Българите в чужбина= Фалшив Патриотизъм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (106913)
 Любов и изневяра (25634)
 Секс и интимност (12582)
 Тинейджърски (20982)
 Семейство (5449)
 Здраве (8517)
 Спорт и красота (4408)
 На работното място (2509)
 Образование (6643)
 В чужбина (1427)
 Наркотици и алкохол (999)
 Измислени истории (767)
 Проза, литература (1570)
 Други (15279)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от В чужбина

Българите в чужбина= Фалшив Патриотизъм
преди: 8 месеца, 4 дни, прочетена 1601 пъти
Срещал съм се с различни българи емигранти по света и смело мога да потвърдя, че поне 80% от тях плюят държавите, в които работят и си изхранват прехраната.
Писнало ми е от фрази като: "БЪлгария е единствена на света...",
"Германия шиб**а държава", "Англия ска**но време" и пр.

Добре, като не ти харесва се връщай в България да работиш за 600лв. Как пък хем не харесваш, хем си там 20год., дори си сменил и гражданството си. Но важното е сложиш знамето на терасата и портрети на великите българи.

Особено като си идват през лятото само се оплакват, колко е зле в чужбина. Защо никой не спомене, че там поне с нормална работа се препитаваш като бял човек, може и да спестяваш пари (особено ако си с жената, която също работи). Защо не говорят, че повечето стоки са по евтини от България, за купувателната способност?
В Германия примерно ако работиш в почистваща фирма, може да поддържа същия стандарт като на мениджър в България. Това ще не го казват?

"Те били расисти и хубавата работа я давали само не немците".
Е на кого ще я дадат на нас и румънците ли ? Разбира се, че приоритет, ще са техните граждани, макар че има и българи на много високо позиции.
Хората са си уреди държавата, а ние им отиваме на готово на развитата икономика и после почваме да ги плюем като каруцари.

Един българин, който примерно има магазинче в България и си го развива е истинският патриот пред тези фалшиви патриоти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 785c5ab0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Фалшивият патриотизъм идва от носталгията, която води до идеализиране на България и демонизиране на чужбината.

Да, и на мен ми прави впечатление, че масово става следното (без да обобщавам). Мизерстват в България, после като отидат в чужбина и като видят малко нормален стандарт и почват "ама то времето, ама дискриминация, ама език, ама приятели". Стоят няколко години, удря ги носталгията, плюят по държавите, които са ги приютили и са им дали работа, без да са били длъжни, забравят каква мизерия е в България, започват да я идеализират от ностлалгия и се връщат, като си мислят, че не е чак толкова зле. Ама като побачкат няколко месеца за 800 лв на мизерни условия на труд и като не могат да си позволят нужди от първа необходимост, отрезвяват веднага и бързо-бързо се връщат с подвита опашка и търпят.

Не казвам, че е лесно в чужбина, със сигурност си има недостаъци като всяко нещо, но не го разбирам да им отидеш на гости и да ги плюеш. Все едно някакъв занзибарец да дойде тук, без никой да го е канил и да се оплаква от времето, хората, че семейството му не било тук. Ами никой не те е калесал тук, сам си си дошъл и не си вързан зорлям да седиш.

И на мен също ми е противно като започнат да демонстрират разни огромни знамена, да се тупат в гърдите колко велики са българите, това демонстриране е проява на лошо вкус. На мен би ми било неприятно някой сомалиец в България постоянно да ми навира в очите някакви огромни знамена и някакви кичозни техни символи, сякаш ми дреме за неговата история и култура и да го прави по демонстративен начин като някакъв религиозен фанатик. Няма лошо човек да се гордее с произхода си, но българите масово го правят по грозен и натрапчив начин от носталгия и национален комплекс.

Никой чужденец не е длъжен на никой българин. Даже много ни търпят. Аз не мога да си представя тук да се изсипят колкото българи още толкова негри, араби, индийци, пакистанци и цигани (сред тях просяци, престъпници, проститутки и всякакви) и да се очаква от мен да ги храня с помощи, да им търпя омразата, престъпленията и да им намирам работа приоритетно. Щом си отишъл в чужда държава ще се съобразяваш и ще търпиш, даже ще си благодарен. Ако не ти харесва, какво изобщо търсиш там?

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 45d53f445e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на точно диаметрално мнение. Българите в чужбина плюят България и яко хвалят чуждите държави, даже и в положение, че там живеят супер мизерно. Във фейсбук под всяка тема за България сума ти хора пишат, добре, че съм в Щатите, Германия и тн, въпреки че като дойде пандемията всички се прибраха в България, което явно показва какъв им е социалния статус там.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: af2d030456
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Значии, омръзнало ми е от такива мишкарски мнения на българи в чужбина. Откъде накъде ще дават работата на някой по-неквалифициран от мен само защото е германец. Работата трябва да се даде на този, който притежава най-добрите качества, образование и квалификации/опит и т.н. Аз ако имам магистратура от техен университет, с добри оценки, допълнителен курс от колеж и съм придобила умения за актуална позиция и имам опит, говоря езика добре, защо даже няма да ме викнат на интервю, само защото се казвам Иванова? А всички Гюнтер-Мюнтер ще ги викнат и ще ги наемат... Не е честно. Били си уредили държавата... Ако не са поляци, източно-европейци и т.н. няма нищо да са си уредили. Това, че имат ресурси, които да изнасят и развиват не означава куцо и сакато ще е германец да е на висока позиция, а другите да умираме.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 785c5ab0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, ти като отидеш на гости, без да са те поканили, се съобразвяш с техните правила и разбирания, дори и да са тъпи и да не са прави. Домакинът определя правилата, така че на него да му е добре и никой не е длъженд а се съобразява с теб в собствената си държава. Ти би ли наела на работа циганин на висока длъжност, без да го познаваш, дори да е квалифициран? Повечето най-вероятно не. Виж, ако е за хамалин, какъвто никой не иска да работи, да. Не казвам, че си циганка или нещо подобно. Казвам само, че повечето хора не искат да рискуват с работник, за който вероятността да не е читав е по-голяма. Разбирам, че е неприятно и обидно за вас, но се поставете и на тяхно място. Ако в България ти се изсипят 10 млн араби, индийци и цигани, сигурно и ти ще предпочиташ да даваш работа на българи поне за по-високите позиции. Сложи си ръка на сърцето и кажи, че не е така.

Пак повтарям - разбирам те напълно и си си права за себе си, на твое място също щях да се чувствам зле. Но все пак никой не ни е вързал там и не ни е докарал на сила. Ние имаме нужда от тях, а не те от нас. Те без нас са си по-добре. Това е суровата истина, независимо дали ни харесва или не.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: f40a5720cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   До номер 3 от Автора.

Абсолютно съм съгласен, че работа трябва, да се дава в зависимост от уменията и квалификацията на кандидата, но нали се сещаш в Германия е много рядко да видиш някой неквалифициран и некомпетентен на висока длъжност. Вярно има и такива, но техният процент е много по малък в сравнение с България, където ако нямаш познат от някоя партия, един вид забрави тази позиция. Освен това колкото и да си добре с езика, няма как да го говориш като тях. Немците са дисциплинирани нация.
И без източно - европейците пак, ще са си добре, т.к. имат кадри в лицето на икономисти, инженери, архитекти и пр. и за разлика от източно-европееца, те се борят за страната си (мнозинството).
Германия е страна, загубила и двете световни войни, но въпреки това в момента, тя управлява Европа. Това дали става с късмет?
Вярно и планът Маршал има голяма рола, но основната заслуга е на немците.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 785c5ab0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Така е. В България не ни ли дискриминират за сметка връзкарите и партийците? В чужбина поне знаеш, че си чужд и че никой не ти е длъжен, но в България, собствената ти родина, собствените ти хора да те игнорират, само защото баща ти не се познава с шефа, е даже доста по-обидно. Особено в провинцията е много трудно да намериш читава работа, ако нямаш вуйчо владика.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 2591c603b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм от 5 години в Англия, и за съжаление съм напълно съгласен с теб авторе, защото съм се нагледал на същите работи.
Да поговорим за расизма в чужбина.
Познавам много българи, които са с 5-10 години в Англия и грам не знаят английски. После се оплакват, че вършат най-черната работа.
Ами като не знаеш език и нямаш нужното образование, мениджър на банка ли искаш да ставаш... Като им кажа това и после ме гледат злобно, изпушвайки поредната украинска цигара, закупена на черно от някой румънец.
Представете си, че сте работодател. Идват двама души. Единият знае език и има квалификация, другият не знае език и няма квалификация. Кого ще изберете... Много ясно, че по-подготвения, това не е расизъм.
Познавам и някои много добри, амбициозни и умни нашенци. Има доста млади момчета и момичета, които учат в английски университети и не се оплакват. Завършват и след това заемат много добри длъжности.
Така че няма расизъм, има умни и образовани хора, но има и прости и неуки на които все някой друг им е виновен.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: ff4cce8af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За съжаление, авторе си прав. Това го казвам като човек напуснал България като студент и живеещ 18 години в чужбина. Всъщност, в началото има някакъв меден месец така да се каже с новата държава. Много българи първите 1-2-3 години само суперлативи сипят за западната държава и плюят България, а после обратно, хваща ги носталгията и почват да плюят страната, в която са и да славославят България. Славославят я, била най-хубавата страна в света, с най-хубавите планини и море и природа изобщо, но в същото време не искат да се връщат в България за постоянно, че и на море предпочитат да идат на Майорка или в Гърция.
Вярно е и това, че над 90% от българите, които са недоволни от страната, в която са и имат нискоквалифицирана работа са с ниски познания по местния език. Но, вместо да си усъвършенстват езиковите познания, те решават, че не са ги наели, защото са българи.
Аз съм доволен от живота и в чужбина, не плюя България, но не я хваля излишно навсякъде. Нo, България е моя родина и я уважавам и обичам. Там са и нашите родители, сестра, брат, братовчеди и приятели от училище. Точно тези близки ни теглят назад, а не морета и планини. С жена ми смятаме след около 10 години, като са порастнали децата, а ние сме 50-годишни, с достатъчно натрупан опит, 2 западни езика, изплатена къща и спестявания да се приберем в България. Жена ми е фармацевт, а аз съм учител в частно училище. И в България такива работни позиции ще си търсим и вярвам, че ще намерим, но признавам, че предпочитаме да изчакаме именно по финансови причини. И именно, защото оценяваме това, което ни дава Западна Европа като заплати, стандарт и условия на живот, сме благодарни и не можем да хапем ръката, която ни храни.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 7ce0091919
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не общувай с тях тогава? Няма по-лесна алтернатива. А и не виждам как да седиш в страна, която псуваш всеки ден (България) те прави по-истински патриот. Патриотизмът е въпрос на нагласа, не на адрес. Поне се намират хора, които да кажат нещо различно от псувня или клевета за България, последното си го правят "истинските" патриоти и лекета като макенцата.

Българинът си е нормален човек, и той има потребност от свои. Не всички обаче искат да търпят вечния нихилизъм и мрънкане в родината. Изтощава в даден момент.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 2112b5e854
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Да и аз така съм забелязала за българите в Шотландия. Понеже са супер много и си създават някакво бг имигрантско общество, в което ги плюят зад гърба им и се правят на патриоти живеейки в чужда страна, за това и ги избягвам. Само се оплакват от всичко и не оценяват това което им дава другата страна, а го приемат за даденост. После започват и да искат да се връщат, забравяйки, че България няма същия стандарт като тях. Иначе да вярно е, че българите за съжаление ги дискриминират и не винаги им дават същите права като на местните там.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 3db63c628c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   7, няма расизъм ли? В коя Англия живееш ти, бе, момче? Положението НИКОГА не е на 100% ляво или дясно.
Нека ти кажа нещо, ако щеш имай 10 квалификации, работодателите винаги ще предпочетат идин англичанин, отколкото чужденец.


ДС,21

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 208edd3697
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До номер 8, от Авторът

Е Вие, ако сте със съпругата си, правите парите :) И сте квалифицирани работници с език. За к'во ви е да се връщате в България. Аз примерно като работех в почистваща фирма, поддържах по голям стандарт от братовчедка ми, която е фармацевт в България.
Такива кадри като Вас, я която и да е западна държава ще бъдат оценени, а не като в България, където всичко е с връзки.
Не може всеки да е квалифициран работник. Моята мисъл беше, че в Западна Европа, ако си на нормална работа - 40 часа седмично, можеш съвсем нормално да си живееш. Докато в България, изнемогват и хората на висока позиция.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 7c6ee6220e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Българите в чужбина" - след 2-ро и 3-то поколение вече ги няма. Интегрират се изключително бързо...

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 7a8d6bd8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От 7 до 12.
Има частни случаи на расизъм, чудих се дали да пиша за това, но все пак исках коментарът ми да е кратък, без разтягане на локуми.
А за теб, какво значи расизъм, къде теглиш чертата- това е расизъм, това не.
Виж например чернокожите в САЩ как са живяли.
- Училища само за черни
- Заведения само за черни
- Чернокожи не са имали право да се качват на предни седалки в автобусите
- Определени професии и спорт не са били практикувани от черни
Тоест имаш тотална сегрегация.
Имаш ли такава сегрегация в Англия сега? Не!
- Детето ти може да учи редом с други деца
- Можеш да се квалифицираш, учиш и работиш на равно с другите
- Можеш да седнеш на която си седалка искаш в автобуса
- Можеш да практикуваш всякакъв спорт и занятия редом с другите.
Учил съм в Англия. Единият ми професор беше индиец, другият поляк, трети литовец, четвърти чернокож и тн.
От цялата група бяхме само 3ма българи. Другите бяха от Бангладеш, Индия, Китай, Румъния и др държави. Всички бяхме оценявани според знанията си. Къде в това виждаш расизъм.
В момента работя само с един англичанин. В екипа имаме египтянин, поляци, алжирец и нигериец. Шефът ми е унгарец. Всички взимаме по 11 паунда на час, тоест над минималната заплата. Къде в това има расизъм.
Прав си, че няма крайно ляво и крайно дясно или черно и бяло. Нещата са с нюанси, но просто на много мързеливи нашенци все расизма им е виновен.
Ако имаше краен расизъм и сегрегация, то голяма част от българи, поляци, румънци и други, нямаше да имат собствени бизнеси, нямаше да има сред тях лекари, хирурзи и прочие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 5b7a8847e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "7, няма расизъм ли? В коя Англия живееш ти, бе, момче? "

Каза 21 годишният студент, който е от една година в Англия и сигурно, като говори звучи като нещо средно между Борат и Путин.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: c04d4351dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Много са забавни тия като номер 7. Зад гърба англичаните ги псуват, правят се на мили и добри, а всъщност българинът благоговее пред изкуствените усмивки и маниери. Ако кръгът ти е от някакви 20-годишни може и да не усетиш много расизъм или живееш в голям град като Лондон и работиш в центъра с паплач от цял свят. Англичанин ми е казвал в лицето, ние не ви искаме, но не можем и без вас, нямало расизъм вика. В една компания работих преди години, преди 6 години имаше англичани и някои емигранти. От поне 4 години на същото място наемат само англичани, чужденец не е стъпнал, имал той и тъпии и английски и каквото там обясняваш. Уволниха един българин, защото не го харесваха, погледнал някаква колежка, без приказки, без пипания, за един поглед го разкараха. Идва друг чужденец, зад гърба му колкото и да се мразеха англичаните едни други, се обединиха да го съботират и да го разкарат. А когато той е на работа и краката му лижеха. Уволниха една българка, завършила в Англия, взеха я мениджърка, не си вършила работата-с тъпии и английски. Но останалата английска паплач, която не си върши работата не пипат.
Какви постове, какви пет лева. Тия повечете работят във компании, които са с интернационални екипи, там няма расизъм, да. Когато работиш с 99% англичани, смешно е това, което говориш. Много като теб са заблудени, англичаните се преструват много добре, ако не си роден там или от малък не си там много трудно те приемат. Привидно да, маниер е, смешни сте тия, които се лъжете. Никой няма да ви го каже в лицето.
Не четеш ли форуми, не слушаш ли политически радиа, пък то английски и дипломи, не правят критично мислене. Болниците не смогват покрай вируса, а те бяха на мнение, че всички тия емигранти в сектора трябва да се връщат там откъдето са дошли и да помагат на техните държави. Сектор пълен с професионалисти с дипломи и добър английски. Полемиката беше наистина отвратителна, без капка мисъл, ясно показваше мащаба на расизма. В сравнение във Франция имаше друга полемика, за тяхната си паплач, не видях обидна дума, нямаше принизяване едни към други. А французите също ненавиждат северноафриканци, примерно.
Англичаните не стига, че са най-тъпата нация, която съм срещала, но и най-ксенофобската, а съм живяла в четири държави. Живяла съм и в Шотландия и смея да твърдя, че шотландците са по-големи пичаги.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 6b6bf6acd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   За мен е по-важното, че не плюят България, което всъщност щяха да правят, ако си бяха тука! :)
Българин съм, живея и работя в България, изкарвам добри пари. Пътувам по света (е, точно последната година - не.. :) ). Никого не плюя, не демонстрирам и комплексарски псевдо-патриотизъм, но гледам да комуникирам с позитивни хора, които също не плюят, било то България или другите страни...

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 3db63c628c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   16, какво значение има от колко време живееш някъде, за да разбереш какво е положението? Много приятели (които са завършили) са имали проблеми с лекторите и университетите си като цяло. Говорил съм с адски много хора и съвсем не казвам, че ВСИЧКИ са расисти. Срещал съм много мили хора, дали на работа, дали на лекциите от унито, дали от лекциите за другите ми квалификации. И все пак, най-голямото ми доказателство е факт - BREXIT.

ДС,21

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: ec55ee3ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До 19

Ама никакво знаение няма. Ти информацията я попиваш като гъба за секудни, предполагам.
И откъде-накъде брекзит е едва ли не доказателство за расизъм? Ти беше ли там, преди вота? Не, не си бил. Там си от година и половина. Проблемите бяха съвсем различни. На никой не му пукаш и грам, че имало българи и румънци.

И къф е тоя тъп пседоним, дето го ползваш? ДС, 21? Инциали ли са, Държавна сигурност ли е, какво е?

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 81b1e93f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   17 така е, жалкото е че в държавите където не мразят българите работа няма дори за местните, какво остава за чужденци, нищо че са много по-добри за живот пред редица богати страни (Португалия, Полша, Словакия, Унгария, Южна Италия).

Никога не бих отишъл в страна където не ни харесват като Англия или Франция да работя, видях ги като турист и дори само за седмица ми се оплакаха от "твоите хора, дето ще ни вземат хляба от 2007-ма" - това беше 2006-та в Лондон. Не знам дали и немците са такива, вие кажете, в трета държава се държаха добре, а французите дори и на неутрален терен се държат надуто и нагло. Надявам се поне Шведите и Финландците да са малко по-възпитани и земни, защото не ми харесва никоя друга богата държава освен тези двете, а искам да събера повечко пари.

Ще ми се да не бях учил никога английски, за да не им чета тъпите медии и това как ни обиждат, но няма как - световен език е. Иначе имат хубава поп и рок музика англичаните и дотам. Шотландците и ирландците май са по-свестни, но там е още по-мрачно и облачно.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: ec55ee3ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   " Англичанин ми е казвал в лицето, ние не ви искаме, но не можем и без вас, нямало расизъм вика."

И аз съм го казвал на баят народ в БГ, ама не ме слушат, после други се защитават. Защо го казах ли? Честно? панаир да става. Аз дори не живея в България и идвам за по 2-3 седмици през година :)

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 50707d97fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Номер 17, наричаш англичаните тъпи ? Да има и такива, навсякъде са.
Но как като са били толкова тъпи са успели да колонизират толкова страни, как са изградили една от най-развитите флотилии на света?
Как така икономиката им е в пъти по добра от България?
Сега не ми казвай, крали са от колониите, така е.
Но дали пък и ние българите, ако бяхме развити като тях нямаше да го направим?
Като не ти е харесвало, за к'во толкова години си стоял в тази фирма?
Еми напускаш и си идваш в България да слугуваш на някоя партия......

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: c04d4351dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Номер 23, защо англичаните са тъпи ли?
Когато обощавам говоря масово, не твърдя, че няма умен народ. Не са гладни, както искаш го схващай.
Говоря за съвременния англичанин, при когото тъп е със смисъл ограничен. Разликата в класите тук е огромна. И ако в България нещата се размиват и в кооперацията ти живее чистачка, така живее и полицай, така живее и някой бизнесмен, а може някой от общинския съвет, в Англия не е точно така. Няма смесване на класи, на хора с много пари и на такива с окей пари.
И това че са убивали ги прави умни? Като са толкова умни защо изгубиха всичките си колонии и останаха с по някой остров? Нали са голяма работа.
Каква икономика-ферми и фабрики за конфитюр. Това което ги прави силни икономически е, че те са връзка между Америка и Европа и имат либерален финансов пазар с офшорни зони, коопорации и Ситито в центъра на Лондон, което е отделна административна единица. Да, там наистина са събрани умни хора.
И съм жена, не съм мъж, че ми се обръщаш в мъжки род. Къде написах, че съм седяла в работата си с години и не ми е харесвало. Ако мозъкът ти работеше, можеше да развиеш и други сценарии като, че съм напуснала и имам и след години наблюдения за ситуацията там, защото още съм във връзка с колектива.
В другия си коментар и аз се хванах на въдицата и повтарям и аз като останалите расизъм, та расизъм, това дори не е ксенофобия, не мисля, че има термин затова, това тяхното е ненавист към бедния и към бедните държави. Никой не иска бедни приятели. И към черните в Америка не е расизъм, а именно ненавист към по-бедния и асоциацията, която едно гето поражда. Пак обобщавам и говоря за общия случай.
Вчера някой беше предложил, че ЮК трябва да дадат част от своите ваксините на бедните държави. Не липсваха коментари виждаш ли как те ще се ваксинират първи, другите са втори по важност.
В предишният си коментар забравих да спомена Меган Маркъл.
И забравих да питам номер 7, защо оня водещият беше уволнен?
Преди няколко седмици гледахме едно радио-предаване и звъни един англичанин, водещият известен с пакистански корени. Оня му вика ти не си британец. Другия го контрира-как не съм, аз съм роден в Есекс. Оня не, ти си пакистанец. Вика как така, та аз дори не съм бил в Пакистан, роден съм тук, в паспорта съм британец, такъв се чувствам. Оня му вика, ти никога няма да бъдеш британец.
Какво значи не ми харесва, номер 23. Аз не им лижа задници, нито им се подмазвам, ако ми харесва някой като отношение и поведение се държа приятелски, като не ми харесва, не ги отразявам. Има такива, които не ме харесват изобщо, има и други, които след години до ден днешен поддържат връзка с мен.
Споменаваш и България, ми в България много се краде, а и едно време Горбачов си върза гащите, можехме да сме и по-добре.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 часа
hash: 60a622564d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Какви глупости сте написали, немам думи. Цялата мара втасала в България, та тръгнахте да коментирате Англия. От всичките коментари за Англия съм убеден, че никой от тези господа не е живял там, а всичко е написано на принципа "чул-недочул" или прочел оттук-оттам.
От всякъде блика компетенция

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: 6a80febe36
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Така говорите, с такива претенции, сякаш англичаните са длъжни да ви търпят магариите. Живея в Англия, българин съм, но нямам претенции към англичаните.
Точно ние българите да претендираме към толератност... Айде моля ви се, и ние сме същите нетолерантни типове.
Както аз не съм длъжен да търпя неграмотните утайки в България, така и англичаните не са длъжни да търпят нас българите, румънците, чернокожите и всякаквата друга паплач, която прави далавери и се намушква с ножове по метрата и гетата.
Аз си признавам, че не харесвам роми и съм расист, защо човек като мен трябва да има претенции за толерантност към другите народи.
Дори бих казал, че англичаните прекалено много ни търпят.
Англия, най-голямата империя, сега е настойник на чернилки и източно европейци. До преди век сте били камшиците на изтока, сега разни черни орки ви идват в държавата с 1000 претенции. Вие бачкате, а те мързелуват... Няма ли да направите нещо. Замислете се. Ние толерантни ли сме към неграмотните орки, защо англичаните да са толернтни към нас.
Познавам българи и румънци, които работят само 3 дни в седмицата, защото са на помощи и ги мързи. Ако някой правеше същото в БГ, щяхте да го обесите.
За далаверите на българи и румънци не искам и да коментирам. Яко цигари, дроги и проституция.
Дори англичаните са прекалено толерантни към нас. Ако бях англичанин, отдавна да съм изгонил всички източноевропейци от държавата.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: dcebc772e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   В Испания съм от 16 г вече и никога не съм усетила расизъм, нито към мен, нито към други.
Чувала съм обаче българи да плюят Испания, да. И забележи- вси0ки които са я плюли не могат едно правилно изречение да вържат на местния език. Съответно са и все на нискоквалифицирани работи, на помощи или по трети пътища печелят. Да, чувала съм и такива хвалби от същите за България че, съм се чудила дали аз не идвам от друга България, в паралелна реалност.
Работя малко за себе си и малко за друг, ирландец живеещ тук. Плаща ми 15 евро на час или на завършен продукт/ модел. Аз избирам кога и как да свърша следваща работа. Мога да променям цената в зависимост от продукта.
Работила съм преди и за испанци, вземала съм същата заплата като колеги на същата позиция.
Харесва ми където живея, чувствам се у дома си, смятай колко наистина ми е спокойно и не ми е чуждо място.
За България... имам моменти на носталгия, разбира се, по едно минало. Обичах природата там, те я съсипаха, бетонират за повече консумация. Хората страшно много са озлобели, и тук в сайта се усеща. Никаква сигурност...
Имам собствен дом в България, ще продавам, няма защо да стоят затворени пари там при положение че, вече съм взела решение да не се прибирам окончателно. Ако някой ден променя намерението си, със сигурност няма да се върна в големият град, а ще си купя имот в някое китно селце ако дотогава има още такива.
И все пак, аз си обичам България, поне тази която помня от миналото...

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 216934e48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   По мои наблюдения винаги българите философстват, все са жертва, дискриминиране и т.н. Как го разбират повечето, като дори език не знаят. А с тези с малко такива, играят театър и се правят на интересни. И каква дискриминация, като чужденците са толкова масово в цяла западна Европа, смесени бракове.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker