Не знам как успявате. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Не знам как успявате.
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2043 пъти
През годинките бях къткан и си изградих една зона на комфорт, заради коята сам не мога да се справя. Нямам увереност. Затова работих при роднини, колкото и да ме мразиха и подиграваха.

Самата идея да остана сам в чужд град, камо ли друга държава, без приятел или роднина, не малко ами много ме ужасява.

Само аз ли съм така? Та да, как успявате сами да се оправите в чужд град или чужбина, без никого?

Питам защото обмислям да отида при моята приятелка в друг, голям град. Обаче няма да имам никого, и ако се оставим... Няма да мога да остана там. Така без приятели, без никой от който да поискам помощ, няма да мога уж.

Не е мъжко това, но е факт, че имам слаба, лабилна психика.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8b57182966
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз се преместих в чужбина, за да бъда с мъжа ми, който е чужденец. До преди това никога не бях живяла сама и не се бях местила от вкъщи. С времето се свиква на новото място и човек намира нови приятели и познати. Щом имаш приятелка и искаш промяна, според мен си заслужава да рискуваш. Домът е там, където е любовта.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2b48696e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Целта е да знаеш какво искаш и как да го постигнеш. Постижението ще ти изисква някаква саможертва. Имаше една мисъл, гласяща как зоната на комфорта е удобно, но безпочвено място - нищо не расте там. Ако не си готов да търпиш, няма да стигнеш далеч. А и ако от сега се чудиш дали ще се разделяте, не знам колко инвестиран самият ти си в тази връзка. Един мъж трябва а е способен да живее дори в пълна изолация, ако трябва. Преди време и аз тъжах за загубени приятелства, но рано или късно притъпяваш към миналото. Липсата на инциатива води до друга болка, тази на разочарованието и на вечния въпрос "Какво щеше да стане, ако само бях опитал? "

Така че реши сам за себе си дали личният комфорт ти е по-важен от развитието на характера.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: aafbb76c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чудесно е, че си знаеш силите, моят съвет е да не се надскачаш. Живей както досега, защо да си разваляш комфорта не разбирам?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ec506f82a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правила съм го няколко пъти. Нов град, ново място, ново начало. Винаги причината е била оцеляването - работа, работа и пак работа, за да се задържа на повърхността.
Не е за хора с лабилна психика, определено. Самото усещане за това, че си САМ и няма на кого да разчиташ... Отделно ако никой не може да ти помогне с пари и се страхуваш да не се разболееш, защото няма как да не ходиш на работа, а трябва да работиш, за да имаш средства, с които да оцеляваш.
Не е за всеки, но хората го правим постоянно. Защо ли? Защото инстинктът ни за оцеляване е по-силен от страховете ни. Пребори се със страховете си, наградата си заслужава.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9c3d8aa3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Единственият начин да се пребориш със страховете си е да се изправиш пред тях. Действието е лекарството за това. Ако определен страх не е опасен физически за теб или околните, то е твоята цел да го сразиш. Започни от малките победи и надграждай, като си напомняш за всяка една от тях. Препоръчвам ти книгата на Максуел Малц “Психо-кибернетика”, където са описани техники за преодоляване на погрешно програмиране.
Има и един хак, който го научих от подкаст (The Jordan Harbinger Show): Избери си човек, на който се възхищаваш как се държи на сцената или интервюта (напр. Робърт Дауни Дж. или Крейг Фъргюсан) и “влез в роля”, т.е. все едно той си ти в определената ситуация.

Надявам се, това да ти помогне. Успех!
П.П. Всеки изпитва страх, но смелите действат въпреки това. Не “колко съм нервен”..., а “Колко съм развълнуван!”

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a7dd8dddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Още от №5. За мен, отлична работа вършат студените душове, защото освен за физическо здраве, тренират волята и заглушават непокорната маймунка в главата, която търси причини и извинения защо да не стане. Същото е и със фитнеса (HIIT)... “Малки победи- всеки ден” водят до навици и промяна в твоята самооценка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b62757699c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не слушай номер 3, авторе. Ти можеш много повече, отколкото си мислиш и отколкото другите ти казват. Аз съм сигурна, че всеки човек може да се справи. И човек ТРЯБВА да излиза от зоната си на комфорт, защото рано или късно ще се наложи да излезеш от нея, но ще е по трудния начин. А най-голям недостатък на човека е страхът. Изправяш се пред страховете си, ще паднеш, ще се нараниш, промиваш раните и продължаваш напред. След като видиш, че ти се получава и страхът ще изчезне, но не изцяло. Смелите движдат света, останалите само наблюдават. Дерзай.

Ж18

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a6ef6b2e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Имах една супер зловредна офисна работа като ИТ специалист в София. Толкова ми беше противна тази комфортна зона, че по цял ден четях блогове на пътешественици. Един ден видях супер красива снимка на двама колоездачи, качили Атлас в Мароко. Англичани.
Тогава имах приятелка и й казах " дай да обикаляме света на колела" Тя си беше луда, но все пак се учудих като каза "да". И двамата имахме спестени пари и речено сторено. Напуснахме работа продадохме си всичко. Сдадохме апартамента под наем. Бяхме много ентусиазирани.

Хванахме един влак до Русе една нощ. Пихме по едно кафе, сутринта. Като минавах Моста на Дружбата направих една снимка назад към България и си казах, че няма връщане назад и тази снимка ще ми е за спомен. Първия ден малко се пресилихме. Стигнахме Букурещ. Не очаквах, че ще се справим толкова добре.
Три месеца по-късно след много премеждия вече бяхме в Стокхолм. Там филма приключи, защото нейното колело го откраднаха, аз си продадох моето онлайн и се прибрахме.
Въпроса е, че оттогава като се почна.... сам си правих пътувания къде ли не. От години работя по една две години, после 4-6 месеца пътувам
Не искам да ти казвам, че по пътя съм се запознавал с хора, които буквално не спираха да обикалят света с години, без да спират.
Има даже един башка луд. Хайнц Щуке. Намери го в Гугъл и прочети за него.

Така че приятелю - единствения начин да го направиш, е да го направиш. Не го мисли. Направи го. Ще видиш, че не е нищо особено. А честно казано всички чужбини са си доста прехвалени. Хубавите неща нямат нужда от реклама, трябва сам да си ги намираш. А в БГ отчаяно се превъзнася англосаксонската империя като Меката на Земята.

От всички държави, в които съм бил само Япония и Тайланд са ми харесвали и бих останал там с години. В Русия също бих живял, но само в Москва, никъде другаде. Всичко друго по света е фарс. Население от манипулирани животноподобни, живеещи в една или друга помия.

Успех ти желая все пак!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker