро говорих с един такъв селяндур - хвалеше се, че бил "мениджър" в Англия, изкарвал умопомрачителните 1500 паунда месечно. Подчинените му - катун цигани.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 19a5bdd32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Работя в голям пакхаус за пакетиране на различни продукти. Главният мениджър е българин, 90% като контрол на качеството, шофьори, мотокаристи, монтьори и подобни са българи. Като цяло около 80% от всички работници сме българи. Има различни длъжности във фирмата, насочил съм се към една определена която ще ми доставя удоволствие, но уви не стигам до нея.
В случая не хората отиват при мениджъра, а той при тях, предлагайки им повишение.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3713cef9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много правилно е написал автора Харизма! и развитие на работното място. Може повишените да са и едни супервайзари или тренери дори, но това са си гигански пари повече спрямо бг. минималната от 500лв. И да! всеки иска да се развива, да има по-добър живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker