За Сливен, сливналиите, градския начин на живот и градоустройство на територията на град Сливен:)? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

За Сливен, сливналиите, градския начин на живот и градоустройство на територията на град Сливен:)?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2436 пъти
Добър ден, читатели живи и здрави да сте, предварително благодаря за вашите отзиви. :)

Така, по същество аз съм мъж на 27години с жена 27годишна и едно дете на 5месеца, от скоро сме истинско семейство с включен граждански брак и двамата сме родом от град Карнобат, но от както завършихме средното си образование в Карнобат(ученичка любов влюбихме се когато, бяхме в 11клас), заминахме в Германия и по конкретно в Берлин, в началото изобщо не знаехме немски език и работихме като общи работници, какво падне. След година успяхме да съберем пари за курс по немски език и така с течение на времето го научихме бих казал доста добре говоримо, а писмено средно ниво.
След още две години записахме и висше образование и го, завършихме с доста добри резултати специалността ни е "Медии и комуникации"(бакалавър), даже в момента и двамата работим като редактори в един местен вестник, но животът ни тук е много натоварен с ангажименти и отговорности!!!
Имаме само петима приятели, които, можем да наречем истински приятели, но и те са чужденци двама от Испания, един от Турция и двама от Южна Корея, само с тях успяхме да запазим добри контакти след университета, немците са много студенти и така не успяхме да се разпределим и да се чувстваме местни граждани, все още се чувстваме чужденци и вече изобщо не ни се стои в Берлин Германия!!!
Жената много и липсват родителите и близките си хора в Карнобат и моето семейство също ми липсва, затова решихме да се върнем в България, но Карнобат е много малък град и като цяло изобщо няма работа и няма какво да се прави.
Затова решихме да е някъде около Карнобат в Бургас изобщо не ни харесва, защото е голям град и ние искаме нещо по малко, а и миекането на бургазлии много ни дразни, направо едвам се издържаме, нищо лично просто там не е за нас, затова решихме да е Сливен никога не сме били там и изобщо не знам, какво да очакваме от местните хора...
Но е близо до Карнобат и ще можем да се виждаме семейства в Карнобат през уикенда!!!!
Сега много моля да ми отговорите какъв е животът в Сливен, за постоянно живеене, за отглеждане на дете и образование, кои училища са елитни има ли паркове и какви са местните хора сливналии???
В Германия сме събрали спестявания от 10 000евро от целия ни престой сме ги събирали тези пари, това са 20 000лв., ще изтеглим ипотечен кредит и ще си купим апартамент в Сливен, но кои квартал е перфектен, нямаме идея?
Само да не е в центъра, че ще има шумотевица сигурно.
Моля да ми отговорите на въпросите и да ми дадете подобно описание за живота в този град Сливен? !
Извинявам, се за грешките отдавна не съм писал на български език!!!
Лек и успешен ден и бъдете здрави!!! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 65f77828ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами бихте могли да купите някакъв имот около града или някакъв малък апартамент извън центъра с тези пари. Иначе града има доста гимназии,детски градини,големи вериги магазини,може спокойно и без кола,което пак е плюс. Паркове бол, а да не забравяме и Карандила. Откъм заплати обаче не знам дали можете да намерите нещо над 800-1000 чисто. Може би езика ще ви е плюс, но не знам доколко се търси немски в Сливен. Не в лош град,спокоен е,хората са приятни, а и в сравнение с Бургас,където аз живея е винаги няколко градуса по - топло. Пазара е залят със стока, бабите идват от селата и продават домашна продукция евтино. Нощният живот не е много оживен, понеже няма студенти в града, не знам доколко търсите и това. Като цяло е подходящо за хора,които търсят спокойствие, а не толкова забавление.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7d6ec94777
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом търсите спокойствие мисля, че би ви харесало тук, но защо бягате от центъра? За мен най-добрият квартал за живеене в Сливен е точно центъра. ( Не главната улица, къщите или блоковете около '' Двата Аслана ''.) Относно училище 3-то ОУ '' Д-р Иван Селимински ''. Гимназиите като, че ли изпъкват езикова и природно-математическата.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 40c8942aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първият въпрос е как ще се издържате. Почвайте да си търсите работа от сега в Сливен Он лайн интервюта и така. Когато имаш доход можеш да мислиш за устройване и кредити. Със заплати 700 лв. как си представяш да живеете и ипотека да плащате дори. Малко пари сте събрали в Германия. 10 000Евро са нищо. Помисли за 2 мини джоба за да натрепате малко повече пари оставащото време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: af44c3d7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Идеята супер, ама има един основен проблем и той е ниският стандарт на живот у нас. В провинцията особено нещата са много зле. Аз съм от Шумен, но разлика със Сливен и други подобни градове няма особено. Спокойно е, хубаво е, близки и приятели са до теб, ама като работиш за 800 лева и нямаш нищо настрани става много зле. Особено пък, ако вече си свикнал на друг стандарт. Мен лично и Карнобат много ми харесва, но като нямаш препитание това се изпарява. Не си мисли обаче, че у нас ще имаш много приятели. Аз лично имам двама-трима истински. Другите са просто познати, които ме търсят основно, ако имат зор или очакват някаква полза. Лично мое мнение е да си останете в Германия поне още 5 години. Тъкмо сте минали най-тежкото и започвате да берете плодовете на труда си.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2a33339b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА!!! Тъкмо преди 3 месеца, най-накрая избягах от този скапан град.Първото и най-важно там няма хубава работа, без връзки. Забрави да си намерите някаква интелектуална работа за повече от 600лв. Масово има работа за магазинери и в някой завод за 400лв. на 3 смени и работа по складове.Иначе не е лош град, но просто има много цигани и няма никаква работа. По-добре се насочете към някой голям град. Ако не ми вярваш, по-добре вземете една квартира за 2,3 месеца и вижте за какво става въпрос. Не си купувайте жилище и да се местите без да сте живяли, поне малко там. Повярвай ми хората се чудят как да се махнат от там.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 08ee543813
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря, за всички отговори!!!
Решихме, че няма да се местим от Берлин Германия, в Сливен явно няма смисъл на този етап като се има предвид и пандемията от коронавируса, сигурно безработица е висока, а тука сме в платен отпуск два месеца, така, че мога да кажа, че май няма смисъл да сме в Сливен!!!
Автор!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 65d2296a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, авторе, правилно сте решили. Като цяло в провинцията стандарта е много нисък. Изключения са единствено някои топли службички в държавна администрация, армия и полиция, но за там трябват сериозни връзки и атмосферата е супер токсична. Върнете ли се в Сливен, а и където и да било другаде в провинцията, тавана на заплатите ви ще бъде 800 лева, максимум 1 000, като това е добрия вариант. Има и доста по-лоши сценарии. Ако с тия доходи трябва и ипотека да плащаш, обречен си ти и семейството ти на мизерия за цял живот.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6da4e1c83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Точно така, авторе!
Изчакай!
Бързата работа винаги е срам за майстора, нали знаеш? !
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1d50ba2346
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7, не че примерно в пловдив заплатите са по-високи. Същите са като в Сливен.

В София пък са високи, но жилищата и наемите струват няколко бели дроба на черния пазар.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 89d982d064
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   До 7/9

В Стара Загора са по-виски от тези в Сливен.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 дни
hash: 4584340003
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз също се прибрах от чужбина преди 2 години и спечелих. Според мен с немски в Сливен лесно ще Ви вземат в хранителните вериги най-малко и спокойно ще взимате поне 1200лева. Имайте си в предвид, че 1200лева в Сливен дават стандарт наживот, който изисква поне 1600евро в Берлин. Вероятно може да започнете и като учители. Възможно е и да работите от вкъщи, дистанционно за софийска фирма с немски (предложенията изобилстват) за заплата не по-малка от 1800лева. Така че бих казал само ще спечелите от връщане в България и от живот в Сливен. Това е само финансовата страна, а като включим и социалния живот, няма място за сравнение. Сливен е много добро място за живеене и градът се развива.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 49d6438331
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   11 ти тоя цигански град го изкара по-хубав от Истанбул, Прага и Лисабон взети заедно бе! Я постави малко! Един град няма ли голяма река или море не е град.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker