Спокойствието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Спокойствието
преди: 4 години, 20 дни, прочетена 2259 пъти
Здрасти народе реших да споделя една история която ми се върти в главата.
Някой ден ако ГОСПОД е решил да ме дари с късмет ще си направя къща в балкана далеч от всички, ще си взема джипка и един път месечнп ще слизам да си пазаря. Далеч от всички интернети глупости, да живее спокойствието, ще си взема 2 кучета може и пушка, и ще си живея спокоен живот в балкана. Само трябват финанси, по хубаво нещо от това няма просто адски ми харесва зеленината спокойствието птичките. Живея в чужбина работя яко и вече ми е писнало от всичко никой неща да виждам да чувам далеч от тези облъчвания главата ме боли от всичко. Обичам по точно обожавам спокойствието балканя понеже родом съм балканджия :)
М24 живи и здрави на всички

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 20 дни
hash: ba6de75d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че ще ти бъде много, много скучно. Явно имаш нужда от малко почивка, осигури си я. Баланс трябва, в баланса е истината. Това, което описваш е крайност и ще ти писне. Хората сме социални животни. Тръпки ме побиват от описанията ти и си представям как от скука заживяваш с жена, но нещо започва да те дразни и решаваш да я застреляш и закопаеш в двора.бррррррр

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 5a095c4342
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Здравей, авторе, аз също като теб много харесвам гората и природата, и преди около 5-6 години реших да си купя имот сред природата. Търсих известно време, но намерих прекрасно място в село близо до града ( 15 км. ). Купих си прекрасна къща с голям двор почти в самата гора. Хем съм съвсем близо до центъра на селото, хем къщата е уединена и е много тихо и спокойно. Можеш спокойно да си намериш подобен имот и да си работиш в града. Аз правя точно така.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 462bbad17c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Супер, но знай, че бързо ще ти доскучае, особено ако си сам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 20 дни
hash: 08673e770f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Направи го сега. Отиди в някои близко село, спокойствие, роцотиэси приз другото време. Махни ненужни комуникации и хора и си готов.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 450810b427
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   То много убуу ама ти си на 24 мойту момче.
След някой друг месец ще ти мине и ще искаш да си в по-голям град и да забиваш пичета и ще мислиш за каква нова кола да си вземеш да изплащане от чужбина и да я караш ларж из българските пътища като се прибереш и всички в бг-ту ши са твои.

Иначе за идеята - добра е. И аз многократно съм се замисял за подобен експеримент...някъде у некое село, близо града за да мога да се снабдявам с най-необходимото и да се отдам на себе си, да си направя една работилница и по цял ден да си майстроя нещо. Хората се връщат назад, в миналото и КЪМ миналото, когато ги е страх или са несигурни за бъдещето. Искат да избягат на сигурно местенце, но...повярвай всичко това, което те е налегнало в момента ще те преследва, където и да отидеш, защото ти го носиш със себе си.
Успех и горе главата, не толкова драстично-живото-променящи-идеи (Една дума) :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 19 дни
hash: eca1b1bcad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кажи къде живееш. Сигурно в Англия или САЩ. Според мен само в тези две страни на човек му писва от живота. Аз пък искам да отида на някакъв зелен остров и да живея като Тарзан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: d54018050d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От Автора
Живея в Испания, в град около 300.000 души но работата ми е да обикалям с камиона европата,,,, вече 3 годинки ги залепих, а й понеже карам 2ка и е кофти с румънец . Та в бг не мисля да се прибирам батак мутри некачествена храна убити пътища, хич не съм си и помислял да се прибера.
Абе незнам дали ще ми омръзне или не но като отида в някой балкан е вчера се пускахме от ирун за мадрид, дълги поля, през балкани юинавахме уникална рсбота зелено зелено направо се изпълних с щастие бе. Не съм от тея хора който обичат големите градове, мразя ги мадрид барселона много паплач бля. БалканЯ си е балкАн, дръвченца говорех с 1 авер по тела вика кви са тия птички, викам аз едвам ги чувам и той ги чувал хихиихих ммого са кефя незнам чист въздух птички тишина, Няма интернети, коли псувни, мутри, незнам ко да ви кажа хора, толкова време живея в апартаменти и хич не ми харесват, ама е евтина алтернатива да си има човек жилище, къщите са скъпи и поддръжка постоянно. Ако някой иска да си пишем да драсне на * @ маил. Бг на англииски живи и здрави народьеее *

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: b4686a82a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   A с чекийките как ш'са оправяш, бе мой?


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 46fe3b2063
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От Автора та спокойствието е хубаво касапина95 почивка балкан хора който не натоварват маил бърбекю ала бг бала супер :) на англииски

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: 38498fc812
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм на 35 и също си мечтая за такова нещо. Не смятам, че ще му стане скучно, там също може да има хора и приятели, но не е чак толкова необходимо. Аз често седя сам вкъщи с дни и не ми е скучно, просто различни хора.
Мен ме спират две неща. Първото са икономическите причини, да пътуваш постоянно до града за работа е скъпо и досадно. Второ имам дете и то има нужда от мен, не мога да го лиша от нормален живот.
Ако ти писне от изолацията, просто ще се върнеш в града!

 
  ...

...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 6e03c77461
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Автора
Номер 10
Хаха чекии чекии, ама я сметни 1 чекия при курвомделите варира от 15лв нагоре, та както нс ден си правя по 3 по 5 броя яече съм спестил пари за бугати широн, хахахха в кръга на майтапа. За какво са жените плюе на ръката и го хваща, абе луда работа, кок каквото ще да си мисли, ама чекията си е чекия, с години човек го практикува, и си е друго.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: a5a812b4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И аз съм така. На 24 години съм и от 6 години живея в Англия и целия този забързан живот ми е писнал. След няколко месеца си приключвам 7-те години и се прибирам. Писнало ми е от английски наркомани и местни отрепки. Няма и седмица в която да не идва полицията заради някакви изцепки в сградата която живея, било то заради наркотици или някой си бие приятелката. Алармата за пожар постоянно се включва, чуваш съседите какво си говорят, а бе голям ужас, нямам и ден спокойствие. Работя по 16 часа на ден и ми трябва спокойствие, а покрай тези английски отрепки не го намирам. Родом съм от централния балкан и наскоро си купих парцел 1 декар за 3000 лева. Постепенно ще го стягам като се прибера и ще съм там постоянно. Следвай мечтите си и не слушай никой друг. Успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: 4b61189528
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, само дано и ти не минеш на чекии... Хубаво да живееш в Балкана, ама си намери и някоя булка...

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 9636ae0be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Хаха, явно не съм единствен с подобни цели и виждания за живота.
Живея в София от 3 години. Толкова ужасен град няма.
Мръсен, сив, пренаселен - отвратителен.

Изключително стресово за организма е такъв забързан начин на живот. Винаги бързаш я за автобус/метро, я за работя, я да идеш да напазаруваш, я нещо друго. Дори само като гледаш останалите хора как бързат и те все за някъде и се натоварваш на макс.
Стреса е най-големия причинител на смърт. Защо животните (кучета, котки) живеят масово до старини - защото живеят лежерен начин на живот, без напрежение, без отговорности и т.н.

Цял живот съм живял в малък град и живота ми беше перфектен - 0 здравословни проблеми.
Отидох в така прехвалената София да градя кариера и само за месец и половина бях с паник атаки и тревожни разстройства. Постепенно и стомашни проблеми и всякакви други гадории.

В момента събирам пари (вече съм събрал една добра сума), ще поработя още макс 2-3 години и ще взимам някаква къща в някакво балканско село. Ще я изремонтирам, ще я направя по мой вкус и ще се разкарам от целия този материален начин на живот.

В момента изкарвам добри пари, но мога да ви кажа, че съм много по-нещастен, отколкото когато бях беден, но свободен.
Парите не купуват щастие.
Какво, взех си нов хубав телефон миналата година за 2000 лв., точно 1 седмица му се радвах - толкова трае щастието от материалната придобивка.
И за да се стимулира това "щастие", трябва нонстоп да се гърчим, за да можем да харчим. И това ли е смисъла на живота - не, това е смисъла на робовладелците. За това постоянно въртят реклами на някакви дрънкулки по телевизията, защото ако хората осъзнаят кое е истинското щастие, цялата система ще рухне.

Та, взема ли си къща на село, оправям си я и прекъсвам с нон стоп работата и постоянното напрежение и тревога.
Кабелна няма и да вкарвам, по ТВ-то дават само глупости с цел промиване на мозъка.
То не, че сега имам телевизия де.

Главният проблем е, че трудно ще си намеря жена. Малко са вече жените на 25-30 години, за които молчето и кафенцата с приятелки да не са най-важното нещо в живота им. Това да иде да живее скромно на село за тях е най-ниското ниво на живот.

Но пък каквото такова, не ми пречи да съм сам - свикнал съм. :)

Мъж на 30.

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: dad129a97d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   На всички, които мечтая за къща на село, в балкана пожелавам успех. Аз съм във вашата група-усмивки, това е моята е и мечта.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 7bc2956f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От 14 до 15.
Не мисля за тези работи в момента. А и парцелът е на 2 км от центъра на града, така че не мисля, че ще е проблем булката. Проблема ще е зимата, че ще рина сняг хаха.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 83c6b7014a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Да не са ти изгорели бушоните? Тая фантазия за живот в гората я имат доста хора, но повечето са или крайно стресирани да не казвам откачили след някоя година в друга държава или просто са израснали в село и са свикнали да няма никой наоколо. Всичко което описваш ще ти омръзне на втория месец. После или ще се върнеш в града или ще се обесиш в гората.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ae53571f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 20
Какво лошо има в това? Нима е по-добре да живееш в някой блок в града?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b8d8133c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Евала приятел и аз искам да направя така, 15 години в Щатите съм и направо незнам какво да кажа, тука направо ставаш луд от работа и сметки и много стрес. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8f9db902d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 20
От АВТОРА
Нека аз да си живея в балканя впрочем съм на 25, обикалям си европата ако има значение.
Та нека аз да си живея горе, соларни панелчета да си имам точец бол, някоя друга кокошка, месечнп да слизам до града за пазарене. Ти си стой от софия ли си незнам, в тея е...бани изнасил...ени градове и си мисли че живот живееш. Тротинетки мотористи, музики, мръсотия кое му е хубавото на града кое ? Един парк има някок град препълнен няма нищо хубаво ни молове, ни дискотеки едно нещо не ме привлича града, айде едното може да са жените да не излъжа друго не. Сбирщина от тапанари и олигофрени.
Най си е хубабаво на село или към балканя, който е хванал онова време от предния ден се уговаряш с приятелите и на следващия се чакате, знае за какво говоря без телефони компютри телевизори рутери и боклуци. Чист спокоен натурален 100% живот аре че отивам да рязтоварвам камиона, ще следя темата

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4694a03341
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторе, имаш моята подкрепа!
Живея в северната съседка на Испания от дълги години, имат прекрасни градове, исторически паметници, богата история, но...
От точно 3г вкусвам от спокойствието, за което говориш!
Пред очите ми поля, гора, ручейче…, а над тях, прекрасни планини...Около нас съседи няма, разни овце пасат наблизо, хах!
Тук всички бягат от лудницата...
Нали съм си гражданка в червата обаче, доскоро завиждах на близък роднина за апартамента му в центъра на половин милионен град, този, в когото следвах...
Той обаче орева орталъците от лудницата, мръсния въздух, живее под покрива на нажежено и даже балкон няма...
И ето, продал го е и тъкмо си купи къща на майната си, ще пътува с влак до работата в града, но има огромна градина и усмивката не му слиза от устата!
И аз имам двор и знам какво е...
Карантината с поглед, зареян в баирите срещу мен, ми беше песен!
А роднината подивя под нажежения покрив в града и още като вдигнаха карантината, си грабна чукалата и бегом да си стяга старата къща - боядисване, смяна на прозорци, слагане на камина,..., но диша с пълни гърди!
Ние с него сме набори, доста по-големи от теб сме, но те разбирам, въпреки, че като бях на 20, ревях за лудницата, кината, театрите...

Събери си парички, намери си нещичко извън града - ще се родиш!
Но имай си дружка, не бъди сам...Да се топлите нощем, да си споделяте, да си помагате...Че ще ти дотежи самотията...

Балканджия казваш?
Откъде си?
Радвам се на хора като теб!

Родната ми майка, върлата гражданка, полудя преди мен и като удари 60, се юрна да облагородява едно местенце останало от дядо ми до големия град - къщурка, тераска, посеви, цветенца..., със сондаж вода вадиха, мераклии ти казвам! Вече 10г щастливи! Къде изчезна коконата с големите тоалети, не знам!
Та щом тя така направи, значи всеки може!

Желая ти балканджийски хъс и късмет!
от една майна

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker