Германия или Швеция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Германия или Швеция?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 2232 пъти
Вярно ли е че въпреки кратките зимни дни Швеция има повече безоблачни дни от Германия? Кой език е по-лесен? И къде българите ни приемат по-добре? Вярно ли е че летата в Бавария може да са доста топли (трудно издържам на повече от 25-26 градуса)? Къде здравеопазването е по-добро и къде балансът между работа и свободно време е по-добър?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: f8359358a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Германия разбира се. Въпреки, че шведките са по красиви.
Аз не ви разбирам как така ще избирате страната, по прогнозата за времето!? Това е толкова често срещано и толкова глупаво да питаш! Какво значи Германия? Има разлика между северна и южна. И в Швеция и Германия хората са студени, но в швеция определено са по-затворени. Кой език е по-лесен. Казвам немският по простата причина, че е по-разпространен. Не те знам къде ще намериш учител по шведски. И в двете сграни здравеопазването е доста по-добро от при нас. Баланса зависи от работата.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6a13aff96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В Швеция за няколко месеца има светли нощи. Слънцето въобще не залязва. Или поне така съм чувал. Май в Германия приемат българите по-добре, защото имаме дълга история на сътрудничество, но понеже много братя роми ходят там с български паспорти много немци си мислят, че всички българи сме такива мургави индивиди, които викат и крадат. В Германия здравеопазването е по-добро, но в Швеция май съотношението е към работа и почивка е по-добро. А ако толкова не търпиш на топло и двете държави са за теб. Но да знаеш, че в Швеция въздуха е по-чист от този в Германия, защото има по-малко хора и съответно по-малко коли и няма толкова големи градове. Най-вероятно знаеш, но да допълня. А за здравеопазването, и в двете държави е по-добро от българското, за съжаление. Аз бих избрал Германия. Само че там има и повече мигранти, но не само норманлни хора, като теб, а и много мюсюлмани и роми, които не са читава стока. В земите на бившата Източна Германия няма толкова много мюсюлмани. Може да се насочиш на там. Но така да тръгнеш без да знаеш език, няма да ти е много лесно. Дали си българин или не едва ли някой много ще го интересува ако не знаеш местния език. Но за езика, шведския е приложим горе-долу колкото и българския, докато немския е един от най-говоримите езици в света. С шведския ше можеш да се разбираш само в Швеция, а с немския и в Австрия, и в Швейцария и в Люксембург, Лихтенщайн и други места.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8f9a61c404
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За немския да кажа - блокирам на дългите думи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ceab04d0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Животът в Швеция е много скъп.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8f9a61c404
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   1 и 2 голям праз че немския се говорил много, като има трудна граматика, невъзможни думи с 20 букви и объркан словоред. Не ми харесва нито Люксембург, нито Швейцария, нито Австрия. То и английски, френски и испански са много говорени, но като не ми допадат като култури и държави? ! Кухнята на немците е по-лоша от Скандинавската и Берлин, Мюнхен и Нюрнберг са супер по-грозни от Стокхолм. Имат само един Дррзден и Регенсбург като красиви градове. Жените им са по-грозни, а и дори в малките градове е пълно с мюсулмани. Думи с по 20 букви и объркан словоред, дори финландски, полски и унгарски са ми по-четими! Бях в Дрезден и не ми допадна. Ако ще е в Централна Европа ще предпочета Унгария или Полша, че поне хората са хубави и не са залети с турци и араби.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1b199bf7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Стига с тази Германия ! Всеки втори отива там, а в Швеция заплатите също са високи и е по-интересна. Аз пък не разбирам какво толкова всички са се влюбили в Германия... За мен Швеция е по-добра.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4fdd3f5d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз бих избрал Швеция. Шведския език е в пъти по лесен от немския. Шведския език спада в графата лесни езици. Докато немския език е в графата трудни езици. Шведски ще може да научиш дори и самоук от разговорници, речници или интернет, без да ходиш на курсове... много хора са го научили така. По принцип за 6 месеца може да се научи, така го дават. Докато немския без курсове и години наред учене е почти невъзможно да се научи дори на елементарно ниво. Иначе по принцип и в двете държави може да се намери работа само с разговорен английски, без да знаеш местния език. В Швеция ще е по лесно... само с английски да намериш работа.
За съжаление и в двете държави не ни приемат добре нас българите и не ни искат в държавите си. Лично мнение и наблюдение от контакти с шведи и немци. Тъжно за съжаление но факт.
От към климат, време и природа в Германия е по добре, но само заради това не бих избрал Германия...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8f9a61c404
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   6 и аз не разбирам - българите все ходят в Англия, САЩ, Испания и Германия и друго не виждат. На мен като езици и култури повече ми харесват Италия, Швеция, Финландия и даже Полша, Унгария и Хърватия.

От автора

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5710286104
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Българите ходят там, където има работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker