Мнения за Канада - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Мнения за Канада
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2640 пъти
В самолета от София до Виена една българка ми се оплака колко зле ги приемали там. С мъжа й обмисляха да заминават за Канада. Понеже знам английски много добре и френски добре, завърших френска паралелка искам да попитам някой дали знае как е живота там? Наистина ли е много студено? Поне по-слънчево ли е от Англия и Холандия?

Честно казано трябват ми пари, не виждам как с българска заплата ще мога да си купя жилище тук за отдаване под наем и друго за живот. В Европа ми харесват само места извън ЕС като Москва или красивата, но не много богата Португалия, най-вече островите Мадейра и Азорите. То и само португалците са истински топли и приятелски настроени от европейците, а в Канада родената в София Нина Добрев я приемат за една от тях.

Някой ми каза, че в Канада не е по-студено от северните части на щатите, като понякога Чикаго където има много БГ често било даже по-хладно. В момента там е някъде 8 часа сутринта и в Отава e -6 градуса, в Торонто и Монреал по -4, в Квебек Сити -2, а в Moncton дори 0 (заради океана явно има същата температура като доста по-южния Сейнт Луис в САЩ). В същото време в Чикаго е -3, а в Минеаполис, където бих отишъл ако отида в САЩ цели -13!

Дали Канада не е по-добър избор пред САЩ и западна Европа? Харесвам и Австралия и Нова Зеландия, но те вече са ми твърде далече. Казаха ми, че по-голямата част от Европа не ми е на късмет, тук нито здраве, нито кариера мога да имам и като гледам какво съм постигнал до сега с 2 чужди езика и куп дипломи наистина са прави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 19b111cdcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Канада е хубава и уредена страна и не толкова комерсиализирана като САЩ. Преди време в университета имахме гост-лектор от Канада, българка. Тя разказа много интересни неща за живота там. Канадците имат специалност в университета Снежно инженерство, свързано с машини за снегопочистване, което ще рече, че имат доста сняг. Имало много катерици, които създавали проблеми на игрищата за голф, защото крадяли топките. Тази жена имаше някаква съседка с куче, на която се е оплакала, че кучето й лае прекалено силно и я притеснява, докато работи от вкъщи. И веднага след това кучето било заведено на ветеринар да му имплантират някакво устройство, което да заглушава лая. Като цяло беше много позитивно настроена към Канада. Ако мислиш, че това е твоето място - действай. Но не го прави само заради парите, а защото наистина имаш мотивация да си точно там.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f462238391
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В западна Европа, както и в Канада още по-малко ще можеш да си купиш две жилища.. В България е много по-възможно това, ако си намериш работа за компания от западна Европа с адекватно заплащане. Друг е въпросът колко е смислено това... С добро инвестиране на парите, може да се осигури много по-добър живот и без да се заробваш с ипотеки.

Аз лично живея във Виена от две години и явно съм голям късметлия, но хората се държат страхотно с мен. Срещам много хора, които са готови да помогнат.

Имам съученик в Канада, на който много му тежи, че е далеч от роднините си. Баба му почина, а той не можа да се върне да я изпрати. А Виена е на 1000км. Прибирам се за един ден с кола, или за 2-3 часа (заедно с чакането на летището) със Самолет.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4c7f7fef5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   И къде го пише това, че с дипломи и чужди езици се постига успех?
Може и да сте много интелигентна, но ако не действате, нищо няма да се промени.
В Западна Европа академици не се търсят, те си ги имат предостатъчно, на тях сам им нужни хора със занаят. Най-вече строители, мед. сестри, почистващ персонал и пр.
В България пък, ако нямате познати в някоя фирма, пак няма да стане.
Щом знаете френски, може поне да опитате в Канада, а пък ако не стане винаги може да се върнете.

Аз в Канада не съм бил, но съм бил на бригади в САЩ.
В Сащ като цяло, за да спестиш пари трябва да работиш поне на две места. За здравната система, няма да коментирам. Но живота е як, има от всякакви националности, не се усеща дискриминацията както в Германия, примерно. Може и много да се пътува, всеки щат е все едно посещаваш отделна държава. Има го този приключенски дух.
Освен здравната система, големият недостатък е, че е много трудно да останеш там легално. Имам предвид да си работиш с трудов договор. Има хора, които са 20 год. в Сащ и все още работят нелегално. Разбира се може със студентска виза, но и тя не е оптималният вариант.

Виена пък си е най-красивият град на света и космополитно място. Не разбирам, за к'во са се оплаквали в самолета. Там все едно си на Балканите има много сърби, българи, турци, албанци, румънци и пр.
Не се усеща дори, че си в Австрия.

П. С. Едни харесват динамични места, други спокойни като Канада.
Просто трябва да се опита. Имайте предвид, че да посетиш или да се установиш в Северна Америка е по скъпо това в З. Европа.
В З. Европа поне няма такива ограничения на работният пазар, трябва ти една адресна регистрация, докато в С. Америка е много по сложно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 07ff012130
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А защо мислиш, че изгледите да постигнеш нещо в Канада с 2 чужди езика и куп дипломи са реални?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cff94afc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3 за всеки е различно, за мен Европа е източник само на тъга и не е благоприятна за мен нито за кариера, нито за пари.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cff94afc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   6 защото там зодията на асцедента ми ще се премести в 1ви дом, а в България и Европа е в 12-ти. В Москва е в 11-ти, което е по-добре.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker