Някой имал ли е проблем с родителите като е споменал за чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Някой имал ли е проблем с родителите като е споменал за чужбина
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1974 пъти
Така на 19 съм и заради короната от университета сме онлайн, така че реших да се върна при нашите, за да не плащаме излишно за отопление, а и нямам кой знае какво да ме задържа ввъ Варна където уча. И докато съм вкъщи няма как да избегна разговори с нашите и просто споменах, че мисля след 3-4 години да отида да живея в някоя друга държава(централна европа- чехия, полша) и от нищото, от едното споменване се стигна до скандал за това как са остарявали и съм щял да гизарежа тука ама ако нещо станело.... донякъде разбирам, но чувствам все едно цял живот ще стоя около тях на каишка без да мога да мръдна на 200 километра от тях. Та въпросът ми е някой имал ли е подобни случки и как се справихте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5f85027e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Аз като човек обиколил целия свят почти, бил съм далеч с години и в крайна сметка това приключи да речем по мое желание и с годините научих че единствено родителите ни са най важните хора и колкото повече доближава края толкова повече те ще имат нужда от мен както аз от тях като дете и тийн, нарича се кръговрат и аз съм го приел и заради тях съм осъзнал че няма пари на този свят които да ме направят щастлив, не си ли заобиколен от най близките си.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9bbeebae40
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Не им говори за това ами си заминавай за чужбина. Ти не си им болногледач и не си им длъжен. Ти си голям човек и имаш свой път в живота. Ако се разболеят ще имаш достатъчно пари в чужбина, за да им наемеш човек да ги гледа в България.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ca74c31cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Аз пък предпочитам дъщеря ми да се махне от България и да се развива в нормална държава. Струва ми се егоистично да я обричам на мизерия цял живот, само за да ни е на каишка, че да ни гледа в случай че не умрем внезапно. Ние ще се оправим все някак. Така или иначе някой ден ще умрем дали с или без гледане. Какво ще се промени, ако ни гледа, освен че ще се съсипе и нейния живот? Аз не искам и тя да минава през това, което сме минали ние тук. А дори и тук да е - да и забраня да работи и да има семейство, за да гледа двама старчоци? Не ми се струва да имаме право на това. Телето суче от кравата, а не обратното. Ако всеки си заебаваше живота, за да гледа стари родители, не мисля, че щяхме да оцелеем като вид. Трябва всяко поколение да работи за следващото, така както моите родители са работили за мен, така и аз ще работя за нейното благополучие. Разбира се, не казвам тотално да заебем родителите си и да не се интересуваме от тях, но не и родителите да съсипят живота на децата си от егоизъм.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 31a9fc6a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Моите родители пък бяха пълната противоположност.
Баща ми (вече покойник) винаги ми викаше "Гледай да се махнеш от тая държава". Той беше 50-ти набор и още през социализма е искал да види свят и да работи в чужбина, но партията не го е пускала.
После дълго време кандидатстваше за Зелена карта, много искаше да замине за САЩ, но така и не се получи. Така и си почина, освен в Румъния, никъде другаде не беше ходил, а беше много запален по географията и различните езици.
Аз на 23 години заминах за чужбина. Майка ми винаги е била на принципа "вече си голям, аз ли ще те спирам".
Вече от около 5-6 години съм в чужбина, преди Covid кризата ходих един път в годината на почивка в различни държави- Испания, Португалия и тн.
Не знам що за хора са твоите родители, но моите винаги са ме учили на самостоятелност и никога не са ме връзвали насила.
Твоите родители не знаят ли, че на един млад мъж не могат да му дават наклон в живота?!
Нашите дядовци на 19-20 години във войни са влизали, деца са гледали, пък сега на един 20 годишен младеж да му забраниш да си търси щастието е меко казано абсурдно.
Авторе, прави каквото ти душа иска. Обичай и уважавай родителите си, но не им позволявай да ти накланят... да не казвам кое...
Иначе, факта че някой е в чужбина, не значи, че ще векува там.
Познавам много хора, работиха в чужбина няколко годинки, после се прибраха в родината. Живот и здраве, и аз самият мисля да се прибера след някоя и друга година. Ако не ми изнася, пак мога да замина за чужбина. Никой не е казал, че със заминаването ще забравиш родителите си.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e328f35487
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 5 от автора. Предполагам, че прото трябва да млъкна да изкарам още някой друг лев и един ден просто да замина.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f56338968c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма защо да говориш въобще с тях по темата щом явно очакват че, инвестицията им (ти) ще ги обгражда т.н. това са отровн8 родители за мен. Като дойде момента съобщаваш че, заминаваш и толкова.
Ако можеш да им помагам от където си, чудесно. Ако не, техен проблем ако са си създали "гледачка" и са им излезли криви сметките щом не са помислили че, жив, пълнолетен човек решава сам за себе си и не е длъжен да поставя живота си в услуга на други, най- малкото пък защото "за това са го създали".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 498e7d8cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Звучат доста токсични тип “раждай деца да има кой да те гледа на дърти години”. Ти си човек със собствени мисли, чувства и желания, не болногледачка. Имаш право да живееш където си поискаш, да работиш, да сформираш собствено семейство, без да се съобразяваш какво те искат или са очаквали от теб. Събирай пари и се изнасяй без предупреждение. Ако те тормозят и се опитват да ти вменяват вина или да те манипулират, прекъсни контакт. Днес е проблем, че ще живееш далеч от тях, утре ще е проблем, че имаш приятелка, може да се ожениш, да имаш деца и, о ужас, ще трябва да гледаш собствените си деца вместо родителите си! Това е тяхната гледна точка. От личен опит ти го казвам.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5402f9ade6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И колко да са остаряли? Та аз съм на 21 и баба ми и дядо ми още се гледат сами. И аз мисля след няколко години да ходя в чужбина и нямам проблем с родителите ми. Даже те го искат повече и от мене. А кажи им, че някога ще си имаш жена и деца и ще си живееш с тях. Пък да видим какво ще кажат.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 46799dc8dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към 8 Мерси имах нужда за потвърждението (дори поредно).

От друг човек не автора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3f07220dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ти едно дете ли си, имаш ли брат или сестра? Ако си сам твърде възможно е вашите да са се вторачили в теб и всяка мисъл да отидеш по-далеч им идва тежка. Обаче са още млади-около 50-те сигурно и е рано да мислят "ами ако нещо стане". То ако има да стане нещо с теб и без теб все ще стане.... Не са някои грохнали старци на 80 , за да имат нужда от ежедневни грижи и подкрепа.
Освен това ти си млад човек имаш нужда да видиш свят, да обиколиш малко... Това си е лично виждане и никой няма право да те спира или прави скандали заради това твое желание.
Аз например съм на 53г. и живеем в друга страна, а сина ми замина от тук пък за друг континент. Сега какво- да седна да рева ли? Дъщеря ни е тук, но в друг град... Ами така е живота, виждаме се по фейса, пишем си, говорим си почти всеки ден.... защо трябва да има драми заради това, че не сме тук всички заедно.
Иначе в Чехия е добре... четох, че изпреварват Италия и Испания по икономически показатели.
Мисля, че вашите нямат право да реагират по тоя начин и да искат да те спират... Може да им е мъчно че не си при тях, но това е техен проблем. Трябва с мъдрост да го преодолеят.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c7e3115d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Радвам се да видя коментари на трезво мислещи хора. Аз съм човек който живее извън територията на България от няколко години. Сам не позволих на себе си да остана на каишка, не ме разбирайте погрешно - обичам родителите си, но какъв е този живот в който сам си си доброволна жертва? Не съм родител, но ако бях в подобна позиция - нямаше да съм окей с мисълта че задържам детето си на място където то не иска да бъде. Сами се раждаме... сами умираме....

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 60dcdb0822
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз на твоите години също исках да изляза в чужбина, но нашите държаха да уча това "велико" Висше. Послушах ги и до ден днешен съжалявам.
Вашите заможно ли са? Защото ти нали трябва да се изхранваш, а в България как ще стане с тези цени и заплати. В Чужбина стоките са по евтини от България. Наемите са скъпи, но ако делиш наема е приемливо.
Родителите са по големи егоисти и от нас.
И на мене все още това ми повтарят, " ние за к'во те отгледахме... "
Еми ако ще създаваш деца за това, по добре не си жени.
Пак ти казвам, ако родителите ти са заможни и ти оставят поне жилище, да не плащаш наем и да се препитаваш, остани, но иначе забрави.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker