Проблем с родителите. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Проблем с родителите.
преди: 5 години, 13 дни, прочетена 2356 пъти
Здравейте.
Моят проблем е малко двустранен. Може би в мен(нас) и в моите родители, не мога да разбера точно какво не е наред, но нещо не е наред.

Семеен съм от 2г., но от година и няколко месеца живеем в чужбина заедно с жена ми, дойдохме при родителите ми. Живеем в малък апартамент, в отделни стаи. Дойдохме в чужбина заради трудностите в България, там има къде да живеем, но е трудно да се работи в България.

Работим на хубави позиции, където вече имаме и дългосрочни договори за работа, получаваме малко над минималната заплата за държавата. Да наречем заплата Х.

Спряваме се отлично в работата си и работим на 2 смени, но основният проблем има от моите родителите, от както работим заедно със жена ми, те се промениха. Те също работят на нелоши позиции пак в същият град в чужбина, в който и ние работим, но от както ние работим и сме много борбени и успешни в работа те започнаха да правят простоянни планове за нас. Искат да си купуваме жилище от чужбина и постоянно ни го натякват. Ние не знаем тукашният език, говорим на английски на всякъде, приема се и няма проблем, но сме едва от 1г. в тази държава и за закупуването на жилище тук се искат около 200 хил. евро, което е доста голям ипотечен кредит.

Постоянно се чувстваме под натиск от тяхна страна защото изкарваме хубави заплати на година. Все ни натискат да купуваме нещо или да правим със спестените си пари, а те се спестяват защото предимно работим и не излизаме другъде, не харчим много, нямаме и лоши навици като цигари и алкохол.

Понякога им обяснявам, че не искам да мисля толкова много за напред защото те ни карат да вземем кредит, който ще ни обвърже поне за 20г. и ще ни изяде поне едната цяла заплата, а с останалата заплата е трудно да се издържаме.

Те ни го натякват защото искат да ни помагат финансово и казват, че ако вземем ипотечен кредит те ще изплащат част от него и ще ни е по - леко. Обаче те са на около 55г. и не знам колко години ще могат да работят ползотворно, а майка ми без това е болна.

Когато им кажа тези неща, които мисля започват да ми се обиждат, да се сърдят, да мълчат и да ни игнорират с предтекст, че "ние много знаем". Чувстваме се подтиснати от това, че квартирата е малка и постоянно тяхното старомодно мислене като: "Не се къпи всеки ден", "Не излизай на терасата да не те видят комшиите", "Ако някой те пита на пътя кой си, кажи, че си турист... " и т. н. глупави неща, макар, че нещата са дъвкани сто пъти и съм им казал, че няма никакъв проблем и знаем какво да правим и че не сме толкова малки за да ми казват и какво да отговарям на хората, те продължават да го правят.

Проблема ми с тях е, че те възприемат абсолютно ама абсолютно по никакъв начин това, което аз мисля, не ми дават време. Може би ще се съглася с тях за всичко, но те много ме натискат. А отностно темата с ипотечният кредит, не мога да бъда толкова свободен с лека ръка да изтегля 200 хил. евро и да го изплащам 20 и кусур години, защото в скоро време с жена ми искаме да си имаме дете и това още повече ще взима от нашите финанси. Те казват, че ще помагат, но годините им са ясни около 55г. и не мога да се доверявам на тях, че ще помагат за каквото и да е било, защото ако утре другиден се разболеят и станат нетрудоспособни ние освен дете трябва да гледаме и тях + това и ипотечен кредит за много дълго време.

Понякога проблема ми е, че искам да намеря съвет от тях, но те вместо съвет обичат да дават команди и наставления, аз самият съм упорита личност, като се смятам за интелигентен защото съм постигнал куп успехи в работата си, образованието си и в обкръжението си, но те го признават това само на "хората" около тях, постоянно говорят за нас, обаче пред нас само ни критикувати и очакват. Не мога да се оборя с тях, понякога искам просто един съвет, просто една подкрепа, но те говорят само за пари, за имоти, за наследства и това ме измаря.

Мислил съм вариантът да се преместим на отделна квартира, но така се обезсмисля работата ни в чужбина, защото разходите стават много и двойни. Също така ако се изместим те ще се обидят мигновенно и дълго време няма да ни говорят дори. А аз при всички случаи не искам да обиждам никого.

Искам да ме подкрепят, но винаги техният съвет е като команда и наставление, ако изразиш по детайлно мнение над въпроса съм виновен. Когато говорихме за ипотечният кредит, те просто казват да изтеглим еди си колко пари за еди си колко години и толкова е просто. Но аз като им обяснявам колко е лихвата, колкото е месечната ставка, която се разплаща за този кредит, аз мигновено ставам дребнав и неблагодарен и алчен някак си, разсърдват се, че правя калкулации и сметки, но им обяснявам, че точните сметки са най-добри за всеки, аз не мога да направя нещо без да си пресметна разходите и приходите.

Като цяло съм много объркан, не искам да ги обидя. Не искам и да влизам в един дълъг и труден път, който не съм сигурен дали ще ми е по-силите само защото да не ги обидя. В същото време не мога и да им се доверя да ми помагат толкова дълго време защото аз им имам доверие, но годините си казват думата, природа просто... трудоспособност и куп други...

Има много за писане като отделни ситуации и отделни конфликти, но аз съм в депресия от известно време, трудно ми е да се концентрирам и трудно намирам щастие и мотивация да продължа напред с толкова много натиск. А пък отстрани погледнато работата ми и всичко друго е почти идеално.

Поздрави и очаквам някакво мнение как да постъпя или поне как да преодолея тази стресова ситуация, защото дори да прескоча този конфликт и тази идея, те ще измислят друго, защото за тях в момента най-важното са парите и имотното състояние.. Не знам защо са се превърнали в такива. Дори им казвам за чувствата си, но те казват да не се притеснявам и че пари се изкарват и т. н.

*Звезда

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 12 дни
hash: c663c2b23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така. Задай си следните въпроси-искам ли да остана да живея дългосрочно в тази държава? Цените на жилищата покачват ли се стабилно година, след година? Жена ми на какво мнение е? Имаме ли достатъчно първоначален капитал за да го внесем в жилището? Ако отговорите на всичко е "да", то родителите ти не те съветват напразно да си купите жилище. Жилището е най-добрата инвестиция за спестени пари. Даже може да не живеете в него, а да го дадете под наем, като наемателите ще изплащат с месечния си наем ипотеката. След 5 г., това жилище може и да е с 20% по-скъпо и така да сте доста на с жена ти. Недей да мислиш като тиинейджър, че е 20 г. кредита и не знаеш за в бъдеще и бля бля бля... ако се продава лесно, в момента, в който нещата не вървят при вас, го продаваш и пак ще сте на печалба. В днешно време всеки взима кредит за жилище, няма как да си купиш иначе. Тъпо е да живееш на квартира и да плащаш наем на някой, който печели от теб, при положение, че можеш да си позволиш собствено жилище, след като имате и работа и спестени пари. Отговори си на въпросите отгоре, прецени дали ще си на печалба след няколко години, какъв е ръста на жилищата и решете с жена ти. Преди години съжалявам, че не си купих жилище, в момента, в който можехме да си го позволим, а изчакахме 4 г. отгоре точно заради такива колебания. Цените се вдигнаха ужасно и единствения ни шанс да си купим жилище беше на много висока цена иначе не можехме да се вредим. Така хвърляхме 4г. пари по квартири и си купихме накрая ултра-скъп апартамент заради колебания и незрели мисли като твоите. Вашите и те да вземат да си купят, но на тях може и да не им дадат банките. А и също така се увери, че не искат да се нанесат при вас, след като си купите, защото може и това да им е плана, за да не плащат квартира на непознати, а да ви дават на вас пари за наем. Но ако апартамента ви е голям и сте ок с това, защо не. Просто им кажи да ти помогнат и с първоначалната вноска.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: c663c2b23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А и 55 г изобщо не са много. В чужбина хората работят до 65-67, а за нашите поколения границата ще е 70 и нагоре. Тъй че, напълно е възможно още 10 г да си работят без проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: a8df4a4385
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Слушай, приятел, седни и говори с жена си, а не с непознати по форумите. Вие сте семейство, заминали сте заедно и твоите настоящи проблеми със сигурност измъчват и нея. Жена съм, родителите на приятеля ми са като твоите, довери ми се. Забелязвах тяхното натрапване в живота му, но не бях сигурна какво е мнението му, а не можех да подхвана тази тема, защото е деликатна. Свекърва ми е икономист, тя харесва банките и си прави сметки, които са отвъд моите и неговите представи. Ядосвах се, че позицията ми е на безгласна буква. Един ден мъжа ми дойде при мен, седна на дивана и си изля всички размишления на един път. Нашите мнения се разминават, той не е като теб, слуша родителите си в по-голяма степен. Въпреки всичко, ние намерихме един удобен компромис, защото сме почти семейство и така беше редно. Сега е малко тежко, живеем леко мизерно, но сме много по-спокойни от преди, защото никой не ни се меси в решенията и не ни дава непоискано мнение. Родителите му не са лоши хора, не съм озлобена срещу тях, просто те имат коренно различни виждания за живота и аз не мога да живея по техните правила. Не сме се карали с тях, но направихме това, което решихме тихомълком и номера мина без много сърдене.
Извикай жена си, кажи ѝ директно какво те мъчи и ѝ сподели алтернативите, които виждаш. Нека тя направи същото. Преценете плюсовете и минусите. Моят опит доказва, че е по-добре да живееш с малко пари, но на спокойствие. Ако и тя се чувства като теб, то ще излезе, че и двамата се мъчите в този апартамент, само за да не давате пари за наем. Ако тя е доволна от живота ви, оставате там и тихичко се забавлявате на теорията за изтеглен заем. Според мен ви е рано за кредити, вие не се чувствате достатъчно способни финансово и сигурно е така наистина. Кредитите за обвързващи, ще изплащате с години, а междувременно ще гледате деца, ще плащате сметки и ще си купувате храна. Преценете рисковете за всяка опция и тогава заедно вземете решението, което ви се струва най-правилно. Дори и да сгрешите, всичко е поправимо. Трябва ви малко време и малко повече сигурност. Учете езика, развивайте се кариерно и съвсем скоро ще сте способни да се преместите на квартира или да закупите малко жилище. Варианти има много, не бързайте излишно, но си направете план за действие. Човек без посока е като муха без глава, нещата не се получават. Трябва да изясните позицията си, да вземете решение и да имате крайна цел, която да преследвате. Нищо няма да се случи като с магия, но разговорът и решението ви ще ви накарат да се почувствате отново хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 12 дни
hash: f3e8e7b74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Семейство, браточка, се гради ДАЛЕЧ от родители. Колкото се може по-далеч.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 4dc9cf6c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първо незнам къде сте, най-вероятно Холандия и щом минавате с английски е ок, но все пак учете езикът.
Второ недопустимо е да живеете с родители си, който иска да се сърди. Вие сте семейство и трябва да бъдете отделно, другите как жинеят? Ние също сме в чужбина, вадим сумата Х и си плащаме наема. Втората ми работа покрива точно това. Съжалявам, но това е реалността.
Семеен мъж и мама и тати ще се разсърдят. Вие сте самостоятелни пълнолетни, семейни лица.... до кога ваши ще те управляват? А ти търсиш не само съвет, но подсъзнателно и тяхното одобрение и подкрепа.
Саво с анг. ок е, но понаучите езикът и тогава шанс за по-добри позиции имате, както и за повече доходи.
Ти сега ако не живееш самостоятелно с жена си, кога?
Може да е някакво мини жилище, но живейте самостоятелно. И ти се притеснявяш как щели да се разсърдят? Замисли се това нормално ли е?
А дали ще живееш под наем, ще купуваш е единствено и само твой и на съпругата ти избор.
Ти си пораснал и вашите няма къде да си вложат енергията. Психолозите го наричат синдром на празното гнездо, мисля че се наричаше. Разрови се и ще видиш твоите родители в друга светлина. Откъсни се от вашите, УВАЖАВАЙ ги, но сложи ясна граница, има теми, решения който дори не трабва да ги обсъджаш с тях, а с жена ти.

 
  ...


...
преди: 5 години, 12 дни
hash: b7e2334c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пич.... изнеси се на квартира с жената... и след половин година ще молиш вашите да ти помогнат с първата вноска за жилище, което ще изплащаш 20 години.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 12 дни
hash: f3489f0131
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте!
Съвет за ситуацията с родителите ти няма как да дам. Хората като минат една възраст и стават трудни за комуникация. Самата аз в момента съжителствам с така прекрасната си майка по спомени, която през годините се промени толкова много и от моя много близка приятелка в момента е просто... уважаваната ми майка. Толкова. Не знам как да се справиш, аз се разведрявам с приятели, с излизания, екскурзии и т. н. Но вие с жена ти сте в друг режим.

Относно ипотеката: аз пък не намирам нищо страшно! На 20 години, търсейки си квартира, ме осени златната мисъл "Е, какво пък толкова може да стане, ако си купя жилище? ". Семейството ми изпадна в потрес, но аз имах едни завещани ми пари от дядо, които нямаше как да ми кажат какво да правя. Говорих с кредитен консултант в дадена банка, проучи ми финансовите възможности, получих предварително одобрение за дадена сума и си намерих жилище в нейния диапазон. Живях 4 години в него и ми предложиха работа в по-малък град с по-висока заплата. Как да откажеш? Пак при същия кредитен консулт отидох и обсъдихме възможно ли е сега това жилище да се продаде, да се погаси кредита и да изтегля друг. Можело. Чудесно! Разбира се, намирането на купувач, който да плати стойността на имота плюс лихвата си е малко тегава история, но справихме се заедно с един страхотен брокер. Ако искаш да продадеш нещо бързо - сваляш цената и сам си намираш купувачи. В моят случай обаче трябваше да се завиши, затова се обърнах към специалист. След това пак смених града и пак същата врътка се направи, вече знаех че може.
Така че... колко пък да е страшна ипотеката? Не знам, аз не съм се опарила още и не разбирам страха от тегленето на такава. Моето правило е да имам едни 10 вноски напред. Не си го спазвам, но имам поне 5. Последното местене се осъществи преди продажбата и трябваше едновременно да плащам ипотеката и наем. Имах 6 вноски, след 4 месеца продадох къщата и купих нова. Ако можете да спестите няколко вноски, не виждам проблем. Ако не можете да я изплащате повече, продавате, покривате заема и излизате на квартира пак или ще изтеглите по-малък заем за по-малко жилище с по-малка вноска. В крайна сметка за мен си заслужава да опиташ.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: d468744640
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Трудно ти разбрах написаното, но мисля ме родителите ти са прави да искат да живеят сами и е редно вие да се изнесете. Ако не сте готови за ипотека, изнесете се под наем. Така няма и да ви се месят много много. Вашият дом, вашите правила.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 58b47c2110
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не е толкова лесно, както разправят радителитет ти. При жилище от 200хиляди евро, ти трябват поне 60хиляди личен капитал, а да не забрявяме и данъка за държавата и брокера още 20-40хиляди. Като чужденец в дадена държава по-трудно ще получиш пари от банка, защото попадаш във високо рискова група. Проучи как стоят нещата и обясни на вашите или просто им кажи, че си питал в банката и трябва да събереш 40% от парите преди да ти отпуснат кредит. Много често на родителите ни разни познати им разправят разни работи и те кълвът и после ти обясняват какво да правиш без дори да са проверили информацията. Един приятелски съвет научете езика на държавата в която живеете и ще получавате средна или мако над средната заплата поне.

Поздрави,
Х

 
  ... горе^
преди: 5 години, 12 дни
hash: 807d28ba90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво искаш ТИ?

"Също така ако се изместим те ще се обидят мигновенно и дълго време няма да ни говорят дори. "

Седмица, до месец ;)

 
  ...

...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 807d28ba90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   " отностно темата с ипотечният кредит, не мога да бъда толкова свободен с лека ръка да изтегля 200 хил. евро и да го изплащам 20 и кусур години, защото в скоро време с жена ми искаме да си имаме дете и това още повече ще взима от нашите финанси. "

Искам да кажа, че ако родителите ти "помагат", даже и 3-4 години, пак ще ти помогнат много, защото, поне в моя опит, след такъв период от време, гледаш, как наемите стават осезаемо по-високи от месечната ти вноска, която става все по-лека и по-лека за плащане, защото дори и в икономика, като нашата, заплатите се покачват. През 2001-а, минималнта беше 90 лева. Днес е 560 лева.

Ако се навият, да плащата част от месечната вноска, дори и да е нещо от рода на 10-20%, пак е по-добре.

"Мислил съм вариантът да се преместим на отделна квартира, но така се обезсмисля работата ни в чужбина, защото разходите стават много и двойни. "
А каква е крайната цел? Мама и тате, след 6-7 годни ще са пенсионери и верочно, ще се запътят към България. Ти на "двойните" разходи, само че сега ще са тройни, защото така работи инфлацията. Не всички хора имат такава възможност. Възползвай се от привилегиите и не му мисли.

 
  ...
преди: 5 години, 10 дни
hash: d2c1cdb2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Докато чета усещам само едно - колко добре живеете, колко сте богати, колко хубави пари печелите... все едно "Имам много храна в хладилника, но предпочитам да гладувам". Или се перчите на света.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 дни
hash: 712212ab1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Звезда ли си, небосклон ли си... единствено знам, че си женчо и мамин глезан.
"Живеем с хубава заплата" (малко над минималното)...

Сега слушай много внимателно. Хората, в тоя живот, за да са успешни трябва да са твърди. Твърди в убежденията си, твърди в решенията си.
На колко години си? Ако майка ти на 55 най-вероятно отиваш към 30-така и си женен. И живееш с мама и тати??? !
Я си налягайте парцалите. Местете се в собствена квартира, както се предполага от един отговорен и възрастен човек и спри да пищиш като малко момиченце колко е трудно.
В чужбина има едно такова понятие като кариерно развитие, което е много посилно и ако работите здраво с жена ти ще взимате повече пари след време.

Местите се! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Коя е тая държава, за която ще плащате една повече от минимална заплата за наем? Ай моля ти се.
Аз живея в чужбина - минималната е 1000 евро. Искаш ли да ти покажа палата, в който се живее за толкова.

Взимай си ЖИВОТА в ръце. Не разбирам хора, които се вайкат така.
Живей с малко, но с освободено съзнание. Другото идва само след това.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: eb51f055fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До номер 13:
-Да заплатите ни са хубави, защото успяхме за 1г. пребиваване в тази държава да се издигнем много над другите работещи, които са там от 30г.
Без езика сме, но се справяме идеално защото английски се говори на 100% от нашата компания. Заплатата малко над минималното за нашата фирма няма да я споменавам, но ни остават добри доходи.

Основната чуденка е, че не знам какво точно плануват родителите ми, защото ако имаме наша къща трябва и тях да взема при нас, защото ще имаме къща с поне 3 спални, а къщата да е празна и те да плащат наем отделно не става, то се обезсмисля покупката на жилище и въобще пребиваването в чужбина, защото аз с моите професии и квалификация мога също да изкарвам хубави доходи в България, но тук в чужбина е коренно различно и за това сме тук. Всички знаят... Отделен въпрос е, че къщите не са големи и те са например в порядъка на 100кв.м

Нямам проблем да живея с "мама и тати" ако те са такива каквито са, просто проблема е, че отностно някои теми не се разбираме и това е една от темите, където не можем да намерим обща точка. Всъщност ако разговаряме намираме обща точка, но след време пак се измества тази точка. Аз не съм от онея тъпи деца, дето с лека ръка ще разхвърлят това, което родителите са направили за мен като да ме отгледат и да ме изучат да са ми давали толкова финанси и осигуряване и сега да бъда неблагодарен не става. Просто явно аз не съм такъв човек.

Няма да споменавам коя е държавата, но един наем на свободно е около 1000евро ток,вода, газ интернет и пари за канализация на месец идва към 200евро. Отделно си имаш данък на автомобил, зазстраховка и пътна помощ.

Няма да калкулирам сметките, но дори да вземаш висока заплата това си е цифра, която имаш като разходи.

***Може би трябва да помисля над всичко пак и така, всъщност ако положението е така нямам проблем да тегля кредит и да си го погася, но проблем ще е ако имаме дете, пък ние искаме до няколко години да имаме дете и това дете трябва да ходи на училище, да бъде обгрижвано първите 2г. поне, пък това гарантира, че някой ще остане вкъщи да го гледа, и означава, че една заплата по-малко, а тогава с тия разходи за кредит, коли и покъщнина...

Аз отново ще смятам, но мисля и вариант в който да съберем пари и да закупим нещо от България и после да се установим там.

Някой може ли да ми каже какво е реалното положение с намирането на работа в България? В по-големите градове искам да знам, защото в малките населени места е ясно, че няма много работа.

Благодаря, очаквам отговори, защото макар й критиките си ми харесва да чувам чуждо мнение, нищо, че не съм разкрил цялата ситуация на 100%.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 29171e4885
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм N 5 пропуснах да ти кажа, че хора с почти минимален доход не теглят 200 000 кредит. Това, че българинът иска всичко и че за живееш под наем и да плащаш на някого е ужас недопустимо, по света не е така. Манталитетът на хората е друг. Познавам хора с доста добри доходи и пак живеят под наем. Не уточняваш държавата, но при нас ако имаш собственост си богат човек, ако се случи нещо непредвидено нямаш право на помощи и придобивки. Прецени реално ситуацията, трезво и говори с жена си. Родителите ти няма нужда да взимат решение вместо вас. Втори проблем незнаеш езикът, няма как нотариус да приеме подпис на съгласие от човек незнаещ езикът. Така на едни българи им изиска преводач, освен това кредитът в банката също е голяма отговорност, дали и английският ви е на ниво, за такива сделки. Покупката от 200 000 има поне още 20 000 такси, данъци.... Изнесете се, адаптирайте и интегрирайте се, научете езикът, проучете добре цени, условия, такси, първоначален капитал.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 29171e4885
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14 Кандидатствай сам от чужбина и ще видиш. Търсят много, заплатите са никакви. Свържете с Адеко примерно и сам добро представа.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 29171e4885
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   14 Как да нямяш проблем да живееш с вашите и да ти се бъркат във всичко? Нормално ли е да градини ново семейство и вашите да те "надзирават"? А как ли се чувства женати? Хора с минимални доходи почти и 3 спални поне. И за какво ти е такава голяма къща? Не знаеш какво плануват родителите ти, какво плануване за твоя живот? Много неща трябва да помислиш, сякаш всяка втора дума е вашите. Като обсебен си. Тези хора остаряват, стават все по-претенциозни, живеят с друг мироглед, разбирания. Ще имаш деца, ще има съвети, получаване..

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: b830c91256
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Прави са твоите родители голям човек си, а и е тъпичко да стоварваш дете на главата на вашите. Вие искате дете, но не се съобразявате с това, че те са възрастни хора и когато детето реве ще им вреди на тях. За това е най добре сами да си живеете. А и нормален човек ще си намери първо жилище и просторно място за отглеждане на дете, а не да го стоварва там където няма място. Пък и вие сте в техния дом ще се съобразявате щом сте недоволни ходете другаде да си дундуркате бебета.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 дни
hash: eb51f055fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До номер 18.

Не разбрахте ли, че ние искаме да сме отделни, а те не искат? Ние искаме дете, и те искат да имат внуци, но не разбират, че чергата ми не е особенно голяма, тъй като каквато и къща да купя в тази дъжава, не е достатаъчно голяма за 5-6 човека и не съм голям превърженик да си купувам имот за 200 хил. евро, който ще плащам 20г-30г. Защото те искат да живеят с нас. Аз ще изтегля кредит например, но те искат да живеят заедно с нас в това жилище. Това е проблема, че аз искам да сме отделно.

*Автора.

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: cedbcf85e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Като брокер на недвижими имоти в Германия (с 8 години опит) мога да ти кажа, че никоя банка няма да ти отпусне кредит за жилище. Не отговаряш на нито едно от условията. Каква покупка на имот? ! Живееш от 1 година там, доход малко над минималния, език не знаеш, сигурно и собствен капитал (30 % от стойността на имота) нямаш. Може ли човек на твоите години да е толкова повърхностен и наивен.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: b27df707f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Към 20, прав сте, но хората правят чудеса. Ще им станат гарант родителите и пак ще вземат, а явно и имат спестини пари. Ще е интересно да разкажете за пазарът на имоти в Германия и опитът ви с български клиенти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 17 часа
hash: a38e442d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   С български клиенти нямам абсолютно никакъв опит. По темата за финансирането - кредит тегли този, който е вписан в регистъра на имотите т.н. Grundbuch. Ако ще купуват младото семейство имота, кредита си го теглят те на тяхно име. Гаранции има по други кредити. Никога не ми се е случвало родителите да бъдат гарант по кредит за недвижим имот. Могат да бъдат включени като гарант в договор за наем.
Банките са и винаги са били изкючително недоверчиви към клиенти, които нямат немско гражданство, особено към клиенти от Източна Европа. Исвен това имат стриктни изисквания (прекалени дори) за бюджета на клиента. Примерно - 700 евро храна за 3-членно семейство. Върви им доказвай, че ти харчиш 400. Трудов договор - безсрочен, от колко време работиш в тази фирма. И проблемът, че младото семейство ще има деца т.е. доходът ще намалее. Нямам време за повече инфо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker