Слънчеви панели (Соларни панели) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Слънчеви панели (Соларни панели)
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1913 пъти
Здравейте, въпросът ми е свързан с фирмите набиращи работници за сезонна работа, по-специално поставяне на слънчеви панели. Има доста фирми набиращи хора за монтиране на панели, но в какво точно се изразява самата работа? Не става въпрос за техниците, които свързват жиците ами за тези, които монтират панелите. Доста хора пишат по форуми, че се докарват добри пари, че работата била от порядъка на 10 часа на ден. Храна, квартира и транспорт били осигурени. Има ли някой от вас, които да е бил на нещо такова и да сподели дали си струва, дали работата е тежка и в какви точно се изразява тя? Мога да отида в самите офиси и да попитам на място, но предпочитам да прочета вашето мнение по въпроса. Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: f8b4e396fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, явно си технически неграмотен, такива хора не търсим. Не се делим на жичкаджии и общаци, сами си носим панелите, сами си ги свързваме, разбираш ли. Шефът не иска да плаща излишно на хора единствено за да носят тежести. Вземи понаучи нещо, пък тогава кандидатствай.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3423abd9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 е прав. Ние имаме фотоволтаик в Германия. Монтираха го 2 души, които свършиха всичко. Няма такова нещо - някой само да мъкне. Все пак не е строеж, дето да влачиш тухли и т. н.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 44ddced033
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Трябва първо да се образоваш. Изкарай някави курсове за електротехник или нещо подобно, иначе цял живот ще работиш неквалифицирана работа като общ работник на ниска заплата и ще живееш в мизерия. А като станеш на 50 години и това няма да можеш да правиш и ще умреш в канафката, като куче без история.
При комунистите в България беше лесно, защото образованието беше на много високо ниво и всички завършваха училище с някаква специалност и имаха осигурена гарнтирана работа. Имаше механотехникуми, електротехникуми, ветернарни техникуми, строителни техникуми, селско стопански техникуми, механизация на сеското стопанство, хрантелно вкусови техникуми и други.
След 1990 година образователната система в Бългаия беше силно увредена и сега тя произвежда твърде много неграмотни деца, които са осъдени да живеят в бедност. Много от завършващите училище сега, не могат да смятат и едва пишат. - НАРКТИЦИ, АЛКОХОЛИЗИРАНИ ЧАЛГАРИ И ПРОСТАЩИНА...

След като се завърнала от Бългаия, където е посетила английските гимназии в София и Варна, и профисионалното училище по химия в Стара Загора
през 1974 година, министърът на образованието във Великобритания Маргарет Тачър е казала;
"Българите имат една религия - учението, и една църква - училището. "
"Българчетата са най-образованите деца в Европа. "

Сега българчетата са официално, най-неуките в цяла Европа!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 44ddced033
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   “В годините на социализма в България, които сега някои “експерти” определят като “изгубени”, се организираха летни пионерски лагери за децата – на море или на планина за две или три седмици, срещу символично заплащане. Учениците пееха песни, организираха театрални спектакли, балове с маски, а вечер се събираха около лагерния огън. Тогава всички деца имаха равни възможности за почивка“, пише изданието retro. bg, което цитира спомените на съвременници на социализма в България (публикуваме ги без редакторска намеса):

“Детските лагери в Народната република станаха факт след създаването на организацията “Чавдарче” и Димитровската пионерска организация “Септемврийче”.

За летните лагери се мислеше толкова сериозно, колкото сериозна бе и мисълта на държавното ръководство по отношение на националната сигурност.

В Народната република от генералния секретар на ЦК на БКП до най-дребния партиен секретар и ръководител на ТКЗС – всички имаха отговорност да гарантират на подрастващото поколение дълги ваканции, за да не стоят децата в градовете и да бездействат по улиците. Да се закаляват, да плуват, да дишат чист въздух, да опознаят родината, да обикнат природата, за да се грижат за нея, да се поддържа колективния дух.

Морето и планината бяха достъпни за всички.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 89a2e7b3d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Че каква философия има в свързването на един панел? Ако е само един го бучваш директно в charge контролера, ако са повече от един трябва да решиш дали да ги свържеш серийно или паралелно и да знаеш каква дебелина кабел ти трябва взависимост от разстоянието. Тази информация може лесно да се намери в нета и за няколко часа да се усвои. Същото и за избора на батерия. Аз не съм ел-техник, но с информация от нета съм се заел да си направя сам литиев-железен-фосфат акумулатор от единични клетки и балансираща система.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker