Англия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Англия?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2331 пъти
Здравейте. Момче на 19 съм и ще мина директно към въпроса.
След по - малко от 3 месеца завършвам училище, смятам да поработя поне година при едни познати на баща ми.. за да свикна да правя пари и да придобия повече отговорност и умения, защото през повечето време съм бил лентяй и не знам какво е ТРУД, но съм доста мотивиран да опитам и съм сигурен, че ще се справя, таа след това мисля да замина за Англия, защото имам роднини там + че се справям с езика(не е перфектен, но е достатъчен и ще се подобри с времето там) Мислите ли, че е добър избор? Изкарват ли се стабилни кинти? Какъв е манталитета на хората там? и всичко друго, за което се сещате. Надявам се да го прочетат повече хора, които са били там или имат познати и някакви знания. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: ac69a245b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От 5-6 години съм в Англия... та Англия е разтегливо понятие.
Не те знам в кой град ще работиш, в коя област, сфера и какъв тип работа, но не си мисли, че ще си заобраген с англичани и като цяло с английско говорящи.
Аз лично съм имал и продължавам да имам колеги от всякакви националности и въпреки, че в момента работя да кажем близо до централен Лондон, само единият ми колега е кореняк англичанин.
В момента съм с двама поляци, египтянин, алжирец и нигериец.
Предишните работи които съм работил са били основно с българи, поляци и румънци.
Емигрантите сме навсякъде и сме заели какви ли не длъжности, къде по-високи, къде по-ниски. Под емигранти визирам и индийци, хора от близкият изток, азиатци и подобни.
В малките градчета има повечко бели хора, но на 90% съм сигурен, че твоята взаимовръзка ще е най-вече с българи, поляци и румънци.
За стабилните пари...
Да, изкарват се стабилни пари, ако си в малък град където нямаш големи харчове. Храната е евтина, един паунд в момента е 2,30 лева.
Първите години когато живях в едно малко градче и се стисках доста, на година спестявах чисти пари по около 6-7 хиляди паунда, което си е около 12-14хил. лева. Но тогава работих 6 дни в седмицата по 10-12 и повече часа. Сега понамалих темпото, работя 5 дни в седмицата по 8 часа. Поотпуснах се и не пестя толкова много, но бих казал, че си позволявам всичко от което имам нужда, без да се страхувам дали няма да ми свършат парите.
Относно манталитета на хората лично аз нищо лошо не съм усетил.
Просто като всеки втори на работното място е емигрант, хората гледат да се уважават. Никой не смее да те обиди на някаква расова или етническа основа, просто защото всички сме от някъде си.
То в Англия повече от българите трябва да се притесняваш, отколкото от другите националности.
Мен българи са ме прецаквали, а поляци и араби са ми помагали в трудни моменти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e866c90688
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   И Англия не е най-добрият избор. Климата им е лош, не спира да вали и духа. Рядко ще имаш възможност за разходки и забавления с приятели навън, по-скоро живота им е от офиса и право вкъщи. Хората са доста затворени и студени. Трудно е да си намериш приятели и да се социализираш дори и да владееш езика. И е вярно, че повечето хора са емигранти, но по-добре бягай от поляци, румънци и българи. Голяма част от тях не знаят и език. Българите са ужасно озлобени и отчуждени. Хубавото е, че ще ти плащат по -добре, а дали ще пестиш зависи от теб колко ще печелиш и харчиш. Ще можеш да си позволяваш доста повече неща отколкото в България.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 31f076f64b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   UK излезе от ЕС. Може да се остановиш като неквалифициран кадър до края на тази година - след това край за неквалифицираните. Искат само квалифицирани кадри да ходят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 162d8d8b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2, а Германия и Швеция? Срава въпрос за малки градчета. Трети вариант - Полша, но там не са високи заплатите.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: db795bcbdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодая ви! На номер 1 за широката информация и същото до номер 2.Аз искам да ида в чужбина за да изкарам добри пари и да живея по - добре,но главно за да се опитам да сбъдна голямата си мечта,която е свързана със сферата на изкуството.За целта ще е добре да се социализирам,да общувам ,да излизам и т.н.,но ако хората там са толкова дръпнатии..хич не е на добре това.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 837b781b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А как са хората в английските острови като Isles of Man, Джърси?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 31f076f64b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изкуството не е добре платено. Всъщност почти нама работа за хора занимаващи се с изкуство. Има много хора които обичат изкуството и биха искали да се занимават с нещо което обичат. Строител да си - пак е изкуство изграждането на всичко около нас. Изкуството е широко понятие. Ако под изкуство визираш рисуване, изграждане на скулптури, ако ще и прибори да изграждаш от клен на ръка и прочие, за да печели човек трябва да се ренюмира, брандира. Трябват проекти което е и предизвикателство. Пак можеш да си самонает да речем и да правиш изделия и да ги рекламираш и брандираш. Има социални мрежи, видео канали като ютюб, може да се плаща за реклами и прочие. Маже да се продават и онлайн.

Има много опции

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e0c8c9c512
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 6. Живея на о-в Ман от 6 години. Островът е малък, населението е около 80 000 души, в столицата сме около 20 000. Главно бизнеса е ресторанти, хотели, почистващи фирми, заведения за бързо хранене. Почти всички българи работят в тази сфера. За съжаление, взимат минимума, около 8. 50-9 паунда на час. Острова става за събиране на пари, защото можеш да работиш на две места като втората работа е без договор и не плащаш допълнителните 28% данък. Няма къде да отидеш да се забавляваш, повярвай ми. Данъците са 12. 5%, по-ниски от Англия. Общо взето ако искаш да събереш пари за няколко години е добре, но да се устроиш тук или в Англия трябва да си умствено осакатен. Мрачно време, слънце не виждаш, храната е евтина, но е пълен боклук внасян от Холандия, Белгия или Испания. Без образование ще работиш максимум за 10 паунда на час. Влагата е навсякъде, ако нямаш нищо против. Българите са неуки и необразовани диваци за съжаление, не си правят труда да научат езика или някакви умения и предпочитат цял живот да газят на минимума. Юли правя 7 години и си стягам багажа за България, стига толкова робстване на чужди интереси. Започвам собствен бизнес. Каквото стане, стане. Поне съм опитал. Успех в бъдещите ти начинания.

М25

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5bc6441f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Англия дори не е сравнително приемливо място за правене на пари вече. От тука има ИТ специалисти които се връщат. Щото в БГ някои вземат 5хил лв, а тука трудно събират 3хил. баби чисто.
Изобщо ако искаш да правиш хубави пари няма смисъл- данъците ще ти убият мерака. Става най-вече само за едни бързи пари, ако случайно супер си я закъсал. Макс 1 година. Ако стоиш повече, както ти каза но. 1 ще почнеш и да харчиш повече, защото психически ще се умориш. А то така или иначе парите, които би могъл да ги спестиш (забележи! ) няма да са защото вземаш много, а защото се стискаш много.
В Лондон съм вече втора година и изобщо не виждам смисъл, сравнено дори и с най обикновен бизнес в БГ. При все че вземам 2. 4-2. 5хил баби, което хич не е малко за града.
За живота тук ако говорим обаче... мале мила. Депресия на макс! Ще се откъснеш от нормалната си среда и ще се затвориш в себе си. И то не заради слабия ти английски, а защото тук разговорливи са само 50 от SW районите на Лондон. Другото е напушения бай Мангал на бенефити, разни свинки -майки, дето се въргалят в повърнята си, събота в 5ам на асфалта и самодостатъчните бели уонабита-вегани с офисни работи, зализани перчеми и "социален статус " за религия. От това отчуждение ще станеш раздразнен и сприхав. Като повечето българи тук, които са предубедени срещу собственото си потекло. Работа-вкъщи, баси живота. Тук таме някое напиване през уикенда. Българите в болшинство ще са същите като тебе. Непукисти, изнервени, тарикати, стиснати, оставили куфара с човещината вкъщи.

Ако говорим само за пари, обаче: Работих в Китай преди това и смело казвам, че това е най доброто място за спестяване на пари. Там спестявах 80% от заплатата ми и за една година и половина чисто се прибрах с 25хил лв спестени. В момента от стари колеги разбирам, че заради корона вируса даже на някои чужденци им дават по 500юана НА ЧАС.
Ей ти машината за пари. Лошото е вече страната е под карантина. Иначе там живота е още по ограничен и депресиращ. Там пък само ядат, даже и на работа спят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker