Коя страна има добро здравеопазване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Коя страна има добро здравеопазване?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2127 пъти
Здравейте, имам хронични проблеми със щитовидната - Базедова болест плюс Хашимото. Имам и много рядка автоимунна болест. Докторите в България изобщо не ми обръщат внимание, повечето само ме въртят и ми взимат парите за нищо, а уж все софийски доктори (от София съм, уж светилата са все тук). При матравяне наскоро в ИСУЛ ми казаха “хванете си такси за Пирогов! ” Нямам коментар. Повечето вече не им пука. В коя държава разбират от ендокринология и автоимунни болести най-много? Насочил съм се към Германия, Испания, Ирландия и Полша, но чувам, че здравеопазването в Ирландия е зле като в Англия. А в Полша едва ли са много по-добре от в България. От друга страна в Испания малко доктори знаят английски, а като се има предвид че повечето съвременни научни изследвания са на него...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 635aa9627e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Норвегия, Швеция, Дания, не съм сигурна за Холандия и Финландия.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 635aa9627e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пак съм номер 1

Доказано е, има много примери в интернет, за повлияването, дори излекуването на автоимнунни забллявания чрез суровоядна, растителна храна (плодове, зеленолистни, ядки и семена). Също и сух, както и воден пост (има такава група във фейсбук на български), но има много повече материали и хора с опит в това, в чужбина ( dry and water fasting ). Аз също имам опит и то положителел, категорична съм, че храненето е 80% здравето, другото е движение и спокойствие.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 40ff6bc2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В Испания здравеопазването е на много високо ниво, няма нищо общо с Бг. Ти не гледай че повечето доктори не знаели английски, не го знаят личните лелари, които предписват парацетамол и ти мерят кръвното. Тия обикновено малко знаят. За хронични заболявания те пращат да те наблюдава специалист и си ходиш редовно на прегледи при него. А при специалистите нещат стоят по различен начин. Правили са специализация, научни трудове и т. н. тъй че са запознати.
Аз съм с хронично неврологично заболяване и от моята специалистка съм доволна. Изписала ми е най-съвременни лекарствата, пращала ме беше на различни изследвания. Въпроса е че за да имаш достъп, трябва да имаш соц. осигуровка, да си някъде на работа. Иначе ще ти излезе много скъпо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0881f58551
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доколкото знам Франция.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c228029ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторе,
Случайно попаднах на темата Ви и не се сдържах да напиша опит от нашето здравеопазване, за което ми удържат всеки месец за здравни от фиша и за какво? !
Преди половин година претърпях инцидент на работата и си счупих ръката. Вечерта отидох с подута ръка и неистови болки. Казаха ми да чакам пред кабинета на спешното час и половина, а вътре се чуваше кикот. като излезна един от лекарите ми каза, че сам съм си виновен, задето не съм внимавал и трябва да чакам. Една сестра мина и ми каза, че ме боли, защото не съм бил в казарма...??? !!!
Положението след рентгена се оказа сериозно и ме приеха по спешност същата вечер за насрочена операция за следващия ден.
Дадоха ми 1 чаршав и някаква мръсна (с петна) пижама. Сестрата не успя да ми уцели вената, за да ми сложи обезболяващо. 7 пъти се мъчи и ми причини по-голяма болка. Викнах си познат да ми даде някакъв аспирин и това ме спаси. Болеше си ме цяла нощ, а на всичкото отгоре беше адски студено и не можах да се наспя преди операцията.
На самата операция ми сложиха само местна упойка (поне така казваха), НО си усетих как си ми пробиват костта, АБЕ всичко си усетих и пак се хилиха, че ме боляло... Чувах им как си говорят вицове. По едно време скъсах от болката черните колани, дето ме бяха вързали и после се извинявах като идиот...!!!
Удържаха си ми няколко двайсетачки - за спане, за храна, за под масата та да се смилят и да ми обърнат някакво внимание, че от ония свят се връщам заради некадърници няколко пъти!
След престоя усетих, че сливиците са ми подути и изкарах някакъв грип! Стреса и депресията после си казаха последната дума! ...
Е, АВТОРЕ - мина половин година, ръката си е крива, боли всяка сутрин и ходя на работа като наркоман с 3 хапчета ацефеин (обезболяващо като аспирина). Хирурга ми казва, че трябвало раздвижване, личния лекар не го еня за мен. Еми кажи сега как да не заобичаш тая ш.. ана държава и здравеопазване!!! За какво да живея тук???
Учиш 8 години, работиш като луд - база данни, блъскаш и физически труд, даваш си цялата душа, мотивираш другите служители и накрая какво??? Чувстваш се като най-пропадналия отпадъчен материал и всяка сутрин преди работа се питаш: "Къде сгреших, а сега накъде". Търсиш поне 1 причина да продължиш и това са служителите, които имат нужда от теб, от твоята подкрепа, от това поне те да се почувстват значими пред Системата!
Успех ти желая от сърце и щастие, защото щастието е смисъла на живота!
Благодаря на хората, създали този прекрасен сайт.
Заемам се с моята мисия, заеми се и ти, Авторе! :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7b4da2509c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   2, благодаря но аз така съм 65 кила на ръст 183 а съм мъж, не мога да гладувам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 70bbeeb3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Иди на ендокринолог в София в Болница Вита. След като глупачката личната лекарка не иска да ми дава направления въпреки, че имам права, ходя само във Вита. Много съм доволна.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d1c27f1736
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Франция е номер 1 в Европа, а може би и в света. Освен това при по-сериозни болести, при които лечението е скъпо, разходите се поемат от здравната каса. Т. е. лечението е качествено и достъпно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 835d9130cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 1, Дания има парадоксално лоши лекари. Имах тумор в главата, а те ме диагностицираха с липса на витамин Д. Недей да говориш наизуст.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 835d9130cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автоимунните болести и алергиите са чест резултат от перфориране на червата, в следствие на пестициди, кандидоза и т. н. Когато се получат микропукнатини в червата, от там започват да влизат хранителни остатъци в кръвния поток. Имунната система ги разпознава като чужди тела, започва да ги атакува, влиза в оувърдрайв и отключваш горните състояния. Как да се излекуваш - задължителна детоксикация. Аз ползвам диатомична пръст, ти може и нещо друго да вземеш. Аз съм открила, че това работи. Когато червата се прочистят от плаки, червеи, бактерии, гъби, токсини и подобни гадости, ще започнат да се възстановяват и да се затварят пукнатините. Имунната система ще спре да атакува частиците храна, защото такива няма да има вече и ще започнеш да оздравяваш. Гледай лекции на доктор Палазов в ютюб и се свържи с него, ако искаш. Трябва обаче да спреш пшеницата, има пестицид, който ти перфорира червата и големите глутенови клетки попадат в кръвта и пак се повтаря същата история. Може хляб от спелта да си правиш. Всякакви рафинирани храни в пакетчета също трябва да ги спреш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 09de121af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Швейцария

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 09de121af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гледай да е голяма университетска клиника. Да е в град, който има медицински факултет. Това ти гарантира, че са в крак с новите научни изследвания и че ще получиш бърза консултация със специалист от друго отделение, ако се налага, а няма да те работят на парче като в малка специализирана клиника само по ендокринология например.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 79c1727178
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Дежурният специалист по булшитинг но.5, пак се появи на хоризонта, както всеки втори ден. "Случайно" ще попадне на историята ти и ще ти напише един километричен ферман, в който ще използва случая, да оплюе България, всички инстанции и изобщо живота като цяло в нея. Той е също като политик. Ти ще му зададеш въпрос,, той ще ти говори няколко часа, ще напълни ефира с мозъчните си пръдни и накрая, нищо няма да ти каже.

Авторе, не знам дали си пробвал с традиционална китайска медицина, но ако не си, заслужава си да опиташ, защото мисля че ще ти помогне. От личен опит аз съм много впечатлен от нея. Ако знаеш ангийски, влез в сайта youtube и напиши Mantak Chia .Лекциите му са стахотни и от тях ще научиш много полезна информация за здравето като цяло и как да се самоизлекуваш чрез упражнения и билки от много заболявания. Препръчвам го от личен опит.
Успех

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 79c1727178
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Но. 5 направо го съжалявам за кошмара през който е минал в българските болници. Уж е с осми клас, а има речник на вишист. Не се знае защо го прави, но очевидно човека си има причина и пърата му реакция е, още като те види, да ти дръпне две, три лъжи набързо. Мисля че ако напише книга, дори Стийвън Кинг ще му завиди, толкова яко му работи садистичната фантазия.
На малко едва не се разплаках като четях, как в болницата, лекарите го вързали на една хирургическа маса. Единият хирург го държал за врата и го милвал по главата, другият пък му навивал болтчета в ръката, като на всичкото отгоре, го излъгали, че му сложили упойка, зада могат да го гледат как се мъчи и да се кефят и бъзикат с него. Третия пък го държал за краката, че да не избяга и накрая, като за изпроводяк, му направили и буккаке. Според него излиза, че Испанската Инквизиция боза да пие в сравнение с българската медицина.

Но. 5, по спокойно с лъжите, хората тук, също са ходили в български болници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker