Защо си даваме парите за екскурзии в скъпи държави? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо си даваме парите за екскурзии в скъпи държави?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 3617 пъти
Гледам много българи ходят на екскурзии в скъпата Западна и Северна Европа или дори в Дубай, където освен араби тузари и лъскави сгради е една пустиня. Но се замислих, че така харчим пари изкарани тук за да внасяме в икономиките на по-богати страни от нашата, където реално ни смятат за по-долна категория хора. Видях Париж - хубава архитектура, но много шумен и мирише на пикня навсякъде, а нима Одеса например не е красива или Краков? Ами Охрид, Сплит, плитвичките езера? Не смятате ли, че е по-добре да си харчим парите в държави и региони от нашата или по-бедна черга, но където може да получим повече за тях? На цената на няколко дни в Париж човек може да обиколи няколко града в страна като Турция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Беларус, Полша, Армения, Южна Италия, Южна Испания, Унгария, Украйна, Хърватия, Черна Гора и пр.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9e3d2e43bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки е с различни желания и неща които харесва и има за цел в живота си. Защо ми е да гледам как живеят в изостанали държави? Какво правиш след като обиколиш така наречените евтини дестинации? Като имам пари за почивка ще е на най якото място според желанията ми без значение цената както е било винаги. Изпитваш душевно удовлетворение

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 32bf5a6236
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз лично предпочитам да видя нещо различно от типичната Европа, особено по-северната. Катедрали, замъци, музеи и тем подобни не са ми особено интересни. А северна Европа основно това предлага. Затова не бих отишъл и в Полша, Украйна и тем подобни.

Предпочитам природа - морска, тропическа, естествена. Затова обичам да ходя точно в държави като Турция и Хърватия. Но не заради евтиното. Иначе в Турция определено е по-евтино и смея да кажа по-добре като обслужване и по-красиво като природа и е някак по-екзотично, ориенталско и интересно от Западна Европа. В Хърватия не е точно евтино, ако си в популярен курорт, но определено е страшно красиво. Особено Плитвичките езера са като късче от рая.

След някоя и други година ако събера достатчно пари, мечтая да заведа семейството си на Малдивите или Сейшелите. Ей това вече ще е рая за мен. Не е чак толкова непосилна сума, но се сменят няколко самолета и пътя се оскъпява, но ако ти е мечтана дестинация, парите могат да се спестят за няколко години със средни български доходи.

Мечтая и за Хаваи и за Таити също, но за там вече си трябва цифра и надали ще успея някога да отида, но пък знае ли човек.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2802a8cd1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами хубавое човек да ходи където му се иска..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7723600f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Хората си купуват скъпи коли, скъпи дрехи, ходят на скъпи почивки и т. н. за да демонстрират материално положение, не защото им е някаква необходимост, просто показват социален статус, повечето поне са така. Иначе разбира се, че горе посочените места са хубави :))

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9f8ca7c58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Зависи от това кой какво харесва, аз например не се грижа точно за стандарта на бедните държави, а искам да видя възможно по-голяма част от света. Засега съм на ниво Европа, пътувам много по работа, понякога и за екскурзия, но ако имам възможност, ще пътувам и извън нея. Интересни са ми нови места, нови хора, нови условия и не за да се тагвам в социалните мрежи.
Всеки сам избира къде да си харчи парите. Тази година бях в Рим, безспорно красив град, макар че тълпите туристи ме поизнервиха.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9fabb894d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ходят хората, но може би не парадират толкова монго с това. Бил съм на всички изброени от вас места без Париж и Дубай. Някой ден и там ще отида, надявам се.
Подбирам си местата според интересите и възможностите ми. Не ме интересува на кого ще си дам парите. И в Северна Корея бих отишъл, без да се притеснявам какъв режим спонсорирам.
Важното е човек да е открит към раличното и да остави предразсъдаците си настрана, за да има смисъл от това пътуване.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9caf40f30d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   2, ако смяташ Турция за екзотична нищо не си видял. Мадейра и Канарските острови са много по-екзотични. А Одеса в Украйна лятото е все едно си в България но е без пари.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b7c4d2525a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Правят го, за да може после да качат снимки във фейсбук, да демонстрират колко са богати и какъв интересен начин на живот водят. Искат да покажат колко са щастливи и доволни, за да им завиждат.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6cc6f103a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Това че някой все още не е ходил в Македония, Черна Гора и подобните им, не значи, че не ги оценява като потенциални туристически дестинации.
Един от тези хора съм аз. Ходил съм в Дубай, Тайланд, Индия, Египет, Испания- и два от островите й. Но например никога не съм ходил в съседна Гърция или Турция.
Повечето ми приятели пък са ходили в Гърция и Турция, но това не значи, че не оценят Дубай, Индия и подобните им дестинации в които не са били.
Авторе, ще ти кажа, че монетата има две страни.
Живея в Англия, и от там за да отида на почивка в Слънчев бряг ми излиза по-скъпо отколкото почивка до Палма Де Майорка.
Например преди година за Палмата имах оферта около 280 паунда за 5 дни, ал инкузив. Докато за Слънчев бряг трябваше да дам 320 паунда.
Имам приятели сърби, литовци, руснаци, украинци, все се каня да им погостувам, но все отлагам. Някой ден и това ще стане.
Ако имах време и пари, бих посетил всяка една държава, повярвай ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1cd458be55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Интересна логика, но до някъде си противоречиш. Да не наливами пари в чужди икономики, това не означава ли да пътуваме само из България?
Зависи какво искаш да видиш или правиш, ако искаш да си в курорт затворен тип, хубава храна и изгодни цени, Турция наистина предлага това. На мен би ми било интересно да посетя Япония, Китай, Индия, Америка. Европа съм обиколила доста добре и има какво да се види.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6b21313e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Но се замислих, че така харчим пари изкарани тук за да внасяме в икономиките на по-богати страни от нашата,

а аз се замислям, защо нашите хотелиери и въобще туристически бранш не само гонят с лошите си условия, но и пари изкарани в чужбина визирам чужди туристи ги отблъскват. В чужбина съм и всички, които един път са посетили нашето черноморие не повторят. Съжалявам, но такъв шовинизъм е ненужен. Аз искам да отида някъде по света да видя нова култура, друг ще дойде в България, но е факт, че самите ние не искаме да посещаваме тези места. Гледах 2 немски туристки посетили България, доста забележки имаха и показаха във видеото нивото на обслужване. Не става.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e8ca732113
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   8, предполагам, но и в най-южната част на Турция, срещу Кипър не е зле. За момента не мога да си позволя Канарските острови, иначе съм бил в Малага за малко, но нямах време да прескоча поне до Марбея.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bb494069e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Не, не смятам. Всеки да си харчи парите както намери за добре. Блъскала съм толкова много, за да постигна финансов просперитет, и нямам нужда от съвети как да харча парите си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5a0194bd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Еми то и в затвора човек бачка по цял ден, целогодишно, пък му е кеф като излезе в отпуска и отиде до магазина да си купи цигари като бял човек...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4119027533
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ходят хората кой където си иска, но не всеки се хвали, къде е ходил, проблема е в автора и хора като него, че оценят къде са ходили хората според това с какво са се похвалили в фейса.
Лино аз не обичам да правя снимки, камо ли да снимам себе си. В Истанбул, ме питаха, разбира се други българи, защо не снимам, нали имам хубав телефон, казах им че не снимам за да мога бързо да забравя и да ида пак, а истината е че съм забелязъл че когато снимам, насочвайки вниманието си към нещото, което снимам в старанието си да направя перфектна снимка, пропускам хиляди дребни интересни неща, затова не снимам. На мен лично не ми е интересно кои знае колко природата или типичното за туристите катедрали, замъци, купчини камъни и купчини железа /за мен кулата на айфел е купчина желязо/. Аз наблюдавам хората, месните хора, как те живеят, за тези ми наблюдения са нужни по дълги престои, за да ме допуснат местните до себе си, до начина си на живот. Да в Истанбул се возих на трамвая, до крайните квартали за да видя как местните сутрин пият кафе изкарали ниски масички на тротоара, нямах нужда да посетя, нито дворците, нито джамийте, нито моловете им. Къде ли не из Европа съм ходил нямам една снимка, нямам нужда да се хваля в ФБ. И да аз съм от хората, които не биха посетили известни курорти и големи градове, а бих предпочел малки градчета в дадената държава, за да идеш в малките градчета на Анадола е наложително да минеш през Истанбул, затова бях там.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 803a8b1d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако имаме пари и ги изкарваме с честен труд, защо да не пътуваме ? Както някои споменаха по-горе, определен тип души го правят за това да покажат положение и класа. За да може после да качат снимки в социалното пространство. Относно по темата, обиколил съм Париж и не ме впечатли толкова. Може би защото живея в Лондон, а ако си живял тук си видял едва ли не върха. Париж ми се стори прехвален, някои улици наистина миришеха на препикано. Иначе съм бил в Индия цели 6 пъти и съм я обиколил от Хималаите на северозапад до Патна в щата Бихар (там нямаше нито един турист по него време хаха)до ченай в тамил наду и пондичери и орпвийл. Хареса ми, да, вярно е че бедността е на шоце, но си беше и приключение. Бях и в агра да видя таж махал.. неописуема гледка и архитектура, макар и бунището да зееше на няма и 50м от сградата. И в Дубай съм бил не по желание а просто щото сменях самолети. Не ме впечатли. Прекалено скъпо и много горещо. Беше лятото тогава и температурите достигаха 50 градуса. Отделно, че някои чужденци ми се натискаха в хотела където останах и правиха престоя ми тягостен... бил съм и в Мароко за кратко време, подобно на Индия , мръсотия и трафик на макс като никой не се съобразява с това коя лента е заел.. да не говорим бибиткането и изпреварванията , лудница на макс. Не се престраших да карам в нито една от двете страни хаха трябва да си не знам къв да се осмелиш . А и не ми се изплащаха застраховки хаха

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0e5e11dae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От екскурзията има смисъл, когато наблюдаваш, анализираш, съпоставяш видяните там неща със действителността у нас, когато анализираш хората и взаимоотношенията им там и у нас. И на базата на всичко това си правиш съответните правилни и безпристрастни изводи.
И когато се върнеш в България се опиташ да приложиш на практика видяното там доколкото можеш. Без да се оправдаваш с реалността тук.
Дори част от видяното да приложиш тук пак си струва. Друг също ще помогне.
А това какво и колко си плюскал там на корем, какви били цените, жените и мъжете са глупости без никакъв смисъл. На повечето хора би трябвало да се забрани да посещават чужди страни защото са пълни дебили, но... нали е демокрация сега.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9caf40f30d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Щото Азис и чалгарките ходят на Малдивите и в Дубай и те като едни овце правят каквото виждат от тях.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 803897610c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   19 А ти горкото от злоба и тъпотия и до чалготека да видиш азис, няма да стигнеш. И автора май като типичен ганьо просто завижда, но за да позамаже злобата реши да дава наклон на хората къде да ходели и да ставали спонсори. Смях. Всеки ще со харчи парите както си иска. Стига злобяхте. ;)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4f85637268
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   С мъжа ми винаги сме се чудили на хората, които превръщат пътуването в начин на живот и единствена цел. Какво толквоа има да видят - хора, сгради, нищо особено. Голям праз! Два пъти бяхме до Турция и Гърция и нищо не ни впечатли. Единствено копнеем за Малдивите и то само заради белия пясък и кристалната вода в комбинация с почти никакви хора наоколо. Но и по снимките е фотошопирано и гледахме няколко видеа, не е кой знае какво и там явно. Предпочитам да си купя хубава храна и да прекарам вечерта със семейството, да играем с детето, да си говорим и да се смеем. За нас нищо друго няма значение... явно сме улави!

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6f1bd68573
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Всеки все за това приказва, че трябва да обиколиме света и ние да видим свят и чудеса. Дрън, Дрън, че Пляс! На гол тумбак, чифте пищови. Сакън да не останем по-назад от западняците че и ние да живеем като бели хора. Те идват в България, защото нямат нашето море и планини, а и тук им излиза много по-евтино отолкото почивка в техните държави. Идват тук също и заради нашите традиции и празници. На рок фестивала в Каварна, няма да видите никакви чужденци, но виждали ли сте какво става когато са празниците с кукерите? Там има повече чужденци отклкото българи!
Искаме да ходим в други държави, защото медиите ни набутват това непрекснато. Промиват ни мозъците 24/7 и ние им се вързваме.
Аз и жена ми бяхме същите. Пестиме цяла година, че и ние да отидем в чужбина и след това да се изхвърляме къде сме биле. Преди три години беше последния път когато ходихме в чужбина. Бяхме в Париж и както някой друг писа, навсякъде миришеше на урина. Пълно беше с араби и негри. Имахме чувството, че се намираме не в Европа, а в северна Африка.
Това ни накара да се осъзнаем и сега ходим на почивка само в България. Всички знаете че морето ни е чудесно, с изключения на тази кочина в която превърнаха Слънчев бряг. Ходили ли сте на Пампорво и другите ни планински курорти през лятото? Там е по красиво дори и от зимния сезон.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fd943add1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ами нали това се нарича Туризъм авторе. Нали туристи идват и по БГ курортите. Не само това, живота не е само едно място. Има толкова много да се види по света.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6f1bd68573
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Но. 12
95% от хотелите по курортите ни, отдавна не принадлежат на българи, а на чужденци. Ако обслужването в тези хотели не е на ниво, вината е на собственниците, а не на България. След като мнението ти за България не е добро заради хотелите в които си пребивавала, не идвай вече тука и спри да влизаш в български сайтове и да ни оплюваш. Стой си в чужбина, живей си там и с нас не се занимавай, защото ние очевидно не сме на твоето ниво.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 68b7340e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Една наша съседка прави така-винаги като отидем у тях, разказва с охота какво е видяла и преживяла! Напр. в Албания няма старчески домове, всеки е длъжен да гледа своите родители докато са живи, там няма винетки, нито дупки по улиците, автобусът върви, все едно си в самолет, можеш да си плащаш с дебитната си карта навсякъде, има по двама ексурзоводи-единия говори на български, другия на македонски! Когато дойде време за настаняване в хотела, екскурзоводите обясняват на рецепционистката кое, как, от колко души се състои групата, откъде е и за колко време ще отседне в хотела! Обслужване, храна, стаи-всичко е на ниво! Всяко домакинство в Албания си има генератор, не плащат данъци, имат и безплатно електричество, безплатен транспорт! И не е скъпа тази екскурзия-някъде към 600 лева мисля, че беше! Клиентите обикновено са пенсионери, решили малко да се разнообразят! Общо взето, това е! Трябва ти само лична карта, която я представяш на митницата! А който е решил да ходи по-надалеч, нека ходи! Просто жената обяснява каква е обстановката, хората, културата! Не е от хората, които се хвали из социалните мрежи, все пак е жена на възраст, не някоя кифла! Вярно, има си познати, с които споделя, но лично! Иначе аз не съм от хората, които непременно трябва да ходят там, за да не остана назад! Защото ако се огледаме, ще видим че има и хора, които по всякакъв начин се борят с всички сили как да преживяват и да не останат без работа, как да си гледат децата, как да ги изпратят на училище, как да осигурят издръжката на цялото им семейство, а екскурзията е последното нещо, за което биха се сетили някога! Защото с тези пари ще купят нови дрехи и обувки, тетрадки и учебни пособия на децата си, ще им осигурят и закуската за училище, отделно пари, които събират за различни мероприятия в училищата! Просто всеки се простира според чергата си! Все пак не всеки е бизнесмен, нали така?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8f572e74a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   “ Те идват в България, защото нямат нашето море и планини, а и тук им излиза много по-евтино отолкото почивка в техните държави. И”

Идват тук, защото искат да видят нешо извън техните си държави. Освен това, испанци, италианци и французи са много по-малко, отколкото скамдинавците през лятото, примерно.
Колито до цените - често Слънчев Бряг е със сто-двеста лева по-евтин, като дестинация, което са почасов доход за някой хора.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6a1588c0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Но защо ходят в Дубай, а не да видят пирамидите в Египет примерно, едно от 7-те чудеса на света?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 67ad67d8db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   26, ти идиотка ли си? Някаква пенсионерка ходила по площада в столицата на Албания и прави обобщения. Нямали дупки - къде, по 5 километровата им улица ли? Всичко описано е все едно да хвалиш Индия, че навсякъде е чисто и спретнато (ако можеш да загрееш аналогията).

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 25abf25d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Не е ли да изкараш 1-2 седмици в някой град, в хубав и спокоен хотел, да се зпаознаеш с местните, да опиташ от хубавите им ресторанти, да отидеш на гости у някого, да видиш музеите и обичаите им ... Ами разходка си е, освен ако нямам нещо специфично, което те причлича там.

" Но се замислих, че така харчим пари изкарани тук за да внасяме в икономиките на по-богати страни"

А ти какво предлагаш? И и какво значение има, дали са по-богати или бедни? Аз не отивам някъде, защото ще подкрепям или ощетявам местната икономика, а отивам, за да се забавлявам. Не е моя вината, че България е скапана туристическа дестинация, с ужасяващо обслужване, занижени хигиенни стандарти и множество измами...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6d42f4782b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Много ми се ходи в Грузия и Армения, но една екскурзия там е 2000 евро. Таджикистан и съседните му пък са 3000 евро. До Майорка има за 400 евро инклузиви. Те са евтини за местните, за нас не особено. Иначе е малко странно, че познаваме по-далечни страни, а по съседните не ходим, да. Има какво да се види навсякъде.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6f1bd68573
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   №26
Така както пишеш, излиза че в Албания е настъпил комунизма. Според теб, развитите индустриални държави със силна икономика, трева да ядат в сравнение с шиптърте и трябва да се учат от тях.
Ти се опитваш да изкараш хората тук, че са пълни тъпанари. Забравяш, че и други хора са ходили там и сега се напикават от смях като четат лъжите ти.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4426fcb466
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   За да си починем. Не да ме дърпат просяци за ръкава, не да ми искат пари за шезлонги, не да ми плюят семки в краката, не да ми оставят стаята непочистена, ако няма монета на възглавницата. Не да ми се мръщят и да ми носят топла бира и не да ме возят в раздрънкани бусчета по раздрънкани пътища. Искам да ми е чисто, нормално, приветливо, удобно. И на почивката, и навсякъде. Дори на къмпинг да отидеш има огромна разлика между "скъпите" страни и "евтините". Дето има един лаф: не съм толкова богат, че да купувам евтино.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6a1588c0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   35, да бе като скъпите Хага и Лондон където видяхме какво се случва! Западът все повече заприличва на Африка.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 77e89ce3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

37.   Авторе, много странни разсъждения. Печеля си парите в Германия, аз решавам къде да отида на почивка и изобщо не смятам, че някой псевдоикономист като авторът ще определя къде хората да почиват. А парите, дадени за пътувания в Полша или Македония отиват в джоба на хотелиерите, да, плащат данъци, но не наливат парите във фонд за бедните.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3d092060d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Ами все пак не можеш да отнемеш правото на хората сами да се убедят дали някакво място им харесва или не.
Значи, ти си ходил в Париж (предполагам с отвращение, хаха), обаче всички останали не могат да се убедят със собствените си очи, а трябва да се доверят на думите ти, че Охрид и Одеса са по-хубави? Малко ми прилича на една диктатура, от която се оттървахме не толкова отдавна.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2a76229247
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Ейто няколко причини:
За да се види свят.
За да се види как живеят нормалните хора в нормални държави. Да се види, че има и друг живот освен мизерията в бг.
За да се отпуснеш след цяла година работа.
И... и.... и

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4e28c65371
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   ДО 22. Наистина сте улави, да не искаш да отидеш да видиш нещо ново, нещо различно. Жал ми е за "хора" като вас, само яденето ви е целта, да напълните търбухите

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: aae061a184
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   До 42 - Аз на такива хора им казвам че те са причината, да пътувам.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 418435e903
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   и да се размножат 42...и да се размножат. Ядене, размножаване и ходене по голяма нужда.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 55f9f76b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Това е твоята логика, но не очаквай да я налагаш и да я приемат вкички. Осъзнайте, че всеки свободна воля и трябва да прави, каквото иска. Това с наливането на парите е в чужда икономика е абсолютно клише. Едни отиват да харчат парите си в чужбина, друг е идват в България. Така, че това въобще не го мисли по този начин. Лично аз след поредица разочарования не смятам, да наливам пари в мутренското ни черноморие, където за парите ми, какво получавам. Особено за последния път не искам да си спомням мръсотия, лепнаха повърхностите в хотела, некачествена храна, за шезлонг трябва да станеш в 7 сутринта, в тоалетната на ресторанта няма тоалетна хартия, мирише и персонала те глида на криво в четиризвезден хотел. И да инвестирам в това, защото е българско. Заслужава ли си?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 8c69117b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   25 глупости на търкалета. Какви 85 % те гонят. Собствениците са си чисти българи. Масовите семейни хотели сигурно почти на 100 % българи. Не измисляйте нови статистики. Онзи дето ригаеше израелските турити какъв беше?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker