Намерение Великобритания. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Намерение Великобритания.
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1715 пъти
Здравейте,

От много време искам да замина за Великобритания. В моемнта съм на 16 години. Баща ми е там от както съм на 5 годишна възраст. Ходила съм там много пъти и дори покрай баща ми взех британско гражданство. Някак си смятам, че това е моята държава и адски много искам да замина. Но майка ми е твърдо против това заминаване понеже за нея друга държава освен България не съществува. И в моемента се чудя как да постъпя. Дали да замина след като завърша 12 клас или не. Както и се чудя дали да не замина да завърша там средно и висше? Какво е вашето мнение.


*моля без хейт и България е държавата и т.н решила съм, че Великобритания е моята държава

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: daf5108c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом си на 16г. е добре да си завършиш средното образование в БГ и после като толкова искаш замини и учи там после висше.Хем ще си по-зряла и емоционално...А до тогава имаш време да решиш дали толкова го искаш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7df22f8c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на мнението, че всеки трябва да живее собствения си живот. Ако искаш да заминеш за Англия, отиди. Бъдещето никога не е ясно, затова обикновено нещата се случват на принципа проба-грешка. Стотици пъти съм виждала как човек прави нещо, което всичките му близки смятат за глупост, но в крайна сметка този човек успява да постигне целите си и се чувства добре. Разбира се, възможно е да не ти хареса да живееш там, затова пък има самолетни билети. Всичко е наред.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6171a44052
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Британско гражданство, при положение, че нито си живяла там, нито си пълнолетна, нито поне един от родителите ти не е ненатурализиран Британец? Моля те, когато пишеш измислици, проверявай истинността им поне...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 47bacdc88c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си мисли , че като си ходил там и живота там ще ти хареса.Доста по-различен е от този в България . Има смесица на много култури , има и мног дискриминация, хората не са единни . Пълно е и с гейове и лесбийки , които са по-уважавани и приемани от другите хора .

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bd08a34221
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Живея в Лондон. Ела тук да видиш какво е. Стой 6 месеца. И после реши сама..

Не е по хубаво , но ще израстнеш ти самата. Ментално. Ще придобиеш самочувствие . И това е по добре от някакъв "добър живот " тук и таме.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f142d91844
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тъй като си на 16 години вече е малко късно, освен ако не искаш да рискуваш яко със бъдещето си.

Британската образователна система е различна от тази във България. Това важи включително и за различните държави във Обадиненото Кралство.

Великобритания е остров. На остров Великобритания има 3 държави - Шотландия, Англия и Уелс. Северна Ирландия се намира на остров Ирландия и е държава която е част от Обединеното Кралство.

Република Ирландия е друга държава пък която покрива южната част на остров Ирландия и не е част от Обединеното Кралство. Във всяка държава във UK има различни закони, както и образователните системи се различават. Това къде е баща ти има значение.

Другото нещо е че изпитите които са задължителни са така наречените GCSE и се взимат на възраст 15-16 години.

За тези изпити учениците се готвят доста време. Тези GCSE изпити са един вид основното образование с което се квалифицират хората. Едни от най-важните са тези по Английски и Математика. Тях ги вписват вовеки във CV-тата си тези които са образовани спрямо местната система.

На възраст 16 години след GCSE изпитите децата след това имат избор. Или приключват с образованието си и стават буклукджии, или продължават да учат.

Децата имат 2 избора след GCSE - да учат във Sixth Form училище или да учат във Колеж.

Sixth Form училището е място където деца на възраст 16-17 години преминават Post-GCSE подготовка за А Levels изпити. А Levels са изпити подобно на българската матура и са фокусирани обикновено върху предмети нужни за кандидатстване по дадена специалност. Тоест някой иска да учи да речем медицина - преминава A levels с фокус биология, математика, химия. A Levels са нужни за да учи човек във университет.

Има и друг вариант където учениците не учат във Sixth Form a учат във Колеж. Във колежа учениците се записват да учат директно 'Access to Further Education', или с други думи достъп до продължително образование (което е университетското).

Ако заминеш сега би било доста трудно да минеш всичките тези GCSE за да можеш да продължиш със Sixth Form или със Колеж.

Със Българска диплома за средно образование единствено трябва да минеш матурите и да имаш колкото се може по-хубави оценки като завършиш.

Другото нещо е че можеш да кандидастваш чрез агенции като Интеграл или Ориндж във България за университет във Великобритания. Те работят от години със университети на острова.

Иначе колкото до майка ти, тя те обича и със сигурност не иска да те изгуби. Това е цялата работа. Плюс това се и страхува да се оправи в чужбина сама, ако не знае и език. Ако баща ти и майка ти не са заедно, вероятно чувства че не може да разчита на баща ти. Ти си смисъла на живота й.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0d873617ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 3 от автора

Нека го кажа така. Провери моля те законите на Обединеното кралство за гражданство. След като получиш статус на уседналост по новите схеми една година по късно имаш право да вземеш гражданство. В случай че си дете под 21 години и имаш родител който има този статус ти може да го получиш от него дори след 31.12.2020. Така че ще те помоля да отвориш gov.uk и да разбереш преди да пишеш абсурдни коментари.

Благодаря

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0d873617ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Добре де и аз имам подобен проблем. Нашите са склонни да платят тези 40000 паунда на година за boarding school. Но в момента съм на 15 и релано ще влезна другата година на 16 като започвам Sixth form. И много се чудя дали няма да си прецакам по някакъв начин

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: df4527a7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Стига бе на техния климат ще се сдухаш. Централна Европа може и да има гадна зима, но имат и лято. Дори в Швеция имат слънчево лято. В Англия, Белгия и Холандия и зиме и лете все облаци и дъжд.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: df4527a7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все пак ако държиш на Англия виж Гибралтар или поне островите Джърси и Гърнси. В самата Англия климатът е непоносим за нас.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2d93110ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако искаш да ходиш, ходи. Просто завърши тук средното, влезни в британски университет. За граждани цените ще са по-поносими, работа повече ще има, а и ще имаш достъп до повече студентски заеми. Не е сложно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker