Работа в Англия(бране на ягоди) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Англия(бране на ягоди)
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 3759 пъти
Здравейте! Момиче съм на 20. Разбрах за работа в Англия и по специално за тази свързана с бране на ягоди(високи). Знам че заплащането е добро. Чувала съм от хора че са доволни и пак биха заминали за Англия. Искам да попитам някой от вас ходил ли е. И как мога да кандидатствам за работа там. Има ли някакъв сайт. Мислите ли че трябва да имам много добър Английски също така за да замина. Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 99dae24d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях и втори път няма да ида. Работата не е сигурна. 3 седмици си седях в караваната и плащах сметки. Не е удобно дори и за живеене. Шефовете ( старши берачите) бяха рони от Ръмъня и само ме заплашваха че ще ме махнат ако бера бавно или не бера както ми казват. Ягодите са най гадни за бране. Въобще всичко което се бере ниско е гадно щото ще си 8 часа наведена. Пробвай 30 мин да седиш наведена да видиш хубаво ли е. Става се супер рано. Ставал съм в 3 в 4, но най редовно в 5 часа. Всеки е за себе си. Не очаквай помощ нито от румънци нито от българи.
Даже е по възможно чужденец да ти помогне хаха.
Ако все пак искаш да замине отиди с приятели за да имаш роднини както и пари за всеки случай. Едни хора бяха с агенция която им взела пари за услугата. Работиха 3 седмици и после нямаше работа. Като им се обадиха да питат дали могат да съдействат нещо, от агенцията казаха да им дадат комисионна и ще помогнат. Хаха.
В jobs.bg има прилични работи в раздел Чужбина (Англия) осигуряват квартира и работа, но не е лесно и там.
В Англия са всички емигранти. Никой не е специален. Бях и в склад и там е сложно и гаднипко но по добре от полето. Ако ходиш в склад никога не се захващай с хранителни стоки. Работи се на ниски температури. Сондирай мнения от първа ръка и познати. Отиди там където вече някой е бил и е доволен.
Аз бях там и си търсих вече директно от Англия работа с английски агенции. Много е лесно. Пишеш jobs agency влизаш и обяви много. Можеш и директно да им се обадиш. Много вежливи и ще направят всичко да те вземат, защото те получават някакви пари но и за тебе си има. Аз не знаех английски но криво ляво се оправих.

Има хора които отиват на полето докато си изкарат иншурънс и после се махат. Така може и ти. Nin number без който не може да се работи легално. Изкарва се много лесно.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 99dae24d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да си намериш работа и квартира както и да си изкараш необходимите документи в Англия не ти трябва да знаеш много английски език. Ако знаеш yes, no, ok, good, thank you. Това е достатъчно. Има един сайт bg help за квартири и обяви за работа от българско общество в Англия. Давам ти гон, за да се информираш само. Обикновено българите не помагат но си има информация много. Хубаво е да идеш с някой твой близък и да имате по 3 хиляди лева на човек. Защо? За да си наемете квартира докато чакате да ви издадат разрешение за работа NIN
Всичко трае около месец
Квартирата обикновено е 100 паунда на седмицат, искат и депозит който е за месец напред
Може обаче да се договорите без депозит ако са българи. Има групи във ФБ за работа и квартири но не се доверявай и не се лъжи на първата оферта за работа. Повечето лъжат но има и читави. Най добре е и най сигурно е работа от агенция. Супер лесно е защото ти съдействат във всичко и не е нужно да се занимаваш с документи и интервюта. pmp recruitment ето тази агенция е английска и намира работа като за нашето ниво и може да те уреди на работа във всеки град. Има и много други и не са лъжци. Примерно ако заплатата е 9 паунда на час ти взимаш 8 и тоя паунд е за тях. Те нямат изхода да те прецакат. Хубавото е че в последствие ако се харесаш на работодателя може да ти предложи договор и да работиш за тях а не за агенцията посредник. Но и в двата случая ще си доволна като за начало. На полето работата не е сигурна щото там са далавери.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ef4dc9d3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако става въпрос за лятна студентска бригада, ще трябва да се запишеш в стажантските програми на университета! Преди години един мой приятел и колега тогава, се беше записал и замина, само че трябваше да се уговаря с преподавателите за да си вземе изпитите предварително, защото той заминаваше още в началото на месец май! Връщаше се през октомври, имаше проблеми с вестибуларния апарат! Трябваше му месец, докато влезе в ритъм-а за да замине, му трябваха към 1500 лева-за самолетен билет, за виза! Фирмата не ти поема нищо-сам се готвиш, сам заминаваш, сам си търсиш и плащаш квартирата-било то и най-обикновена каравана-приятелят ми живееше в такава, но не сам-имаше още двама! Заплащането наистина е добро, но още призори ставаш и отиваш на полето-клякаш, береш, пускаш в касетката, и така до вечерта! Помисли си много добре какво искаш! Сигурно много си закъсала за пари, че искаш да си съсипеш здравето! Работата е много тежка, не е като да напълниш 1-2 касетки и чао! Работи се 12 часа! Но без начален капитал не можеш да заминеш! И аз не съм имал желание да ходя на бригада, защото работата е много тежка, а и не трябваше да изоставам с изпитите! Това е от мен!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1aa6973bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е несигурно положението в тази държава. Англия излиза от ЕС и много трудно ще стане заминаването за там. В момента в който илязат, ще изхвърлят всички българи от там.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 099b0b00d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   много добър английски? тия ягоди да не са говорящи.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 70aba1dc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 4,айде стига с тези изхвърчания. Все чули-недочули, заучени фрази. Никой никого няма право да гони. Отиваш, записваш си час за NIN, правиш си банкова сметка, с паспорта кандидатстваш за статут, дори има и приложение на телефона. До две седмици си със статут. И така си бетониран. Дори преди всичко това можеш да си смениш шофьорската книжка с английска, пак фасулска работа. Не сме сталинско време, че да те гонят от където и да е било.
Сега за ягодите... Бил съм по полетата, за нещо временно, ако си студентка става. Ако ли не, има пакхаусове, почистващи фирми и тн.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9d8cf86e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Ако отидеш да работиш във ферма те очакват няколко неща, МИЗЕРИЯ, ТЕЖКА РАБОТА, ГЪРБИЦА, МАЛКО ПАРИ! Ще живееш с 5 човека в каравана, някви селски бекове(бригадири) по цял ден ще ти крещят и заплашват че ако не береш както трябва ще изхвърчиш като куче. Като цяло хората които отиват на бригада са утайката на обществото с малки изключения. Бях едно лято, бачках около 6 месеца, спестих около 10 бона, но през тези месеци съм ял само консерви. Но не повторих и не смятам да повтарям, не си заслужава мизерията, нервите, стреса и простите хора с които ще се заобградиш там. Самите в градове в англия са скучни, грозна нация с грозни хора, постоянно е облачно и вали, а бе с една дума ОТВРАТ!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 25d90e1053
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Абе спрете да робувате! Докато се унижаваме да вършим мръсната и черна работа никой няма да ни уважава.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b1fc580316
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Аз ходих, уредиха ми я от кариерния център в университета. Някъде 1500 лв ми излезе, със самолетния билет, документация, всичко. И отделно си взех едни 300 паунда за общежитие и храна, докато взема първата заплата.

Обясняваха ми как се правят много пари там, нищо общо с действителността. Работата си е трудна много и опасна за кръста и гърба. Мизерията е неописуема, но впреки всичко не съжалявам, че отидох, защото там си е един вид казарма и се каляваш, а и виждаш свят. Аз пари не направих, даже малко си и преебах здравето, но пък израстнах и видях свят.

По отношение на парите вайзера (от Беларус) ни лъжеше и ни пишеше по-малко часове, уж че сме свършили работата по-бързо и той взимаше някакви бонуси за бързо свършена работа, само че това ни удряше в джобовете, защото ни плащаха на половина по-малко. Бачкахме от сутрин 4 ч, ставахме в 2-3 и въртяхме педали с колелета през нивите, понеже бяха доста отдалечени, вечер до 6 сме бачкали, вкл. и събота и максимума, който взехме беше 230 паунда за седмица след данъци и хостел. Това беше веднъж, повечето пъти взимахме около 150, че и 120. Това за цяла седмица яко бачкане, наведен, често в дъжд и кал на открито, понеже там доста вали. Ние беряхме айсберг. Но прекалено късно разбрахме, че вайзера ни лъжи. Значи първите 2-3 седмици като не си свикнал на толкова много и тежка работа, направо не знаеш къде се намираш. Само бачкане и спане. Дори докато спиш, сънуваш как береш марули. Защото ти ставаш в 2, прибираш се в 20 и само хапваш на бързо и едно душче и лягаш и пак не можеш се наспиш. Боли те гръб, крака, ръце, всичко. Сутрин ставаш и още със ставането вече си уморен, а трябва да бачкаш още 14-16 часа и да въртиш педали още 2.

Караваните са адската мизерия, смърдят от далеч на развалена храна и е пълно с мухи. Банята ти е в отделна каравана и в студа къпан, минаваш през тревата и калта да се прибереш. Кухнята пак в отделна каравана и всичко това насред нищото, на някакви поля. После ни преместиха в общежитие и аз си мислех, че там ще е по-добре, но и там си беше мизерия. Събота и неделя нямаше чистачка и молдовците понеже не са виждали тоалетна, те там серяли в селски кенефи, серяха стъпали на чинията отгоре и клекнали като в селски кенеф. Съответно тоалетните целите ставаха в лайна и събота и неделя беше адската смрад. Баните общи и се къпехме по 10 души едновременно уж в отделни кабинки, но те нямат врати, нямат нищо. После някои излизаха чисто голи в коридора и си се прибираха така в стаите, не се намятаха нито с кърпа, нито с нищо. Стаите бяха 4 легла на по 2 етажа, съответно 8 човека в стая, някои бяха поляци. Кой яде, кой ебе, кой пърди, няма проблеми. Точно до главата ми един поляк еба някаква полякиня и въобщене му пукаше, че в стаята бяхме още 7 души. Беше буквално на 1-2 педи от главата ми. Абе потрес отвсякъде. А неделя ставаше мазало. Всички са като оттървани, цяла седмица бачкали и неделя разпускат. Ама там поляци и украинци как разпускат да не ти разправям. Те пият, ама пият мъжката. Аз си мислех, че българите пием много. Тогава разбрах, че ние нищо не пием. Онези смесваха спирт с вода и се правеха на мазало, буквално лазеха на четири крака. Абе скандал.

Но пък поразгледах Лондон, Кеймбридж, Норич, беше интересно. Обогатих се, видях различни макар и скандални хора. Станах по-корав, останаха ми и приятни спомени, но определено не е за всеки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1aa6973bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До №6
Ти каква мислиш беше причината за Брексит? Това стана, точно заради имигрантите. Целта на брексит е да изчистят държавата си от тях.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: eef7e7bec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мога да ти дам телефон на агенция с която ходя 6 години и съм много доволен

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5bd861ecd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Номер 6 до 10.
В Англия ли си, или не си? Не питам с цел да се заяждам, повярвай ми.
Просто съм в Англия, знам какво му трябва като документи на един човек за да няма проблеми. Тоест не съм от хората, които видели за Брекзит по сутрешният блок, и айдеее ще ни гонят.
В случая казвам какви документи му трябват на автора за да може да стои спокойно в страната, без да се притеснява от Брекзит.
Аз например си изкарах статут (да не се бърка с двойно гражданство) и мога да стоя в страната до 2024 година. След изтичането на самата дата, просто си подновявам статута. Молбата за статут става супер лесно, тегли се приложение на телефона, снимаш си паспорта или личната карта, и до 1-2 седмици получаваш писмо от GOV UK.
Ако не с приложение, просто си пращаш паспорта до адрес в Ливърпул и пак всичко е наред.
Отделно е хубаво човек да си направи и NIN- National Insurance Number. След това човек няма да има проблем да си изкара и дебитна карта и тн.
Ако човек си нагласи всички документи, то ядове няма да бере.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1aa6973bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ще работиш по 14 - 16 часа на ден и цялото ти тяло ще те боли. Ще живееш във влажна миришеща на мухъл и сперма каравана, направо на полето в калта, дрехите ти също. Личен опит на много хора.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 30635096ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Англия става само за екскурзия, за работа и емигриране не. Виж в Ирландия по-може, ама за Англия... Лондон е красив град става за екскурзия, а и Брекзит ще има ли няма ли не знам?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2fe9a8005b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   1-во си има специален сайт за тази тема - Бригадири
2-ро 90% от бг и изобщо имиграните от Източна Европа там работят тази работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker