Великобритания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Великобритания
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2579 пъти
Започвам с това , че съм 17 годишно момиче , което сериозно обмисля бъдещето си , защото до завършването ми времето ще мине коренно бързо и трябва да планирам бъдещето си лека по лека . Попринцип не исках да се махам от България , но напоследък сериозно обмислям това . Причините са следните : омръзна ми от обичайното ежедневие на този град ( живея в София) , работите не са с чак толкова задоволително заплащане и искам да започна на чисто в друга страна , да съм около най-различни хора . От малка още Великобритания винаги ме е грабвала и винаги ми е било интересно какво е да живея в Лондон . Град с най-различни хора и култури , добре развит град с добри условия за живот и хубаво образование . Бих казала , че английския ми е на много добро ниво и гледам да почвам да развивам и испанския език също , защото все пак езиците са ключа към нашето хубаво бъдеще и към различните хора . Искам да ви попитам какво ви е мнението за Великобритания и по-конкретно Лондон . Хората , работата , шансовете за развитие , да си изкажете мнението и за образованието там , наистина ли е много скъпо ? Също така искам да добавя , че съм доста общителен човек и винаги гледам да се развивам. Също така различната обстановка го виждам като възможност да се доизградя като характер и да науча нови неща за себе си и за живота , защото все пак къде е София , къде е Лондон

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5c7492e527
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От 7 години работя в Англия. Ходил съм няколко пъти в Лондон за по няколко дни при приятели. Лично на мен града не ми харесва особено много. Както и на приятелите ми които всъщност работят там, хаха.
Работил съм най- много в област Кент. Като цяло Кентърбъри, Мейдстоун, Уистъбъл са ми любими градове. Работил съм известно време и в Бирмингам, както и да е.
Не знам каква е тази мания на вас младите по тези огромни градове.
Големият град ще те глътне и изплюе.
Това че си общителна... какво от това. Там всеки е толкова забързан, че няма време за приказки.
Едно е да отидеш в Лондон на почивка и да видиш Окото или Биг Бен, друго е да работиш там.
Лондон не е вълшебната захаросана приказка, която я представят по романтичните комедийки. Има такива квартали в които не би искала да стъпваш. За метрото дори и не ми се говори.
Дори не ми се обяснява, нека заминеш и видиш със собствените си очи.
Моят съвет е да наблягаш на учението и езиците, защото в Лондон има доста чистачки и миячки българки и румънки, а ти явно искаш нещо много по- добро.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a5bf94978f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз живея в Лондон, в момента. Живял съм и работил и в още три държави и съм бил в над 30 по целия свят. По голяма помийна яма на планетата няма.
Тук стоя в момента заради парите и приятелите ми , вече започна да се очертава да мога да спестявам . Точно в момента съм в БГ , тъкмо кацнах преди 3часа. Нереално суперско е в БГ. Отивай там сред мангалите, наркоманите , описаните тротоари 1 метър слой от буклук по улиците всяка сутрин , и никога не пристигащите влакове. 80% от лондончани се радват на 2500лв , от които половината им е за наем , за другото се радват ако могат да си вземат Макдоналдс днес. Останалите 20% за зверски богати и експлоатират останалите.

На мене тук в БГ си ми е добре. само да мога мой си бизнес да почна и 2к на месец ме устройват.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e8155528ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   2, а София не е ли гето? Да, малко по-малка е но и тя е твърде голяма! Братислава е много по-хубава. В София по-тръдно се създават приятелства от там.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f8ee0ee126
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   номер 1
Трябваше да си по-детайлен за Метрото. Да речем, че е една идея по-ненатоварено от това в Токио, където специални хора наблъскват ползващите в пиковите часове. Съветвам авторката да си пусне клипове за азиятското и да намали една идея само. Това при положение, че ако ти откраднат порфейла и си свършен. Особено ако нямаш огромна социална подкрепа и детайлна информация как да действаш при подобна ситуация плюс пари в някой дюшек.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5c7492e527
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не работя в Лондон, а в доста по- малък град в Англия, на около 45мин. от столицата. Ходил съм няколко пъти и някои мои приятели работят там. Имам една позната, доста разсеяна, незнаеща английски, която се загуби няколко пъти в града и не можеше да си намери квартирата, и са ходили нейни приятели да я търсят през нощите, голям майтап.
Младо момиче си, позитивно и с амбиции, така и трябва да е. Но Лондон е 8 милионен град, който освен хубави има и лоши страни. Поради многото си жители, никой не го интересува коя си, от къде си и какво можеш. Тоест с нищо няма да си специална, лесно ще можеш да бъдеш заменена с някоя друга амбициозна млада дама.
Честно да ти кажа повечето българки които работят там са чистачки, миячки по автомивки и подобни. Доста за тях работят и за българи и почти нямат досег с истинските англичани. Малцина са тези които са зъболекари, лекари и тн.
Моят съвет е следният, надявам се да одобрят написаното, защото може да има и нещо като реклама, но все пак тук сме за да си помагаме.
Когато завършиш средното си образование и наистина искаш да живееш в Лондон, напиши в нета "Elizabeth school of London". Това е една агенция, която набира студенти, имат и годишни стипендии.
Започваш да учиш, да взимаш стипендия и да се развиваш. Това ще е най- доброто решение. В тази агенция има и една българка, Кристина Дончева мисля, че се казваше, тя помага на много нашенци.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ce2eb235b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Тази година завършвам в топ университет в Англия и ще ти кажа най-искреното си мнение. И аз като теб така - много амбициозна, имах 6 диплома в гимназията, приеха ме в ръсел груп уни, общителна, сертификат по английски, учих немски в училище 5 години... много сходства. Тук обаче като дойдох бях като в шок меко казано. Това нещо с културата звучи атрактивно, но българите тук сме големи расисти... и аз се мислех за много широкоскроена, но това мляскане на китайците, масовите улични побоища и криминални дейности от предимно чернокожи и мюсюлмани направо ми е създало такъв страх да се прибирам след 8 вечерта, че... чак не знам откъде съм го развила тоя страх. Ама иначе нали, всички много уважаваме различните етноси и култури... хората тук са толкова разнообразни и ако ти кажа, че в ежедневието си виждам 2 пъти повече забрадени, мюсюлманки и чернокожи, отколкото тукашни британци... все едно не се намирам в Англия. Което не ме бърка, но културите им са толкова biased и barbaric, че ме плаши... и не, не искам да съм расист, но това мине не мине да чуеш за knife stabbings ей така, извършени върху рандъм, невинни хора... не ме кефи особено. Така че това "обичам различните хора и култури", мнооого относително и едва ли тук ще е такова, каквото си мислиш ти... особено ако никога не си посещавала страната или друга подобна. За образованието можеш да теглиш заем, с който да си изплатиш трите години. После го връщаш като си намериш работа. Настаняването и общежитията са скъпи - по 4-5 хиляди най-малко на година ще ти трябват...в паунди говоря. Транспортът е също много скъп. Храната не чак толкова - зависи какво ядеш, де... но има евтини магазини като Лидъл. Лондон за работа е идеален - може би най-доброто и ефективно място в Европа към момента... работа има много, възможности също... стига ти да искаш да се развиваш... но и конкуренцията е жестока... така че това, на което си свикнала в България... не го очаквай тук. На мен много ми се срина самочувствието като изведнъж от най-добрата в гимназията, тук се превърнах в average студентка, въпреки че учих и се старах много... просто винаги ще има някой по-добър от теб.
Лондон на мен лично не ми допада като град за живеене - звучи апетитно, защото е... Лондон... но цената, която плащаш да се фукаш преди приятели, че живееш в британската столица е бая соленичка... там цените са още по-високи, така че тези 4-5 хилки за настаняване, които ти споменах по-горе в Лондон може да се окажат 7-8, че и нагоре. Транспортът там е скъп, предвиждването е кошмар... живота, стандарта... също... ако вашите имат пари и финансова възможност и знаеш, че няма да им изхарчиш парите напразно - давай... но според за образование върви в друг град, с по-ниски стандарти като Манчестър, Ливърпул, Бат, Бристол, Нотингам... все градове с топ университети. Не че нещо, ама ако английският ти език е какъвто ти е българския... и техническите грешчици, които правиш... май много високо се слагаш... и тука няма да ти понесе много-много. Успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 71b7f45a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лондон е антисоциален като България, като начина на живот на хората е забързан от 2 до 3 пъти повече от този на други места. Хората са като коне с калпаци, като всичко е миш-маш от мултикултуризъм. Много хора си стоят в балоните и обществата, като стериотипите за националностите си важат поради невежество. Хората са в пъти по-анти-социални от на други места. Работа се води че се намира по-лесно, особено ниско квалифицирана или такава по строежи, чистота, клиентско обслужване. Като цяло има повече работа но има и повече конкуренция ако става въпрос за квалифицирана работа. Много неща стават чрез контакти. Всъщност такава е реалността навсякъде. За развлечения, културни забележителности и тем подобни, има колкото искаш. При все, лично време дето се вика почти няма, поради това че живота е забързан и консумиран от работа и пътуване. Транспорта, храната и квартирите са по-скъпи от извън града, като те консумират много. Всъщност за спестяване и тем подобни човек ако е сам трудно става, като това допълнително подтиква хора да стоят в групи.

Имотният балон продължава да расте, като цените на жилищата и наемите поскъпват. Много хора живеят със по още 4-5-6 та дори и 8-9-10 човека в една постройка.

Аз съм извън Лондон, защото не ми харесва. Всъщност от Брекзит насам нещата се промениха за всички чужденци или по-скоро такива които не са бели британци. Насади се много омраза и анти-имигрантско настроение. Това допълнително увеличава и от местни и от други малцинства едни към други тенденция на дискриминация която покрива отново раса, сексуална ориентация, полова идентичност, пол, националност, етнос, религия, имена, акценти, възраст, недъг, височина и тегло ако щеш.

Всъщност всеки човек покрива обикновено не една а няколко от горе споменатите характеристики на куп, изживявайки уникално чувство на неразбраност от страна на други и техните предрасъдъци било то съзнателни или подсъзнателни.

Аз живея извън Лондон, като се образовах във Англия. Докато учех си дадох доста зор за да добия опит по специалността. Това което осъзнах е че с течение на времето и кампаниите които насаждат омраза към ЕС се отразяват директно на тези които биват асоциирани с него (де факто нас континенталните европейци). Има под-връзка (предрасъдък) който също разделя европейците освен на стериотипи по нациоланост, също и на класа Запад / Изток.

Сега е много по-трудно да си намеря работа макар и да съм със квалификация и опит който покрива в пъти публикуваната позиция. Много хора като прочетат фамилията че е чужда и директно игнорират СВ-то. Теста със промяна на имената е правен от много хора и това определено е доказано че има допълнително значение колкото и да се отхвърля от някои.

Каквото стане накрая, както и каквото те влече. При все пътя не е лесен за никого така че каквото й да правиш знай че не е мед и масло. Това може би пък би те направило и по силна, знаеш ли?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 633924597a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   №2 описа положението най-точно. Всеки който е бил там, знае че е така и който се опитва да ви убеждава в противното, или изобщо не е ходил, или нарочно ви лъже и заблуждава.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 71b7f45a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да както Н8 казва, всеки в Лондон има еднакъв акъл, работи идно и също, живее по един и същ начин, прави едни и същи неща и се обгражда със едни и същи хора. Само една перспектива е вярна!!

Хайде стига глупости

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fa244a4edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Англия не е само Лондон. Това, че някой не е успял да се адаптира си е негов проблем. Аз от 17 години живея в малък град в Северна Англия. Пристигнах тук веднага след Университета на 25 г. Имам си дом, имам си съпруга и две деца и няма да напусна тази страна. Имам и малък бизнес, който ми носи добри доходи, удовлетворение и спокойствие.
Повечето от горните коментари са на ергени студенти, които са се забили в големите градове и всичко им се струва ужасно. И си мислят, че всичко знаят за тази страна и само тяхното мнение е меродавно.
Ела и виж, и после реши!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 351cbbc330
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Но.10
Това че в млките градчета е по-спокойно е вярно, но работа там няма и за това всички се концентрирт в Лондон. В малките градчета, единственната работа която може да се намери е на 0 часа договор, при която дохода е нередовен и ако не живееш с родителите си, не можеш да оцелееш на него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker