Как избирате подходящата за вас страна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как избирате подходящата за вас страна?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2443 пъти
Пътувал съм доста и съм живял на различни места. Всяко място си има свое излъчване и сякаш едни страни и градове са ми по-приятни от други. Не знам дали вярвате в съдба и вибрации? А как избирате кой чужд еьик да учите (като изключим масовия английски)? Бихте ли се консултирали с астролог или ясновидец? Смятах, че харесвам САЩ, но било само заради филмите, не ми хареса там. Дали като мен сте учили френски защото просто са ви приели в такава паралелка? Честно не харесвам тяхната култура. Но една съученичка мечтаеше да види Франция и страшно се разочарова. Точно затова не смея да уча езиците, които искам да науча - защото ме е страх, че там хората ще са надути и студени (северни страни са). Харесвам културата им, но едно е да го правя тук от БГ. Ами ако тсм не ми хареса? Какво после ще правя със шведски или полски ако се окаже, че там не са моите места? Вие как така тръгвате нанякъде? Работа има и в Германия и в Холандия, но някои избират първата, други - втората по незнайни причини. Риск има, но ако обиколя 2-3 страни докато намеря подходяща 3-4 езика ли да уча? Любимите ми като езици и култури са Италия, Унгария, Финландия, Полша и Швеция. Италия обаче не е моя тип климст (прекалено топли лета), а и след Френски не ми се учи още един романски език. Унгарския и финландския са странни, а финландците били депресари. И е твърде по-студено от Швеция. Остават Полша и Швеция. Как да реша? За мен не са водещи парите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 16b26428ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разгледай като вариант Чехия. Първо че много дръпнаха. Второ че езика им е славянски и имат изключително много еднакви с нас думи. Трето, казват че Прага е най-хубавият град за живот в Европа. Менталитета е повече като нашият, въпреки че чехите били много студени.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c9f9f80e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре никъде недей да ходиш. Това публикация-майтап ли е, звучи някак глуповато, несериозно, но знам ли.. Хора всякакви, навскъде, зависи от теб и нагласите ти.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5d5976c2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Където имам познати, които могат да ми ударят рамо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 951ac146fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си тотално объркан и се криеш зад това. Ако учиш немски, с този език имаш комуникация поне в 4 държави, . Ти ли си най-важните.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4a5fb9865f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   1 лично на мен Будапеща и Краков повече ми допадат от Прага. Вече живях там и повече ми харесва звученето на полския. Чехия не е моето място.

Автора

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4a5fb9865f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Запитай се от кои страни би искал да имаш приятели/бизнес/любовни контакти непременно. Тези без които можеш не са точноте за теб за живот. Тези без които имаш чувството, че ще ти липсва нещо - те са за теб. Ако са 2 или повече такива е тогава вече е наистина сложно, освен да учиш и двата езика и да работиш с хора и от двете страни не знам как да го съчетавам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a3ebd52e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Студени са хората защото ние се държим зле.Говоря за чужбина

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4a5fb9865f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте аз авторът съм 7 и стигнах до този извод. Имам непреодолимо влечение към културите на Швеция, шведско-езичните части на Финландия и Полша. Имам чувството, че ако никога не посетя Полша ще изгубя много, същото е чувството и за Швеция. Не изпитвам такава належаща нужда да намеря приятели от други любими държави като Италия, Унгария и Хърватия. Спира ме това, че доста време изгубих да уча езици от страни, които не ме привличат като Франция, Испания, Англия и Германия. А и всички българи с които говоря ми хвалят постоянно ту Испания, ту Германия.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 479f55c49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Някой четящ, ако е учил психиатрия, нека ни разясни как се нарича тая лудост на автора. Има няколко подобни теми, като нищо може да е от същия или има и други. Гледа картата, гледа филми и си създава някакви илюзии и утопии за разни държави. Там много искал да отиде, тия много му харесвали (от филмите), ако може ама в Беларус, ама в Швеция и незнам къде си. Човеко, не осъзнаваш ли, че където и да отидеш след известно време местните ще те разберат, че не си наред и ще се отвратят. Представи си един човек от Пакистан да дойде в България и да вземе да говори, че много му харесвала страната ни от малък - без да е идвал. Чел някакви книги и му харесала и искал да дойде да живее тук. Ще се чудят всички тоя лъже ли, предструва ли се или е тъп циганин. Има латинска поговорка: Където е хубаво, там е родината. Звучи като идеал на нагаждача.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5d5976c2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, много добре го каза. Не бих казал, че е чак лудост. Човекът има някаква неудовлетворена потребност и си мисли, че ще я задоволи с емиграция. От там вече започват и филмите. Той няма да емигрира, а самото му мечтаене, гледане на атласа и представа, че ще емигрира, му дава някакъв излюзорен мир, понеже не може да приеме реалността. Той ако щеше да емигрира, просто щеше да намери някой познат или да потърси оферти за работа, да учи език и до сега да е заминал. Нямаше да си прави хороскопи в коя държава да ходи, да виси пред глобуса и по цял ден да мисли коя култура му харесвала, без дори да се е запознал с нея на живо.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4a5fb9865f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ако на вас ви харесва това в което един неук пожарникар превърна страната стойте тук. Ваше право е. Но Беларус ще ни мине ако продължи краденето.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9adb69f25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Как избираме? Ами отиваме на място да видим (по възможност повече от веднъж и за по-дълго време) и си преценяваме дали се чувстваме добре там и дали ни устройва. В страна, чийто език не говоря, не отивам да живея.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4a5fb9865f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   15, и какво учиш няколко езика, а после ако не ти допадне мястото за какво ти е тоя език?!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker