Канада, Торонто. Начини за заминаване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Канада, Торонто. Начини за заминаване
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2334 пъти
Здравейте хора по света.
Има ли живеещи от скоро или отдавна в англоговорящата част на Канада??
Искам да замина за там с цел постоянно местоживеене и работа. Имам добър английски като цяло нивото ми е над средното и ако съм там на място ще го усъвършенствам бързо.
Кои са начините за установяване там? В официалния сайт прочетох че има тест със точки в който се събират според уменията и знанията на човек, финанси, и после ти издават визата. Въпреки че Канада отскоро е отменила визите за българи, на мен ми изглежда доста сложно да се установиш там. И да, наистина не се изискват визи за български граждани, но с цел туризъм.
Мислих и друг вариант който е Ирландия или Шотландия, защото ми изглежда, че по-лесно ще се получи, но в Канада има предимства за мен които повече ме интеревуват като например:

+ нормален американски акцент (не британски)
+ нормална дирекция на шофиране (не британска отново)
+ широки пътища (не тесни като английските-ирландските)
+ по-малък процент хора са запознати с българите, тоест няма да има това което е в Англия, като разберат че си от БГ и почват да се отдръпват...
+ на границата с Америка.

В България вече всичко е ясно, че няма да я бъде нито сега нито скоро, и затова не мисля да си губя повече времето.

Ще се радвам да си помогнем взаимно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: ddb64f562a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   замини с туристическа и ако се ожениш може да останеш

- international student другия вариант

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d48464b370
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм живял в Канада, обаче това което знам е:

Да, Канада или англо-езичната част са със по-американизиран акцент. Такова нещо като британски акцент няма иначе. Само във Англия има над 60 акцента, като оставим на страни и разновидните шотландски, уелски и ирландски.

Преместването във Канада и на други, поне по-развити места по света става с точкова система. Визите за Канада както казва включват туризма, като всъщност ЕС беше доста настъпителен относно смъкването на визи за страни като България, Хърватия, Румъния и Полша. Причините са че както във САЩ (която не е премахнала туристическите визи), така и във Канада шанса за нелегална имиграция от тези 4 страни е доста висок поради така наречената бедност. Точковата система позволява да се покрият икономическите нужди и за да може хора които са конкурентни и квалифицирани да допринасят съществено за икономиката, която е капиталистическа и де факто със развит вътрешен пазар поради ориентираност към предприемачество, иновации и конкурентност, за разлика от населенията на бивши комунистически държави. Всъщност, ЕС е много голям късмет, защото позволява вътрешна миграция (която е важна за европейският интеграционен проект за да станем една държава) в допълнение към другите 3 фундаментални елемента.

Ако разгледаш документали филми, ще разбереш че положението относно квартирите став доста трудно. Това е феномен виден навсякъде за съжаление. Чудя се до кога. Не спомена какво можеш да предложиш за покриване на точковата система и получаване на работна виза. Всъщност ти се познаваш най-добре.

Макар че се ориентирах другаде, преди време имах мерак да се изместя в Австралия та проучвах какво изискват. Това предполагам важи и за канада. До колкото в сайта на правителството точки се даваха на база произход на кандидата, вида образование, опита, годините и това какъв недостик на кадри има в определени сектори. Това ще рече че ако си инжинер и има 1000 незапълнени места, апликацията ти се конкурира със останалите хора от по света.

Другият вариант е незаконното оставане, като ти си знаеш най-добре кое-как-защо-къде-дали.

Относно вижданията ти за Европа, това мен също ме дразни как се слагат лейбъли на хора по националност. Причината е че националността е марка. Това ще рече че или се слави със добро, или със лошо. Българската марка не е от приетите като качествени поради ниско образование.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 56db90fabd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторе, не живея в момента в Канада, но съм канадски гражданин, познаващ много добре канадската точкова система и затова ще се опитам да ти помогна с практични съвети по въпроса.
В момента проблемът е, че има много кандидати за имиграция в Канада и по точковата система е много трудно и бавно влизането в Канада, особено пък ако си без работна оферта. Реално в момента трябва да имаш работна оферта за да влезеш в Канада плюс, разбира се да събираш необходимите точки с възраст, език, образование, професия и т.н.. Освен това, правителството предпочита да привлича хора, които не искат да ходят в Торонто, защото повече от половината имигранти се насочват към този град.
Моят съвет е, ако знаеш добре английски е да кандидатстваш за магистратура в канадски университет. Примерно Университетът на Западно Онтарио/University of Western Ontario в Лондон, провинция Онтарио. Кандидатстваш и ако имаш добри резултатати на ТОЕFL плюс оценки от бакалавърската ти диплома, имаш шанс дори да ти дадат стипендия. Ето подробности тук
https://grad.uwo.ca/finances/western_funding/index.html

Стипендията няма да е голяма, ще ти стига колкото за една стая и основните разходи като храна, но така ще можеш да получиш канадска диплома след три семестъра и на завършилите студенти се дава възможност да работят до две години по специалността си в Канада. Така можеш да кандидатсваш пак по точковата система за имиграция, но вече с канадска диплома, канадски стаж, канадска оферта за работа и така ще си железен! Аз станах канадец по този начин. А, познавам и българин, който си намери канадско гадже докато учеше и после се ожени за нея и така остана.
Желая ти успех! Не е лесно да се имигрира в Канада, но не е невъзможно!

Не ти препоръчвам да се занимаваш с глупости и да оставаш нелегално! И съм напълно съгласен с коментар 2, че националността е марка. Гадно е, но е факт! Едно е да се появиш на американската граница с канадски паспорт, друго е да си с български.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker