Естония ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Естония ?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2503 пъти
Много харесвам Естония, малка но много красива държава. Освен това видях в интернет, че имат що-годе добри заплати, 540 EUR е минималната заплата на месец, мисля че може и да се повиши. Искам да се преместя да живея някъде, където целогодишно е прохладно времето. Лятото едва издържам в родния си град (не съм от София).
Виждал съм някои естонки, красиви жени, също както и в България. Има ли българи в Естония ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: f47df89ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Естонките са НЕВЕРОЯТНО красиви! Факт! Талин е прекрасен град и като бях там ми се счупи врата да се обръщам след жените Малко е клаустрофобично обаче и всички са братовчеди За това пък Финландия ти е на 60 мин с ферибота, а тя е необятна.

Заплатите не са особено добре. 540 евро нищо не са. В Естония е леко скъпичко освен това. Те си нямат кой знае какво производство и доста неща са им внос.

Там повечето млади работят в Скайп, но откакто Майкрософт ги купиха, не знам какво е положението вече. При всички положения обаче ИТто им е водещ отрасъл и ако сега го работиш това, не би трябвало да си намериш трудно работа.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1e22024f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естония е прекрасна държава, природата е много красива, чувала съм, че като цяло се живее спокоен живот. Специално за тази държава няма кой знае колко много информация, но ако си решил/а да живееш там трябва да знаеш езика, който не е от най-лесните.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8f11cbc239
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ходи, поживей и дано ти хареса. Аз не разбирам какво може да търси човек в държава, която се топи по-бързо и от България. Щом населението не харесва да живее в собствената си страна, какво остава за чужденец. Иначе мадамите са готини, даже много.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1368e327e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Познавам една Естонка, която живее в Талин и няма търпение да се махне от там. Парите са им малко, възможностите за развитие са малко. Зимата е кучи студ. Талин е като село.


Никога не бих отишъл да живея там. Има страни, в които стандарта е подобен, а минималните са по 1000 евро.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5616069042
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мани ги тея фалшиви скандинавии там. Ако искаш прохладен климат - бегай у Канада.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 43813f2132
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:
Трябва още да помисля дали да се преместя в Естония. Все пак е важно решение, благодаря ви за коментарите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 29a423c79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ти хубаво ще се преместиш, ама език знаеш ли и работа ще си намериш ли?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 33ec6f17a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен Естония е много добра страна, макар и да не съм я посещавал или да съм чувал малко за нея, Естония е една малка страна с прекрасни хора и хубав пейзаж. Ако ти се ходи, не му мисли, а направо отивай :)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 162cff6108
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Най-големия минус е зимата и това, че е равна като тепсия. Защо не помислиш за Чехия - там има повече хълмове, а лятото пак е с поне 5-6 до 10 градуса по-ниско, например в момента тук в Сф е 35, в Пловдив 37, Варна 31 (на мен и толкова ми е много), а в Прага 22, Клатови - 19, толкова някъде е и в Бавария, която граничи със западна Чехия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4c55524c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма далавера в бившата руска патаклама! Хората бягат от там вие там искате да ходите. Не стига, че климата е шибан, ами и изостала икономически държава и по още куп други показатели изостанала. С какво естонските са по различни от другите славянки? Полякини, чехкини, рускини. Кат толкова те кефят ходи там редовно на екзкурзии и с удоволствие някоя ще иска да дойде с теб да живее в България.








Чингис Хан

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fc4db20d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Живял съм за известно време в Естония и само работата ме задържаше там. Не бих се върнал отново. Ще обясня защо. Естония, и в частно столицата Талин, откъдето имам най-много впечатления, има някои особености, които е добре да знаеш предварително, за да не те разочарова.

1. Талин е странно град-село. Повечето от постройките представляват стари дървени къщи или кооперации, направени от полуизгнило дърво. Много от тях въобще не са поддържани и създават тягостно усещане. Като отидох за пръв път там, си казах "Има някакъв чар в тях", но още след няколко дни вече се питах "Каква е тази дива джунгла и защо изобщо съм тук?". :) По-добре е от най-малките и бедни български градчета, но не очаквай чудеса.

2. Улиците и тротоарите им са по-разбити и от тези в софийските крайни квартали. Естествено, около центъра и пристанището има що-горе нов асфалт, но всичко по-настрани е в лошо състояние. Но особено тротоарите са учудващо зле, предвид как се водят уж по-развита държава от България поне според двойно по-високите доходи.

3. Естонският език е близък до финландския и е труден за научаване. Но част от по-младото население знае английски, така че и незнаещ естонски език човек може да се оправи да си купува храна и т.н.

4. Ако разчиташ на нормална естонска заплата, ще живееш по-зле, отколкото в големите областни градове в България. Много естонци се преселват във Финландия поради по-добрите условия там.

5. Парковете в Талин не са като парковете в България. Уж има някакви там тревички и дървета, но всичко е едно пусто, в съседство с шумни улици с много коли и хората там обикновено само преминават през парковете на път за работа, училище или за други места, защото там я няма тази култура като в България на посещение на парковете с цел отмора и разведряване сред природата, барабар с детски площадки, майки с деца, езерца и т.н. Чат-пат някакви ученици или студенти сядат на раздумка в тревата, но климатът е толкова зле, че само 2 месеца в годината има някакви наченки на нещо като лято (естествено, с по-ниски температури от българските).

6. Климатът е Талин е все едно си във Финландия, т.е. адски студове през зимата и по-голямата част от годината. Ветровете и дъждовете са нещо, с което ще трябва да свикваш. Също и да носиш предимно зимни дрехи, с изключение на лятото.

7. За естонките не съм съгласен, че били някакви неземни красавици. Едно е човек да е гледал някакви нагласени документални филми или десетина естонски "инстаграмки", друго е да си сред тамошната среда ежедневно и да установиш, че повече от половината жени са с надномерно тегло и далеч не така красиви в лицето. Докато съседките от Финландия доста тичат навън и карат велосипеди дори и в студените месеци, естонките рядко излизат да спортуват. Дори и в топлите месеци рядко можеш да видиш естонка с пола или рокля. Почти всички естонки през лятото носят панталони до над коляното, 3/4 под коляното или обикновени дънки. Българките са 1000 пъти по-разнообразни и ефектни като стил на обличане. Много естонки са с къси коси или вързани на кок или опашка. Младите естонки рядко носят някакви буйни женствени прически, но това може и да е заради ветровете и честите дъждове, които не прощават.

8. Шофьорите им са нагли и изнервени и дори надминават много от българските такива по неспазване на правилата. Повечето пъти не дават предимство при преминаване на хора по пешеходните пътеки. Най-лесното описание за тях е "руснаци, които искат да се мислят за западняци". Във Финландия редовно глобяват финландски шофьори именно поради това, че са свикнали в Естония да си правят каквото си поискат.

- Кифлоприземител

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker