Живеене в държава от Източна Азия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Живеене в държава от Източна Азия
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2927 пъти
Здравейте! Интересувам се дали някой от вас или ваши близки/приятели живеят в някои от развитите азиатски страни като Япония, Ю. Корея, Китай? Имам интерес и изучавам корейски и японски. Знам, че страните са напреднали в технологично отношение, икономически стабилни, само за стреса и напрежението съм чувал, че не са рядко срещани и т са голям минус. Мислите ли, че си заслужава да се целя натам? Не говоря за постоянно пребиваване, но не и със сигурност като турист.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: f69a9a9ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако ги очакваш да са чак толкова напреднали технологично, гледай малко филмчета из нета. В Япония примерно имат все още доста стари къщи, строени почти от картон, без добра изолация, които ги отопляват на газови нагреватели. А тоалетните им - дупка в пода. Повечето чужденци отиват да преподават езизи, защото това не са страни отворени към емиграция. Япония е умираща нация (е, не чак толкова умираща като България), и е интересно дали няма да променят това. Доколкото знам те се опитват да връщат хора с японско потекло от Хавай, Филипините и околията, но все още не са прибягнали до масова имиграция като запада.

Ако ходиш като турсит, приготви пачката и надали ще останеш разочарован. Но това не са "цели", а просто туризъм.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1d044b35e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бате, за бизнес Шанхай или Хонг Конг или Сингапур. За party Тайланд. Животът е добър, стига да можеш да правиш кинти де.

Отвори Google Maps и разгледай улиците им, направи си сметка колко са развити извън централните райони, чети статии и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9c247125db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Питай Мишо Аршинов как е в Корея. А после Котоошу как е в Япония. Не съм чувал други българи да са успели там. Аз мисля че Япония, Корея и Китай не са добри места за живеене, а за чужденци още повече. Та гербът на последният е знамето на СССР. Гадно, много гадно. Малко ли време бяхме в тази кочина. Тая система изражда хората. Вярно крадна технологии от запада и си построи небостъргачи, обаче хората не са добре, подтиснати и експлоатирани, без права. Никой не се е засилил да живее там. Надеждата ми е в белоглавият Орел(САЩ) който е символ на извисеност и сила, като се комбинира с оранжевият Петел(Тръмп) който е символ на арогантност и смелост, това да доведе до перестройка в Китай и да се затрие комунистическата кочина. А живот и здраве, днес Хуауей с краката нагоре, утре Самсунг. Колко народ измря в тези заводи от експлоатация и отрови само за да смажат конкуренцията. Вече се започна. Прибра Хонконг под крилото, Тайланд е следващият, а зализаното китайче квичи, но и то ще бъде избутано брутално от петелът, като премиерът на Черна гора, за да изпъкне пред него, а ако окаже съпротива ще му се качи и отгоре да го тъпче с ноктите и да го кълве по главата. А Япония е за евакуация. Педя земя с гръмнал АЕЦ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a51bb9d7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Япония и Южна Корея стават, но Китай никога. Тайланд, Малайзия и Индонезия не е зле, но в последните две държави преобладаващата религия е ислямът. Има смъртно наказание в тези държави.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 59c7a31790
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Живял съм съм Китай 2. 5 години. Никога повече. Най добрата страна за спестяване на пари обаче - факт. Спестявах 80% от заплатата си. Само това е хубавото. Ще се разболееш от нещо сериозно на първата година.

Корея е доста хомогенна страна и това я прави малко скучна. Но като цяло корейците доста ни уважават. Предлага и много области за развитие. Малко е клаустрофобично обаче. Малка държава с голямо население. Стандарта на живот е много висок. Храната е скъпа.

Но 1. Ти от филмчета ли разбра за Япония, та даваш мнение тук? Кенефите в източна Азия са такива, защото човек по-здравословно се изхожда, когато клечи. Нещо което ние не знаем. Но те обаче имат и "нормални" гърнета за тъпите чужденци като нас. А това с картонените къщи е нещо което съществува и във Франция и в Германия и във Англия и в САЩ и навсякъде където се сетиш. Аз обаче такива къщи не съм виждал там, не значи че ги няма, разбира се.

Япония ми е любимата страна от 40 държави, в които съм бил и без да се замисля и за секунда бих останал там. Дори съм го планувал. Авторе почвай да учиш японски от сега. Ще ти е необходим, определено.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 72136c1378
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз също съм живял в Китай. Мога да кажа, че да отидеш да го видиш със сигурност е готино. За мен беше един изцяло нов свят, който никога не бях виждал. Хората са много позитивни и има голямо разнообразие. Нито един ден там не ми е било скучно. Още от излизането от вас вече си във филма. Всичко това, което ми се случи там ще го помня цял живот. Но не останах да живея там, защото въздуха беше много мръсен, водата е отвратителна и не става за пиене дори след 3тото преваряване. Още на втория месец започнах да се чувствам много зле и получих хранително натравяне. Бих се върнал там само на почивка. Но не и да оставам за по-дълго. Аз съм съгласен с номер 5 и също съм за Япония, макар че никога не съм ходил. Запознат съм и с негативните страни там, но положителните са много повече.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: f35f25800e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3, селянче мъничко, никой не те питаше за неграмотните ти съвети.

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: a51bb9d7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   3 е прав. Комунизмът е чумата на 20 ти век! Дано никога повече не се завърне, дори и от Китай, Виетнам, Лаос и Куба да изчезне!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 423ba03480
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   5, разкажи по-подробно за Китай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 77aa7bc5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ще те разочаровам. В Япония не може да се отиде, ако нямаш работа и някоя фирма не те уреди (международна), но трябва да си голям специалист и да не могат да намерят такъв в Япония. Искам да знаеш, че там се работи много, за това са на 1 място по самоубийства в света от преработване има и специален термин за това "кароши". Една обичайна седмица включва 15-часови работни дни, съчетани с мъчително 4-часово пътуване до офиса и обратно - всеки ден.
Да се живее също е много скъпо. Квартира, храна, пътуване. Не знам дали парите, които ще получаваш ще ти стигат за да не гладуваш. Може да се наложи и да работиш в почивните дни, за да свързваш двата края.
Моят съвет е да отидеш на екскурзия за 10-20 дни и да видиш на място за какво става дума. Може да стоиш до 90 дни там. Стига да имаш парички. А езика знаеш ли го(един от най- трудните в света), японците отказват да говорят друг език, а когато говорят англ. нищо не им се разбира. Дори лекарите отказват да преглеждат чужденци "гайджини", защото не ги разбират и се страхуват да не им навредят, защото не могат да комуникират с тях.
Ако искаш да правиш пари -това не е мястото

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 03928d86bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм но 5. Първо да отговаря на 10. Нещата които говориш са доста клишарски. Не всички работят много. Ако говорим за Токио, да. Има такава тенденция. Но все пак тук говорим за млад човек, който иска да заработи някой йена. Пазара на труда е доста разчупен и може да работиш, ако искаш и две работи, може и да не работиш на цял ден, а на половин. Сам си реши дали ти стигат парите, за да разбереш колко да работиш. За разлика от Китай в Япония можеш да работиш каквото си искаш, т. е можеш да обираш и нискоквалифицирани работи. Докато в Китай чужденците нямат право да работят позиции, за които НЕ СЕ ИСКА висше. И в двете страни почти всички чужденци работят като учители по английски. Особено тези, които не говорят езика.
Минималната заплата в Токио е 250к йени (учителската заплата е такава). Апартамент(води се апартамент, но в повечето случаи е само една стая, със собствен вход ) на 2 часа от центъра, можеш да си намериш и за 70к. Т. е наема ти е 25-30% от заплатата. В момента в Лондон наема ми надхвърля 50%, заради короната. Иначе рядко го докарвам до под 30%. Факт е че храната в Токио е доста скъпа, особено ако ядеш навън. В Китай и навън да ядеш даже може по евтино да ти излезе. Там живях с (в левове) 30лв за ток, 2 лв за вода, наем без пари(фирмата ми го плащаше), 30лв карта за автобуса, месечна и интернет и телефон 25 лв в месеца. За храна не съм давал повече от 200лв на месец, а всеки обяд ми беше на ресторант за бързо хранене. Заплатата ми беше $2200. Това Япония няма как да се случи, но пък качеството на живот е високо. Това и малките деца го знаят.

Колкото до работата в Япония. Пак не е вярно че задължително трябва да тръгнеш от БГ с такава. Българките граждани могат да пребивават безвизово до 3 месеца, което е напълно достатъчно да си намери човек работа. Проблема е че когато се издава работната виза, трябва да се прибереш в Бг, за да си я получиш от японското посолство, та после пак да се връщаш. Има вариант обаче в който можеш да си работиш нелегално на туристическа виза и на всеки три месеца да си хвърчиш до Корея например и да се връщаш. Нелегално като казвам... разбирайте частни уроци по английски, примерно или някакъв онлайн бизнес... вариантите са хиляди.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 176e6ef9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз живея в САЩ. Бил съм в командировка в Китай, Корея и Япония. Докато съм командировка - работя в техни компании. Работи се много. В Китай всяка втора събота е работен ден. Хората стоят до 8-9 вечерта. В Токио е нормално да видиш тълпа хора, излизащи от работа в 10:30 вечерта. Всъщност - японците са доста смачкан народ. Китайците са по-позитивни. За Корея имам по-малко впечатления - само, че е скъпо. В Япония също, впрочем.

На мен като природа ми харесва Хонг Конг. Обаче не бих живял там, въпреки, че той е най-близо до западната цивилизация и има много туристи, а и европейци, живеещи там.

Япония не е толкова високо-технологична, колкото си мислят хората в България. Стандарта не е толкова висок - блоковете, в които живеят приличат на затвор и хората са масово с криви зъби, което показва, че нямат пари за скоби. В Корея и Китай е същото.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker