Работа като счетоводител в Германия или Холандия. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа като счетоводител в Германия или Холандия.
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2151 пъти
Здравейте, жена на 30г. съм, по професия счетоводител. Работя в счетоводна къща около 3 години и половина.
Съпругът ми е лекар ортопед, който получи предложение за работа в Германия ( област Мюнхен).
Питането ми е свързано с признаване на моето образование в Германия. Има ли българи започнали работа в Германия с българска диплома. Може ли някакви насоки и стъпки, които да предприема. Имам добро работно ниво на английски, но немския е само разговорен. Там ще наблегна сериозно.
Холандия е другата алтернатива, защото говорят английски.
Благодаря много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0150838fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам познат, който завърши счетоводство тук и сега го работи в Германия. При него стана така. Първо отиде в Германия, но там не признават нашето счетоводство, понеже тяхното е коренно различно, а и не знаеше езика добре. Ако не знаеш езика на ниво поне B2 и нямаш сертификат за това, просто забравяш за нормална работа. Майка ми също е там и дори баби не можеш да гледаш без сертификат, който се издава там. Може и да намериш, но ще е за мизерно заплащане.

Та да се върна на моя познат. Значи първото, кеото трябва да направиш е да учиш езика около година поне за Б2. Води се курс за интеграция, не само език и се учат и други неща освен езика. Историята, политика и т.н. Курса струва 800 евро. От тяхното бюро по труда ти поемат 400, ти останалите 400. АКо си издържиш всички изпити и получиш сертификата, ти връщат твоите 400 евро. Целия курс отива около година и нещо. Обаче си е яко учене и поне в началото е трудно да го съчетаеш с работа дори почасова. Т.е. поне като за начало е хубаво да им кой да те издържа. После по някое време можеш да го комбинираш с нискоквалифицирана почасова работа като миене на чинии или нещо подобно, ако искаш да помогнеш за семейния бюджет или ако няма кой да те издържа.

После вече завършваш курса, имаш сертификат и започваш да си търсиш работа. Само че няма как да стане да започнеш директно като счетоводител и трябва да започнеш като стажант. Съответно или нняма да ти плащат 6 мес., или ще ти плащат нео символично. И едва тогава ако са доволни от теб, вече ще те назначат на постоянен договор като счетвоодител. Ако си добра, вече можеш да растеш.

Моят познат сега е много добре и изкарва доста добри пари дори за техния стандарт, но докато стигна до тук му се... майката. Там е така - ставаш човек, обаче докато станеш трябва да имаш здраво дупе и не е лъжица за всяка уста, но ако си непримирима ще успееш и ще си много добре след време.

Имам и братовчедка в Англия, която по подобен начин започна да работи като учителка в детска градина. Пак така 6 мес. безплатно ми гъзовете на инидйски деца в най-долните градини, но сега 8 г, по-късно е мениджър на училище и е много-много доволна. Мениджър ще рече нещо като администратор, т.е. тя е главния човек, който урежда всякакви мероприятия, отговаря за огранизация и тем подобни неща. Не ми е казвал колко получава, но е самотна майка, а всяка година по 2 пъти ходи на почивка, отделно си идва в България 2 пъти годишно, а понякога и вика родителите си в Лондон на нейни разноски да стоят по 2 седмици. Аз уж съм тук гл. счетоводител, жена ми и тя работи и пак нямаме дори и близък до това стандарт.

Имам и един съученик пак в Германия. ТУк работеше по банките, даже стигнал до регионален мениджър на ТиБиАй. Обаче го изцедиха кто лимон и на него му писна и каза "ебал съм му майката, ако трябва чинии ще мия отначало, но ще си пробвам късмета в Германия". Отиде там при техните, без да знае език, без да има осигурена работа. Поне квартира му намериха, което е голям проблем и реално няма квартири, дори и пари да имаш. И почна да мие чинии и пак междувременно учеше за сертификата за езика. И така една година хем учи, хем бачка, хем мизерства, защото взимаше минималната заплата, от която повече от половината му отиваше за квартира, а тя беше на амнайсет километра от Франкфурт, че трябваше да пътува и по 1000 часа на ден. И за година и нещо му се еба майката общо взето, обче завърши курса и почна да си търси работа. Само че той не искаше да бачка като стажант, понеже нямаше кой да го издържа и си търси директно работа в банка. Търси доста време и все го отсвирваха, но в крайна сметка успя да си намери в банка, но най-ниското възможно ниво и за малко пари. Но поне се закачи. Оттук нататък вече от него зависи дали ще се развие.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e5d909a2cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 това не е точно така както сте го написал Първо в бюрото по труда ако тя се регистрира там има право да посещава курс и НЕ ПЛАЩА нищо, курсът е изцяло платен от бюрото по труда. Вие бъркате с интеграционната служба, където след полагане на изпит успешно връщат част от парите ако сте си платили курса сам.
Имате право на обезщетение за безработица, ако сте работили в държава от ЕС 12 м. от последните 24. Това се доказва с европейски формуляр PD U 1, от НОИ. Може да го заявите с електронен код за достъп и да ви го изпратят на посочен адрес в чужбина.
Политическият курс няма нищо общо, той е част от езиковият курс и вие трабва, при условие, че искате да кандидатствате за гражданство, но за работа никой не иска нито този изпит, нито сертификат за владеене на език особено пък за счетоводител.
Документ ще искат на съпруга ви, все пак е лекар. Никой няма да ви допусне с диплома от Българиа да работите, като счетоводител, но ако владеете достатъчно добре език може да продължите да учите счетоводство и за някакъв период от време да покриете нужните знания и изпити и да работите след това по професията си. Това не е висше образование, просто системата е друга. След езиковият курс към бюрото по труда, може да ви поемат аусбилдунга по счетоводство.
В чужбина българите не мият чинии само, то всъщност кой мие чинии вече на ръка. Това не ви е единствената алтернатива. Може да работите и друга административна работа, но за целта пак опираме до владеене на език. Счетоводни курсове има и вечер за работещи, на различни модули. Изчетете внимателно какво да подготвите, като документи. Вижте групата българи Родени в България.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 89587b2385
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря много за споделената информация и обърнато внимание.
Наистина ще трябва сериозна подготовка по езика, но работата с документи изисква това. Съпругът ми е с относително добро умение на езика. При него ще бъде по-лесно, но нека е така. Той ще бъде водеща фигура.
Всичко най-добро на коментиралите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6ddca4ce60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По въпроса за интеграционните курсове. Като гражданин на ЕС имате право на такъв курс, като плащате половината от цената - 195€ на модул - 6 модула немски език, 1 модул Orientierungskurs - прави 7 х 195 € - 1365€. След като си вземете сертификата Б1 получавете 682€ обратно. Като преподавател в такива курсове, не бих Ви ги препоръчала. Разбира се, може да имате късмета да попаднете в курс с добри и мотивирани курсисти, но е и много вероятно да бъдете с нискообразовани от Еритрея, Сомалия и т.н. По-добре се ориентирайте към частни езикови школи с малки групи от 5-6 човека, учете самостоятелно, явете се на изпит Б1, после Б2. А тези, дето Ви пращат да миете чинии, дали познават една съпруга на лекар-хирург, която да мие чинии? Аз не познавам. Относно счетоводството - няма как ТО да е различно, различно е данъчното законодателство. Вие сте млада, Бавария е прекрасно място за живеене, желая Ви много успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker