Всичко за пътуване в Москва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Всичко за пътуване в Москва
преди: 5 години, 17 дни, прочетена 2395 пъти
Здравейте, проблемът ми е следният : Никога досега не съм пътувала със самолет и никога не съм ходила в чужбина. Не съм наясно с нещата и ще ви бъда много благодарна да споделите опит и мнения.
През лятото възнамерявам да отида в Москва за 3 - 5 дни максимум. Имам много страхове относно... относно всичко. Някой, който е ходил или поне има актуална информация, нека ми отговори на следните въпроси :

Доколкото знам, наличието на виза не гарантира, че ще ми позволят да вляза в страната. Съмнително ли ще е само момиче на 22 години да е било 2000 км само за тридневен престой? Ако не, какви други неща биха били съмнителни, че да ме върнат?

При преминаването през различните контроли след кацането, ще ме питат ли нещо на руски или само ще ми прегледат документите и багажа? В този случай се безпокоя, понеже не съм съвсем ок с езика. Знам го, но не идеално. Ако не мога да отговоря на някой въпрос, ще бъде ли проблем?

Ако примерно не ми позволят да вляза в страната, кога ще може да се прибера? Когато е полетът ми за обратно или с първия възможен към България?

При полетите за какво да внимавам? Къде биха могли да изникнат неочаквани неприятности? Питам и за руското летище и за софийското.

Евентуално, можете ли да ми препоръчате читав хотел в западна Москва и, разбира се, не много скъп?

Някакви съвети при престоя, които да ми помогнат да си спестя излишни главоболия? Всъщност всякакви съвети и препоръки биха могли да ми бъдат полезни.

Коректна туристическа агенция?

Много ми е притеснено, наистина. Извинете ме ако съм прозвучала зле или съм задала тъпи въпроси, но както казах, това ще ми бъде и първо пътуване със самолет и първо ходене зад граница. Благодаря предварително на отзовалите се, ще ви бъда благодарна цял живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 15 дни
hash: 01239ee949
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях в Москва миналата година през юни. И аз като теб за първи път летях със самолет и за първи път излизах в чужбина.

Въпрос 1: Издадат ли ти виза никой за нищо няма да те спре. Аз си издадох виза чрез визовия център в София, от там много ми помогнаха, защото свършиха цялата работа по издаването, аз само занесох документите. Не виждам нищо съмнително в пътуването ти.

Въпрос 2: На летището в България бяха много персонала беше много приятен и обяснява много добре кое как да се подреди за да мине проверката, а в Русия няма да те питат нищо. След като кацне самолета, ходиш след тълпата и накрая за проверката само си подаваш документите, те ги проверяват и те пускат да минеш. Аз понеже също не бях на "ти" с руския, съсвем предвидливо поздравявах винаги с "Hello" за да си знаят хората ако ще ме питат нещо да е на английски, а не на руски.

Въпрос 3: Пак повтарям, издадат ли ти виза тук от България няма кой да те спре или върне за нищо на света. Просто гледай да си с изрядни документи (виза, паспорт, билети и т. н. ). Не се притеснявай в това отношение ;)

Въпрос 4: Няма от какво да се притесняваш. Като цяло важното е да си подредиш правилно ръчния багаж, който ще ти проверят на българското летище. В Русия само си подаваш документите и продължаваш. Там летището е огромно, но всичко е много добре описано как и някъде да вървиш (на английски) няма да имаш проблеми предполагам.

Въпрос 5: Аз хотел си резервирах чрез Booking и беше много приличен и евтин. Отседнах в квартал Измайлово. Колкото и хората да твърдят, че в Москва е скъпо, аз похарчих 200 лв. там за 5 дни (храна, развлечения и градски транспорт).

Въпрос 6: В хотелите не се пуши. Забранено е пушенето и пиенето на алкохол на централни места. Ако ще пътуваш повече препоръчвам да си вземеш карта за градския транспорт. Вземи си карта за телефона на руски оператор, аз за около 10 лв. си взех карта с 10 000 мб интернет.

Въпрос 7: Ако ще пътуваш с туристическа агенция, защо питаш за визата? Те би трябвало да ти я издадат. Мисля, че те ще ти оправят документите. Чети повече в интернет. Запознай се с това как се случват нещата, срокове, цени и прочие. Като за финал: Изобщо не се притеснявай за нищо. Ще си изкараш перфектно и няма да имаш грам проблеми с визата. Там е много красиво и много различно. Обикаляй постоянно, разглеждай и се наслаждавай на красотата на Москва.

P. S. Има една улица Арбат, няма как да не минеш от там, пълно е със сувенирни магазини - там трябва да се пазариш, малко като се замислиш и веднага свалят цената. Аз взех 2 матрьошки на цената на 1 :) Успех и приятно изкарване!

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 5d43e7dd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За Москва се запиши на екскурзия. Самостоятелно ще има да те проучват. Ако нямаш предварително резервиран хотел - нямаш шанс, а местата са оскъдни т. е. не разчитай на място да си намериш. Мерките за сигурност са по-различни от много други градове, така че не разчитай нещата сами да се наредят. При някой чеченски мъжага ли отиваш?

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 62f8fbb92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Боже , колко несигурно звучиш , наистина. Хиляди притеснения за няма нищо . Пропътувал съм половината свят , но човек досега като теб по летищата не съм виждал.

Сигурно искаш да чуеш тук "всичко ще е наред" ,искаш някой да те гушне освен това?:)

Виж сега. Имаш ли виза и това ти гарантира вход в Русия. Въпроса е че май сама си се навила да си я правиш ,което за Русия е пълен абсурд. Намери една тур. агенция, дай им някой лев (ако визата ти е 100лв например , ще дадеш 50ина още за услугата), но ще си спестиш толкова неприятности , че сигурно в живота си нямала толкова. Те ще ти подготвят документите, ще ти намерят хотел , ще вземат билети , ще ти пратят паспорта в посолството и до седмица ще ти го върнат , че даже и сигурно ще те гушнат. Ти никога не си пътувала а се навиваш да се занимаваш най трудната виза в света (навярно) сама.

Имаше една агенция във Врана. Аз живях тогава в София. Пратих им паспорта си по Еконт и си го получих за седмица. Супер бяха добри , си се занимават с варненското консулство , което ще ти даде повече дни във визата(не ще ти трябват де , но все пак)
Успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker