Испания, Ирландия, Германия или Полша? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Испания, Ирландия, Германия или Полша?
преди: 5 години, 9 дни, прочетена 2712 пъти
Обичам и четирите за екскурзии, любимите ми чужди култури в Европа са. Но къде нещата са добри за установяване, живот и работа? Знам Английски на С2, Френски на В1 и Испански на С2 ниво. Но обичам и звученето на полския и германския, но ми изглеждат доста трудни. Образованието ми е Бизнес администрация от американски университет и икономика от Дания, но сега уча програмиране сам в интернет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 дни
hash: ac88988f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи ти лично какво би приел за важно или за второстепенно. Например, за мен би било много важно самото отношение на местните към мен, тъй като съм имала лош опит в миналото. Нещо, което за някои би било незначимо, за други най-важни ще са заплатите, за трети ще е колко дискотеки ще има в техния квартал и за колко пари ще могат да се напоркат. Разбира се, всичко си е важно, но до различна степен. Ще опитам да ти дам съвет по мое лично мнение, не ми се сърди ако има разминаване във вижданията и желанията ни.

За мен Испания би бил най-лошия вариант. Живея тук в момента. Сравнително бедна за западноевропейска страна, качеството на живот варира силно, затова зависи в коя част искаш да живееш. Предполагам, че се стремиш към големите области, но много често и там местното население едвам свързва двата края. Поради многото имигранти не се гледа особено добре на чуждестранните като цяло, няма значение от образованието ти или работата ти и т. н.

Германия би била втора по нежелание за мен вариант. Особено ако не знаеш немски, не мисля, че има много позитиви за пребиваването на един имигрант там. Английския би ти свършил работа до известна степен, но немците знаят най-вече разговорен английски. Такъв, какъвто ще чуеш по улиците на по-големите градове в България ако си англичанин и попиташ за упътвания. Определено не би било заместител на немския, а за да се осъществиш успешно в една държава се оказва, че езика е едно от първите и най-трудно преодолими перипети. Особено след като оставам с впечатлението, че ти имигрираш за да градиш кариера, а не да работиш във фабрика или да береш ягоди. За достигането на такова ниво на език, според мен, изисква поне година и половина, имайки предвид, че говориш и други езици и това ще те улесни. Както и в Испания, много имигранти, много българи и румънци, всички за тях са еднакви и т. н.

За Ирландия не мога да ти дам особено мнение, освен, че акцента им е потресаващ. :/ Очевиден плюс е, че говориш английски, а и другите езици, които знаеш биха могли да ти помогнат по някакъв начин.

Ако бях на твое място бих избрала Полша, вероятно заплата ти няма да е като немската, пак няма да говориш езика, полският е доста далечен от българския за славянски език. Развиваща се държава е, до преди 6-7г. те имигрираха масово, а сега много хора избират да се преместят там. Аз я приемам като една по-западна версия на България, с по-добър стандарт на живот и вероятно по-голямо поле за развитие. И да, пак ще си имигрант, никой няма да те вземе за поляк, но поради по-малкото имигранти там преференцията им няма да е толкова силна.

Каквото и да избереш ти пожелавам успех, вероятно вижданията ни се разминават, но се надявам едно второ мнение да ти помогне и да ти даде храна за мисъл.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: ddf75b7da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Грешка, испанският ми е на ниво A2.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: c6c40cab41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти да не си оня психопат дето ту иска Латвия, ту Пошла, ту незнам си коя държава. Я по-добре си удари 3 чекии подред да се успокоиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: cbd7cabf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   4 Абе остави хората да вървят където си искат! Какво и има на Полша? Хайде обясни, само ръсиш тъпите си коментари като видиш, че някой я споменава. Егати расиста!

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: ddf75b7da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   4 не не съм. Не харесвам никоя Балканска или прибалтийска страна.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 23b88d525f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, живея в Германия и доста поляци идват тук, защото заплатите са по-високи, а животът по-евтин. Има малко места на които може да работиш само с английски и френски. До номер 1., немците говорят английски доста добре за разлика от българите. яПочти всеки може да ту упъти на много хубав английски или да отговори на въпрос. Дори тези от тях дето спят по улиците говорят английски някой път направо зяпвам, като чуя.
Но с С2 английски аз бих се ориентирала към англо говоряща страна може да погледнеш и за възможности вън от Европа.

Стискам палци!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: 3ac39bb2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако желаеш, да си програмист и да имаш някаква работа със сегашната си специалност, ще ти кажа, какво мисля за зиброените от теб държави.

- Испания - Рабтоа за програмиси има само в Мадрид, но не се слави, като място, където се плащат големи пари. Фактът, че имаш Испански на ниво C2 просто е страхотен. Ще си намериш работа много бързо. Пробвай, да си потърсиш работа към сегашното си образование и бавно се пренасочи към девелъпърският тийм на някоя компания. Мисля, че ще се справиш сравнително лесно. Това е, че социалната система в Испания, не е толкова добра колкто е в Дания или Германия. Иначе животът там, може да ти хареса много. Лошото е, че откъм работа си ограничен основно в столицата. Не е като в Дания - всичко е на 3 часа път с кола, а работа за програмисти има в Алборг и Орхус.

- Ирландия -Имам приятели, коит работя като програмисти - парите са добри, но ако търсиш "по-добро" време, няма да намериш там. Хубавото е, че имат добра селекция от бира и уйскита на достъпни цени. Лошото е, че трябва да им хванеш морафетите, които много дразнят. Ако датчаните са "саркастични", испанците "хапливи", то ирландците са си диви порстаци и се псуват като каруцари. Разбира се, не винаги е така, но очаквай изцепки. Работа може да се намери, защото доста фирми имат офиси, поради ниските такси.

- Германия - Германия е като Дания, само че доста по-голяма, сериозна и стриктна. Ако животът в Дания ти се е струвал сучен и монотонен, то ще ти е много тежко в Германия. Но хубавото е, че ако имаш стаж, особено в Дания, ще ти е лесно да си намериш работа. А и клубовте са им много по-добри.

Полша - Никаква идея...

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: ddf75b7da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ето и към кои райони гледам - Бавария (по-точно Франкония, защото Мюнхен е пълен с кръвожадни бежанци), Астурия (същата причина, но не знам има ли работа), Дъблин и около него (там има доста всякакви хора, но е по-сигурно от Лондон, Париж и Берлин).

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: ddf75b7da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А за Полша забравих - главно за Варшава, Краков, Люблин и Жешов обявите гледам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 дни
hash: 117ffa2dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ирландия или Полша. В Полша пари няма да направиш, но ще ти стигат, за да се издържаш и да живееш нормален живот. Полша е като България, но без мутри, чалга и гадни институции. Хората са дружелюбни.

Ирландия - много красива държава и хората харесват чужденците. Голям плюс е, че няма "мигранти", спокойно е и престъпленията са на много ниско ниво. Стандартът е висок, но предполагам няма да имаш проблеми да си намериш добра работа.

Германия и Испания не мисля, че има какво да се коментират. В Германия не е безопасно, има много безредици, хората са настроени срещу чужденците. Цените на наемите се вдигнаха до небето. Испания е доста бедна държава и дори испанците имат проблеми с това да си намерят работа. Бих я препоръчала само за почивка.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 часа
hash: ddf75b7da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А Франция извън Париж?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ddf75b7da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11, а Португалия и Ирландия? В Полша са им много грозни градовете, дори на туристическите снимки не ме привличат, студени са ми, дори Краков никак не ми допада. Въобще много хвалби за Полша, но не ми хареса нито Словакия, нито Чехия като живях там, а едва ли поляците са много различни. Че и езикът им е направо невъзможен. Като хора не ми харесаха, особено чехите, иначе и Прага и Братислава са хубави градове (по-хубави от полските). Португалския и той е труден, но прекрасен климат и хора по личен опит. Като че ли най-логично е Ирландия, защото знам езика.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 01012e0cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13 - Португалия на мен лично ми е доста циганска. Има много "бежанци" от африканските държави. Не се чувствах защитен там. Може би и не съм бил в правилните градове - посещавал съм само Лисабон и Порто. И имай предвид, че цените им са европейски, но заплатите са едни от дъното в Европа.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ddf75b7da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Добре останаха само Ирландия, Германия и с много уговорки Полша (там само ако намеря по-висока позиция).

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ddf75b7da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Германия най-много ми харесва като култура, но наистина ме плаши че имат много мюсулмани.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker