Как да се махна от тая държава най-накрая? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да се махна от тая държава най-накрая?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 3497 пъти
Първо да кажа, за родолюбците по-добре не четете и не си чешайте безмислено пръстите, щото даже няма да си правя труда да ви чета и обръщам внимание. Обичам родината си, но просто вече ми идва УЖАСНО вповече и смятам, че имам доста сериозни причини да искам да емигрирам. Само че историята не е с цел оплакване от здравната система, заплати, работодатели, живота и т. н. всичко си го знаете.

Въпросът ми е КАК? Гледам толкова много хора цигани и неграмотници се махнаха, постигнаха много за няколко години, оправят си живота. Имам добър английски език, писмен и говорим, здрава, права, работлива 20 годишна жена съм, мъжа ми е готвач 4 години с богат опит в най-различни кухни. Искаме да се разкараме просто. Не искам да живея кой знае колко охолно и лъскаво, а просто НОРМАЛНО. Да мога да отида на спокойствие на едно море веднъж в годината, без после като се прибера да ям филии с шарена сол. Да се бъхтя като вол, но поне да има за какво, да си струва. Колко пъти опитвах, с агенции, с познати, с не знам си какво, всички планове накрая се сриват! На мене ми е ясно, че първо ше мия чинии или ще чистя офиси, но ще почна от някъде и поне ще знам за какво го правя и пак - не е тва темата. Искам съвети от хора, които ВЕЧЕ са в чужбина или са били и просто някъв съвет как да стане номера? Или ми препоръчайте агенция, която осигурява работа/квартира поне първите няколко месеца!

Благодаря предварително на всички прочели и отзовали се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 70eeb2d9f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако нямаш добре платена професия, с миене на чинии няма да живееш нормално никъде. Единствено можеш да спестяваш евро и да го харчиш в България. Ако си харчиш заплатата на чистачка в европа, ще ти стигне за мизерна стая, мизерна храна и ще си на ръба на оцеляването.
Циганите точат социалната система чрез децата си, крадат. Не си мисли, че без професия ще си много добре. Това което можеш да направиш сега е да учиш, за да имаш добра заплата. Всичко друго би било загуба на време за малки суми пари с което ще се вкараш в омагьосан кръг да работиш за малко пари и да не можеш да се измъкнеш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 134b7e412e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма как да получиш съвети, след като не си дала никаква информация за тази "чужбина". Първо си изясни къде искате да живеете - в коя държава, в кой град. След това започваш да търсиш информация за възможности за работа за съответното място. Може да пишеш във фейсбук група на българите в съответния град, че търсите работа. Аз живея е Германия и чета, че много често хората получават помощ и адекватни съвети в такива групи. Ако ползваш агенция, много добре провери дали има добра репутация и няма измамени от нея. Работа за добри готвачи винаги има, дори и ти може да работиш с него като помощник кухня.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5a6e9fd36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   1, дееба аз защо ли имам позната, която замина 23, работеше като склададжийка, после гледаше деца и сега прави маникюр, а обиколи целия свят?

Да, минава някоя и друга година, ама след малко гърч и с много зор нещата седят по коренно различен начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a73c3120c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, мъж съм на 27 години. За първи път заминах за чужбина- Англия преди около 4 години.
Първият опит беше доста НЕсполучлив. От позната на сестрата на моята приятелка, която познава една полякиня, която познава един работодател... Абе сещаш се, от трети на пети човек нещата не стават.
Та първата работа беше бране на череши и ябълки. Живяхме на каравани и работихме на полето, но в един момент останахме без работа.
Прибрахме се.
След няколко месеца случайно открихме един сайт за работа в Англия.
Набираха хора за пакхаусове (големи пакетажни цехове). Кандидатствахме (попълва се онлайн формуляр) и след няколко дни ни писаха да заминаваме.
Там работата е целогодишна и имаше каравани, съответно човек е свободен да си наеме и квартира в някой от близките градове. Там прекарахме около 4 години.
В момента сме в Лондон.
Един от начините е просто да търсиш в нета работа в различни пакхаусове. Там има доста българи като цяло. Дори доста често мениджърите и вайзерите са българи.
Например пишеш нещо от сорта на "packauses uk" и ти излизат най-различни резултати.
Друг вариант е с агенции от БГ. Познавам много хора, които не знаят английски и са кандидатствали с Конкордия. В последствие в Англия са си намирали и целогодишна работа, а не само сезонна.
Другият вариант е с агенции от чужбина. Ако си в Англия, отиваш в някоя тяхна агенция- Job center. Ако знаеш английски, попълваш всички документи, CV и тн. и те ти търсят работа.
Но естествено преди това трябва да си намерите квартира, тоест да вложите едни пари докато не започнете работа.
В Лондон работя в кухня. Работя към една кетъринг агенция и досега съм бил в поне 20 кухни.
Готвачите и помощник готвачите в Лондон взимат добри пари. Щом твоят мъж има опит, би могъл лесно да си намери работа в тази сфера. Почти всички готвачи в кухните в които съм бил са чужденци. От алжирци до италиянци и подобни.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7df407154a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ние заминахме с някаква посредническа фирма, абсолютното наясно, че условията няма да са ок, но поне имаше осигурена квартира и работа. Първата стъпка е да учиш езика на държавата, където отиваш. Масата не говорят език, този онзи помага и пак се оправят. Миенето на чинии не те прави втора ръка човек, тук не всеки втори, както в България е висшист. Напротив масата са с някакво образование, квалификация, занаят но не и университет. Каквото и да работиш няма да си гладен, факт е, че хора без топ професии живеят добре, спестяват, купуват си жилище. Най-добре е да отидеш при някого, но като няма при кого, пак има варианти.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d7a2e66fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   №1 го сумира много точно. Без образование нищо не става. Опитай се да вземеш някакви квалификации.
Ако живота там беше толкова лесен, нямаше да ма толкова много бездомни местни хора които да спят по тротоарите, да просят и да се ровят в буклучийските кофи. YOUTUBE е пълен с такива клипове.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6328a75ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С две минимални заплати в Холандия, където съм ще живееш нормално. Номер 1 е наговорил пълни глупости.Нормална е храната и не струва повече от 250 Евро на месец за човек. За квартира ще даваш около 350 Евро, но ще взимаш нето около 1400_1600. Аз работя на почти минимална заплата и спестявам по 1000 евро,, взимам някъде към 1700.Щом имаш английски ще те лапнат веднага. Пробвай с българска агенция, те подсигуряват квартира и работа. После си намери квартира и отиди в холандска агенция. Тук английски се говори навсякъде. Регистрирай се в групите във фейсбук... Работа в... (държавата която си избрала), а може и в самите градове... Работа в Ротердам(например) Там агенции публикуват обяви и ще събереш информация къде, как...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f0830339fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ще ни кажеш ли какви чужди езици знаете с мъжа ти? На думи е лесно, ще те пратим в Германия или САЩ, но може и да се окажеш французойка по език и душа и после да си кажеш: направих житейска грешка.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4b4c76c621
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Благодаря много на всички за съветите!

8, написала съм, че говоря английски добре писмено и говоримо, мъжа ми също, но аз може би малко по-добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ecda9baae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моето предложение е, да си избереш какво искаш да работиш, да видиш как стоят нещата с работните места в държавата, в която искаш да се преместите, след което да провериш къде и какво трябва да учиш и да се запишеш. После, се преместете малко по-рано с твоя човек. ТОй е готвач, а за готвачи, поне в Европа, винаги има работа, особено ако имат 3-4 години стаж.
Съберете малко пари, за да си палтите намеите отначало, след това ти се хвани на някаква почасова работа, учи, а ако твоят приятел реши, може да се преквалифицира и той. Учете и езика. След 2-3 години, ще започнеш да изкарваш пари със специалността си (освен ако не е медицина), стига да знеш езика, като стажант. Парите ще са по малко, но като завършиш, вече ще имаш добра професия и ще взимаш многократно повече, отколкото някога си взимала в България.
А дали е лесно - не, не е никак лесно. Но успееш ли, да имаш добра професия и приятели, няма да имаш никакви проблеми.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 552f09696d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   7, стига с тия глупости, спестявал от минималната. Ами кажи, че живееш с още 100 човека, кажи какво ядеш, откъде пазаруваш и че си и от рабоат вкъщи. Спестеното харчиш тук удвоено, разбира се. Това я чака и авторката, ако не чете в групи, които са на живеещи в чужбина и то отдавна. Преди да заминеш бая трябва да си почетеш и да си помислиш. Ако смяташ циганите и разни гастарбайтери за оправени можеш да тръгваш веднага. Съпругът ти има добра професия, ако и той е достатъчно добър, имате шанс, но пак трябва информация за конкретни места плюс език.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4b4c76c621
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, нали затова събирам мнения :D от тук, от групи във фб и много места, просто ми е интересно как живеят хората там и се информирам

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ecda9baae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   До 11

Не знам за холандия, но познавам доста хора в Дания, които си живеят много по-добре с минималните заплати там, отколкто си живяха с минималните заплати тук. И не, не живеят със 100 човека. Работят по 7. 5 часа на ден и си изплащат жилище. Това не е възможно в България. Не и с минимална заплата.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: def69278b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз си намерих работа преди да замина. Просто отваряш сайтовете на фирмите, в областта, която си избрала и търсиш. Има и доста сайтове на английски. Агенция не бих използвала.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9d83bf4f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Добре бе, какви агенции и посредници търсиш? Като ще ходиш, хващаш самолета и заминаваш. Защо някой трябва да те урежда? Да не мислиш, че ще ти е по-изгодно да те продаде някой, толкова ли ти е акъла (явно е толкова). Научи малко френски или немски и хващай пътя. Или по-добре запиши да следваш нещо каквото и да е и върви на бригада в САЩ. Като спестиш пари после може да отидеш другаде, ще научиш английски по-добре, а може и да си хванеш някой американски негър.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1e33d2592b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Още един мераклия за гетата н западна Европа!

Щом като мразиш България, качваш се на влак/автобус или на самолет и заминавай! Само да не забравиш да си оставиш паспорта на границата, защото България няма нужда от тъпанари като тебе.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 13ddfd36c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Английски, прекасно, какво с него? Австралия, Великобритания, САЩ, Канада? Напълно различни държави по правила, закони, култура, климат, разстояние, какво ли не. Какъв съвет искаш като самите вие не знаете какво правите?

Ако приемем, че Англия вече не си струва труда, а Австралия е далечна и неудобна, остават Канада и САЩ. За САЩ можеш да си издействаш туристическа виза B-1/B-2 и да се опиташ там да те наемат на работа, ако предложиш специализиран труд. Ако работодател те наеме, ще трябва да докаже, че позицията ти изисква специализация, за да ти издейства H1-B виза, например. Това обаче не е лесно и няма да стане с работа в KFC. Алтернативно, може да се търси работодател предварително, а с агенция като USIT Colours само да се подготвят документите за виза.
Ето това е сайт за търсене на работа в САЩ:
https://usponsorme. com/en/

Сега обаче иде време за суровата реалност.

Хората, които успяват в чужбина го правят с цената на много жертви, лишения, планиране и понякога връзкарство. Тези цигани, които споменаваш, несъмнено отиват там да работят на черно, живейки по 3 семейства в апартамент (знам, защото срещнах такива неведнъж по пътя към Виена), сто на сто подсигурени от някой друг, който ги експлоатира до край и не им плаща качествено. Друг мой познат успя в Германия, но той си имаше капитал, контакти, а и план: говореше си с правилните хора, мина няколко курса в Гьоте институт и без да знае много немски си установи и разви транспортна компания. Срещнах жена по пътя за Австрия, която се мести, но с 20-годишен опит като медицинска сестра. Аз ще се местя, но само защото нещата са планирани: квартира, спестени пари, контакти и др.

Твоята ситуация:
- нямаш висше образование, т. е. документ, показващ възможността да извършваш специализиран труд, не те и виждам да се стремиш към такъв;
- надявам се мъжът ти поне да има професионален бакалавър заедно с опита;
- нямате план, нямате избрано място;
- съдейки по казаното, май и спестени пари много нямате, защото ако едно море ви оставя на гол хляб, не виждам как ще купите самолетен билет.

Не знам какво искате и планирате, но това не е сериозно. Особено ако безцелно сте отишли просто в някоя агенция, където могат да усетят отчаяността. България си е голям трафикант на хора, с такива неща се внимава. Чужбина е тежка, хората не харесват чужденците, а и мотивирани 20-годишни има бол, при това с майчин тамошен език.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 72a3342a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   11, а ти, да, ТИ, живял ли си в чужбина или казваш каквото си чул от кварталните клюкарки за твоите съседи в чужбина?
Защото родителите на моя приятел живеят от 3 години в чужбина (умишлено няма да назова страната, защото все още не са напъплили много българи) и живеят в столицата в една супер яка новопостроена едноетажна къща само двамата? Аз вече ходих при тях и ги видях колко добре си живеят, а работят като прости чистачи. До няколко месеца и ние с приятеля ми отиваме при тях. По-добре цял живот прости чистачи в чужбина, отколкото да работя в България с образованието си (което пак е под въпрос дали някога ще ми послужи, да не забравяме, че от всички висшисти само 30% работят накрая това, което са учили).

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 80798ce572
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ако знаеш английски най-добре е да се ориентираш към някоя англоговоряща страна. Още по-добре ако имаш познати там които могат да ти подадат ръка в началото, с квартира и информация. Ние с приятеля ми живеем в Шотландия от вече 4 години, в началото останахме в апартамента на приятел докато си намерим работа. След като знаеш английски може да се насочиш към някой кол център, на тези места почти винаги търсят хора. Моят съвет е да пробваш без агенция, тъй като има много излъгани. Аз имах вдин познат който работеше в кол център и живееше в хостел (хостелите са много евтини, но неудобни), но и това е вариант докато си стъпите на краката. Вземете колкото е възможно повече пари. Друг вариант е и наеманвто на стая, може да проверите фейсбук тъй като има много групи за отдаване и търсене на стаи в различни градове. Групата за Единбург се казва Edinroom. Наемането на собствен апартамент в началото е изключително трудно (говоря за Шотландия). Отделно ви трябват документи, може да разучите това предварително тъй като предполагам са различни за всяка страна. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 312f332506
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Как да се махнеш ли? Лесно - търси САМА работа. Българските агенции прецакват по всякакъв начин желаещите, дори да им намерят работа. Най-често става дума за долен и мръсен труд при много лоши условия, което е възможно поради ниската култура на българина за правата му, когато работи някъде. А, да, и им взимат доста голям процент от заплатата всеки месец или някаква огромна еднократна такса за услугата.
Щом мъжът ти е готвач, работа лесно ще намери. Предполагам, че има някаква диплома или сертификат. Не пишеш на колко години е, но предвид твоята млада възраст, сигурно също е млад и е получил документ по европейски образец. Ако не е преведен на английски (или на езика на държавата, в която искате да отидете), преведете го, за да може да кандидатства с него.
Не правете огромната грешка да отивате в държава, чийто език не знаете. Никой не може да гарантира, че ще попаднете в среда, където ще можете да комуникирате на английски.
Потърсете обяви за работа, може и в няколко държави, кандидатствайте и обявете честно, че все още сте в България. Някои работодатели даже поемат самолетните билети или поне помагат с намирането на квартира. В чужбина с квартирите е трудно, когато нямаш история в съответната държава. Има и работа с осигурена квартира, но тя или е за няколко месеца, или е при доста кофти условия. Хубавото е, че сте двама, т.е. няма да се налага да делите стая с чужд човек.
Ориентирайте се какви ще са първоначалните разходи, те никак няма да са малки. За квартирата трябва да предвидите наем за първите месец-два депозит поне един наем (някои искат и депозит за 6 месеца).
Ако намерите работа, проучете в интернет работодателя - дали е коректен, потенциални проблеми... Можете да си спестите много главоболия по този начин.
Работа винаги се намира и в местните McDonald's, Subway и др.под. вериги за хранене, те не подбират много, но и заплатите са възможно най-ниските, а смените са гадни. Проучете внимателно и града, където отивате. Противно на това, което повечето хора тук пишат, по-изгодно е да отидете в по-малко населено място, защото наемите са по-приемливи. В големите столици наемите са безумни и като изчислиш това, което остава в края на месеца, не е изгодно да живееш там (освен ако не искаш да си натъпкан като сардина с още 10 души, както масово правят много нашенци).
Разбирам, че идеята на теб и мъжа ти е да отидете и да останете, т.е. няма да се стискате и да спестявате всяка изкарана стотинка, да карате на хляб и копърка, и т.н. Проучете града, където искате да отидете - разгледайте обявите за наем, коментарите за агенциите, които отдават под наем, възможните подводни камъни. Дори в чужбина се случват измами, може да ви се даде под наем жилище с неплатени сметки например. Четете какво да проверявате.
И понеже видях упреци, че не учиш. На 20 г. си и не ти е късно, ако го искаш, просто в България вече не всеки има финансовата възможност да учи.
Не пишеш ти какви квалификации имаш? В чужбина добре се котират нашите маникюристки, козметички и т.н. В някои държави си печелят и добри бакшиши. Помисли бива ли те в тази сфера. Напоследък е много популярно правенето на вежди. Наскоро беше шок за мен да разбера, че някои взимат по 300 лв. за такава услуга, в чужбина сигурно също плащат добре. В Италия един гел лак стува 60 евро. Мисли в тази насока, работата не е тежка като това да си на полето. В България курсовете са евтини и са признати понеже сме в ЕС.
Истината е, че тук в България, ако не си човек на някой или не си свръх квалифициран (т.е. няма човек на някой, който да може да върши твоята работа), няма да просперираш. Млада си и трябва да мислиш за бъдещето си. Ако подходиш разумно, няма да те сполети съдбата на всички неподготвени нашенци, които оревават света заради неуспеха си. Моя близка роднина знае английски много добре, замина за Англия преди няколко години и си работи съвсем нормална работа, нищо общо с всички драматизми, които описват най-редовно тук. През годината си прави екскурзии до поне 3-4 държави в Европа, редовно ходи на почивка в Испания и т.н. Ако знаеш добре езика, можеш да си намериш доста прилична работа.
Успех, надявам се написаното да ти беше полезно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e93aff4c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   До авторката,
това е въпрос който огромна част от населението си задава и добавя "винаги е късно да я напуснеш, тази страна".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 930cd328c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Не съм родолюбник, нито патриот. Не искам да изливам омраза към когото и да е било, но искам да ви задам няколко въпроса.
Защо искаш да се махнеш от тази държава?
Какво можеш да предложиш в чужбина?
Защо трябва да назначат теб на работа, а не някой друг, с какво си по-добър от него?
Готова ли си да направиш неща които не си правила досега?

Аз съм мъж на 25 години и живея на остров Гърнзи от почти 7 години. Нещата не са такива розови каквито си мислиш, момиче. Стягай си кръста и започни да работиш за себе си. Защо? Защото винаги където и да отидеш ще изкарваш пари на някой друг, а трохите остават за теб. Научил съм го по трудния начин. Сблъксвал съм се с некоректни работодатели, некоректни агенции за недвижими имоти и какво ли не още тук. Не се оплаквам, напротив това ме научи на много неща. Или си вълк или овца. Тази година ми е последната тук, пропилявам си живота за кирливи 10 ( ДЕСЕТ ) паунда на час. Преди няколко години си купих къща в средно-голям град. За къв ми е да стоя тук? Да дишам влагата, да гледам местните наркомани, да чувам как комшиите ходят над мен или черните индийци и пакистанци? Слезте на земята моля ви се. Ако си мислите, че България е корумпирана, трябва да дойдете в Англия и ще ви се завие свят. Толкова много се краде и толкова много данъци се укриват по тези острови, че си нямате на идея. Ако искаш да си един от многото - роб на системата, нямаш никакъв проблем, тук ще те приемат лесно. Но това не е живот за мен. Не хейтя никого. Успех и пиши какво става с изборът ти!!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ce58a270e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Наемам хора от бг за работа в Германия от години.
За да си увеличиш шансовете трябва да научиш езика.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: df220268ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Мъжът ти готвач лесно ще си намери работа навсякъде. Може да отворите примерно сайта jobs. uk и директно той да кандидатства зя работа като готвач. Проверете сега с Бликзит как стоят нещата. По същия начин и с другите държави. Ти примерно завърши един курс за фризьорки или козметички да си имаш професия. Ако кандидатстваш с българска фирма виж май Анонс се казваха... Ориентирайте се към страни, в които се говори английски. Но примерно в Холандия искат холандски също след време, в скандинавските страни виж как. А да, готвачите взимат добри пари и са търсени.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker