10 дневна карантина след връщане от Англия в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

10 дневна карантина след връщане от Англия в България
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1599 пъти
Здравейте,на 27ми ще се прибера в България и трябва да стоя под десет дневна карантина.Преди да се прибера удома искам да видя приятелят ми и ще остана там за 2 дни,той живее в София,а аз в друг град в провинцията.Въпросът ми е към хора които са се върнали от чужбина в България,идвали ли са на вратата да ви проверяват?На летището ще ми правят антигенен тест и ще ми дадат документ там мога ли да напиша 2 адреса?Знам,че ако не го спазвам глобата е 5000 лв,дори повече.Също ми казаха,че проверяват първите 2-3 дни,след това не,това вярно ли е?Моля да коментират хора с опит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 77bb612987
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пишеш само 1 адрес и идва полиция да те проверява. Мен ме провериха на 5-тия и 13-тия ден. А на 14-тия вечерта точно след като ми свърши карантината излязох навън и веднага ми звъннаха да ме питат какво правя навън. :) Да, естествено, че няма да го признаят, но всъщност следят локацията на телефоните, така че ако все пак решиш да излизаш, задължително без телефон.
Няма как да пишеш 2 адреса, защото това е карантина, тоест стоиш затворена сама на една локация, за да не разнасяш измислената зараза. И между другото глобата е от 10 до 50 хил лв, не е 5. Поне мен такъв документ ме принудиха да подпиша.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0ffcb65edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До 1 това за телефоните е сигурно, двама познати с карантина го разбраха по същия начин, на един приятел баща му е полицай и той ми каза че като подпишеш документа за карантина, почват да наблюдават телефона, в момента в който излезеш от адреса който си написал, системата праща сигнал до полицията. Това не знам защо не го казват, също не е хубаво ако си под карантина, да разправяш по телефона че може да се виждаш с някой, или да му пишеш, че не е много сигурно дали и това не се вижда.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: daaef8023e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не случайно му казват карантина и изолиране, ако можеш да се местиш от един адрес на друг, за какво изолиране става дума.
Аз заради това не се прибрах в България тази Коледа (макар, че не съм във Великобритания, предполагам че в момента, от където и да идваш и където и да отиваш се налага карантина) и разбира се фактът, че трябва да бъда под карантина и когато се върна от България тук. Общо 20 дни - нито мога да си го позволя, нито дори да можех, щях да си го причиня.
Това, че полицията ти следи местоположението без да си предупреден е меко казано незаконно и всеки може да се свърже с адвокат, ако е по-заядлив и да заведе дело. Имам познат украинец, той ми каза как са го измислили при тях. Когато си започваш изолацията си инсталираш едно приложение, в което се записват координатите на местоположението на телефона ти и от време на време (разбира се случайно избрано време), чрез това приложение полицията те кара да си правиш селфи. По този начин, не можеш да излезеш без телефона, но ако излезеш с него това се вижда от местоположението му. Доста добре измислено ми се струва и освен това са променили закона, така че да е юридически издържано и всеки знае, че официално е следен, докато е под карантина. След края на карантината, приложението ти казва, че си свободен и след това вече можеш да го премахнеш от телефона си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d6e0672c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мен ме проверяваха всеки ден, звъняха по телефона и искаха да се покажа на терасата, веднъж даже два пъти за деня.
Единствения ти шанс авторке е да си избереш единия от адресите и хората да те посещават там. Тъпо е ако носиш зараза пак ще я разхвърлиш на роднини и гости, ама държавата смята че така било по безопасно. За мен е тъпо някой да е в карантина, а семейството му с което живее в едно жилище да има достъп и до карантинирания и до магазина и работата си, но щом така са решили, да събират пари от глоби, ще трябва да спазваме.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0ffcb65edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 3 всяко нещо има противодействие, разбира се, не съм съгласен заразени да разпространват заразата, но и карантината си е домашен арест ,надявам се всички разбраха след 2020, че едно от най ценните неща на хората е свободата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 993ecb0eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 1

Стига си писал глупости.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5c17c0011a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, не пиша глупости, а точно това, което ми се наложи да преживея. ;) Ти сигурно обаче знаеш повече, лежейки пред телевизора и гледайки промиващи ума телевизии като Нова и Бтв.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8e38fb3709
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До 7: разбира се, всеки знае, че "истинските" новини са на Ютюб и Фейсбук. /s
(Не съм номер 6)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b8c06d6ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това е карантина, не концерт по желание. Тоест си седиш на едно място 14 дни без да мърдаш. Толкова ли си загоряла, че да не можеш 14 дни без мъж? Това гадже ще те почака 14 дни. Хората съвсем си правят каквото си искат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker