Да си бездомен в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Да си бездомен в чужбина
преди: 5 години, 3 дни, прочетена 2540 пъти
От един месец са ме изгонили от вкъщи и живея в нещо като приют - има пералня, душ и столова, където всеки ден има топла храна. Не мога обаче да остана повече там, защото вратите са отворени само от декември до май. Работя в един склад, разбира се за малко пари, и се замислям дали да не замина за Франция. Арестуват ли бездомни хора там? Имам само една стара кола, която ми е останала от дядо, когато не съм на пътя, мога да спя вътре. Няма значение, никой вече не се интересува от мен. Нито хазарт играя, нито пия, нито пуша. Но винаги са се държали зле с мен, детството ми беше отвратително. Някаква работа надали ще мога да намеря без езикови познания, целта ми просто е да поживуркам някоя друга година, затова се интересувам дали биха ме арестували и евентуално върнали, ако ме видят на улицата. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 дни
hash: 9636ba1fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да си бездомен не е престъпление. Намери нещото което искаш да правиш със живота си и се съсредоточи над това, търси и къде да живееш. Ако имаш дом в България по добре си ела тук. Работа по строежи за прилични пари има колкото си искаш, щом имаш книжка винаги може да станеш бакшиш и да лъжеш хората. Гладен няма да останеш. Бях в подобно на твоето положение само че с покрив а без една стинка в джоба. Стегни се и си нареди живота така че да ти е приятно в собствената ти кожа. Успех и не се предавай

 
  ...
преди: 5 години, 1 ден
hash: e06e29e160
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо няма да ти направят. Просто търси хора които ще ти помогнат с започване на някаква работа. Научи езика. Търси контакт с местните.
Те са супер отворени и състрадателни хора. Не се връщай в България.
Имай сили и воля, и всичко ще се нареди постепенно. Успех ти желая!

 
  ...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 3fd9054706
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Никъде не е лесно, но най важното е да не се отчайваш. Аз също започнах от нищо, но с много труд и опорство се оправих. В България съм, работя в строителството и съм доволен от живота си. Тук поне жилищата са много по евтини отколкото в чужбина, така че горе главата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 часа
hash: 3fd9054706
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 2
Защото местните хора са "супер отворени и състрадателни", за това ли ви псуват, навикват като кучета и не крият омразата си към вас. За тях ние сме като циганите. Я стига с тези глупости. Хората в България не са малоумни! Преди бяха наивни и вярваха в простотиите написани от хора като теб, но вече този номер не минава. С лъжите до едно време, но след като ви усетиха какво правите и повече никой не ви вярва.

 
  ...
преди: 5 години, 3 часа
hash: fcefe3e6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   4, а в тъпата София защо са злобни и гадни хората? Нали говоря езика и съм българин?

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 514b555067
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прибери се в България, ако имаш тази възможност. Въпреки, че не зная каква е историята ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e06e29e160
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   От номер 2 до номер 4 - Каквото и да ти кажа няма да ме разбереш. Аз нищо лошо не съм видял от французи и от нито друга нация който съм срещнал по-пътя на живота. Видял съм лошо само от нашите сънародници. Тъжно, но факт. Специално за французите.. те са отворени към новото, към магичното, към много други истински неща и каузи. Истински хора. Ако не си живял във Франция - няма да ме разбереш пак повтарям. Има хора които ще спрат с колата и ще те питат дали искаш да те качат в колата и да те закарат - говоря за френските села. Пример. Разбирам, че и при тях може би има кофти хора, но са много, много различни от всички останали нации и култури. Така, че авторе, ако четеш ще ти кажа следното: Да не ти пука от коментарите и търси помощ и връзка с местните. Черни или бели французи няма никакво значение. Те помагат и никога няма да те зарежат, ако успееш да завържеш приятелства с тях. А, Бай Ганя, какво ще напише или каже няма никакво значение освен да те полива с отровата на негативизма. Успех ти желая!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker