САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

САЩ
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1865 пъти
Здравейте искам да знам как протичат нещата със зелените карти за заминаване в САЩ все още нямам толкова голяма представа как става точно с визите. Чувала съм че трябва задължително някой да те поеме там и да имаш от тук осигурена работа там. Как се протича интервюто? какви въпроси задават? на английски ли е ? Моля някой който знае да бъде така добър и да ми обясни :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 797c21e0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпреки че и аз се интересувам от DV (diversity visa), или т.н. "Зелена Карта", мисля , че е по-добре някоя фирма да ти подготви документите за лотарията. А такива типични български глупости от сорта на "да ме поеме някой" и "да имам работа'' не мисля, че са уместни. Мен в UK никой не ме "пое", но пък какво значи да ме поеме? Да ми слага храната в устата ли, да работи вместо мен ли...не знам. Спечели зелената карта, събери 10-15к долара и си потърси квартира през нета, става лесно. За работа специално съм говорил с американец през city-data форума на САЩ и ми каза, че дори и да е graduate job ,сиреч излизаш от добро уни (тук всяко българско го махаме), та дори и образованието ти да е от Англия, Холандия, Дания, Германия и т.н., американският работодател трябва първо да не може да си намери американец, или човек, който е на място, или ти трябва да си с много стабилен background и на американския работодател да му излиза в пъти по-евтино да вземе теб (което е възможно). Но като цяло, ако става дума за обикновена работа, става за 22 секунди, отваряш нета и пишеш "jobs near me" (като кацнеш) и си 6 точки. То в UK работа винаги има, та какво остава за най-добре развитата и най-силната икономика в света. УСПЕХ!


ДС,21

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fa2a2417cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спечели ли зелена карта или само си фантазираш?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a1deff4c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Спечели зелена карта и след това прави сметки защото шансовете за това са нищожни, всякакъв вид работни визи за временно пребиваване са трудни за намиране и загуба на време освен ако не си търсен специалист за който компании са готови да инвестират пари и време.
Номер 1 говори на изуст без да има представа за какво иде реч. Кандидатстването за зелена карта се прави самостоятелно, сложно е колкото да си направиш акаунт във Facebook. “Поемането” тук не са “ български глупости”, а спонсорство От което нямаш нужда ако декларираш, че имаш пари. 10-20к стигат, но има варианти не един емигрант е дошъл сам без пари в САЩ просто като дойдеш тук добрия английски език, амбицията, желанието за работа, и една прилична сума пари за старт са фактори, но всичко губи смисъл ако нямаш документи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e4b0266cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Опитах се да намеря информация, но не ми стана ясно дали тази година ще има лотария за зелена карта?

Не съм автора.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c2a8f8a960
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако спечелиш най-добре тогава му мисли. За тази лотария кандидатстват милиони души от целият свят. Шанса да се спечели е подобен на шанса на паричното тото.

Ако си с професия иначе която им е в недостиг мажеш да заминеш чрез различни визи (евентуално).

За визи провери прявителственият сайт. От там ти трябва информация. Тук нищо не е лигитимно.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dedb7f966b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зелена карта и виза са доста различни неща.

Зелената карта е документ, с който се установяваш като траен жител в САЩ. Това не е нещо, което просто се получава или кандидатства. Може да се получи чрез лотария, но това не е надежден начин. Първо, защото шансовете са малки. Второ, защото зависи от политиката на конкретното правителство - Тръмп например не иска да съществува такава лотария. Мои познати така си чакат от няколко години.

Зелена карта можеш да получиш или чрез брак за американски гражданин (гражданин, не траен жител), или чрез работодател. За първото трябва да сключиш законен брак с американски гражданин (законно значи да не излъжеш, че отиваш само за малко, а да се бракуваш в престоя), което изисква да подадете документи за виза К1 (най-често), да минете процедурите, платите разходите, докажете, че сте легитимна двойка и тогава получаваш тази виза, даваща право законно да се бракувате и да получиш зелена карта.

Чрез работодател трябва да те приеме американска фирма или работодател, който да те спонсорира за работна виза, често се ползва Н1В. За тази ти трябва поне бакалавър като висше образование и съответно да работиш нещо, което да привлече вниманието на такъв работодател. Плащаш си процедуриtе за тази виза и ако после успееш да покажеш на работодателя ти, че си достатъчно компетентна като кадър, то може и да успееш да го убедиш да те спонсорира и за зелена карта. Това е дълъг процес също, няма да пиша такива есета.

Има и други поводи за зелена карта, но не си бежанец или дете/сестра на някой, сключващ брак с американски гражданин.

Виза можеш да получиш, зависи какво искаш. Туристическа се получава лесно - плаща се сума към американското посолство, попълва се документ с лични данни (наеми си агенция за това, по-лесно и бързо е), назначава ти се дата за интервю, явяваш се

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker