Ще ми липсва ли България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Ще ми липсва ли България?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1786 пъти
Здравейте, на кратко.
На 19 съм, млад, амбициозен мъж (крайно време е да започна да се наричам мъж, считайки факта, че през последните няколко години съм се грижа за себе си, а пък и с отговорностите идва и "прозвището" предполагам), който реши да гони музикалната си кариера в Англия. От всички, които познавам, аз вътрешно мразех родината най-много - хората, които ме наричаха "приятел" най-често само ме използваха или не им пукаше за мен, така че нямах особено истински приятели. Навсякъде що погледна чалга, ултраси и беднотия, а като столичанин нямах търпение да отида в малък английски град, където ще живея доста по-скромно, но "правилно". Всичко си върви по план тук, Имам най-добрите приятели, за което съм страшен късметлия, усещам как изкачвам стълбите на музикалната си кариера бавно, намерих си почасова работа, нещата уж се развиват доста добре, но не смятам, че все още съм достатъчно щастлив. Винаги съм се съмнявал дали имам депресия, понеже страшно малко неща ме правят щастлив, а дори и нещата, които се очаква да ме правят щастлив, не ме. Гледам към миналото със светлина в очите, осъзнавайки как с течение на времето занижавам стандарта си на живот все повече. Миналата година свирех по-хубава музика, ядях по-хубава храна, имах прекрасна приятелка, но не бях особено щастлив. Сега ако свирех по-хубава музика, имах приятелка и ядях хубава храна, щях да съм на небето :D Но това ме кара да се чудя дали в някакъв етап не бих искал да се върна в България. Липсва ми античността на Софийския град, липсва ми Кино Арена и факта, че в него се чувствам все едно съм в 80-те, липсват ми баниците и евтините дюнери, липсва ми карането на кола в полунощ (тук не мога да си позволя да се занимавам с кола), дори и баща ми, с когото нямах добра връзка, но в последните месеци се постара да ми е добре когато се виждахме, ми липсва. Не ми е оферта 2 пъти годишно да се прибирам - за мен това е, до някъде, признак на слабост. Живееш отговорно (уж), а се прибираш за 2 седмици да се оплакваш колко ти е трудно, докато вашите ти готвят всякакви манджи и те глезят като бебе - това според мен не е зряло. Сигурен съм че с музика няма какво да правя в България, а аз искам да работя само това след години, а и знам, че повечето хора, които се връщат в България, пак я напускат след време. Но не знам какво да си мисля вече, както споменах, не искам да се прибирам повече от веднъж годишно или веднъж на 2 години, а в същото време не искам постоянно да чакам денят, в който ще хвана самолета и ще се върна за 2 седмици и аз. Може би съм прекалено наивен? Или съм прекалено млад и не знам какво животът ми готви..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7b0ea41bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не искаш да се връщаш, личи. Заочна с негативизъм, с това завърши. Липсват ти само удобните аспекти на живота в България, тези които Англия не предлага в момента (както и един-двама души).

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: aa3a01a11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Откъде да знаем дали ще ти липсва,бе.Да не ти светим?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1f0bba3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Липсват ти роднините. София кво и е античното, само руини и то малко. Грозен и сив град с панелки. И аз съм родом от него но си е факт. В кой град си защото и аз искам да се занимавам с музика?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d0b3777d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако заминеш точно за Англия , може би ще ти липсва.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 78a8adc251
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не се притеснявай. България няма да ти липсва, защото много скоро, тя няма повече да съществува.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker