КАНАДА! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

КАНАДА!
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2455 пъти
Здравейте!
Пише ви момче на 15 години...
Няма да се обеснявам много, но Канада винаги е била моята мечта, винаги ме е привличала!
Въпроса ми е: Мога ли да замина в Канада без зелена карта както например в Германия или трябва както в Щатите зелена карта...обяснете ми всичко което знаете, дайте ми съвети ще съм ви много благодарен.
А и...моля не се опитвайте да ме разубедите да остана, не си правете труда. Вече съм го решил, тук нищо хубаво не ме чака! :)
Знам, че още съм малък, но не е лошо човек да си поставя цели. Колкото по-рано толкова по-добре :)
Предварително благодаря!
Ще помоля администраторите на Spodeli.net да ми качат историята или каквото е там lol

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: cde34b1486
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Има доста време докато станеш пълнолетен и завършиш. Истината е че докато дойде това време за много неща ще промениш вижданията си, мислите си и прочие. На въпроса ти за остановяване там, без да съм живял.

Имат точкова система по която може да заминеш легално като квалифициран работник.

Тя се базира на възраст, степен на образование (тоест висше), професия, опит по професията, владеене на английски или на френски език. Всяка година се публикуват работни места за определени кадри в дадена сфера на чиято база се дава работна виза. За тезш работни места се конкурираш със останалите хора по света. Нямам идея какъв е потока от интерес за там. Може и още изисквания да има за покриване също. Официалният правителствен сайт би ти дал най-достоверна информация за всичко.

Другият вариант е да заминещ да учиш там като така се остановиш и в последствие, учейки и работейки. Ако не е по силите финансово за семейството, може да има програми ивентуално по които да кандидатстваш за стипендия, ако е късмет дай-боже никога не се знае, може и да имаш късмет? Без да пробваш няма на знаеш.

Последното канадско правителство даде безвизово да се пътува до там и за български граждани. ЕС ги натиснаха за това. Това безвизово патуване обаче е само за туризъм. Тоест, не можеш да работиш освен нелегално. Номера за работа без договор както във България, много-много на върви. Причината е че дори да се навие да те наеме накой щи те експлоатират и ще си лесна мишена за да те използват недобронамерени хора, а също и няма да можеш да пестиш или живееш по-хубав живот който смяташ че можеш да устроиш иначе (и който можеш).

Свободата която има в ЕС за живеене, работа, пенсиониране е само за във ЕС тъй като сме подобно на федерална държава.



Има

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 385ac7c5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш,но имам роднини в Канада и е страшно скъп живота. Можеш да отидеш без виза,защото те отпаднаха за Канада,но ще си скъсаш гъза от работа.Те са 6 човека в една малка къща и едвам свързват двата края като двамата от тях са адвокати,единият има агенция за недвижими имоти и като цяло смятай,че не са някакви прости хора,но там парите вървят много бързо.Плюс това се говори английски и френски.Ти си мислиш,че там те чака супер живот,но грешиш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1f0226c619
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Само да питам.
С какво точно те привлича Канада?
Фантасмагории!
Но, няма лошо, за да оцениш какво си имал, трябва да го загубиш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 69e18e5d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За Канада не ти трябва зелена карта, а виза. За легално пребиваване до 6 месеца няма нужда от виза, но за учене, работа и т.н. установяване се изисква такава, както и минаване на интервю. За целта ти трябва високо ниво на владеене на френски и английски, зависи за коя част на Канада си се запътил. Живота е скъп, но минималната заплата е 12,50$ на час, и познавам хора, които живеят с години от социални помощи. Искам да кажа, че който знае да се оплаква и да клинчи от работа и отговорности в България, същият ще си е и в Канада, и където и да е другаде по света. Който е амбициозен и оправен, ще се справи. Климата е гаден като цяло, зимата трае 6 месеца и е студена, но ...зависи колко си мотивиран. Работа на черно и живот 6 месеца тук, 6 месеца там не са вариант, най-добре е с легална емиграция, другото са глупости. За справка, живея в Канада от 15 години и не говоря празни приказки.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 10f339894f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Виза трудно ще ти дадат, да не кажа невъзможно. Те си напълниха държавата с емигранти и повече не искат. Имам приятелка там, гаджето й за гости до там не го пускаха канадците, защото е млад, може да създаде семейство и да остане. Имаше времена, в които канадците предпочитаха даже да идват много хора, но те отминаха.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9bc68b4c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5, никой повече няма нужда от виза, за да иде на гости. Има заявление, което се попълва за 10 мин онлайн, струва 7-8$ или 10 лева, и това е. След 3 мин получаваш по мейла потвърждението и имаш право на 6 месеца престой, но без право на работа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7e6a4319fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Учи английски и френски, гледай клипове на двата езика. Събирай пари от сега, каквото можеш от лятна работа и ще успееш. Да не ти пука какво пишат хората.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4ff0c85902
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Познавам две семейства, висшисти, едните лекари, работещи всички по специалността си, но се махнаха от Канада заради климата, не издържаха на студа. Прави си сметката ти какви умения умаш, владееш ли свободно английски и френски, а иначе- мечтай си! Никъде нищо хубаво не те чака, хубавото сам си го правиш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b7f733562f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не ти трябва зелена карта. Виза не съм сигурна дали има, виж в сайта на МнВР. Просто напиши в гугъл "Пътуване до Канада" и кликни линка към сайта на МнВР, там пише и за документи, и за всичко. Но е скъпо, то парите за самия полет са много, а за живеене си представям. По принцип, ако си студент тук, много по-лесно ще ти дадат виза, защото няма да е нужно да доказваш доходи, тъй като си студент. Ако само работиш, а не си студент ще ти е по-трудно да те пуснат, защото ще искат първо трудов договор и второ най-важно - да изкарваш добра заплата, над 2000 сигурно. Също, ако си и студент другото пердимство е, че няма да помислят, че искаш да работиш там, тоест с това ще докажеш, че имаш корени тук един вид и че има нещо, което те задържа, защото те за емиграция много трудно допускат, да не кажа невъзможно. Леля ми преди 20г. успя да замине за Америка уж с 6-месечна виза, тоест посетителска, не работна, а пък си намери работа там, както и чрез фиктивен брак си изкара и гражданство и хоп - вече 20 години си е там.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 822a7840d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Що па Канада?
Та-ра-да-ра-дааа-ра-ра
Що па Канада? !
Та-ра-да-ра-дааа-ра-ра
Ти нямаш даже и червена Лаааа-а-да..

Сега сериозно, в канада е хубаво, зелено и красиво само 1-2 месеца от годината, през останалите е просто студено, или калко, или заснежено, или и трите наведнъж. По-добре иди в щатите, там поне само един език ще ти трябва.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 45e4d24606
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-лесния начин за теб ще бъде да си учиш уроците, да си пълен отличник, да знаеш отлично английски или френски и да кандидатстваш в канадски университет. :)
А там да си намериш една канадка и да се ожениш за нея. Последното не е задължително и докато дойде време за него - няма да имаш нужда от съвет как се ходи в Канада.
Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker