Как да спестя пари, за да си купя собствено жилище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да спестя пари, за да си купя собствено жилище
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 5529 пъти
Здравейте на всички читатели,

Момиче на 23г. съм и една от целите ми за близките няколко години е да си купя собствен апартамент. Отгледана съм само от майка ми, която за съжаление не успя да купи такъв, за което и не е виновна, защото е тежко да си самотен родител. Цял живот живеем под наем и това ми дава несигурност.
В момента живея в друг по-малък град, не в моя роден (Варна), с моя приятел, който си има собствено жилище, точно поради тази причина, за да не плащаме още един наем, ако отидем да живеем там. Мама си живее в нашата квартира и от скоро е на работа за около 1000лв., но е много рано да се каже дали ще може да пести кой знае колко от нея.
В момента изкарвам 1500лв месечно, както и той. Не се лишаваме изобщо. За момента пестя около 500-600лв. месечно от заплатата си, а другите се влагат в домакинството, понеже наскоро си взехме кола и разни неща за вкъщи.
Искам да купя жилището, в което майка ми обитава вече повече от 40г., а аз наскоро се изнесох. Не искам да се заробвам с кредит. Майка ми преди години се опита като изтегли около 20 000лв., но тогава за съжаление и добрината й, за да помага на болни роднини парите заминаха за други неща, но не и за нас. Той вече е изплатен, но аз просто не искам да тегля кредити, които да плащам цял живот.
Затова се замислям да отида на бригада за 2-3г., защото от работа не се плаша, работя от 13-годишна, за да помагам на мама.
Интересувам се от мнението на тези от Вас, които са били на такива бригади - къде сте работили, какво сте работили, как сте почивали, какво се яли, как ви се е отразило пътуването, успяхте ли да пообиколите и да се обогатите, какви са условията на работа, и какво успяхте да заделите. Имам колеги на работа, които са работили в една и съща ферма за цветя в Англия. Другата ферма е била за картофи. Единият от тях е изкарал около 3г., той също е на 23г. и има прекрасно момченце на 3г. и за да осигури добър старт на семейството си е поработил навън, купил си е апартамент, автомобили и си е обзавел всичко. Другото момиче, с което работа е изкарало 6 месеца и е спестило добри пари, но се е върнало да учи. Приятеля й ходи за по няколко месеца и се връща и също са купили апартамент и сега за обзавеждането пак ще направи един курс от 6 месеца. Парите, които получавам в момента за града не са малко и има шанс да се увеличат с още 200-300лв, когато направя 1г. стаж във фирмата и т. н. Но е много психически натоварваща, а и тъкмо завърших висшето си образование и не мисля да продължа да работя това. Но преди да си потърся стаж по специалността искам докато съм млада си уредя живота или поне да си дам някакво стабилно начало. В момента искам да купя общинско жилище, което възлиза около 25-30хил. лв, което не е хич много, като се има предвид, че е на брега на морето, въпреки че е едностайно. Там живее мама и искам и тя да е спокойна, а и да има дом, в който мога винаги да се върна. :) А с моя приятел искаме да си вземем къща, която да купим и да създадем семейство.
Единни сме в това и затова искаме да заминем заедно, за да не се разделяме и за хубаво или лошо да си дадем напън, докато сме млади, за да живеем по-добър живот.
Затова моля да ми дадете съвети за тези бригади или може и друга идея в какво например да вложа спестени пари, но не и да прибягвам до големи кредити, които да плащам с години.
Благодаря на всички и хубав ден от мен! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 34db4cb5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо Англия излиза от ЕС до няколко седмици и това с бригадата може да се окаже малко по-сложно. Второ доколкото разбирам, искаш жилище във Варна и то къща, и то без кредит, и то до няколко години. Добре, ама след бърза справка в имот.бг видях, че дори в най-крайните квартали къщите почват от 150-200 хил. лв. Не че няма и по-евтини, но са за ремонт и пак ще ти стъпи на толкова. Дори в по-малкия град да купиш, пак ще е поне 100 бона. Не искам да се заяждам, ама как очакваш да извадиш едни 100-200 бона за няколко години без кредит? Повечето хора за цял живот не могат да изплатят такава къща. Че и на майка си да купиш апартамент за 30 бона, че и да пътуваш, докато си на бригада.

Дори и да отидете на бригада колко мислите, че ще спестите? Там се изкарват да речем едни 250-300 паунда на седмица в най-добрия случай, от които ще спестяваш макс. 200-250 и то ако не ходиш да обикаляш, имаш и разходи по заминаването. Има и седмици, в които няма много работа, съответно имаш само разходи и почти никакви приходи. Добре, двамата ще спестявате в най-добрия случай 15-20 хил. лв на сезон. Обаче какво правите през останалите 6 мес. до следващата бригада. Айде да речем, че ще се хванете тук-там колкото за текущите разходи, обаче пак ще ви трябват минимум едно 5-7 г. за къща в малкия град, а ако искате в краен квартал на Варна - 10-15 г. Не че нещо, ама вие с 3000 лв доходи и в България ще ги спестявате тия пари, без да си усложнявате живота.

Струва ли си за теб? С тия доходи в България спокойно можете да си изтеглите един кредит и да не се занимавате с глупости. Че вие ако двамата изкарвате 3000 лв, както казваш, 1500 да харчите, с 1500 да си изпащате кредита, дори във Варна можете да изплатите приличен апартамент за 7 г. А в малкия град - за 4.

Аз ако съм няма да се занимавам с глупости. Ти имаш ли представа как се бачка на бригада? Аз съм бачкал и знам? Знам и много хора, които бачкат редовно. Ами за 5-6 г. си оставят кръстовете там. После спестеното го дават по лекари. А в общежитията каква мизерия е, да не разправям. Ти готова ли си да спиш в една стая с още 7 поляка? Защото аз бях така. И по цял ден слушах само "куууурва", хуйня", "що працуеш куууурва" и "кууурва мач".

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 30aa5a2e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз за пръв път чувам за човек, който има добър доход в България и работи квалифицирана работа да иска да бере цветя в Англия. На бригада ходят или студенти, или нискоквалифицирани хора с ниски доходи. Във вашия случай няма абсолютно никакъв смисъл, защото както горния спомена вие и в България можете да спестявате 1500 х 12 = 18 000 лв на година. Това и на бригада трудно ще го спестявате.

Работата там наистина е трудна и не е за всеки. Ако е да отидеш еднократно за тръпката и да видиш свят, ОК, ама да ходиш няколко години подред, не си е работа. Просто съзнанието ти ще се промени, ще затъпееш, може и здравословни проблеми да си докараш от тежката работа и със сигурност няма да се развиваш. Ще си купиш къща примерно след 10 г. и като се върнеш в България за постоянно вече ще си затъпяла и изпуснала развитието си. А за тия години в България мжоеш да се развиеш, да увеличиш дохода си, да се изкачиш в йерархията и т.н., щом имаш и образование и още от сега получаваш добри доходи. Може дори и бизнес да направиш.

Дори и нищо от това да не се случи, и при сегашните доходи можете да пестите доста. 18 000 на година ще ги спестявате без проблеми, ако се напънете може и повече. Един апартамент във Варна е 120 000. Дори и без кредит тия пари можете да ги спестите за 6-7 г., а ако през това време ви се вдигне дохода, което вероятно ще стане, може и за по-малко. Но поне през това време ще се развивате и след това можете да продължите кариерите си дори с по-високи доходи и позиции. Това по бригадите никога няма да го получите. А и средата там не е от най-изисканите и интелигентните и освен да затъпеете, друго не можете да направите. Не си мислете, че в Англия ще изкарате милиони и ще забогатеете с 2-3 бргади. И там парите не растат по дърветата, а и си имат цена. И там е пълно с емигранти от цяла Източна Европа и са готови да работят по-евтино от теб, за да оцелеят. Никой няма да ви дава чували с пари. Разбирам да работите за по 800 лв в България да се замислите, но във вашия случай би било тотално глупост.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e2aeb483ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз в Англия за 1 година спестявам около 7 хиляди паунда, тоест около 15-16 хиляди лева на година чисти пари, които изобщо не пипам. Не мисли само за бригади, но и за целогодишни работи. Не за 3, но поне за едни 5-6 или 8 години ще можеш да си купиш жилище без кредит и да го обзаведеш, което пак си е стимул. Съветът ми е да се ориентирате към някой по-малък град, там се пестят по-лесно пари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: db4faf9ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От това което си написала се разбира, че за възраста си имаш доста прилични доходи с потенциал дори в кратки срокове да се увеличават.
Лично аз не виждам нищо лошо в това човек да използва кредитиране за покупката според възможностите си. Вероятно ще се наложи да прибегнеш до потербителски кредит, но с доходите които имаш, а и помощ от майка ти ако се наложи би се справила лесно.
Като за начало опитайте да заделите 5-8 хил лева които да свалят кредитната тежест. Заем от 18 хиляди/7 години/6% лихва ще те задължи с около 260-270 лева месечно, като лихвата за седем годишния период би била около 4000 лева. Ако това е цената за спокойствието за старините на майка ти, не изглежда да е никак голяма. При възможност да спестяваш допълнително, дори и с една допълнителна вноска годишно би скасила изплащането и разходите си.

Друг плюс е, че цената на общинското жилище е в пъти по-ниска от пазарната такава.

Понатрупай малко стаж във фирмата си, не се отказвай от спестяване и след няколко месеца помисли за заем.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4c55c81f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пак от номер 3. Номер 1 е казал някои неща с които не съм съгласен.
250-300 паунда пари на седмица изкарани не са ти максимума, а по-скоро минимума. Тоест на места само на ден можеш да изкарваш по 100 паунда.
И аз съм започнал от бригади и живот в каравани. В момента условията не са както преди 10-15-20 години, а доста по-добри. В момента има една камара комисии по труда и правата на работника, така че всички ферми и фирми се стремят към най-добрите условия за живот на своите работници. Отделни стаи, санитарни помещения- бани, тоалетни, перални и тн.
На много, ама на много малко места, че дори и никъде вече ги няма вишките и фургоните в които спят по 5 семейства на едно място.
Както споменах по-горе, започнал съм от бригадите. Но постепенно се насочих към друг тип работа. Тоест човек знае ли език, има ли стимул да се развива, то ще може да се откъсне от порочният кръг на сезонната работа.
Познавам много българи, които работят в офиси, в административни сгради, както и шофьори на таксита, автобуси, хора в строителството, хора в заведенията и тн. Познавам и българи мениджъри на големи цехове.
Приказките от типа, че българите работили само на полето и вършили най-черната работа са отживелица.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 34db4cb5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   5, точно така - огромно развитие е от нивите да стигнеш до престижни професии като строител, склададжия, шофьор на такси или автобус или сервитьор. Предполагам, шофьорите на таксита в Англия всяка година си купуват къщи с басейни. Няма лошо в тези професии, но момичето и мъжа ѝ в България работят нормални работи с не лоши за стандарта доходи. Какви шофьори, какви строители? Те и тук могат да си купят жилище за около 5 г. Ти смяташ ли, че е правилно да си заебат добре платените престижни работи и да отидат да берат цветя с надеждата да се "издигнат" до сервитьорка и таксиджия?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1dd566cecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 5. Аз не й казвам да си за*бе работата в България. Тя пита как стоят нещата с чужбина и по скоро в Англия, аз й казвам с повече подробности какво е там положението, това е. Всеки има глава на раменете и едвали ще се води само и единствено от някакъв сайт за споделяне.
Но ако толкова държиш на мнението ми ще го споделя.
Ако аз и жена ми получаваме по 1500лв. заплата в средно голям град не бихме заминавали за чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7cb7649a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторката - Здравейте, благодаря за отговорите, но явно не сте чели внимателно какво написах. Първо дадох пример за Англия, но не съм казала, че искам да ходя точно там. Второ - не работя престижна работа, а работя тежко психически натоварваща работа - в казино, това са ми доходите без бакшишите и с много труд и търпение на всякакви простащини мога и 2000лв да си докарам на месец, за много, много малък град, но както казах - това е временна работа и вече съм инженер по образование и искам да си търся стаж по специалност. А този малък град не ми предоставя тази възможност и искам да се върна в родния си град, но не да живея на кредити и ако започна стаж и взимам 700-800лв за този голям град ще умра от глад. Предложиха ми да стана заместник-управител, но нямам желание да се развивам в тази посока, въпреки че развих много качества тук. Затова се питам за бригади и най-вече какъв е вашият опит, а не да анализирате колко ми е престижна професията и т.н., защото такова нещо не съм написала, а че няма да работя това още дълго. Благодаря Ви!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a56a2eda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   №5 защо лъжеш хората?!
Не забравяй, че всеки познава някой който работи, или е работл в чужбина. Ти за какви луксозни помещения с бани и тоалетни, за спане говориш? Само преди седмица от там се прибра братовчед ми с двамата си приятели. Условията са същите, каквито винаги са биле, в КАРАВАНИ ПАРКИРАНИ НАПРАВО В КАЛТА НА ПОЛЕТО, МИРИШЕЩИ НА ВЛАГА, МУХЪЛ И СПЕРМА.
Аз работих там, като последните три години карах такси. За да вземех 100 тряваше да работя 12 - 14 часа на ден - и то това е на хубв ден, но ти казвам максима. За тези 100, за дизел ми отиваха 20 - 25. За рента за апарата чрез който ми даваха работа 20 на ден. Плюс поддръжка на колата и ремонти, плюс преглед за изправнст на колата от съвета, който се извършва 2 или 4 пъти в годината(в зависимост колко ти е стара колата) и за които също се плаща. Като приспаднеш всички тези разходи и на края си броиш пенитата. На всичкото отгоре, като прибавиш и лошто отношение на хората, защото си чужденец(след гласуването за брекзит е станало много по-лошо) и картината ти става ясна.
Който е навен и му е малко акъла, нека да слуша №5.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 52f59e345e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като току-що завършила образованието си няма как да минеш без стаж и по-ниска заплата в началото. Търси си работа по специалността в родния си град, живей при майка си и изчакай, докато стане възможно да се изнесеш. Или ако твоят човек е съгласен да продаде жилището си в малкия град и да изтеглите кредит за собствено във Варна. Не се страхувай от кредита, как иначе да извадиш наготово много пари? По-добре заем, отколкото наем, не е лесно, но сте двама. Много хора са така. И в чужбина да си- колко време ще ти трябва, за да събереш парите? Неясно колко години, които ще загубиш за каква да е работа, вместо да трупаш опит в твоя си бранш тук. По тая логика по-добре си стойте в малкия град, без наем, повече ще спестите, отколкото в чужбина. Да не мислиш, че там е лесно? И няма да стане с бригади, т.е. с временна заетост. И колко държави предлагат бригади? Затова хората са ти разказали за Англия, предимно там са. И са удобни за студенти,а ти вече трябва да се ориентираш към професионална реализация. Разбирам нетърпението ти да си решиш бързо жилищния въпрос, но не става така, както си го замислила. Не бързай, подреди си приоритетите, ще намериш решение. Успех!

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ff11c09abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Отново от номер 5.
Пич, за какво ми е да лъжа. Кажи ми една причина поради която да лъжа, нито взимам пари, нито някакви облаги от писането тук.
Казвам на какво съм се нагледал спрямо личният си опит, помещенията в които съм живял и продължавам да живея.
Някъде да съм писал за "лукс"- не. Писал съм, че условията не са такива каквито бяха преди 10-15 или повече години. Тоест условията за живот са много по-добри дори и във фермите отколкото преди години.
Много ясно, че ако береш ягоди ще трябва да си стягаш ботушите, защото ще има кал. Но имаш и много други алтернативи освен полето. В Англия има една камара пакхаусове в които човек може да работи на сухо и топло, че дори и да стане вайзер, QC, отговорник и тн.
Това че някакъв твой братовчед е попаднал на някакви калчища, не значи че всички са в такова положение. Пък и да ти кажа, някак все полуграмотните и съвсем невежите попадат в тея калчища.
Имам един въпрос към теб. Като едвали не изкарваш само жълти стотинки в Англия, защо още си там?!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 000ebc104e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, аз също работя в казино. Мои две приятелки се върнаха от бригади от САЩ с по-малко от 7000 ЛВ, като се има в предвид че работиха на 2 места общо по 16 часа всеки ден без почивка за 4-5 месеца. И отново - по 6 човека в стая, няма луксове няма глупости. Според мен или търсиш по специалността си или се развиваш и събираш за апартамента.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 34db4cb5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторке, сега разбрах по-добре, но това не променя особено много нещата. Дали ще е Англия, Германия или Холандия не е много по-различно. Ако ходите на бригади, няма да спестявате повече от това, нито пък простотията ще е по-малко, даже напротив. Като за капак и здравето може да си прецакате. Така че във вашия случай не виждам особен смисъл от бригади. В България поне няма да мизерствате по общежития и ще се прибирате вкъщи. За мен вариантите са два:

или отделяте 7-8 години в казиното и си спестявате пари за жилище и се местите във Варна в собствено жилище и едва тогава работите по специалността

или се местите сега и излизате на квартира за момента, пък след време като ви нараснат доходите, тогава ще мислите за собствено жилище.

Може и някакъв междинен вариант - примерно да поработите още 2-3 г. в казиното, колкото да спестите за първоначална вноска и после с кредит да си купите във Варна жилище и да се преместите там и да си го изплащате.

Но при всички положения с нещо трябва да направите компромис, защото няма как хем да си купите във Варна, хем да е без кредит, хем да е скоро и хем да почнете да изкарвате веднага големите пари с работа по професията. Не може всичко да е ток и жица едновременно. Вие сте млади и живота тепърва ви предстои, та поне имате варианти. Човек трябва да си нареди приоритетите и да работи поетапно за всеки, но изведнъж и едновременно рядко се случват нещата в живота за съжаление.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f69662b4da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторке, ти някога работила ли си на полето, наведена по 12 часа на ден? Не се заяждам, но я си помисли дали може да издържиш на това. Малко по-голяма съм от теб, в добра физическа форма, но когато съм помагала на баба си на село по 2-3 часа, така съм се скапвала, че и през ум не би ми минало да работя по полетата. Слава богу, не ми се и налага. А колкото до кредита, няма нищо лошо да изтеглите малък кредит, който да изплатите за 7-8 години. Казват ти го от опит. Ние теглихме кредит за собствен дом, но си имахме наши пари - 60 % от стойността на имота. Успех. Идеята за собствена къща е супер.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 68d4ca6f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Стани заместник-управител, ще имаш същите пари без компромисите, които правиш сега, ще имаш сигурно работно място. И перспектива за управител, за растеж. Животът не дава много шансове, използвай го. С тази заплата бързо ще изплатиш един кредит, няма да е цял живот. Иначе какво: отиваш на бригада, пак няма да стигнат за цяло жилище, а само за първоначална вноска и пак ще трябва кредит. Обаче понеже си без работа, няма да купиш апартамент, а ще ги ядеш, докато не намериш работа. После ще ти е малка заплатата, за кредит няма да стига.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0f6c4ae3d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не вярвам, че това е възможно в момента при тази икономическа криза в света.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7c65f008c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Половината пишат абсолютни глупости. Живея в Холандия, 350 евро за самостоятелна стая. 200 за храна. Това са ти разходите, работиш за 400/600 на седмица, според зависи работното време. събота 150%, неделя и празнични дни- 200%, всеки извънреден час се заплаща на 135%. спестяваш си едни 1000 евро/минимум/ напълно спокойно. Лично аз затварям кутии по цял ден, нито си на полето нито вдигаш тежко, нито пък си наведен. Това че половината коментиращи се подлагат на доброволен робски труд си е абсолютно техен проблем.24 хиляди лева за година за сам човек не са никак малко, при положение, че след време ще ми вдигнат парите с 40/45%, което прави над 30 хиляди на ГОДИНА, за сам човек. В България работих за 1500 лева в кухня когато бях 18 годишен. Наем, храна, сметки и ти остават 500. Кое е по- добре? Не мисля, че бих харчил парите си в България, предпочитам да изтегля кредит и да си купя апартамент тук, нищо, че са безбожно скъпи, сравнение с българските.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 296e1a97c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   До 17. Защо не споделиш с колко хора живееш? Живял съм в чужбина 25 години в 6 различни държави. И ако мечтата ти е да затваряш кутии по цял ден, браво, сбъднал си я.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 50a4b6d797
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До 18

Бе мисля, че много хира инат мечтата, да вършат работа, за да живеят. Просто се налага. Какво ѝ има на работата? Плаща сметките, не е тежка, не изглежда, да има извънредни, а и Холандия не е България, дето шефа то може да те докара хапчета, защото е такова положението, че ако напуснеш, няма да си намериш работа никъде ...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 47a9ba3633
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторке, жилище с кредит не е толкова страшно. Ние имахме събрани 20%, за останалото ползвахме ипотечен кредит. Вноската ни беше по-ниска отколкото преди това наема за подобен клас жилище в същия квартал. Почти сме го изплатили - чувстваме се много по-спокойни така и ни е яд единствено, че в продължение на години не се решавахме на кредит и давахме пари всеки месец вместо за собствено жилище, за да живеем под наем.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a5a07a1f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторката ми звучи разтропана и пробивна. След кризата с Covid - 19 може да скочи на кроизен кораб като рецепционистка, барманка, хостеса или друго. Ще види интересни неща и ще задели пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 46ce82b1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Спестявай в злато и сребро. Парите са хартийки. Днеска 100 лева са 1 грам злато, утре с тези 100 лева не можеш да си купиш и един хляб, че камо ли 1 грам злато. Помисли.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker