Четворен Гордиев възел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Четворен Гордиев възел
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2254 пъти
Здравейте! От доста време обмислям да се махна от тук. Не виждам никакви наченки на някакво подобрение, дори напротив. На 21 години съм. Предполагам, че ще има коментиращи, които са навън от времето на моето раждане, че и по-рано. В момента съм се спрял на 4 варианта за град - Дортмунд, Париж, Истанбул и Мадрид. В общи линии съм се запознал с плюсовете и минусите, по цена на живота би трябвало да е нещо такова - 1. Париж; 2. Истанбул; 3. Мадрид; 4. Дортмунд. Разбира сеобаче тук играе и субективният фактор и факторът "отделен човек". Иска ми се да чуя и мнения на живущи във въпросните градове, в съответните страни или дори безпристрастни мнения. Всеки знае какво става и навън - онзи ден надали някой не е чул за случая във Франкфурт. Както и за още много. Никога няма да е наред, но... "интереси" и пари, пари и алчност, алчност и простотии... Ще се радвам да чуя повече мнения, и негативни, и позитивни. Благодаря и хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 48abfe477b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Избрал си 4 доста различни града, обаче не вземаш под внимание няколко факта. Какъв език знаеш? С какво образование си? Как стои въпросът с намирането на работа и жилище във въпросните градове?
Съветвам те да изключиш Истанбул. Предвид, че поведението на Ердоган е леко непредвидимо едва ли в момента това е най-доброто място за чужденец. А за останалите градове, всеки от тях си има плюсове и минуси и ако искаш да добиеш представа за живота във всеки от тях иди и виж, но най-добре не като турист. Ако например имаш роднини или приятели в Мадрид, разпитай ги за животът им, за цените, за заплатите, за наемите, за това колко лесно се намира работа в момента и т. н. Защото ако идеш като турист виждаш само "лъскавата" част от града, централните улици, туристическите обекти и т. н., но си нямаш никаква представа за реалния живот на хората там. Ще ти дам един пример. Преди 7 години бях в Париж и естествено бях във възторг, Айфеловата кула, Лувъра, светлините, корабчетата по Сена и т. н. И бях готова да се закълна, че това е "моят" град и ще направя всичко възможно един ден да ида да живея там. Е, да ама се случи така, че с мен имаше човек, който познава Париж и не беше там за първи път. Та с две думи той ме заведе в едни квартали... бедна ти е фантазията. Араби, мръсотия, магазини тип "За 1 евро", които излагат стоката са в кашони направо на улицата... и си помислих, че аз хубаво ще емигрирам в Париж, но разбира се, няма да имам пари за апартамент в центъра на града и най-вероятно ще трябва да живея в някой такъв арабски квартал, вечер да ме е страх да излизам от вкъщи, да пътувам в метрото по 2 часа заедно със същите тези араби и т. н. и веднага ми се изпари желание да остана в Париж! Сега бих се върнала... като турист или само ако имам достатъчно пари да живея в приличен квартал. Та това беше само пример, но преди да решиш къде да емигрираш върви и виж, ама виж и крайните квартали и задните улички и метрото и цените в супермаркетите, ако можеш проучи какви са горе-долу заплатите и наемите, освен това е важно да знаеш езика и чак тогава решавай. Защото действителността няма нищо общо с това, което гледаш по филмите или с това, което ти показвате екскурзоводите ако си на екскурзия. Те със сигурност няма да ти говорят за цените на хляба и млякото, нито ще ти разправят с колко са скочили наемите или колко престъпления са станали тази нощ.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d2c4042d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш ли език на който да разчиташ за някой от тези градове? Заложи на него! Сигурен ли си, че не ти се ходи на екскурзия в тези държави. Това не е заяждане и няма как точно да знаеш преди да идеш. Сезонно, временно или с цел установяване ли ти се ходи?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b77167acdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Учил съм немски и продължавам, иначе съм бил във всички без Дортмунд.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ac0048df73
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз живея в Париж. Кажи какво те интересува по-конкретно и ще се постарая да ти отговоря.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d2c4042d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пак е 2. Един език би ти помогнал. Имам братовчедка, която се реализира сполучливо в Дортмунд. Всичко е съдба и късмет на отделния човек, но вложеният предварително труд се отплаща. Живял съм година на Острова. Преди това си бях дал година да се подготвя за това предизвикателство, не се подготвих добре и не се задържах за постоянно на запад. Говоря добър английски.
Едно е да си мислиш, че всичко ще ти се нареди в чужбина, друго е наистина така да стане. Често все нещо не достига. Да се реализираш е като Голям Шлем в тениса. Дори една такава титла си е грандиозен успех. Тук говоря за работа, кариера, пари, движимо - недвижимо имущество, жена, семейство, дом, деца, здраве, щастие...

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b77167acdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има ли някакви ограничения в Париж за българските свидетелства (непризнаването им)? Конкретно става въпрос за свидетелство за управление на мотокар. Иначе в Париж съм бил два пъти - единият път на летището за прекачване, другият път на "Парк де Пренс". Как е РЕАЛНО животът там, без скрито-покрито и измислици? Обстановка, организация в самия град, достъп до работни места? Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8ad1ec455f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Важно е къде ще намериш работа и дали има някой да ти подаде ръка на място. Квартира лесно не се намира, да избираш конкретен град без някаква предпоставка е много неясно, да те говорим, че Дортмунд не е най-удачтият за Германия вариант. Ако е Германия търси посреднически фирми да ти намерят работа и квартира, имаш ли адресна регистрация, ще имаш и сметка и пенсионнен и осигурителен номер, после нещата се нареждат. Която страна да избереш, чети каквото ти попадне в нета, хората пишат и ако отделиш време ще си спестиш доста неясноти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker